alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.294
- Πόντοι
- 8.006
Ελληνας.Και ο Νικος Αλιαγας τι ειναι τοτενες;
Ελληνας.Και ο Νικος Αλιαγας τι ειναι τοτενες;
Σοβαρα;Ελληνας.
Ελληνιδα.Σοβαρα;
Και η Βικυ Λεανδρος;
Και η Υβετ Τζαρβις;Ελληνιδα.
Μια χαρα απαντησεις υπαρχουν. Ο Γιαννης ειναι Νιγηριανος, ο Γκαλης Ελληνας και ο Μπαγεβιτς Σερβος.
Ξαναδιαβασε τι εγραψες.ο γκάλης γιατί είναι έλληνας και ο γιάννης όχι;
μουσουλμάνοι της θράκης, που θέλουν να αναγνωριστούν σαν μειονότητα τούρκων, μιλάνε τούρκικα, αισθάνονται τούρκοι που καταπιέζονται στην ελλάδα γιατί δεν τους αναγνωρίζουν ως τούρκους, είναι ολόκληρες γενιές στην ελλάδα, πηγαίνουν σε σχολεία και μαθαίνουν τούρκικα, τι είναι;
αν το παιδι σου γεννηθει εκει και ζησει 20 χρονια εκει μιλαει γκαμπονεζικα παει σχολειο με γκαμπονεζους και εχει ολη τη νοοτροπια της χωρας τοτε ναι ειναι γκαμπονεζος
στη ψυχη
στη νοοτροπια
τοσο δυσκολο να το καταλαβεις?
Καλα θα σου βαλω ενα ευκολο.Η Βικυ Λεανδρος λεγεται κανονικα Βασιλικη Παπαθανασιου, γεννηθηκε απο ελληνες γονεις στην Κερκυρα το 1949 και σε ηλικια 10 ετων πηγε στη Γερμανια.
Τωρα, γιατι μπορει να ειναι ο,τιδηποτε αλλο εκτος απο Ελληνιδα, μονο εσυ μπορεις να μου το πεις.
η Υβετ Τζαρβις ειναι αμερικανιδα, γεννημενη στο Μπρουκλιν το 1957, και παντρευτηκε Ελληνα. Τωρα, γιατι μπορει να ειναι ο,τιδηποτε αλλο εκτος απο αμερικανιδα, μονο εσυ μπορεις να μου το πεις.
Γεννηθηκε απο Ελληνες γονεις στη Νοτιο Αφρικη, μετακομισε απο μικρη ηλικια στην Αυστραλια και σημερα δραστηριοποιειται στις ΗΠΑ.Καλα θα σου βαλω ενα ευκολο.
Ο Γιωργος Λεβεντης τι ειναι;
Ξαναδιαβασε τι εγραψες.
Ο Γκαλης ειναι γιος του κυρ-Γεωργαλή απο τον Αγιο Ισιδωρο Ροδου, και ο Γιαννης ειναι γιος του κυρ-Ντικέμπε απο το Λαγκος. (Τυχαιο το Ντικεμπε).τι δεν καταλαβαίνεις; λες πως ο γκάλης είναι έλληνας και ο γιάννης όχι... γιατί;;;
Τυπε dimis74, για να το κανουμε φραγκοδιφραγκα.
Ό,τι ειναι ο Γκαλης (δηλαδη γεννημενος απο ελληνες γονεις σε αλλη χωρα), ειναι και ο Γιαννης (γεννημενος απο ξενους γονεις στην Ελλαδα).
Αν πουμε οτι ο Γκαλης ειναι Ελληνας, ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ οτι ο Γιαννης ΔΕΝ μπορει να ειναι Ελληνας.
Μονο αν δεχτούμε οτι ο Γκαλης ειναι Αμερικανος, μπορουμε να δεχτουμε αντιστοίχως οτι ο Γιαννης ειναι Ελληνας.
Ωραιο συμπερασμα θα ειναι αυτο μα την αληθεια.
Να ειναι ελληνας ο γιος του νιγηριανού μεταναστη που ηρθε στην Ελλαδα, αλλά να μην ειναι ελληνας ο Γκαλης. Ε οχι ρε φιλε. Δεν γινεται.
Τι παει να πει "αποψη" ρε τύπε μου?άρα λοιπόν λες πως οι γονείς καθορίζουν την εθνικότητα; οκ είναι και αυτό μια άποψη...
την σύγκριση την κάνω για την χώρα που μεγάλωσαν... δεν είμαι σίγουρος πχ πως ο Γκάλης αν δεν είχε την πορεία που είχε θα τον λέγαμε έλληνα... δεν είμαι καν σίγουρος αν μιλούσε καλά ελληνικά όταν ήρθε στην ελλάδα...
Μην μπερδευομαστε. Τι εννοεις "κανονας"?μπορείς να μου πεις ποιός είναι ο κανόνας;;; οι γονείς; η χώρα που γεννήθηκε κάποιος; η χώρα που μπορεί να μεγάλωσε κάποιος; κάποιο άλλο κριτήριο;
αν δνε υπάρχει κανόνας, νομίζω πως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει κάθε κατάσταση με το δικό του σκεπτικό...
Τι παει να πει "αποψη" ρε τύπε μου?
Θα με τρελανεις?
Εισαι εσυ ελληνας, παντρευεσαι ελληνιδα και κανετε ενα παιδι.
Τι αλλο μπορει να ειναι εκτος απο ελληνας?
Ιταλος θα ειναι? Βουλγαρος? Σουηδος????
Και αν πατε μεταναστες στην Ινδια θα ειναι Ινδος??????????????
Μην μπερδευομαστε. Τι εννοεις "κανονας"?
Αν αναφερεσαι στον "τροπο αποκτησης υπηκοοτητας", αυτος διαφερει απο κρατος σε κρατος.
Στην Ελλαδα ας πουμε ισχυει το δικαιο του αιματος. Εισαι ελληνας αν γεννηθηκες απο τουλαχιστον εναν ελληνα γονεα.
Στις ΗΠΑ ισχυει το δικαιο του εδαφους. Αν γεννηθεις στις ΗΠΑ αποκτας αυτοματως αμερικανικη υπηκοοτητα.
Δεν μιλαμε ομως γι αυτο.