Ρε φίλε δεν έχεις καταλάβει ότι σας δουλεύουν όλοι μαζί για λαϊκή κατανάλωση ?? Δεν πρόκειται να διεκδικήσουμε τίποτα,απλά αυτός είναι ο τρόπος για να κοιμίζουν τους ιθαγενείς και να τους δίνουν ελπίδα !! Και φυσικά για να στοχοποιήσουν για μια ακόμα φορά την Γερμανία και την "κακιά" φιλελεύθερη Μέρκελ !
Και για ποιούς διαφορετικούς πολιτικούς χώρους μιλάς ? Δεν έχεις καταλάβει ότι στη βουλή υπάρχει μια εφτακομματική μαφία που ενίοτε παριστάνουν ότι διαφωνούν ?
Άλλωστε όποιος διαφωνεί πραγματικά μαζί τους,πολύ απλά δεν μπαίνει στη βουλή...
Ρε φιλε δεν εχω καταλαβει εγω, δεν εχει καταλαβει ο αλλος και παει λεγοντας. Εσυ που τα εχεις καταλάβει γιατι δεν μας λες τι ισχυει τελικα? Με αποδειξεις(αφου δεν ειναι απορρητα και ειναι ευρεως γνωστα).
Απεδειξε το και εγω μαζι σου, να συμφωνησω και πασο!
Τα περι στοχοποιησης της κακιας Γερμανιας και της κακιας Μερκελ με αφηνουν αδιαφορο, δεν εχουν σχεση με αυτο το ζητημα και δεν πρεπει να εμπλεκεται η κατασταση που εχει διαμορφωθει τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα με το θεμα της Κατοχης. Ειναι διαφορετικα ζητηματα.
Πάρε και τις αποδείξεις !
Διαβασες τι λεει αυτο που ποσταρες στην τελευταια παραγραφο?
Το ύψος του κατοχικού δανείου
Ο ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ σε συνέντευξή του στο Έψιλον (26/06/2011) αναφέρει τα εξής: «Ανακάλυψα στα μέσα της δεκαετίας του '70, στα υπόγεια των γερμανικών αρχείων, ένα εκτενέστατο υπόμνημα της τράπεζας του Ράιχ. Υπολογίζει ότι τα ποσά του Κ.Δ. ανέρχονται στα 568 εκατομμμύρια μάρκα, από τα οποία οι Γερμανοί είχαν επιστρέψει 92 εκατομμύρια μάρκα - την τελευταία δόση, μάλιστα, στις 6/10/1944, έξι μέρες προτού να αποχωρήσουν από την Αθήνα (…) Με τη σημερινή αγοραστική αξία, το χρέος του Κ.Δ. -άτοκα, όπως το επέβαλαν οι κατακτητές το 1942!- ανέρχεται περίπου στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο Μπρεδήμας (στο ίδιο) αναφέρει: «Όσον αφορά το ύψος των ελληνικών αξιώσεων εκ του Κατοχικού Δανείου, παρότι προβάλλονται διαφορετικά ποσά, ανάλογα με την πηγή προέλευσης, το ποσό αυτό φαίνεται, σύμφωνα με λογικούς υπολογισμούς, να κυμαίνεται γύρω στα 400-450 εκ. σταθερά μεταπολεμικά μάρκα. Το βασικότερο όμως ζήτημα είναι αυτό των τόκων, από το 1944 μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, μέθοδος υπολογισμού τους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο δεν υπάρχει. Ο υπολογισμός που έχει γίνει λαμβάνει υπόψη ένα μικρό επιτόκιο της τάξεως του 3%. Με βάση αυτή τη μέθοδο, υπολογίζεται ότι οι τόκοι για τη Γερμανία από το 1944 μέχρι το 1994 ανέρχονται στο ποσό των 3,5 δισ. δολαρίων. Σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθούν οι τόκοι των ετών 1995-2010, οπότε το ύψος τους ανεβαίνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα».
Αν συνυπολογίσουμε τα ποσά που αναφέρονται πιο πάνω (υπολειπόμενο ποσό + τόκοι), βγαίνει ένα συνολικό άθροισμα γύρω στα 10 δις ευρώ, με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς. Αυτό το ποσόν πιστεύουμε πως θα μπορούσε να διεκδικηθεί, χωρίς κραυγές και υστερίες, από τη Γερμανία, αν υπήρχε μια σοβαρή έστω αστική ελληνική κυβέρνηση που θα καλούσε σε ειλικρινή και έντιμη διαπραγμάτευση την άλλη πλευρά, με σκοπό να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα, ώστε να μην έχει τη δυνατότητα ο ρώσικος σοσιαλιμπεριαλισμός και οι ντόπιοι λακέδες του να ανασύρουν κάθε τόσο το ζήτημα δηλητηριάζοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Αλλά πού να βρεις σήμερα τέτοια κυβέρνηση;