έχω δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Ας πω την πιο ανώδυνη.
Στην πρώτη φίλος μου, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, πηγαίνει επαγγελματικό ταξίδι στην Δανία. Ο φίλος μου είναι πολύ καλό παιδί, κοντούλης, χοντρούλης, αλλά σούπερ χαβαλές, μορφωμένος και με ωραίο χιούμορ. Στο επαγγελματικό ταξίδι επάνω και μάλιστα από την πρώτη μέρα του κολλάει δανέζα γραμματέας κυριολεκτικά είκοσι χρόνια νεότερή του και πολύ εμφανίσιμη. Χωρίς πολλά πολλά ο δικός μου την πηδάει και κολακευμένος επειδή τον κοίταξε μια πολύ εμφανίσιμη και νέα γκόμενα και γιατί σου λέει είμαι στην άκρη θεού, μακριά από Ελλάδες, οικογένειες, γυναίκες κλπ και τρίτον και σημαντικότερον γιατί καύλωσε ο άνθρωπος και ξέδωσε κανονικά. Νομίζω εννιά στους δέκα από εμάς το ίδιο θα κάναμε, δεν το συζητάω.
Έλα που όμως η τύπισσα ήταν σάϊκο, και μόλις γύρισε Ελλάδα ο μάγκας, η Δανέζα και πήγε και τον βρήκε στα μαλακισμένα σόσιαλ και άρχισε να τον πρήζει σε σημείο μυθιστορηματικό.
Άντε θέλω σχέση. Άντε πότε θα έρθεις ξανά εδώ. Άντε να κατέβω εγώ στην Αθήνα να βολτάρουμε. Άντε και σε έχω ερωτευτεί. Άντε και σε βλέπω σοβαρά. Άντε και μου λείπεις, άντε άντε άντε ........
Στο μεταξύ ο τυπάκος έχει σκάσει.
Έχει οικογένεια, έχει παιδιά, έχει μια σύζυγο που δεν σηκώνει τσιριτσάντζουλες, έχει και να φοβάται και την ξεφτίλα στην δουλειά του, μην τυχόν γίνει κανένα σκάνδαλο και το μάθουνε και του πούνε : ρε παίχτη εμείς εκεί σε στείλαμε σε δουλειά, όχι να κάνεις τον Αντόνιο Μπαντέρας .......
Τελικά, και αφού η τύπισα μετά από πρήξιμο επικών διαστάσεων και κάτι υπέροχα τηλεφωνήματα που διαρκούσαν μιάμιση ώρα, κλπ, απείλησε να επικοινωνήσει με την γυναίκα του, γαμημένο Facebook και λοιπές μαλακίες που γίνονται όλοι <<φίλοι>> και είχε βάλει ο βλαξ φόρα παρτίδα παιδιά και σύζυγο, ο φίλος μου κάνει την κουτουράδα και την μπλοκάρει από παντού. Τηλέφωνα, Viber κλπ. Και η άλλη η αρχικαριόλα η εκδικητική προτεστάντισσα όντως επικοινώνησε με την γυναίκα του στο Μέσεντζερ και της τα είπε, ή μάλλον πιο σωστά της τα έγραψε, όλα χαρτί και καλαμάρι : πόσες φορές το κάνανε, που το κάνανε, πως ήταν το δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε ο φίλος μου, πως τον γνώρισε, σε ποια εταιρεία δουλεύει κλπ κλπ. Όλα.
Για να μην σας ζαλίζω, φυσικά ο μάγκας τα αρνήθηκε όλα και είπε ότι είναι φαντασιόπληκτη κλπ
Πέσαμε κι εμείς επάνω όλοι κι αρχίσαμε το ψηστήρι και κάπως η σύζυγος σταδιακά και δύσκολα ηρέμησε.
Όμως, κι αυτό είναι ένα μεγάλο όμως, από τότε και μετά .............. δεν ξαναπήγε ποτέ ο φίλος επαγγελματικό ταξίδι μόνος του.
Ποτέ. Όπου πήγαινε, μαζί και η σύζυγος του. Τεράστια ήττα για όποιον καταλαβαίνει τι συνεπάγεται αυτό.