Νέα

Φωτοβολταϊκά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα majestic69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 161
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.412
Πόντοι
6.955
Είμαι κάτοχος αγροτεμαχίου 200 ΤΜ στην πελοπόννησο το οποιο κάθεται ανεκμετάλευτο. Σκέφτομαι αν με συμφέρει να επενδύσω σε φωτοβολταικά πάνελ σε αυτό. Κεφάλαιο κίνησης δεν έχω, επειδή είμαι όμως τραπεζικός υπάλληλος εχω την ευχαίρια να σπρώξω λίγο την έγκριση του δανείου. Επισημαίνω οτι είμαι παντελώς άσχετος απο τεχνικές γνώσεις και το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να συμβάλω στην σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Τέλος να πω οτι δεν επιδιώκω ενα σταθερό κέρδος μετά απο την εξυπηρέτηση του δανείσμού δεν προσδικώ να εισπράτω πολλα?

Εχει επενδύσει κάποιος απο εσάς σε φωτοβολταικά να μου μεταφέρει την εμπειρία του?
Γίνονται σε έκταση όπως η δική μου ?

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.078
Πόντοι
6.515
Η δεη παει για χρεοκωπια τυπε  :takethis:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.299
Πόντοι
5.097
Ρώτα τον ματζέστικ ίσως και να θέλει να επενδύσει πάνω σου.  :grin:

mapaman

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2018
Like
16
Πόντοι
1
Είμαι κάτοχος αγροτεμαχίου 200 ΤΜ στην πελοπόννησο το οποιο κάθεται ανεκμετάλευτο. Σκέφτομαι αν με συμφέρει να επενδύσω σε φωτοβολταικά πάνελ σε αυτό. Κεφάλαιο κίνησης δεν έχω, επειδή είμαι όμως τραπεζικός υπάλληλος εχω την ευχαίρια να σπρώξω λίγο την έγκριση του δανείου. Επισημαίνω οτι είμαι παντελώς άσχετος απο τεχνικές γνώσεις και το μόνο που ξέρω να κάνω είναι να συμβάλω στην σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου. Τέλος να πω οτι δεν επιδιώκω ενα σταθερό κέρδος μετά απο την εξυπηρέτηση του δανείσμού δεν προσδικώ να εισπράτω πολλα?

Εχει επενδύσει κάποιος απο εσάς σε φωτοβολταικά να μου μεταφέρει την εμπειρία του?

τα υπολοιπα δανεια πως τα υπολογιζετε ρε τυπε και δανειζετε τα λεφτα μας παναθεμα σε;;;

θα τα βαλεις κατω θα δεις το κοστος, τα πιθανα εσοδα, τον πληθωρισμο, το opportunity cost για την τραπεζα κτλπ και εσυ θα μας πεις αν αξιζει η επενδυση.

απο οσο ξερω πριν καποια χρονια αξιζε μονο αν πονταρες στην υπερ-υψηλη αγορα της παραγομενης κ/β απο τη δεη. τωρα αν φτηνηναν τα φ/β αρκετα μπορει να αξιζει και βασει της πραγματικης οικονομιας.

τρομαζω παντως που τυποι σα και εσενα εχουν προσβαση στα κεφαλαια μου, και στο που θα τα δανεισουν και οταν πεσει εξω το δανειο οπως συνεβει τοσες φορες μεχρι τωρα να βαζει ρεφενε ολος ο λαος για να βρεις να μου επιστρεψεις τα λεφτα μου

BigJumper

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
838
Πόντοι
2.972

Για επαγγελματικό φίλε είναι κάπως αργά οι περισσότεροι αγρότες που μετέτρεψαν τα χωράφια τους σε ηλιακά το μετάνιωσαν γιατί προστέθηκαν φόροι που μείωσαν τα κέρδη τους και τα λεφτά φτάνουν ίσα για να ξεπληρώσουν το δάνειο.
Πάντως ρώτα κάποιον αγρότη που έχει βάλει στη περιοχή που είναι το αγροτεμάχιο σου.

takoulou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2012
Κριτικές
8
Like
471
Πόντοι
306
Καλησπερα... Θα πρεπει να ρωτησεις σε εταιρειες που τοποθετουν φωτοβολταικα.. Εκει ξερουν καλα.. Αλλα τα τελευταια χρονια εχει καθιζηση η συγκεκριμενη αγορα.. Δεν ηταν οπως παλια που σου εδιναν  χρηματα αρκετα και ηταν εγγυημενο  το κεφαλαιο για αποσβεση.. Νομιζω ειναι και λιγο ο χωρος που λες εσυ..

takoulou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2012
Κριτικές
8
Like
471
Πόντοι
306
Εννοειται οτι θα πρεπει να εχει καποια ειδη συναργεμου , φυλαξης και αλλα πολλα... Αλλιως του τα εφαγαν...

Εγγρ.
25 Αυγ 2017
Like
2.637
Πόντοι
456
Θα την πεσουν οι βρωμα τυπε?

την περίοδο αυτή όλοι βρωμά έχουν γίνει, γυρίσαμε στη δεκαετία του 50 που δεν έβρισκες ούτε το σκαλιστήρι την άλλη μέρα στο χωράφι

Εννοειται οτι θα πρεπει να εχει καποια ειδη συναργεμου , φυλαξης και αλλα πολλα... Αλλιως του τα εφαγαν...

και συναγερμό να έχεις, αν δεν είσαι της περιοχής, είσαι τελειωμένος

fordtoti

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2012
Like
524
Πόντοι
81
200 τετραγωνικά ειναι πολυ λίγα για μια τέτοια επένδυση .
Επίσης η τιμή αγοράς του ρεύματος απο τον φορέα που πουλάει στην ΔΕΗ εχει πέσει παρά πολυ , και πολλές φορές καθυστερεί τις πληρωμές εως και 6μηνο  , ( το δάνειο όμως τρέχει και θα πρέπει με κάποιον τροπο να πληρωθεί ).

tsontopoulos

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Αυγ 2012
Κριτικές
21
Like
1.498
Πόντοι
1.011
Δυστυχώς φίλε μου άργησες πλέον ούτε λόγος για τέτοια επένδυση.Τα πρώτα χρόνια άξιζε τώρα με την καμία .

200 τμ ... τώρα το είδα πούλα τα κ πάνε ρίξε καμιά πουτσα σε καμιά καλή πουτανά στο λονδίνο...

thomas66

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2018
Like
0
Πόντοι
0
την περίοδο αυτή όλοι βρωμά έχουν γίνει, γυρίσαμε στη δεκαετία του 50 που δεν έβρισκες ούτε το σκαλιστήρι την άλλη μέρα στο χωράφι

και συναγερμό να έχεις, αν δεν είσαι της περιοχής, είσαι τελειωμένος

οι βρομά δε θα σου αφήσουν ούτε το συναγερμό

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.313
Πόντοι
22.266
file νομιζω σε 200 τμ δεν μπορεις να βαλεις αγροτικα φωτοβολταικα διοτι ο χωρος ειναι μικρος

Επισκέπτης
Πάντως , ανεξάρτητα έκτασης, νομίζω πρέπει να υπολογίσεις τι κατανάλωση θα κάνεις , ώστε να μην περισσεύει ενέργεια .Αν θυμάμαι καλά το άρθρο που είχα διαβάσει , δε σε συμφέρει να έχεις διαφορά στην παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.275
Πόντοι
8.006
Πάντως , ανεξάρτητα έκτασης, νομίζω πρέπει να υπολογίσεις τι κατανάλωση θα κάνεις , ώστε να μην περισσεύει ενέργεια .Αν θυμάμαι καλά το άρθρο που είχα διαβάσει , δε σε συμφέρει να έχεις διαφορά στην παραγωγή και την κατανάλωση ενέργειας.
Tι δουλεια εχεις εσυ εδω????????????

Επισκέπτης
τυπε μπορει να θελει να βαλει φωτοβολταϊκα στην περιφερεια της.... ειναι κριμα τοσα στρεμματα να καθονται ανεκμεταλλευτα :S

Δε βάζω , φίλε , μου χαλάνε το ντεκόρ ! Άστα , ανεκμετάλλευτα να κάααααααααθονται !....

peosporos07

Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
4
Πόντοι
1
Μπορεί κάποιος να μου πει,

ποια η διαφορά moderated και muted?

KINDEREKPLIXI_@1976

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2014
Like
1.156
Πόντοι
206
εχω Φ/Β σε στεγη 10kw . οταν το εκανα ημουν απο τους πρωτους και η τιμη ηταν 0.55€ /kw τιμη που ηταν εξωφρενικα καλη. βεβαια το κοστος εγκαταστασης ηταν πολυ υψηλο οποτε για αυτο και η υψηλη τιμη της κιλοβατωρας. ενα χρονο μετα ανακοινοθηκαν οι νεες κλειδωμενες τιμες οι οποιες επεσαν για ολους ανα ομαδες εγκαταστασης .. πλην της πρωτης (ποιο παλιας ) . Εγω για 2 μηνες μπηκα στην δευτερη ομαδα με κλειδωμενη τιμη 0.47€ και 5 χρονια επεκταση της συμδασης με την ΔΕΗ (30 χρονια ) οποτε χοντρικα με συμφερει .....
ειχα παρει δανειο 33000€ με δοση 550€ και σε 2 μηνες αποπληρωνετε το δανειο οποτε χοντρικα και για 25 χρονια μπαινω στο καθαρο κερδος ))))).
με τις σημερινες τιμες δεννομιζω οτι συμφερει να επενδυσει κανεις σε αυτα.Βεβαια και τα κοστη εχουν πεσει δραματικα αλλα και παλι το κερδος θα ειναι απελπιστικα χαμηλο..... Εχω και για χωραφι αδεια 100kw αλλα δεν μπαινω καν στον κοπο να το σκεφτω. τα χρηματα αυτα μπορει να επενδυθουν αλλου και με αλλο τροπο με σιγουρα καλυτερα αποτελεσματα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom