Νέα

Γαμώ το μετρό σας γαμώ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα rigormortis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Μηνύματα
1.947
Κριτικές
27
Like
2.372
Πόντοι
6.955
Γ..*** την δημοσιουπαλληλική  τους μονιμότητα! Μένω ανατολική αττική και εργάζομαι καλλιθέα, κάθε μέρα παίρνω το μετρό απο Κορωπί. Τώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτοι κατέβασαν ρολά δαπανώ κάθε μέρα 10 € βενζίνη για να πάω και επιστρέψω απο την δουλεία μου, δεν μου περισσεύουνε παιδιά.
Τα βρωμόπαιδα που προσλήφθηκαν προεκλογικώς  να απολυθούν, να πάνε να πνιγούν, δεν με ενδιαφέρει. Αμα είναι μάγκες να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα όπως εργάζομαι εγω.
Άμεση ιδιωτικοποίηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!
 

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Μηνύματα
6.669
Like
8
Πόντοι
66
όσοι λέτε να αφήσουμε το μετρό και να πάρουμε το αυτοκίνητο ιδιοκτήτες βενζινάδικου είστε;;;

πέρα από την πλάκα δεν βρίσκω λογική σε αυτό που λέτε παίδες εκτός κι αν κάνετε πλάκα..
Καλά πλάκα κάνεις ρε Μάνο? Οι βενζινάδες δηλ τι θα γίνουνε? Κλέφτες?

Ήμαρτον.
 

aspirin

Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2005
Μηνύματα
694
Like
18
Πόντοι
6
Δεν πάει άλλο με τισ κωλοαπεργίες. Έδωσα 35 ευρώ για κάρτας απεριορίστων και κάθε μέρα που γίνεται απεργία καταθέτω ένα 20ευρώ στον βενζινά. Αν είναι δυνατόν. Τί κωλοκράτος έχουμε γίνει? Η τρόικα του ΔΝΤ μας έλειπε. Σε αυτά τα θέματα δεν έχει άποψη?
 

thessalos

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Μηνύματα
2.851
Κριτικές
5
Like
8
Πόντοι
16
Δεν πάει άλλο με τισ κωλοαπεργίες. Έδωσα 35 ευρώ για κάρτας απεριορίστων και κάθε μέρα που γίνεται απεργία καταθέτω ένα 20ευρώ στον βενζινά. Αν είναι δυνατόν. Τί κωλοκράτος έχουμε γίνει? Η τρόικα του ΔΝΤ μας έλειπε. Σε αυτά τα θέματα δεν έχει άποψη?
εχει....


image001.jpg
 

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Μηνύματα
6.028
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
δεν φαντάζεσαι πόσες φορές σκέπτομαι ακριβώς το ίδιο ...
και δεν φαντάζεσαι πόσες φορές βρίζω ακόμα χειρότερα αυτούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου... το να ζητάς κατανόηση για τα έργα που κάνεις είναι φυσιολογικό... το να το έχεις γαμήσει και να έχει ψοφήσει κανονικά ζητώντας αυτή τη γαμοκατανόηση για τόοοοοοσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι για πολλές σφαλιάρες και όχι κατατνόηση.... όλα τα ρεμάλια μαζεύτηκαν και βάφτισαν το καφριλίκι "έργα για το κοινό συμφέρον"
Εργα στον γαμωηλεκτρικο που ξεκινησαν απο τον Νοεμβριο του 2008 αν δεν κανω λαθος! Οχι κατανοηση! Ντου κ ξυλο!  :s&m_1: :s&m_1:
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.482
Like
196
Πόντοι
866
Εργα στον γαμωηλεκτρικο που ξεκινησαν απο τον Νοεμβριο του 2008 αν δεν κανω λαθος! Οχι κατανοηση! Ντου κ ξυλο!  :s&m_1: :s&m_1:
ειχαν πει οτι θα τελειωναν μεχρι τον περασμενο μαρτιο
τωρα το πηγαν τον σεπτεμβριο του 2011 τυπε
 

kanenas80

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Ιαν 2008
Μηνύματα
914
Κριτικές
34
Like
1
Πόντοι
1.230
ειχαν πει οτι θα τελειωναν μεχρι τον περασμενο μαρτιο
τωρα το πηγαν τον σεπτεμβριο του 2011 τυπε

ναι γιατί από το μάρτιο του 10 ως τον σεπτέμβριο του 11 είναι απλά μια μικρή παράταση ... είναι προφανές ότι κανείς τους δεν ντρέπεται ή δεν νοιώθει την ανάγκη να παραιτηθεί
 

machinehead 7

Σεβαστός
Εγγρ.
20 Μαρ 2009
Μηνύματα
6.028
Κριτικές
41
Like
535
Πόντοι
2.137
ειχαν πει οτι θα τελειωναν μεχρι τον περασμενο μαρτιο
τωρα το πηγαν τον σεπτεμβριο του 2011 τυπε
Προσεξε ομως! Ανοιξαν το τμημα που με ειχε γαμησει! Φαληρο - Καλλιθεα! Τωρα γαμανε τα ΒΠ!!
 

mabillon

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2007
Μηνύματα
330
Like
8
Πόντοι
1
Το κάναν ΕΛΛΕΙΜΑΤΙΚΟ μέσα σε ένα βράδυ για να σας πουλήσουν την παραμύθα των αυξήσεων στα εισητήρια!!!!
ΟΣΟΝΟΥΠΩ και έρχεται!!!!
Και τότε τι θα λέτε?
Οι εργαζόμενοι το έκαναν ελλειματικό?
Μάγκες μην πέφτετε στην παγίδα της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας!!!!
Θα το πουλήσουν σαν σκατό στον ιδιώτη και αμέσως την επόμενη μέρα θα γίνει φιλέτο!!!!!
Και είναι η δικιά σας αυτή η περιουσία!!!!!
Το μετρό ανήκει σε εσάς!!!!
Και ο ιδιώτης 5 γιούρια το εισητήριο!!!!!
Άντε γεια μετά...να δούμε ποσο θα σας στοιχίζει το πάρκινγκ και πόσο το μετρό!!!!!
Ούτε καν ξέρετε γιατί γίνεται η απεργία....σκέτη προπαγάνδα!!!!
Για αυτό δεν έχετε ευθύνη εσείς.....οι συνδικάλιστάδες του μετρό φταίνε....παιχνίδια εξουσίας!!!!!
Τέλος από εμένα....σας ευχαριστώ!!!!


Μακάρι να το πάρουν οι ιδιώτες και ας πάει και το εισιτήριο 5 εύρω!!!!Αλλά να σας ξεπαραστώσουν (που λέμε και στο χωριό μου) ρε λαμόγια συνδικαλιστάδες από εκει.

Δεν γίνομαι κακός άλλα οι συνδικαλιστάδες υποτιμούν την νοημοσύνη μου ότι λένε ότι κάνουν απέργία για το καλό του επιβατικού κοινου και για να μην ακριβύνουν τα εισητήρια.

Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια ρε απατεώνες που κοπτεστε για την τιμη του εισητήριου τώρα

 

Επισκέπτης
εγω ξερετε τι εχω παρατηρησει κυριως στον ηλεκτρικο ??

οτι δεν πεφτει στριμωξιδι οπως παλια...

παλια δεν εμενε κανενας απεξω..ειμαστε σα σαρδελες μεσα...τωρα δεν παιζει αυτο
 

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Μηνύματα
4.437
Like
17
Πόντοι
16
Πάρτε ένα μηχανάκι ρε κουλομαρίες να πηγαίνετε τσακ-μπαμ στη δουλειά σας, που φοβάστε μην τσαλακώθεί ο κώλος και σας χαλάσει το μαλλί.
Είχατε και στα χωριά σας μετρό....
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.181
Like
34.516
Πόντοι
9.931
ΑΜΕΛ: Μπήκαν από το... παράθυρο, αλλά δεν φεύγουν

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Αύγουστος 2009. Κι ενώ οι Αθηναίοι εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για διακοπές, στους κόλπους μίας ελληνικής δημόσιας εταιρείας διαδραματίζεται μία παγκόσμια πρωτοτυπία. Προσλαμβάνονται 210 άτομα, χωρίς να έχει προηγηθεί  καμία ανακοίνωση ή πρόσκληση  ενδιαφέροντος στον Τύπο ή στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία αυτή είναι η Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και οι εργαζόμενοι  είναι ορισμένοι από τους συμβασιούχους που χθες και  σήμερα κρατούν το Μετρό κλειστό, δημιουργώντας κυκλοφοριακό αλαλούμ στους δρόμους της Αθήνας και μειώνοντας την παραγωγικότητα εκατοντάδων εργαζομένων-χρηστών του μέσου σταθερής τροχιάς.

Πρόκειται για την πρώτη πράξη ενός θεάτρου του παραλόγου, με την δεύτερη να έπεται. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό σχεδιάζουν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους συναδέλφους τους, των οποίων τις συμβάσεις αποφάσισε να μην ανανεώσει η διοίκηση της ΑΜΕΛ.

Απαιτούν το... «αυτονόητο»

Με άλλα λόγια, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων  στο Μετρό φέρεται να ζητούν το...  «αυτονόητο»: Να παραμείνουν στη θέση τους οι περισσότεροι από 280 συμβασιούχοι που προσελήφθησαν στο Μετρό εν μία νυκτί και στερούνται ακόμη και βιογραφικών ή κατάρτισης. Οι Έλληνες φορολογούμενοι να εξακολουθούν να πληρώνουν τις αστρονομικές ζημιές της ΑΜΕΛ, οι οποίες ανήλθαν το 2009 στα 19,8 εκατ. ευρώ.

Το  προφίλ των συμβασιούχων

Συμπεριλαμβανομένων των 210 που προσελήφθησαν από τις 10 Αυγούστου έως τις τέσσερις Οκτωβρίου 2009, εννέα μήνες πριν από  τις εκλογές πραγματοποιήθηκε στον οργανισμό το 50% των συνολικών  προσλήψεων από το 2004.

Ποιοι είναι  οι συμβασιούχοι που απαιτούν την  επαναπρόσληψή τους; Όπως αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης:

- Σε βιογραφικό αναγράφεται χειρόγραφα τηλέφωνο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων.

- Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, με εμπειρία αποκλειστικά σε αθλητικά κέντρα και ινστιτούτα αισθητικής προσλαμβάνεται ως υπάλληλος προμηθειών. Στο βιογραφικό της φέρει χειρόγραφη σημείωση «την είδε ο Πρόεδρος».

- Προσλαμβάνονται άτομα τα βιογραφικά των οποίων έχουν αποσταλεί από αριθμό τηλεομοιοτυπίας που ανήκει στο τέως ΥΠΕΧΩΔΕ.

- Άτομα χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία προσελήφθησαν ως οδηγοί συρμών.

- Υποψήφιος με εργασιακή εμπειρία σε τοποθέτηση τεντών, συσκευασία CD προσελήφθη ως υπεύθυνος σταθμών.

- Γυναίκα με εμπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρμών.

- Προσληφθέντες έδωσαν συνέντευξη μία εβδομάδα μετά την πρόσληψή τους.

- Φοιτήτρια ΑΕΙ, χωρίς καμία εργασιακή εμπειρία προσλαμβάνεται ως υπεύθυνη σταθμού.

- Κάτοικοι επαρχίας, χωρίς καμία επαγγελματική εμπειρία και με αρνητικές αξιολογήσεις προσελήφθησαν ως υπεύθυνοι σταθμού.

- Με περιστασιακή εργασία ως σερβιτόρα προσλαμβάνεται ως πωλήτρια εισητηρίων.

- Πρώην οδηγός υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ προσλαμβάνεται στο Μετρό.

- Εικοσαετής απόφοιτος γυμνασίου, μολονότι αξιολογείται αρνητικά ως τεχνικός από τα αρμόδια στελέχη της ΑΜΕΛ προσλαμβάνεται ως εκπαιδευόμενος τεχνίτης.

- Απόφοιτος γυμνασίου, αξιολογείται αρνητικά («δεν προτείνεται για καμία θέση»). και προσλαμβάνεται ως υπάλληλος αποθήκης.

- Υποψήφιος παρότι αξιολογείται αρνητικά ως τεχνικός από τριμελή επιτροπή της ΑΜΕΛ με την ένδειξη «Δεν κάνει». προσλαμβάνεται ως εκπαιδευόμενος τεχνίτης συντήρησης

Μετέτρεψαν το Μετρό σε παρκινγκ εργαζομένων

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι απασχολούμενοι στις διευθύνσεις  δημοσίων σχέσεων και πληροφορικής & οργάνωσης αυξήθηκαν κατά 100% και 90%, αντιστοίχως.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, πολυάριθμα τμήματα του  οργανισμού είτε ανεξαρτητοποιήθηκαν  είτε αναβαθμίστηκαν σε επίπεδο διεύθυνσης, ενώ δημιουργήθηκαν αυθαίρετα πρόσθετες  θέσεις ευθύνης (προϊστάμενοι, επιβλέποντες, συντονιστές...).

Αναπόφευκτα οι χειρισμοί αυτοί οδηγούν στην εμφάνιση ελλείμματος το 2008 για πρώτη  φορά στην ιστορία της ΑΜΕΛ, με το κόστος μισθοδοσίας το 2009 να ανήλθε στα 72,3 εκατ. ευρώ. Αλλά και η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009.

Και αυτό την  στιγμή που, όπως επισημαίνεται και  στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή, δεν προσλήφθηκαν υπάλληλοι σε αναγκαίες ειδικότητες μεσαίας και υψηλής εξειδίκευσης (οδηγοί, υπεύθυνοι σταθμών, τεχνικοί).

Πολιτικά  κόμματα σε σύγχυση;

Σημαντικά ερωτήματα ωστόσο εγείρει και η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, εκ μέρους του αρμόδιου τομεάρχη Μιχάλη Χαλκίδη. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «αστείες και νομικά έωλες προφάσεις» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, παρότι την καταγγελία των συμβάσεων των εργαζομένων την υπαγορεύουν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και οι σχετικές διατάξεις του Εργατικού Δικαίου...

Αλλά και  από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης κάνει λόγο για δίκαιες κινητοποιήσεις των προς απομάκρυνση συμβασιούχων, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά αλλά με απολύτως ρουσφετολογικά κριτήρια.

Ας σημειωθεί  ότι το Capital.gr κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να καταγράψει τις θέσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων στην ΑΜΕΛ, όμως κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο.

Και νέα απεργία την Παρασκευή

Σε νέα απεργία από την έναρξή μέχρι την λήξη της βάρδιας προχωρούν και αύριο οι εργαζόμενοι της Αττικό Μετρό.

Οι κινητοποιήσεις τους ενδέχεται να συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ το σωματείο εργαζομένων της ΑΜΕΛ επιδιώκει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ρε παιδες τι τρελενεστε σαυτο το μπουρδελο που ζουμε
ολοι δε λεμε αν ειναι βγουμε απο τη κριση να βαλοουμε πλατη???
ναι αλλα αρκει να μην αγκιξουν εμας.
ουσιαστικα ολοι χεστηκαμε αν βγουμε η βγουμε και πως θα βγουμε αν ειναι να μη μας αγγιξουν
εμενα προσωπικα δε με αγγιζει αυτη η απεργια αλλα αγγιζει ομως σχεδον 1000000 αθηναιους
η ουσια ειναι να μη κανει πισω το υπουργιο
να παρουν τα παπαρια μου αφου δε τους χρειαζονται γιατι να τους πληρωνω δηλαδη??????
αντε βρωμοπουστες πεθανε ο θειος απο τη κορωνη και δε τελειωσε το ρουσφετι και βγενεται σους δρομους.
υπομονη φιλοι να μη γινει το δικο τους ομως
 

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Μηνύματα
12.375
Like
34
Πόντοι
166
ξηλωμα στα πουσταρια που μπηκαν απο το παραθυρο, ταλαιπωρουν αδικως ολους μας και θελουν και μονιμοποιηση..θα πληρωνω εγω για να βολευτει ο καθε ανικανος..να πανε λαντζερηδες στην αυστραλια οι αχρηστοι..
 

alani30

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.169
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
16
Καμια απεργια δεν θα πιασει τοπο... οι απο πανω θα κανουν οτι γουσταρουν και δεν πανα κανουν οι υπολοιποι ενα μηνα απεργια...
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom