Νέα

Γαλα για.. αφρογαλο

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Δεν ξερω πως φτιαχνετε,,,του φραππε ειμαι αλλα στα εβερεστ που πηρα κανα 2 φορες ενα μπραζιλιαν ετσι ακριβως ττον κανουν

και γιαυτο αγορασα ενα nescaffe fredo να δοκιμασω


Το μονο που ρωτησα για το γαλα. Μου το εδειξε ειναι ενα δελτα και γραφει πανω για επαγγελματικη χρηση!
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Ξερει καποιος ποιο γαλα κανει καλο παγωμενο αφρογαλο.
Για κανα φρεντο καπουχυνω

Ειδα εκει στα everest ενα Delta πλήρες για επαγγελματικη χρηση

Απο αυτα που κυκλοφορουν στα μαρκετ τι να ψωνισω; Δοκιμασα κανα 2 αλλα βγαζουν νερουλο

Οποιος ξερει ας πει
URL]]
 

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
εν τω μεταξυ για να μαθαινετε και κατι απο το σαιτ μας που ειναι και εκπαιδευτικο στο αφρογαλα του φρεντο φυσικα και χτυπανε και αλλα πραγματα και βγαινει ωραιο και νοστιμο το ροφημα οπως σιροπια βανιλιας και λιγο γαλα ζαχαρουχο......
 

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Μηνύματα
17.375
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Το σωστό αφρόγαλο δε γίνεται σε μίξερ, μπλέντερ και τέτοιες ανοησίες.

Θέλει μηχανή με ατμό.

Θέλει γάλα πλήρες, παγωμένο στην σωστή θερμοκρασία, θέλει καλή πίεση στον ατμό, θέλει σωστό βάθος βύθισης στο τσουτσέκι, θέλει σωστή διάρκεια αφρίσματος, θέλει το γάλα να φθάσει στην σωστή θερμοκρασία.

Τα λέει και η ίδια η Illy:


Με άλλα λόγια θέλει τέχνη.
Και για αυτό τον λόγο σωστό αφρόγαλο δεν βρίσκεις σχεδόν ποτέ στην Ελλάδα.
Ναι και; Στα αρχιδια μας. Ηρθες να μας πεις οτι φτιαχνεις καλλιτερο αφρο με ειδικη μηχανη για φρεντο.

 

sohoviz

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
3.449
Κριτικές
13
Like
1.429
Πόντοι
1.096
:s&m_1:
Καφετιερα;   Με αυτο χτυπαω

http://[URL unfurl="true"]www.elmak.gr/images/Frapedieres_1_i.png[/img[/URL]]
[/quote]λοιπόν φίλε για να κάνεις αφρογαλο καλο 1 παρε πρασινο γαλα μακρας διάρκειας οποία μαρκα θέλεις μαρατα απο σκλαβενιτη πχ να το έχεις ψυγείο βαλε 1 μ 2 παγάκια στο καδο του μιξερ κ αστο να χτυπηθεί καλα γιατί αυτο το μηχάνημα που εχεις είναι για πέταμα 90β δεν κάνει δουλειά θέλει 200β για να έχει δύναμη να το χτυπάει καλά κ να το κάνει κρεμα οκ αντε καλο καφε..
 

vasilislo

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2013
Μηνύματα
248
Κριτικές
2
Like
36
Πόντοι
1
Ακριβώς  έτσι όπως τα λέει ο φίλος ο sohoviz  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 
OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Μηνύματα
2.485
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
:s&m_1:λοιπόν φίλε για να κάνεις αφρογαλο καλο 1 παρε πρασινο γαλα μακρας διάρκειας οποία μαρκα θέλεις μαρατα απο σκλαβενιτη πχ να το έχεις ψυγείο βαλε 1 μ 2 παγάκια στο καδο του μιξερ κ αστο να χτυπηθεί καλα γιατί αυτο το μηχάνημα που εχεις είναι για πέταμα 90β δεν κάνει δουλειά θέλει 200β για να έχει δύναμη να το χτυπάει καλά κ να το κάνει κρεμα οκ αντε καλο καφε..

Σχετικα με το μιξερ μην ακουω μαλακιες....

Τα watt παιζουν ρολο αν μεσα βαλεις ενα υγρο με μεγαλο ιξωδες και τραβαει ζορι το μοτερ

Το συγκεκριμενο αλλα και αλλα με περισσοτερα ή λιγοτερα watt χτυπανε για παραδειγμα κοντα στις 3000στρ/λεπτο (τυχαιο νουμερο)

Αν λοιπον χτυπήσεις αερα με 20w 90w 200w ολα θα χτυπησουν με 3000
Αν βαλεις γαλα αντε τα αποτελεσματα να ειναι 2950 - 3000 - 3000
Αν βαλεις μελι τοτε τα αποτελεσματα θα ειναι  1000 - 2500 - 3000 με το πρωτο να τραβα τρελο ζορι και να εχει κινδυνο να καει

Να ξερουμε και τι λεμε....  Science speaking
 

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
263
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
αν εχεις φραπεδιερα θα βαλεις παγακια στο ποτηρι ή στο δοχειο που θα φτιαξεις το αφρογαλα ( περιπου 4 με 5 μεγαλα παγακια ) θα γεμισεις με γαλα τοσο ωστε να μην ξεπερνα τα παγακια ( να μην τα καλυψει να τα βλεπεις ) θα το βαλεις στην φραπιερα και θα το αφησεις να τα χτυπησει καποια στιγμη περιπου κανα 3 λεπτο με 5 λεπτο αναλογα την δυναμη της φραπιερας θα καταλαβεις οτι ο ηχος εχει αλλαξει οπτικα θα δεις να εχει γινει κρεμα τοτε ειναι ετοιμο οταν δουλευα σε καφετερια η εταιρια μας συστηνε γαλα πληρες τωρα αν αυτο ηταν μακρας ή οχι διαρκειας δεν εχει σημασια το εβαπορε το χρησιμοποιεις μονο οταν βιαζεσαι και θελεις να φτιαξεις ποσοτητα που δεν θα νερωσει μετα απο καμια ωρα.
οσο για ζεστο παιζει ρολο η πιεση του ακροφυσιου και φυσικα σε εβερεστ και μαγαζια με μεγαλη πελατεια ξεχνα το καλο αφρογαλα
 

sohoviz

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Μηνύματα
3.449
Κριτικές
13
Like
1.429
Πόντοι
1.096
εγω είπα την γνώμη μου φίλε τώρα εσυ κανε οτι θέλεις στο θέμα μιξερ εγω εσκασα 150ε κ πηρα επαγγεματικο κ τωρα πινω καφε σούπερ αυτα ...με τα γαλατα..
 

infernoman

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
263
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
1
Σχετικα με το μιξερ μην ακουω μαλακιες....

Τα watt παιζουν ρολο αν μεσα βαλεις ενα υγρο με μεγαλο ιξωδες και τραβαει ζορι το μοτερ

Το συγκεκριμενο αλλα και αλλα με περισσοτερα ή λιγοτερα watt χτυπανε για παραδειγμα κοντα στις 3000στρ/λεπτο (τυχαιο νουμερο)

Αν λοιπον χτυπήσεις αερα με 20w 90w 200w ολα θα χτυπησουν με 3000
Αν βαλεις γαλα αντε τα αποτελεσματα να ειναι 2950 - 3000 - 3000
Αν βαλεις μελι τοτε τα αποτελεσματα θα ειναι  1000 - 2500 - 3000 με το πρωτο να τραβα τρελο ζορι και να εχει κινδυνο να καει

Να ξερουμε και τι λεμε....  Science speaking
τα επαγγελματικα εχουν πιο πολλες στροφες απο οτι θυμαμαι σε σχεση με τα οικιακα βεβαια δεν χρειαζεται να εχεις επαγγελματικη φραπεδιερα εκτος και αν βιαζεσαι να το φτιαξεις οποτε αγορασε την την ιδια ποιοτητα καφε θα φτιαξεις και με την οικιακη αυτο που κανει την διαφορα ειδικα στον εσπρεσο ειναι οταν ειναι φρεσκοκομμενος (προσωπικα βλεπω διαφορα στην γευση και στην μυρωδια σε σχεση με τον ηδη κομμενο ) επισης καλο ειναι αυτου του ειδους τους καφεδες να τους εχετε στο ψυγειο οταν δεν τον χρησιμοποιειται
 

public35

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Μηνύματα
386
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
γάλα ΡΟΔΟΠΗ βάζεις στο μιξεράκι BOMANN και φτιάχνεις τέλειο αγρόγαλα για παγωμένο φρέντο
 

palias4

Μέλος
Εγγρ.
1 Φεβ 2008
Μηνύματα
675
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
οποιος επαγγελματιας χρησιμοποιει πληρες γαλα για παγωμενο αφρογαλα ειναι απλα ασχετος. 1.5% για παγωμενο-σε μεταλλικο σκευος ειναι καλυτερα,με ισως 1,2 παγακια- κ πληρες (3.5% και ανω) για καπουτσινο.για skinny καπουτσινο 1.5%.
 

ARISPEED

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2010
Μηνύματα
448
Κριτικές
25
Like
209
Πόντοι
31
φιλαράκι αγοράζεις μεταλλική μεγάλη γαλατιέρα που ειναι πάντα παγωμένη στο ψυγείο κ αν εχεις ΑΦΜ επαγγελματία ή κ κάποιου φίλου σου αγοράζεις στο MAKRO ή στό ΜΕΤΡΟ cash and curry το γάλα ΝΟVO GOBARISTA σε μονόλιτρο . Το τοπ προϊόν ειναι πάντως το EASY της ΔΕΛΤΑ αλλά πωλείται μόνο σε καταστήματα catering μόνο απο την εταιρεία . Πάντα χρησιμοποιούμε μπλέ γάλα για ζεστά ροφήματα κ αφρόγαλα καπουτσίνο κ πράσινο για κρύο αφρόγαλα σε χαμηλή ταχύτητα του μπλέντερ .
Καλή επιτυχία κ καλά γαμήσα ...............
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom