Επισκέπτης
Σώπα που με παραδίδεις και στη χλεύη ρε ψωνάρα !!Εσύ είσαι εκτός πάσης πραγματικότητας.
Τα λάθη σου:
1) "Οι πολιτικοί είναι πιο μορφωμένοι και καλλιεργημένοι".
Τι να σου απαντήσω τώρα σ' αυτό... Σε παραδίνω στην κοινή χλεύη.
2) Βάζεις ταμπέλες (και μάλιστα αυτές που σου προσφέρονται έτοιμες στο πιάτο - δεν σκέφτεσαι δικές σου). Δεν μπορεί κάποιος να έχει τη δική του σκέψη και κρίση, θα πρέπει να είναι είτε υπέρ, είτε κατά της χρυσής αυγής. Το ίδιο (προφανώς) και με το ΚΚΕ, και το θεσμό της βασιλείας, και το πασοκ, και το σύριζα, και όλα. Οπαδός. Είτε υπέρ είτε κατά, οπαδός θα παραμείνεις. Έχεις σκεφτεί ποτέ π.χ. ότι ΚΑΙ η χρυση αυγή, ΚΑΙ το ΚΚΕ, ΚΑΙ ο θεσμός της βασιλείας, ΚΑΙ ο σταλινισμός, ΚΑΙ όλα τα πράματα έχουν θετικά στοιχεία? Και ότι μπορείς να τα εκμεταλευτείς? Όχι προφανώς. Γιατί το οπαδικό σου μυαλό δε φτάνει μέχρι εκεί. Φτάνει μέχρι να κρατάς σημαία: "Κάτω (ή πάνω) η χρυσή αυγή".
Και ούτε ξέρεις τι λέει (αν λέει κάτι και δεν κοιτάει μόνο την τσέπη της) η χρυσή αυγή.
3) Το κράτος είναι η μορφή οργάνωσης για τη διοίκηση και την καλύτερη λειτουργία της κοινωνίας. Αν η κοινωνία θέλει και θεωρεί αυτονόητο ότι το χέρι του κλέφτη πρέπει να κόβεται (όπως γίνεται στο Ιράν) για να μη ξανακλέψει, τότε "το κράτος" πρέπει να συμβαδίζει με την συνισταμένη άποψη της κοινωνίας, που είναι αυτή, και να του κόβει το χέρι σε δημόσια τελετή. Αν ΔΕΝ το κάνει, τότε δρα σε αντίθεση με την κοινωνία την οποία υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.
Το να θέλεις να αλλάξεις αυτή την άποψη, είναι και θεμιτό, και πρέπει να επιτρέπεται. Και να το προσπαθείς, και να το επιδιώκεις, και εγώ μαζί σου.
Αλλά το να λες ότι "το κράτος είναι κάτι ανώτερο και πάνω από μένα, και αυτό πρέπει να μου επιβάλλει τι θα κάνω" είναι φασισμός.
Και χαρακτηριστικό των ανεγκέφαλων οπαδών σαν και σένα, ΕΙΝΑΙ ο φασισμός.
Και σε τέτοιους (σαν και σένα) ιστορικά στηρίχτηκαν τα φασιστικά καθεστώτα και ανέβηκαν (όποτε ανέβηκαν) στην εξουσία.
Το ότι δεν σου αρέσει η χρυσή αυγή δεν έχει σημασία, σήμερα δεν σου αρέσει, αύριο όμως θα έρθει κάποιος άλλος που θα λέγεται "ασημένια παραλία", και θα σου αρέσει. Οπαδικά, θα τον υποστηρίξεις, θα τον ψηφίσεις, και θα τον βγάλεις να σου το παίζει "κράτος".
Και δυστυχώς και σε όλους εμάς τους υπόλοιπους.
Λοιπόν,δεν θα πέσω στο χαμηλό σου επίπεδο και να σου απαντήσω αναλόγως,άλλωστε εγώ δεν σε έβρισα...θα πω μόνο το προφανές ότι είσαι ένας άνθρωπος χωρίς καμία καλλιέργεια και παιδεία και πιθανότατα και μόρφωση ! Εκτός και αν είσαι ανήλικος οπότε δικαιολογήσαι...Άλλωστε το στυλ της γραφής σου και το συντακτικό σου θυμίζουν παιδί 13 χρόνων !
Και σίγουρα το σύνολο των πολιτικών που κατηγορείς είναι απείρως πιο καλλιεργημένοι από εσένα !! Το αν η πολιτική εκφυλίστηκε στην Ελλάδα,είναι ακριβώς γιατί επικράτησαν λαϊκίστικες απόψεις σαν τις δικές σου,έτσι όχι μόνο οι πολιτικοί και η αστική τάξη δεν κατέυθηναν τον λαό προς την πρόοδο,αλλά προσπαθούσαν να του μοιάσουν ακόμα και στα χειρότερα ελατώματά του για να παίρνουν ψήφους !
Μετά μας λες ότι ο ναζισμός και φασισμός τύπου χρυσής αυγής έχει και θετικά στοιχεία που πρέπει να εκμεταλλευτούμε(!!!) και μετά κατηγορείς εμένα ως φασίστα !! Μήπως παίρνεις λιγμένα?
Το ότι παίρνεις ως παράδειγμα τη δικτατορία του μεσαιωνικού θεοκρατικού Ιράν και ισχυρίζεσαι ότι καλώς το κράτος ακολουθεί τους εκεί χαχώλους και τον πρωτογωνισμνό τους (και μάλιστα θέλεις να το εφαρμόσεις και στην Ελλάδα) δείχνει το μέγεθος της φαιδρότητάς σου...Φαντάζομαι δηλαδή θα συμφωνείς και με το να λιθοβολούνται οι γυναίκες όπως γίνεται εκεί,ε ? Αλλά αγνοείς προφανώς ότι εκεί αν σε πιάσουν να μπαίνεις και σε τέτοια site όπως αυτό σε μαστιγώνουν δημόσια ! Φαντάζομαι λοιπόν δεν θα είχες και πρόβλημα να μαστιγωθείς δημοσίως,εσόσων το απαιτεί ο λαός,ε ?
Και εγώ φυσικά δεν μίλησα για αυταρχισμό εναντίον του λαού (αν είχες στοιχειώδες μυαλό θα το καταλάβαινες),αλλά το ακριβώς αντίθετο,ότι δηλαδή η κοινωνική πρόοδος και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν ούτε σε γκάλοπ,ούτε σε δημοψηφίσματα και ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να παιδαγωγεί και να κατευθήνει τους πολίτες προς τα εκεί και όχι να κατευθήνεται αυτό από τα κατώτερα ένστικτά τους...Σιγά μη βάλουμε τώρα και την αμόρφωτη γιαγιά από το βλαχοχώρι της και τους όντως ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να αποφασίζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα ! Άν εσύ γουστάρεις μεσαίωνα πήγαινε να ζήσεις στο Ιράν,στο Αφγανιστάν,στην Ουγκάντα και δεν ξέρω που αλλού ! Άντε γιατί πολύ ασχολήθηκα...