Αγγλια (ετσι αλλωστε αρχισε και το ποδοσφαιρο για να μαθαινουμε και κατι)
Το συγχρόνο ποδόσφαιρο με τη σημερινή του μορφή, συμπλήρωσε 150 χρόνια ζωής κι έχει πατρίδα του την Αγγλία.
Η προέλευση του ποδοσφαίρου χάνεται κυριολεκτικά στα βάθη του παρελθόντος. Αλλά μια τόσο μακρινή έρευνα θα ήταν κουραστική και θα έπασχε από έλλειψη στοιχείων.
Πόσα δεν έχουν γραφεί και πόσες υποθέσεις δεν έχουν γίνει για ν' αποδειχτεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες, ή ακόμη και αρχαιότεροι λαοί στην ιστορία, οι Αιγύπτιοι και οι Ασσύριοι, γνώριζαν το παιχνίδι που συναρπάζει σήμερα όλο τον κόσμο, χωρίς να είναι φυσικά δυνατό, από τα ελάχιστα αρχαία κείμενα που αναφέρονται στα παιχνίδια των αρχαίων, να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, ωστόσο είναι αρκετά πιθανό ότι έπαιζαν κάποιο σφαιριστικό παιχνίδι.
Ένα ανάγλυφο του 4ου π.Χ. αιώνα που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών και εικονίζει έναν έφηβο να παίζει μια σφαίρα πάνω στο πόδι του. Από ανασκαφές που έκαναν στη Σαμοθράκη οι Αμερικανοί με επικεφαλής την κ. Ελίζαμπεθ Ντούζμπερι και τον Έλληνα αρχαιολόγο κ. Ανδρέα Βαβρίτσα, προήλθε ένα ακόμη εύρημα, μια μπάλα φτιαγμένη από ουροδόχο κύστη ζώου. Σ' έναν τάφο του 3ου π.Χ. αιώνα, βρέθηκε μεταξύ άλλων κι ένα πήλινο συμπαγές ομοίωμα μπάλας, που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Ανάλογα ευρήματα και μαρτυρίες για σφαιριστικά παιχνίδια, υπάρχουν στην Κίνα, την Αίγυπτο, την Ιταλία, Γαλλία και σε πολλές άλλες χώρες, όπως στη Νότια Αμερική.
Όσο για τους Ναξιώτες λόγω διακοπών φέτος έχω να πω ότι τα χωριά της Νάξου που δεν έχουν τουρισμό όπως και σε αλλά νησιά είναι απόμακροι, επιθετικοί, αφιλόξενοι, άξεστοι, και τις περισσότερες φορές αγράμματοι.
Ο πατέρας αν ήταν έξυπνος ή έστω είχε λίγο μόρφωση να είχε ας έκανε μήνυση τον πιτσιρικά για αποπλάνηση ανηλίκου ακόμη και για βιασμό και σίγουρα θα έβγαινε κερδισμένος.