Νέα

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα laplace
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 78K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε υπέρ ή κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών?

• Υπέρ

• Κατά

• Στα @@ μου

Τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο αφού ψηφίσεις.

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Μεγαλε το οτι υπαρχουν οικονομικες ελαφρυνσεις οπως φοροαπαλλαγες η συνταξεις στο στη συζηγο με τα το θανατο δεν ειναι οικονομικο θεμα? Ποιος το επιβαρυνεται αυτο?
Η κοινωνια δινει αυτες τις βοηθειες με τη λογικη να στηριχτει το . Οχι η αλλοδαπη πουτανα του σκατογερου κολομπαρα η ο επιβητορας του γερο πουστα.
απ την άλλη βέβαια υπάρχουν και κάποια ζευγάρια γκέι (είτε άνδρες είτε γυναίκες) που μένουν μαζί μια ζωή
και όταν πεθάνει ο ένας απ τους δύο, ο άλλος δε δικαιούται τίποτα...ούτε σύνταξη, ούτε το σπίτι που μαζί φτιάξανε κτλ
είναι η άλλη άποψη του νομίσματος...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
απ την άλλη βέβαια υπάρχουν και κάποια ζευγάρια γκέι (είτε άνδρες είτε γυναίκες) που μένουν μαζί μια ζωή
και όταν πεθάνει ο ένας απ τους δύο, ο άλλος δε δικαιούται τίποτα...ούτε σύνταξη, ούτε το σπίτι που μαζί φτιάξανε κτλ
είναι η άλλη άποψη του νομίσματος...

Kαι γιατι θα επρεπε να δικαιουται? Ας παει να δουλεψει ωστε να εχει τα δικα του. Στον γαμο με παιδια υποτιθεται η μητερα επειδη ανατρεφει παιδια δυσκολευεται να δουλεψει οποτε το κρατος βοηθαει.
Αλλα εδω θα σου πει οτι " αν εχουμε υιοθεσια τοτε εχουμε και εμεις παιδια". Δηλαδη ο γαμος αποτελει το ενα βημα. Το αλλο που ειναι απο πισω ειναι η υιοθεσια παιδιων. Προσωπικα ειμαι κατα του να υιοθετουνται παιδια απο ζευγαρια που δυνητικα δε μπορουν να τεκνοποιησουν

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Kαι γιατι θα επρεπε να δικαιουται? Ας παει να δουλεψει ωστε να εχει τα δικα του. Στον γαμο με παιδια υποτιθεται η μητερα επειδη ανατρεφει παιδια δυσκολευεται να δουλεψει οποτε το κρατος βοηθαει.
Αλλα εδω θα σου πει οτι " αν εχουμε υιοθεσια τοτε εχουμε και εμεις παιδια". Δηλαδη ο γαμος αποτελει το ενα βημα. Το αλλο που ειναι απο πισω ειναι η υιοθεσια παιδιων. Προσωπικα ειμαι κατα του να υιοθετουνται παιδια απο ζευγαρια που δυνητικα δε μπορουν να τεκνοποιησουν
βρε άσε το υποτίθεται....σύνταξη παίρνει η γυναίκα ακόμα κι αν δεν εχει κάνει παιδιά
αλλά και ακόμα και αν δουλεύει, πάλι παίρνει σύνταξη χηρείας

όσο για τις υιοθεσίες,διαφωνώ κάθετα μαζί σου....
απεναντίας θα έπρεπε η πολιτεία να διευκολύνει κάποιες άτεκνες οικογένειες  στο να μεγαλώσουν ένα παιδάκι, αντί να το αφήνουν να μεγαλώνει σε κάποιο ίδρυμα. Είναι φρικτό και απάνθρωπο.. :S
εκτός αν εννοείς γκέι ζευγάρια και μόνο οπότε πάω πάσο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
βρε άσε το υποτίθεται....σύνταξη παίρνει η γυναίκα ακόμα κι αν δεν εχει κάνει παιδιά
αλλά και ακόμα και αν δουλεύει, πάλι παίρνει σύνταξη χηρείας

όσο για τις υιοθεσίες,διαφωνώ κάθετα μαζί σου....
απεναντίας θα έπρεπε η πολιτεία να διευκολύνει κάποιες άτεκνες οικογένειες  στο να μεγαλώσουν ένα παιδάκι, αντί να το αφήνουν να μεγαλώνει σε κάποιο ίδρυμα. Είναι φρικτό και απάνθρωπο.. :S
εκτός αν εννοείς γκέι ζευγάρια και μόνο οπότε πάω πάσο

E κακως την παιρνει. Το υποτιθεται δεν ειναι υποτιθεται αλλα το σκεπτικο πισω απο αυτες τις νομικες ρυθμισεις. Αλλο πως γινεται η πρακτικη εφαρμογη και καταληγει στο διαφορες κολομπαρουδες να παιρνουν συνταξεις απο γερους. Αυτα ειναι κενα στο νομο.
Για υιοθεσια για γκεη ζευγαρια λεω.

Gamaw Gries

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2013
Like
7
Πόντοι
6
'Οχι ρε μαν.Τι να χαμπαριάσω.Δεν είμαι καμιά φοβική κόμπλα.Ένας περήφανος νέος γκέι άντρας είμαι.Στη χοντρή ψώλα μου οι ενοχικότητες.Εγώ έχω τον Πακιστανό μου κ δεν κολλάω πουθενά.
Ααα χρυσή μου εδώ θα τα χαλάσουμε.Με μουσουλμάνο βρήκες και εσύ να τα φτιάξεις;Αυτός θα σε βάλει να φορέσεις μέχρι και μπούρκα  :2funny: :2funny:

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Like
467
Πόντοι
36
'Οχι ρε μαν.Τι να χαμπαριάσω.Δεν είμαι καμιά φοβική κόμπλα.Ένας περήφανος νέος γκέι άντρας είμαι.Στη χοντρή ψώλα μου οι ενοχικότητες.Εγώ έχω τον Πακιστανό μου κ δεν κολλάω πουθενά.

Απλά δείχνω τα αίολα επιχειρήματα κ την αμορφωσιά που επικρατεί.Δεν είμαι του δόγματος ωχαδερφισμού.Αν δεν παλέψω εγώ δε θα παλέψει κανείς για μένα.Ανοιχτά διεκδικώ την ισότητα.Με την μη ορατότητα ,την μη πρόκληση της κουλαμάρας κ το κρύψιμο μια ζωή για τον πούτσο θα μας έχουν.Ενώ ορατούς κ απέναντι τους δυσκολεύονται να οργανώσουν επιχειρηματολογία.Καταρρέει με την πρώτη αντίσταση.
απο οτι καταλαβα το προβλημα σου ειναι πως θα κρατησεις τον γαμια σου απο το πακισταν στην ελλαδα.
πιο πολυ η ελληνοποιηση του γαμια σου σε ενδιαφερει παρα ο γαμος.

Επισκέπτης
απο οτι καταλαβα το προβλημα σου ειναι πως θα κρατησεις τον γαμια σου απο το πακισταν στην ελλαδα.
πιο πολυ η ελληνοποιηση του γαμια σου σε ενδιαφερει παρα ο γαμος.

Το πρόβλημα μου είναι πως η δική μου σχέση δεν τυχαίνει της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνη ενός στρέητ ζευγαριού.Με αποτέλεσμα αυτό να μου προκαλεί μετρήσιμες επιπτώσεις στη ζωή μου μόνο κ μόνο λόγο του σεξουαλικού προσανατολισμού μου.

Το κάθε αγάμητο γίδι εαν γουστάρει μπορεί να κρατήσει την κάθε ρουμανορωσίδα που γνώρισε σε μπουρδέλο με έναν απλό γάμο.Τι είναι αυτό που καθιστά αυτή τη σχέση καλύτερη από την δική μου?Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων η δική μου μακροχρόνια σχέση θεωρήται κατώτερη κ μη άξια για να απολαύσει τις έννομες συνέπειες του γάμου?Επειδή είμαστε 2 άνδρες?

Επισκέπτης
Τί λες τώρα; Το πιο σοβαρό θέμα της χώρα είναι αυτό!

Πρόσεξε τώρα να δεις το άλλο πρόβλημα που έχω εγώ!
Είμαι παντρεμένος με Ελληνίδα που την αγαπάω, αλλά έχω και μια γκόμενα Ρωσίδα με ληγμένη βίζα και άλλη μια Μαροκινή χωρίς χαρτιά, που τις αγαπάω κι αυτές.
Ζητάω λοιπόν να επιτραπεί η πολυγαμία για να τις νομιμοποιήσω κι αυτές τις καημένες!
Α, η σύζυγος συμφωνεί, είναι bi και τις "αγαπάει" κι αυτή!

Υποθέτω ότι θα συμφωνήσεις πως και στην περίπτωσή μου υπάρχει κάποιο "κενό δικαιωμάτων". :)

Προσωπικά φυσικά κ θα συμφωνήσω.Τι να μου πει το κατά πόσο είναι κοινωνικά ταμπού κάτι?Εκεί που δεν πιάνει μελάνι το γράφω.Η στάση μου απέναντι στην αγάπη είναι πως το κράτος θα πρέπει να το έχει ραμμένο κ να μην του πέφτει λόγος στο πως ο καθένας ορίζει την προσωπική του ευτυχία.Προσωπικά είμαι κ υπέρ της πολυγαμίας κ υπέρ της αιμομιξίας εφόσον αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν πως έτσι θα έχουν την προσωπική τους πλήρωση κ το κράτος μόκο.

Επειδή να πούμε είναι κοινωνικά ταμπού θα μας φοβίσει αυτό κ θα σιγοντάρουμε την κάθε συντηριτική κυράτσα ?Όχι ψηλέ.Η αγάπη είναι αγάπη κ εφόσον υπάρχει συναίνεση το κράτος οφείλει να προστατεύει κ αυτές τις σχέσεις χωρίς να λογαριάζει την κάθε υποκριτική κατινάρα που σοκάρεται.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το πρόβλημα μου είναι πως η δική μου σχέση δεν τυχαίνει της ίδιας αντιμετώπισης με εκείνη ενός στρέητ ζευγαριού.Με αποτέλεσμα αυτό να μου προκαλεί μετρήσιμες επιπτώσεις στη ζωή μου μόνο κ μόνο λόγο του σεξουαλικού προσανατολισμού μου.

Το κάθε αγάμητο γίδι εαν γουστάρει μπορεί να κρατήσει την κάθε ρουμανορωσίδα που γνώρισε σε μπουρδέλο με έναν απλό γάμο.Τι είναι αυτό που καθιστά αυτή τη σχέση καλύτερη από την δική μου?Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων η δική μου μακροχρόνια σχέση θεωρήται κατώτερη κ μη άξια για να απολαύσει τις έννομες συνέπειες του γάμου?Επειδή είμαστε 2 άνδρες?

Φιλε μου ακριβως σε ολα αυτα εχεις λαθος. Ενω εχεις ενα δικιο να λες οτι το κρατος να μην ανακατευεται, εσυ ο ιδιος μετα στο ιδιο κειμενακι καλεις το κρατος (!) να " προστατεψει" (???) την αγαπη?!!!
Το κρατος οταν " κυρωνει" επισημως, ενα δεσμο το κανει για προστασια ΤΕΚΝΩΝ και οχι ...αγαπης. Αυτο, οπως πολυ σωστα ειπες ανηκει στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ σφαιρα ξεκαθαρα!
Για αυτο και δε θα επρεπε να υφισταται η επισημη νομικη κυρωση του κρατους σε δεσμους αγαπης κλπ οταν δε μπαινει και ο παραγοντας ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗ. Αυτο προστατευει το κρατος.
Και συμφωνα με αυτο ναι δε θα επρεπε να υπαρχει γαμος του ταδε με την ρουμανα επισης. Ας κανουν οτι θελουν αλλα οχι γαμος

Επισκέπτης
Το κρατος οταν " κυρωνει" επισημως, ενα δεσμο το κανει για προστασια ΤΕΚΝΩΝ και οχι ...αγαπης.

Μπορώ να σου παραθέσω καμια 10αρια αποφάσεις από διεθνή δικαστήρια σύμφωνα με τις οποίες προκύπτει πως ο γάμος ποτέ δεν υπήρξε για να κυρώσει την τεκνοποίηση.Εαν αυτό ήταν το ζητούμενο του γάμου τότε θα απέκλειε τα ανίκανα να τεκνοποιήσουν ζευγάρια.Δεν το κάνει όμως.

Τι είναι λοιπόν ο γάμος?Το ύστατο κοινωνικό συμβόλαιο.Η ύστατη μορφή κοινωνικής αναγνώρισης μιας σχέσης η οποία έχει κ έννομες συνέπειες.Ο γάμος απλά κ μόνο αναγνωρίζει στον μέγιστο βαθμό κοινωνικά μια σχέση.Ένα social construct είναι.Απλά στη βάση αιώνων προκατάληψης για την ομοφυλοφιλία μεροληπτούσε τυφλά υπέρ των ετερόφυλων σχέσεων.Ε,αυτό λοιπόν εμείς τώρα διεκδικούμε να το αλλάξουμε καθώς η αυξημένη ορατότητα μας,οι αγώνες μας κ οι ιστορίες μας έδωσαν την αληθινή υπόσταση της φύσης των σχέσεων μας.

Αυτοί οι αγώνες μας σας έδειξαν κ συνεχίζουν να σας δείχνουν πως οι σχέσεις μας δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις δικές σας κ πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια με εκείνα των σχέσεων σας.Πάνε οι μεσαίωνες φίλος.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Να σου πω την αληθεια κατι κολομπαρουδες που παντρευονται γερους στα τελευταια τους, ναι δε θα ταν ασχημη ιδεα να κοπουν

για να θεμελιώσει η σύζυγος πλέον συνταξιοδοτικό δικαίωμα θανάτου απαιτούνται πέντε χρόνια έγγαμου βίου  (εξαιρούνται αν δεν κάνω λάθος περιπτώσεις ατυχημάτων ή εργατικών ατυχημάτων ή θανάτων από εγκληματική ενέργεια)

δηλαδή αν μια ρουσίδα παντρευτεί έναν παππού και αυτός πεθάνει στα τρία χρόνια γάμου παίρνει αρχίδια...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
να κοπούν και τα δικαιώματα των ετεροφυλων συζύγων, ντοκ?

να μην πλερώνουμε συντάξεις?

να σου πω δεν είναι και άσχημη ιδέα .... δεν βλέπω τον λόγο η σύζυγος (ή αντίστοιχα ο σύζυγος) να δικαιούται σύνταξης από τις εισφορές του/της μακαρίτη/μακαρίτισας... ειδικά αν αυτός έχει δικά του εισοδήματα, εργάζεται ή συνταξιοδοτείται από δικές του εισφορές...

Αυστραλία να πούμε...

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
Ρε παιδιά ξεκολλήστε το μυαλό σας, ο γάμος δεν γίνεται για την τεκνοποίηση. Εφόσον δύο άνθρωποι ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ πρέπει να μπορούν να κάνουν και ΓΑΜΟ. Απλά πράγματα είναι. Όταν παντρεύεται μια γυναίκα 50-60 ετών μπορεί να κάνει παιδιά? Όχι, και όμως παντρεύεται. Τι διαφορά έχει αυτό από δύο άντρες που ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ και θέλουν να προχωρήσουν σε ΓΑΜΟ?

Είναι ντροπή να είσαι πούστης και πάντα θα είναι γιατί έτσι πέφτεις στο παθητικό επίπεδο της γυναίκας. Το να μπορούν όμως να κάνουν γάμο μεταξύ τους είναι δικαίωμά τους!

...ομογενοποιημένος και αδιαφοροποίητος μέσα  στο κοινωνικό ομοιμόμορφο μίγμα της ισχύουσας μόδας , που τη λένε κοινωνια

img_0655.jpg

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μπορώ να σου παραθέσω καμια 10αρια αποφάσεις από διεθνή δικαστήρια σύμφωνα με τις οποίες προκύπτει πως ο γάμος ποτέ δεν υπήρξε για να κυρώσει την τεκνοποίηση.Εαν αυτό ήταν το ζητούμενο του γάμου τότε θα απέκλειε τα ανίκανα να τεκνοποιήσουν ζευγάρια.Δεν το κάνει όμως.

Τι είναι λοιπόν ο γάμος?Το ύστατο κοινωνικό συμβόλαιο.Η ύστατη μορφή κοινωνικής αναγνώρισης μιας σχέσης η οποία έχει κ έννομες συνέπειες.Ο γάμος απλά κ μόνο αναγνωρίζει στον μέγιστο βαθμό κοινωνικά μια σχέση.Ένα social construct είναι.Απλά στη βάση αιώνων προκατάληψης για την ομοφυλοφιλία μεροληπτούσε τυφλά υπέρ των ετερόφυλων σχέσεων.Ε,αυτό λοιπόν εμείς τώρα διεκδικούμε να το αλλάξουμε καθώς η αυξημένη ορατότητα μας,οι αγώνες μας κ οι ιστορίες μας έδωσαν την αληθινή υπόσταση της φύσης των σχέσεων μας.

Αυτοί οι αγώνες μας σας έδειξαν κ συνεχίζουν να σας δείχνουν πως οι σχέσεις μας δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις δικές σας κ πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους είναι τα ίδια με εκείνα των σχέσεων σας.Πάνε οι μεσαίωνες φίλος.

Δε ξερω αν αυτες οι δικαστικες αποφασεις μπορουν να τεκμηριωσουν οτι δεν υφισταται το σκεπτικο της τεκνοποιησης.
Επισης μακρια απο μενα ο οποιες προκαταληψεις και τα τοιαυτα.
Παμε παρακατω. Αν ειναι να μην υπεσερχεται ο παραγοντας τεκνοποιηση τοτε... γιατι το κρατος να προστατευει εννομα μονο το δεσμο αγαπης? Αν ειναι και εγω με το φιλο μου που ειμαστε στρεητ και οι δυο να παμε να κανουμε γαμο! Γιατι αναμεσα σε α-γ η γκ-γκ η λ-λ και οχι αναμεσα σ στρεητ αντρα- στρεητ ανδρα?!! Η γιατι οχι αναμεσα σε ανθρωπο και ζωο ?!!!
η γκευ κοινοτητα θα επρεπε να προνοει και να σκεφτεται ως συντεταγμενη κοινοτητα αλλα πιο "μικρα" και "πεζα" θεματα που απασχολουν και οχι αυτο το ανουσιο και μαξιμαλιστικο οπως ο γαμος.
Ο γαμος εφοσον εχει νομικες και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ συνεπειες θα πρεπει να εχει περιορισμους.
Με αλλα λογια δε θα πληρωνω   εγω με τςι εισφορες στο ταμειο μου με τ ουτε την πουτανα του μπουρδελιαρη παππου, ουτε αυτη θα αποκτησει βιζα σενγκεν ( ενω αλλοι δε μπορουν ), ουτε τον αραβα γαμια του ταδε.

Α επισης μια φιλικη συμβουλη, εισαι ωραιος και τα λες σταρατα και ντομπρα και καλα κανεις. Αλλα μην αναγαγεις το καθε αντεπιχειρημα εναντιον σου σε "συντηριτισμο" και " κομπλεξισμο".
Ουτε να δειχνεσαι συνεχεια ο "κοολ" και ο "ανοιχτος". Κουραζει, δεν ισχυει, χανεις το δικιο σου και καταντας γραφικος.  

KYRMEDIOS

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιαν 2013
Like
3
Πόντοι
16
Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά βάσει των οποίων η δική μου μακροχρόνια σχέση θεωρήται κατώτερη κ μη άξια για να απολαύσει τις έννομες συνέπειες του γάμου?Επειδή είμαστε 2 άνδρες?

Τι είσαστε λέει?  :think: :think:
Αν ήταν έτσι οι άνδρες .....
Πάντως εγώ είμαι μαζί σου, να το αποκαταστήσεις το παλικάρι και μετά να κάνετε και έναν γάμο  και στο Πακιστάν για να χαρεί και η δικιά του η οικογένεια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom