Νέα

Γιάννης Αντετοκούμπο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Apollo64
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 109K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

manasou

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2013
Μηνύματα
783
Like
7
Πόντοι
6
Στο ο Αντετοκούμπο δεν είναι Έλληνας που λένε μερικοί:

Όχι. Γιατί αν ήταν έτσι κανείς μας δεν θα'ταν Έλληνας. Πήγες εσύ δηλαδή και οι μισοί εδώ μέσα και στο fb που γράφουν τέτοιες μαλακίες να τσεκάρετε το DNA σας να δείτε από που κρατάει η σκούφια σας; Που ξέρεις αν ο παππούς του παππού σου από έναν από τους δύο σου γονείς ήταν αλβανός, αλγερινός, αρμένιος, αλβανός;
Τι πάει να πει δεν είναι Έλληνας; Πως ορίζεις δηλαδή τον Έλληνα με βάση το DNA? Αν ναι το παραπάνω σε βγάζει λάθος.
Με βάση τι;
Ένας άνθρωπος ο οποίος μεγάλωσε σε μια χώρα, την θεωρεί πατρίδα του, όλοι του οι φίλοι είναι από αυτήν, ξέρει την ιστορία της και τους αγώνες της και την αγαπάει αλλά και συμπεριφέρεται όπως οι κατοίκοι της γιατί με αυτούς μεγάλωσε γύρω του τι είναι;
Δηλαδή ο Αντετοκούμπο λες είναι Νιγηριανός. Ωραία σε τι είναι Νιγηριανός πέρα από το χρώμα; Σε τίποτα.
Τι διαφορά έχει ο Αντετοκούμπο από τους 5ης γενιάς αρμένιους (Έλληνες) που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και τους λέμε Έλληνες; Τόσο αυτοί όσο και αυτός μεγάλωσαν εδώ, έλαβαν μόρφωση εδώ, εδώ έκαναν φιλίες, αυτή είναι η μητρική τους γλώσσα και εδώ γαλουχήθηκαν.
Πες απλά ότι σας τσιγκλάει μερικούς το χρώμα στο δέρμα του και άσε τις μαλακίες.
Άκου δεν είναι Έλληνας. Λες και είναι κάνας τίτλος το Έλληνας στον οποίο έχουν δικαίωμα μόνο όσοι έχουν την "τύχη" να είναι ασπριδεροί και με Ελληνικό επίθετο. Πλέον δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους αλβανούς με ελληνοποιημένα επίθετα από τους Έλληνες (οι οποίοι αλβανοί περνάνε για Έλληνες κανονικα), έχουν περάσει 10 λαοί και αίματα από πάνω μας και είμαστε ένας λαός που αποτελείται από Ρωσσοπόντιους, Γερμανόσπορους, Τουρκόσπορους, Αρμένιους, Αλβανούς και Τούρκους στη Θράκη αλλά συνεχίζουν να κυκλοφορούν ντουβάρια σαν και εσένα που νομίζουν ότι κατάγονται από τον Σωκράτη και τον Περικλή επειδή μεγαλώνοντας ακούγανε τα παππούδια τους να τους λένε ότι η οικογένεια τους κατάγεται από "μεγάλο τζάκι" γελάω...
 

Enas77

Μέλος
Εγγρ.
22 Φεβ 2017
Μηνύματα
8
Like
0
Πόντοι
0
Ας ελπίσουμε πως δεν θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και θα συνεχίσει έτσι. Και ότι οι ομάδα του στο NBA θα του επιτρέπει πάντα να αγωνίζεται με την εθνική.
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.880
Κριτικές
28
Like
2.809
Πόντοι
6.265
Ας ελπίσουμε πως δεν θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και θα συνεχίσει έτσι. Και ότι οι ομάδα του στο NBA θα του επιτρέπει πάντα να αγωνίζεται με την εθνική.

Δεν εχει δικαιωμα ομαδα nba να απαγορεψει παιχτη να παει διοργανωση της fiba

μπορει απλα να του πει οτι δεν θελει να παει η ειναι αρνητικη αλλα οχι να του το απαγορευσει ειναι στο χερι του παιχτη να ακουσει η  οχι την ομαδα
 

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Μηνύματα
6.336
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Ας βγει να πει ότι αγαπάει και τη Νιγηρία, μαζί με την Ελλάδα και θα δείτε πόσο μεγάλη..."αγάπη" θα του δείξουν οι Έλληνες ! Τότε παίζει να ζητάμε και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα ! Ο ίδιος γνωρίζει την εθνουστερία και τη μισαλλοδοξία μας και παίζει πολύ έξυπνα το παιχνίδι που λέγεται πατριωτηλίκι για  να γίνει αποδεκτός...
 

STELIOS77

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Μηνύματα
6.880
Κριτικές
28
Like
2.809
Πόντοι
6.265
To αντιθετο
η προπαγανδα που γινεται ειναι να τον περασουνε σαν συμβολο "ρατσισμου" και καταπιεσης
και η κακη ελλαδα που δεν εκανε τιποτα για αυτον

και οπου βρει ξεφτυλιζει τους γελοιους αριστερους

αν πηγαινε με τα νερα τους πρωτη φιρμα θα τον ειχανε οι αριστερο-συριζαοαναρχικο
που ελεγχουνε κατα τεραστιο ποσοστο ολα τα μμε
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.339
Κριτικές
9
Like
4.687
Πόντοι
1.830
http://[URL unfurl="true"]www.contra.gr/Columns/to-evaggelio/article4548719.ece/BINARY/w620/giannis-photo.jpg[/img[/URL]]
:headbang3: :headbang3: :headbang3:
 

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Μηνύματα
6.336
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.036
Κριτικές
1
Like
16.293
Πόντοι
3.836
Ο Αντετοκούνμπο τσολιαδάκι με την ελληνική σημαία

- Το άγνωστο άλμπουμ του
Το άγνωστο άλμπουμ του Γιάννη από τα Σεπόλια, που έγινε ο πρώτος Eλληνας, αλλά και ο νεότερος μη Αμερικανός που συμμετείχε ως βασικός παίχτης σε All Star Game.


Η ιστορία του μοιάζει να είναι βγαλμένη από ταινία, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Μόλις στην ηλικία των 22 ετών, ήδη ανήκει στην ελίτ του NBA, καθώς έγινε ο πρώτος Eλληνας, αλλά και ο νεότερος μη Αμερικανός που συμμετείχε ως βασικός παίχτης σε All Star Game.


Εκανε τη γαλανόλευκη να ξεχωρίζει ανάμεσα στις σημαίες των άλλων ξένων παιχτών που έπαιξαν στο μεγαλύτερο μπασκετικό σόου του πλανήτη. Στην παρθενική του εμφάνιση μάλιστα ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ανατολής. Πάτησε το υψηλότερο σκαλί της καριέρας του μέχρι την επόμενη επιτυχία του.


Η Αμερική παραμιλάει, ενώ τα κατορθώματα του «Greek Freak» δεν αποκλείεται να κάνουν περισσότερους Αμερικανούς να επισκεφτούν την Ελλάδα, τη χώρα που άνδρωσε το «φαινόμενο» Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πριν από λίγες μέρες υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε πως εκπρόσωποι μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτορείων των ΗΠΑ υπογραμμίζουν ότι η πορεία του «Giannis» έχει δώσει ισχυρό προβάδισμα στον ελληνικό τουρισμό έναντι των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.


Ζωντανή διαφήμιση

Αλλωστε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας, κυρίως γιατί το έχει επιλέξει ο ίδιος.
Κρατά ελληνικές σημαίες όπου σταθεί κι όπου βρεθεί,χωρίς δεύτερη σκέψη, εκφράζει την αγάπη του για την πατρίδα, καθιστώντας τον εαυτό του τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρα μας, ενώ τον έχουν παρουσιάσει ως... 13ο Ελληνα θεό και το μέλλον του αναμένεται μακρύ και πολλά υποσχόμενο.

Μια αγάπη που προφανώς την απέκτησε μέσα στο οικογενειακό του περιβάλλον από τους μετανάστες γονείς του, οι οποίοι όμως ένιωθαν σεβασμό για τη χώρα που τους υποδέχτηκε.

Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσφατη ανάρτηση της μητέρας του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τους δασκάλους και καθηγητές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην άριστη διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωση των παιδιών της.

Η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έγραψε: «Θα θέλαμε αυτή τη στιγμή να ευχαριστήσουμε και να δώσουμε τα εύσημα στους Ελληνες δασκάλους που υποστήριξαν τα παιδιά μας στην εκπαίδευσή τους στην Ελλάδα.
Και πάλι σας ευχαριστούμε».


Το «Εθνος της Κυριακής» βρέθηκε στη γειτονιά που ξεκίνησαν όλα, τα Σεπόλια, εκεί που το γήπεδο με τη μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο φαίνεται πια σχεδόν από... δορυφόρο,και μίλησε με τους ανθρώπους που δίδαξαν και μεταλαμπάδευσαν την αγάπη για την Ελλάδα στον Γιάννη και στα αδέλφια του.

Η ζωή της οικογένειας δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα.
Ο Τσαρλς και η Βερόνικα Αντετοκούνμπο έχουν πέντε γιους, τον Φράνσις, που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο στη Νιγηρία, τον Θανάση, κι αυτός μπασκετμπολίστας στην Ισπανία, τον Γιάννη, τον Κώστα και τον βενιαμίν της οικογένειας Αλέξανδρο.


Απλός και ευγενικός

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λάτρευε το ποδόσφαιρο επειδή έπαιζε και ο πατέρας του.
Ομως ήθελε ό,τι κάνει στον αθλητισμό να είναι μαζί με τον μεγάλο του αδελφό Θανάση, οπότε το μπάσκετ άρχισε να κερδίζει έδαφος σιγά σιγά στην καθημερινότητά του. Οταν πλέον άρχισε να ψηλώνει με εντυπωσιακή ταχύτητα και δεν μπορούσε να κοντρολάρει εύκολα τα πόδια του, η πορτοκαλί μπάλα έγινε η μοναδική του αγαπημένη.
Σήμερα υπάρχει σχέση λατρείας και το άστρο του Γιάννη θα «λάμπει» για πολλά ακόμη χρόνια.
Ηταν ένα απλό παιδί, κάτι που φαίνεται και τώρα, ευγενικό, ήξερε να εκτιμάει πράγματα και δεν υπήρξε ποτέ αλαζόνας.
Και μπορεί να μην είχε κλίση στα γράμματα,αλλά στον αθλητισμό είχε ένα απαράμιλλο πάθος.


Στην Ελλάδα αυτός και τα τρία αδέλφια του γεννήθηκαν, μπουσούλησαν, περπάτησαν και πρωτοέπαιξαν μπάλα ή μπάσκετ σε κάποιο απομεινάρι αλάνας ή γηπεδάκι των Σεπολίων.
Εκεί έμαθαν την αλφαβήτα.
Τη δική μας αλφαβήτα.


Πατρίδα για τα παιδιά αυτά δεν είναι η χώρα καταγωγής τους, αλλά το μέρος, ο τόπος και οι αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας.
Περιουσία του Γιάννη δεν είναι μόνο τα συμβόλαια του NBA. Αυτά λύνουν τα οικονομικά προβλήματα, αλλά για τον 22χρονο μπασκετμπολίστα η αποδοχή, η συντροφικότητα, η αγάπη που πήρε και έδωσε όταν ήταν ακόμη παιδί, είναι ο κρυμμένος «θησαυρός» που κουβαλάει μαζί του στις αποσκευές και στην ψυχή του. Ακούγοντας τον Γιάννη να μιλάει ελληνικά μαζί με τα αδέλφια του νιώθεις να πραγματοποιείται αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι, ότι «Ελληνες είναι αυτοί που μετέχουν στη δική μας παιδεία» με την ευρεία έννοια του όρου.


Ακόμη και τα ονόματα των παιδιών, όπως και η βάπτισή τους, αναδεικνύουν την πρόθεση των γονιών να ενσωματωθούν πλήρως στην τοπική κοινωνία και να λάβουν ελληνική μόρφωση.
Και όχι μόνο...

Πηγή: ethnos.gr

 
 

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Μηνύματα
8.224
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66

Λιλα

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Μηνύματα
5.322
Κριτικές
3
Like
52
Πόντοι
66
Δεν γαμιεστε με τον σκυλαραπα :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit: :shit:
 

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Μηνύματα
11.424
Κριτικές
15
Like
6.107
Πόντοι
1.496
Ας βγει να πει ότι αγαπάει και τη Νιγηρία, μαζί με την Ελλάδα και θα δείτε πόσο μεγάλη..."αγάπη" θα του δείξουν οι Έλληνες ! Τότε παίζει να ζητάμε και την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα ! Ο ίδιος γνωρίζει την εθνουστερία και τη μισαλλοδοξία μας και παίζει πολύ έξυπνα το παιχνίδι που λέγεται πατριωτηλίκι για  να γίνει αποδεκτός...
Ετσι ακριβως.Μια κοπελα συναδελφος που ειναι απο την Αλβανια,στο διαλειμα ειχε μια κουβεντα με μια κοπελα απο τη Γεωργια.Και τη ρωτησε λοιπον αν μαθαινει στα παιδια της αλβανικα.Και εκεινη απαντησε,  Α,οχι,θελω να προκοψουν στη ζωη τους.Οι Ελληνες ειναι πολυ ρατσιστες και τους ξενους τους πατανε,οπως ειπε χαρακτηριστικα.Στον τομεα αυτο παμε πολυ καλα.Ευτυχως ο εξελληνισμος υπο το πρισμα αυτο που περιγραφεις,προχωραει πολυ καλα.Αλλο τρανο παραδειγμα.Ακουγα τον Παγκαλο που τον απολαμβανω στο ΒΗΜΑ FM.Και τον ρωτησαν για τους αλλοδαπους στρατιωτες που εκαναν τη φασιστικη χειρονομια στο στρατοπεδο στο Μεσολογγι.Και απαντησε Ειμαι υπερ των αλλοδαπων να ενσωματωθουν στην ελληνικη κοινωνια,ειναι ανοιχτη. -Για το περιστατικο με τους στρατιωτες,τι νομιζετε οτι πρεπει να γινει; -Να απελαθουν αμεσα αυτοι και οι οικογενειες τους στην Αλβανια.Οποιος δε θελει να γινει καλος Ελληνας δρομο.Καγκελο ο δημοσιογραφος. -Πως ειπατε; -Απελαση.Αυτο που δε μπορουν να αποδεχτουν οι αναρχικοι και τους τσουζει, οτι η Ελλαδα ειναι απο τις πιο πατριωτικες χωρες στην Ευρωπη.Ξερεις τι ειναι να οργωνεις καθε βραδυ ολη την Αθηνα απ ακρη σ ακρη με τα λεφτα του Σορος και να γεμιζεις ανθελληνικες αφισες,συνθηματα με σπρει,νομιζοντας οτι κανεις κατι;Και τελικα συμφωνα με πανευρωπαικες ερευνες οπως απο το Ευρωβαρομετρο,να μη κανεις τιποτα τελικα.
 

Solid_Snake

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2012
Μηνύματα
642
Like
112
Πόντοι
6
Ας τεθεί ένα ερώτημα σε αυτό το νήμα να δούμε τι πιστεύει η κοινή γνώμη του μπου. Είναι Έλληνας για δεν είναι ο GREEK FREAK? 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom