Νέα

Γάμος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 196
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Shibia

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ρε φιλε να σου πω κατι?
Κι εγω ετσι ελεγα, ομως δεν θες καποια στιγμη να αραξεις σ'εναν καναπε με μια γυναικα δικη ΣΟΥ ? Που να ξερει τις παραξενιες σου, τα στραβα σου (κι εσυ τα δικα της) αλλα να την νιωθεις οικεια ρε παιδι μου. Να μην ειναι καθε μερα ενας αγωνας δρομου..

thesspunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Κριτικές
6
Like
1.132
Πόντοι
376
Το να έχει ο καθένας τις απόψεις του είναι θεμιτό.  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως είναι το πώς μπορεί κάποιος να εναντιώνεται σε μία κατάσταση τόσο πολύ όταν δεν την έχει ζήσει.  Δεν εννοώ οτι η γνώμη του δεν έχει βάση, αλλά νομίζω οτι περισσότερη βαρύτητα θα είχε η γνώμη ενός παντρεμένου που περνάει καλά ή κάποιου άλλου που το έχει μετανοιώσει...

Xartinos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
1
Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σωστός,
αλλά εκτός από αυτό που είπε ο Duracell,
πιστεύω ότι ο γάμος είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση
ανασφάλειας.(Δένω τον γαιδαρό μου - δε μένω στο ράφι)

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Το να έχει ο καθένας τις απόψεις του είναι θεμιτό.  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω όμως είναι το πώς μπορεί κάποιος να εναντιώνεται σε μία κατάσταση τόσο πολύ όταν δεν την έχει ζήσει.  Δεν εννοώ οτι η γνώμη του δεν έχει βάση, αλλά νομίζω οτι περισσότερη βαρύτητα θα είχε η γνώμη ενός παντρεμένου που περνάει καλά ή κάποιου άλλου που το έχει μετανοιώσει...

Συμφωνώ μαζί σου! Ομως είναι τόσοι πολλοί οι παντρεμένοι-ες που ξέρω και ΔΕΝ περνάνε καλά... σε σχέση με τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που δεν το έχουν μετανιώσει... που προσωπικά τουλάχιστον ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ (ΛΟΤΤΟ όμως παίζω κάθε βδομάδα... αν μου κάτσει) !!!

thesspunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Κριτικές
6
Like
1.132
Πόντοι
376
Συμφωνώ μαζί σου! Ομως είναι τόσοι πολλοί οι παντρεμένοι-ες που ξέρω και ΔΕΝ περνάνε καλά... σε σχέση με τους ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ που δεν το έχουν μετανιώσει... που προσωπικά τουλάχιστον ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΩ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ (ΛΟΤΤΟ όμως παίζω κάθε βδομάδα... αν μου κάτσει) !!!

Και εγώ συμφωνώ μαζί σου.  Το οτι δεν περνούν καλά οι συγκεκριμένοι σημαίνει οτι δεν πήραν τη σωστή απόφαση, είτε χρονικά σε σχέση με τον εαυτό τους (παντρεύτηκαν πιο νωρίς απ οτι έπρεπε), είτε αισθηματικά σε σχέση με το σύντροφο που διάλεξαν.  Μήπως όμως, μαζί με αυτούς που παντρεύονται από ανασφάλεια, υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται να παντρευτούν μήπως και το μετανιώσουν στο μέλλον;

Ποια από τις 2 κατηγορίες είναι η πιο ανασφαλής δεν ξέρω...  :helpplea:

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν πολλά παντρεμένα ζευγάρια που να αποτελούν ζωντανή διαφήμιση του θεσμού.Συνήθως βλέπεις…κατινιές,κεράτωμα με τη σέσουλα,δόλος και φυσικά ιδιοτέλεια…

Δεν θεωρώ ότι φταίνε μόνο οι πουτάνες οι γυναίκες…Εγώ τουλάχιστον το αποδίδω στην εποχή που τυγχάνει να ζούμε…η οποία εστιάζεται με μια φράση στο ''τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα ''…

Παίδες δεν υπάρχει πλέον υπομονή ..Ζευγάρια σαν τους γονείς μας που είχαν την υπομονή να δουλέψουν τη δυσκολία, το πρόβλημα ..No more..

Τώρα αν υπάρχει πρόβλημα…… Αστραπιαία μεταφράζεται σε ''ασυμφωνία χαρακτήρων ''………. Τόσο άπλα…Φυσικά στο κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, για να τον επιβεβαιώνουν…

Για αυτό υπάρχουν και τα cg που με 100 ευρωπουλακια έχουμε πλήρης ''συμφωνία χαρακτήρων''……… :grin:

Στο ερώτημα τελικά γιατί παντρευόμαστε…..Μάλλον πρέπει να κάτσουμε σε άνετο δερμάτινο καναπέ , να κάνουμε καμιά 50αρια συνεδρίες και αφού απαντήσουμε σε 300 ερωτήσεις για την παιδική μας ηλικία ..Τότε…ίσως να  λάβουμε κάποια απάντηση.  :grin:

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Η αλήθεια είναι ότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν πολλά παντρεμένα ζευγάρια που να αποτελούν ζωντανή διαφήμιση του θεσμού.Συνήθως βλέπεις…κατινιές,κεράτωμα με τη σέσουλα,δόλος και φυσικά ιδιοτέλεια…

Δεν θεωρώ ότι φταίνε μόνο οι πουτάνες οι γυναίκες…Εγώ τουλάχιστον το αποδίδω στην εποχή που τυγχάνει να ζούμε…η οποία εστιάζεται με μια φράση στο ''τα θέλω όλα και τα θέλω τώρα ''…

Παίδες δεν υπάρχει πλέον υπομονή ..Ζευγάρια σαν τους γονείς μας που είχαν την υπομονή να δουλέψουν τη δυσκολία, το πρόβλημα ..No more..

Τώρα αν υπάρχει πρόβλημα…… Αστραπιαία μεταφράζεται σε ''ασυμφωνία χαρακτήρων ''………. Τόσο άπλα…Φυσικά στο κανόνα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, για να τον επιβεβαιώνουν…

τα ειπες ολα και συμφερεις!(στον σερβερ εννοω....)

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
τα ειπες ολα και συμφερεις!(στον σερβερ εννοω....)

οι συγχρονες απαιτησεις του εγγαμου βιου απαιτουν εξαιρετους χαρακτηρες ανθρωπων και απο τα 2 φυλλα οπου η υπομονη,ο αλληλοσεβασμος και η αγαπη του ενος για τον αλλο θα ειναι ατεγκτος και θα λειτουργει στην καθημερινοτητα ως νομοτελεια.Για αυτον τον λογο βλεπουμε πολυ λιγα (σε αναλογια παντα) ζευγαρια πραγματικα μαζι!Υπαρχουν αρκετα τετοια παραδειγματα πιστευω σε ολους μας,αλλα σιγουρα δεν ειναι ο κανονας!Ειναι η δευτερη πιο σημαντικη αποφαση της ζωης μας μετα το επαγγελματικο και για αυτο πριν απο οποιοδηποτε βημα θα πρεπει να ειμαστε 100% σιγουροι οτι χωρις αυτον τον ανθρωπο διπλα μας δεν μπορουμε να ζησουμε ουτε λεπτο,ωστε οταν αρχιζει και επερχεται ο φυσιολογικος κορεσμος μετα απο χρονια γαμου αυτο το 100% να πεσει σε ενα 60% ετσι ωστε να ειμαστε και παλι χαρουμενοι και ευτυχισμενοι που θα ειμαστε μαζι.Το πιο βασικο πραγμα σε ενα γαμο ειναι η χημεια του ζευγαριου,τα χνωτα τους.Δυστυχως ομως σημερα βλεπω πολλους που παντρευονται για να ξεφυγουν ειτε απο τη φτωχια ειτε απο καποια ψυχολογικη πιεση,ειτε για αλλους λογους περαν του φυσιολογικου.Ετσι εχουμε ως αποτελεσμα να υπαρχουν ολα αυτα που ανεφερε ο γεμιστοκωλαρχης παραπανω...

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
πανω που νομιζα οτι το πηρες απ τη wikipedia, εβαλες αυτο το ''γεμιστοκωλαρχης '' και με μπερδεψες..  :think:

AssFiller

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2007
Κριτικές
4
Like
26
Πόντοι
66
πανω που νομιζα οτι το πηρες απ τη wikipedia, εβαλες αυτο το ''γεμιστοκωλαρχης '' και με μπερδεψες..  :think:

Παπα-Γιώργης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Παπα-Γιώργης αγνώστων λοιπών στοιχείων ήταν εφημέριος στον ιερό ναό της Αγιας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα λίγο πρίν την επανάσταση,σε κάποια λειτουργεία στον ναό εισέβαλαν Τούρκοι και φόνευσαν τον ιερέα ενώ πήραν μαζί τους και τρία παιδιά του παπα-Γιώργη. Η πρεσβυτέρα, η γυναίκα του, ανέλαβε να βρεί τα παιδια της σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατόρθωσε τελικά να βρεί τον έναν γιο της, τον Κωνσταντίνο και να τον σώσει. Απο τότε όλοι οι απόγονοι του πήραν το επώνυμο Παπαγεωργίου. Η οικογένεια του εντάχθηκε Β΄ τάξη υπαξιωματικών απο την επιτροπή αγώνος.

Το 1972 με δαπάνες της Αχαϊκής εταιρείας Πατρών τοποθετήθηκε μνημείο στην μνήμη του στον περίβολο του ναού.

Αποκαλύφθηκες ........... είσαι σαν τον ELVIS.... ζείς και βασιλεύεις...:grin:

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
πολυ ωραια η συζητηση.λοιπον αν το δουμε καθαρα απο πραγματιστικη πλευρα,ο γαμος ειναι ενας θεσμος.ενας θεσμος που αλλαζει τα δεδομενα σε επιπεδο ασφαλιστικο,φορολογικο και κληρονομικο.επισης απο καθαρα΄''ξερη'' υλιστικη αποψη 2 μισθοι σε ενα σπιτι το καθιστουν πιο βιωσιμο(βεβαια να μου πειτε οταν γινεται σωστη διαχειριση,αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα)
υπαρχει ομως και μια αλλη παραμετρος,υπουλη που πραγματικα δινει κινητρο για καποιον να παντρευτει.η παραμετρος στην οποια αναφερομαι και που αρχιζει καποιος,και μιλω για αντρες αποκλειστικα,να την νιωθει μετα τα 30αντα,ειναι η περιθωριοποιηση.τι θελω να πω?εχετε 10 φιλαρακια με τα οποια περνατε φανταστικα.αν αυτα τα φιλαρακια παντρευτουν και εσεις ειστε εργενης ξερετε για ποτε οι πορτες κλεινουν?γιατι ενδομυχα τον μοναχικο ανθρωπο ολοι τον τρεμουν και τον φοβουνται γιατι ειναι ελευθερος.σου λεει ο αλλος''γιατι αυτος ειναι εξω απο το κοπαδι?''''μπας και θελει να γαμησει τη γυναικα μου?μπας και θελει να γαμησει εμενα?''και οι πορτες κλεινουν.κακα τα ψεμματα φιλοι.αν καποιος ειναι παντρεμενος τα σπιτια των αλλων ανοιγουν ,εστω σε ενα υποτυπωδες επιπεδο σχεσεων,γι αυτον.αν ειναι ελευθερος κλεινουν.για τους λογος που ανεφερα παραπανω.
απο εκει και περα θα μου πειτε τι κανουμε.τι ειναι το πιο ορθο.καποτε καποιος στην αρχαια αθηνα ειχε το ιδιο ερωτημα.δεν ηξερε τι να κανει ο ανθρωπος και σου λεει''ποιος θα μου λυσει την απορια?μα φυσικα ο μεγας φιλοσοφος Σωκρατης''
πηγαινει λοιπον στο Σωκρατη και τον ρωτα ''δασκαλε τι με συμβουλευεις να κανω για να βρω την ευτυχια?να παντρευτω η οχι?'' και ο Σ ωκρατης γυριζει καιτου δινει την απαντηση που τον εστειλε τελειως''νεε μου να ξερεις πως οτι και να κανεις θα το μετανιωσεις''

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
931
Πόντοι
96
  Ρε μαγκες το κλωθογυρνατε χωρις λόγο.

Εισαι με την  ιδια γκόμενα 2 χρόνια και παραπάνω. Αν εισαι πανω απο 28 ή χωριζεις ή συζεις/παντρευεσαι, το να το καθυστερεις δεν εχει νόημα αν παντρευτεις στα μέλια μια χαρα θα περασεις μια 5ετία, και παιδι να κανεις καλυτερα να εισαι στα γουτσου γουτσου που τσακωνεσαι αλλα μετα πηδιεσαι και εκτονωνεσαι. Η σχεση μετα τα 10 χρονια (γαμου/ξεγαμου) μοιραια θα αλλαξει!!!

το γιατι παντρευτηκες εχει λογικη. Επειδη εισαι πολλα χρονια σε δεσμο.
Το σωστο ερωτημα ειναι γιατι καθεσαι τοσα χρονια με την ιδια γυναικα??? 

YΓ ο καθε ανθρωπος εχει δικους του λόγους!!!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Παπα-Γιώργης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Παπα-Γιώργης αγνώστων λοιπών στοιχείων ήταν εφημέριος στον ιερό ναό της Αγιας Αλεξιώτισσας στην Πάτρα λίγο πρίν την επανάσταση,σε κάποια λειτουργεία στον ναό εισέβαλαν Τούρκοι και φόνευσαν τον ιερέα ενώ πήραν μαζί τους και τρία παιδιά του παπα-Γιώργη. Η πρεσβυτέρα, η γυναίκα του, ανέλαβε να βρεί τα παιδια της σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κατόρθωσε τελικά να βρεί τον έναν γιο της, τον Κωνσταντίνο και να τον σώσει. Απο τότε όλοι οι απόγονοι του πήραν το επώνυμο Παπαγεωργίου. Η οικογένεια του εντάχθηκε Β΄ τάξη υπαξιωματικών απο την επιτροπή αγώνος.

Το 1972 με δαπάνες της Αχαϊκής εταιρείας Πατρών τοποθετήθηκε μνημείο στην μνήμη του στον περίβολο του ναού.

Αποκαλύφθηκες ........... είσαι σαν τον ELVIS.... ζείς και βασιλεύεις...:grin:

μολις σηκωθηκα απο το εδαφος....με πεθανες παλιοπουστα!χαχαχαχα

Επισκέπτης
μάλλον φταίει όταν ντυθούν σαν μπομπονιέρες με πόδια συν τα λόγια του παπά.

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Wall Street Journal. Μεταξύ άλλων έχει το αποτέλεσμα έρευνας που καταλήγει ότι τα 2/3 των γυναικών θα παντρεύονταν κάποιον με κριτήριο τα λεφτά του και ότι το 71% από τις γυναίκες στα 20-κάτι τους που θα παντρεύονταν για λεφτά σκοπεύουν να κερδίσουν άμεσα από αυτή την πράξη και στην συνέχεια να χωρίσουν το θύμα.

Όχι βέβαια ότι εμείς οι άντρες προικοθήρες είμαστε καλύτεροι αλλά σε ποσοστά οι αδίστακτες μας ρίχνουν στα αυτιά.  :2funny:

"For these women, it's just another step on their journey to the good life. They want to be paid what they think they're worth and then move on."

Το χοντρό γέλιο ...

"I'm a little shocked at the numbers," says Pamela Smock, a sociologist at the University of Michigan who has studied marriage and money. "It's kind of against the notion of love and soul mates and the main motivations to marry in our culture."
  :uglystupid:

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Εγω μαλλον ζω σε αλλο κοσμο ε? εννοω για την ιδεα που εχω για το γαμο....οχι για τους παντρεμενους που βλεπω γυρω μου....θα προσγειωθω αποτομα το βλεπω να ρχεται.... :P

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
Εμ, τι να σου πω. Μπορεί να είσαι η εξαίρεση στον κανόνα αλλά το βλέπεις ότι οι έρευνες το αποδεικνύουν πέρα από το όριο του στατιστικού σφάλματος (και ας λέτε ότι οι άνδρες είναι τα άκαρδα γουρούνια).

Τουλάχιστον ξέρεις να μαγειρεύεις για να φάει κανένα ζεστό πιάτο φαγάκι ο χριστιανός (δεν εννοώ να βράζεις αυγά)?

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μωρε και να μαγειρευω ξερω και να κανω δουλειες ξερω....αλλο ειναι το θεμα.....απλα εγω τον γαμο δεν τον βλεπω τοσο στερεοτυπα...ή μαλλον για να το πω καλυτερα δε θα παντρευομουν ποτε για στερεοτυπους λογους αλλά μονο εαν το συγκεκριμενο ατομο πληρουσε καποιες προδιαγραφες οι οποιες θα μου εξασφαλιζαν (δεν μπορεις ποτε να εισαι 100% σιγουρος) οτι στα 10 χρονια δε θα σκυλοβαριομουν τη ζωη μου μαζι του....μαλλον ειμαι πολυ ρομαντικη ε? :P

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom