Ας καταθέσω κι εγώ την άποψη μου,τόσο για την όποια υποκριτική δεινότητα όσο και για το ποιόν του ως άνθρωπος.
Ακολουθεί σεντόνι.
Με μοναδικές εξαιρέσεις το Πενήντα Πενήντα,τα γκεστ σε Απαράδεκτους,της Ελλάδος τα παιδιά και τους Διαπλεκομένους,δεν έχω γελάσει με κανένα άλλο έργο του.Εν ολίγοις τον θεωρώ υπερεκτιμημένο και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ανέβηκαν τόσο οι "μετοχές" στο "Χρηματιστήριο της ηθοποιίας" του χάρη σε κάτι σάχλες σαν το "Χάι Ρόκ","ο Πέτρος και τα κορίτσια του" κλπ.Ακόμη και ο "Ακάλυπτος" ήταν μια αποτυχημένη κινηματογραφική παραγωγή,μπροστά στην οποία οι βιντεοταινίες της δεκαετίας του 80 ήταν κάτι σαν τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Νονό.Τον έχω δει και στο "σανίδι" και μετάνιωσα τα λεφτά που ξόδεψα.
Πάμε τώρα στον χαρακτήρα του.Έκαναν μπαμ οι αλαζονικές τάσεις και η εγωπάθεια του.Αν παρακολουθησει κανείς τις κατά καιρούς δηλώσεις του με τους αυτοεπαίνους και τις περίτρανες δηλώσεις για το υποκριτικό μεγαλείο του,θα το διαπιστώσει πανεύκολα.Λένε πως ο πραγματικά πετυχημένος και σπουδαίος ούτε καυχιέται,ούτε αυτοδιαφημίζεται.Επομένως ο Πετράν μόνο τέτοιος δεν ήταν.Όντας ολίγον τι φυσιογνωμιστής,μου έβγαζε κάτι αρνητικό ως άνθρωπος αλλά δεν περίμενα να οδηγηθεί σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις.Όπως ανέφερε χθες ο Κώστας Αρζόγλου,θύμιζε έναν νεόπλουτο που απέκτησε εξουσία και την ασκούσε με κάθε τρόπο.
Προσωπικά πιστεύω πως ο Φιλιππίδης είχε πολλά απωθημένα ιδίως στο ερωτικό κομμάτι,δεχόμενος πολλές απορρίψεις στο παρελθόν ελέω της εξωτερικής ασχήμιας του.Οι απορρίψεις μαζί με την "εξουσία" που έλαβε στον χώρο της υποκριτικής,γιγάντωσαν την ήδη υπάρχουσα αλαζονεία του με αποτέλεσμα να εφαρμόζει το ρητό "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".Ουσιαστικά έβγαζε τα απωθημένα του σε ανθρώπους που δεν του έφταιγαν σε τίποτα κιόλας.
Λένε πως η εξουσία διαφθείρει και αυτό έγινε στην περίπτωση του Πετράκη.Εξαίρεση απεδείχθη η Κάτια Δανδουλάκη που τον σούταρε μόλις μια ηθοποιός από τον θίασο της,της εξομολογήθηκε την κακοποιητική συμπεριφορά του.
Όμως η αλαζονεία προηγείται της πτώσης και εξαιτίας του "αυτογκόλ από τα αποδυτήρια" που έβαλε προ 5,5 μηνών,μέσω ανακοίνωσης κατά την οποία απαγόρευε ρητά οιαδήποτε αναφορά στο όνομα του για υπόθεση βιασμού,κακοποίησης κλπ ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση.Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του.Έτσι κατέρρευσε ένα ακόμη "είδωλο" εν μια νυκτί.