You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Γιατί χάσαμε στη Μικρά Ασία;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Reggae23
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 171
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
canibal
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2012
- Κριτικές
- 4
- Like
- 26
- Πόντοι
- 66
Εγω σου εχω ξαναπει κολλημενος με κομματα δεν ειμαι το βλεπεις και στην πραξη
μερικοι απο την ΝΔ εκτος του οτι ειναι ψευτες ειναι και ανθελληνες και οχι μονο απο την ΝΔ και απο αλλα κομματα απλα στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ΟΟΟΟΛΟΙ ανθελληνες.
αντέλληνες
canibal
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2012
- Κριτικές
- 4
- Like
- 26
- Πόντοι
- 66
ωραιο θεμα επικαιρο
apolyto_arseniko
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Μαρ 2008
- Like
- 200
- Πόντοι
- 866
ο τυπος ρεγκε23 εξεφρασε εναν προβληματισμο ρε τυπεωραιο θεμα επικαιρο
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Γιατί πιστεύεις ότι η U$A θα μας δώσει την Πόλη?
Να το δω κι ας πεθάνω την άλλη ώρα. Εδώ έκανε τα στραβά μάτια στην Κύπρο.
Μια τρελη σκεψη εκανα. Στο ΑΦιον Καραχισαρ ηττηθηκαμε επειδη μας πουλησαν και οι συμμαχοι
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
Και ερχονται και οι κομμουνιστες και σου μιλανε για ιμπεριαλισμους
οταν προκειται να παιξουν επιχειρησεις κλειδωστε τους μεσα σε ενα δωματιο πετα εκει νερο και φαγητο μπας και μας αφησουν να κανουμε την δουλεια μας. Με τις αντιθετες αποψεις τους και τον σκοπο τους να τις επιβαλλουν μονο προβληματα δημιουργουν
οταν προκειται να παιξουν επιχειρησεις κλειδωστε τους μεσα σε ενα δωματιο πετα εκει νερο και φαγητο μπας και μας αφησουν να κανουμε την δουλεια μας. Με τις αντιθετες αποψεις τους και τον σκοπο τους να τις επιβαλλουν μονο προβληματα δημιουργουν
Επισκέπτης
ΟΚ. Φυσικά όποιος και να μας υποστήριζε για να ανακάμψουμε, δε θα έλεγα όχι!Μια τρελη σκεψη εκανα.
Δυστυχώς έχεις δίκιο.Στο ΑΦιον Καραχισαρ ηττηθηκαμε επειδη μας πουλησαν και οι συμμαχοι
life97
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 1 Φεβ 2007
- Κριτικές
- 24
- Like
- 90
- Πόντοι
- 2.357
Παρα πολυ.......Βαστατε μην παρουν και την Θρακη τωραωραιο θεμα επικαιρο
Επισκέπτης
Έχω ακούσει (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει) ότι στις στρατιωτικές τους σχολές οι γείτονες διδάσκουν τους μελλοντικού αξιωματικούς τους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι τη Λαμία συν κάποια νησιά (δηλαδή όπως ήταν η Ελλάδα επί Καποδίστρια).
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 42
- Πόντοι
- 1.220
ΟΚ. Φυσικά όποιος και να μας υποστήριζε για να ανακάμψουμε, δε θα έλεγα όχι!
Δυστυχώς έχεις δίκιο.
χαχαχαχ σε καταλαβα απο την υπογραφη σου
εισαι λιγακι κολλημενος με την Πολη
Επισκέπτης
Λιγάκι ναι. Δεν έχω καταγωγή από εκεί, άλλος είναι ο λόγος, όμως δεν αφορά τη συζήτησή μας.
bianco_verdi
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Ιαν 2010
- Like
- 76
- Πόντοι
- 16
Το γιατί χάσαμε στη Μ.Ασία είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι Άγγλοι.
Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι Άγγλοι.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.279
- Πόντοι
- 8.006
1994, Χαϊδάρι.Έχω ακούσει (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει) ότι στις στρατιωτικές τους σχολές οι γείτονες διδάσκουν τους μελλοντικού αξιωματικούς τους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι τη Λαμία συν κάποια νησιά (δηλαδή όπως ήταν η Ελλάδα επί Καποδίστρια).
Ο ψάρακας Alex71 βρισκεται μαζι με αλλους στρατιωτες στο βουνο για βολη, και απεναντι ειναι ο 22χρονος ανθυπολοχαγος ταδε.
Αρχιζει να μιλαει.
"Σημερα θα δουμε πώς αντιμετωπιζουμε εναν εχθρο. Δηλαδη εναν Βουλγαρο ή εναν Τούρκο. Αλβανοί και Σκοπιανοί δεν υπαρχουν".
Φανταζομαι ανάλογα θα λενε και οι απεναντι.
από εκεί θα βγήκε και το "ελλάδα , είναι , μεχρι τη λαμία , απόκει και πέρα , είναι βουλγαρία."ντουντάρα , χιούμορ κάνω.Έχω ακούσει (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει) ότι στις στρατιωτικές τους σχολές οι γείτονες διδάσκουν τους μελλοντικού αξιωματικούς τους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι τη Λαμία συν κάποια νησιά (δηλαδή όπως ήταν η Ελλάδα επί Καποδίστρια).
Επισκέπτης
Δεν βρήκα κάποιο παρόμοιο thread και αποφάσισα να το ανοίξω.
Η Μικρασιατική Εκστρατεία αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελληνική Ιστορία , καθότι ήταν ένα κομβικό γεγονός για την εξέλιξη των πραγμάτων στην περιοχή.
Είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως μια τέτοια γιγαντιαία ευκαιρία να ανακαταλάβουμε εδάφη που μας ανήκανε ιστορικά και να ξαναπετάξουμε του Τούρκους στην Ασία ύστερα απο 1000 χρόνια κατέληξε σε μια οδυνηρή ήττα.
Επίσης είναι απορίας άξιο το πως ο Ελληνικός στρατός έχοντας για πρώτη φορά μεγάλη δύναμη στην περιοχή κατάφερε να ηττηθεί κατα κράτος απο τον Κεμάλ, που ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι είχε αποφασίσει να δεχτεί την ήττα του πριν την μάχη του Σαγγάρειου.
Εδώ λοιπόν θα ήθελα να συζητήσουμε τις πραγματικές αιτίες αυτής της πανωλεθρίας και τις τεράστιες ευθύνες της τότε ηγεσίας αλλα και του ελληνικού λαού.
Συνήθως οι παράγοντες είναι πολλοί σε τέτοιους πολέμους
Το σίγουρο είναι ότι αν οι επάρατες "προστάτιδες δυνάμεις" μας ήθελαν νικητές, θα είχε γίνει
Άρα η αυτή είναι και η βασικότερη αιτία...
mixalis k.
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2012
- Like
- 4.700
- Πόντοι
- 506
Λογικο. Αφου εχουμε και κατι μουνακια αριστερους που λενε τα ιδια.Έχω ακούσει (δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει) ότι στις στρατιωτικές τους σχολές οι γείτονες διδάσκουν τους μελλοντικού αξιωματικούς τους ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι μέχρι τη Λαμία συν κάποια νησιά (δηλαδή όπως ήταν η Ελλάδα επί Καποδίστρια).
Επισκέπτης
Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν οι "ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ"
που ποτέ δεν έλειψαν απ τον τόπο...
που ποτέ δεν έλειψαν απ τον τόπο...