Νέα

Formula-1 Ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gamolas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

rodman

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2006
Like
62
Πόντοι
16
σουμμάχερ  και σέννα δεν ξαναβγαίνουν ξανά στην F1

klewnas

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Καλημέρα,

και μονο που εχει φανατικούς εχθρούς ο Σουμι φανερώνει το μεγαλείο του...απλά φανερώνει πόσο τον φοβούνται και τον υπολογίζουν όλοι...
Το στυλ του Σουμι και το πείσμα του δεν υπάρχει περιπτωση να το ξαναδούμε απο τους υπόλοιπους...ο άνθρωπος είναι απίστευτος και το γεγονός οτι ασχολειται με τοσα άλλα παράλληλα με την F1 εμένα με κάνει να τον σέβομαι...γουστάρω να τον βλέπω να παίζει μπάλα στο καραισκακη και μετα απο 3 μέρες να τρέχει στο grand prix...

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Καλημέρα,

και μονο που εχει φανατικούς εχθρούς ο Σουμι φανερώνει το μεγαλείο του...απλά φανερώνει πόσο τον φοβούνται και τον υπολογίζουν όλοι...
Το στυλ του Σουμι και το πείσμα του δεν υπάρχει περιπτωση να το ξαναδούμε απο τους υπόλοιπους...ο άνθρωπος είναι απίστευτος και το γεγονός οτι ασχολειται με τοσα άλλα παράλληλα με την F1 εμένα με κάνει να τον σέβομαι...γουστάρω να τον βλέπω να παίζει μπάλα στο καραισκακη και μετα απο 3 μέρες να τρέχει στο grand prix...

+10000
Στο άμεσο μέλον δεν νομίζω να υπάρξει άλλος σαν τον Σουμι.

Με το Σεννα δε μπορει να συγκριθεί. Αλλη εποχή εκείνη.

xiale

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
1
O άνθρωπος είναι ο απόλυτος οδηγός. Τα έχει κάνει όλα και ακόμα πιο σημαντικό ξέρει πότε να σταματήσει, όχι σαν κάποιους άλλους που κατέστρεψαν το όνομα τους για λίγα περισότερα χρήματα ....

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση.

Κατ'αρχάς καμμία σύκριση δε μπορεί να γίνει με Σέννα. Μην ξεφτιλίζουμε τα πάντα λόγω άγνοιας.

Για όποιον είχε την τύχη να δεί εκείνο το βροχερό grand prix του Monaco κάπου μέσα '80, με Αλαίν Προστ μπροστά όσο ήταν τα πράγματα στεγνά, και κάποιον Άιρτον Σέννα να ανεβαίνει από κάπου 15μπτος, δεύτερος μέσα σε μία Lotus John Player Special μόλις άρχισε να βρέχει οδηγώντας μαγικά, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιός υπήρξε ο καλύτερος.

Ο Σουμάχερ (και όχι Σούμι, αλλά καταλαβαίνω ότι καποιοι εδώ μέσα τον ξέρουν από το στρατό) είναι καλός οδηγός, ικανότατος στο να εξελίσσει αυτοκίνητα. Ένας από τους καλύτερους οδηγούς της δεκαετίας του '90, ίσως ο καλύτερος ίσως όχι.

Όποιος έχει δει Κέκε Ρόσμπεργκ να περνάει Αλαίν Πρόστ στα φρένα, βγαίνοντας με ανάποδο τιμόνι από τη στροφή, καταλαβαίνει.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
επισης οποιος εχει δει το τετακε του σενα, ο οποιος μολις αρχισε να φευγει το μονοθεσιο του στη στροφη, για να μην πεσει πανω του αυτος που ακολουθουσε ( νομιζω μαλιστα πως ηταν ο σουμαχερ), ειχε ηδη βαλει οπισθεν για να βγει απ την πιστα. οποιος εχει δει την σκηνη σε αργη κινηση ξανα και ξανα, παρατηρωντας τη χρονικη στιγμη που ο πισω αξονας αρχισε να στροφαρει αναποδα μενει με το σαγονι ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ !!! (σημαντικοτατη  σημειωση: τοτε, χωρις σειριακα κιβωτια και τα ρεστα, η οπισθεν ηταν κλειδωμενη για ασφαλεια!!!!!!!!!)

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Το περίμενα πως θα άρχιζαν οι συγκρίσεις και είναι λάθος αυτό. Τα μονοθέσια ήταν τελείως διαφορετικά τότε. Όπως όλα τα αγωνιστικά.
Εκείνη τη χρυσή εποχή δεν μπορούσαν να οδηγηθούν όπως τώρα. Τότε θελαν «χέρια».
Τώρα είναι αυτοματοποιημένα. Με τα ραλλύ που έχω προσωπική εμπειρία, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό.
Οδήγησε μια Deltona γρήγορα και μετά ένα EVO IX. Καμία μα καμία σχέση.

diokaz

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2006
Κριτικές
3
Like
100
Πόντοι
1
τιμή κ δόξα στόν θεό!!ξέρει πότε να φύγει ο άνθρωπος!έχει μαζέψει φυσικά λεφτά για τα οκτασεγοννα του αλλα χαλαλι του!

klewnas

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Επιτρέψτε μου μια μικρή παρέμβαση.

Κατ'αρχάς καμμία σύκριση δε μπορεί να γίνει με Σέννα. Μην ξεφτιλίζουμε τα πάντα λόγω άγνοιας.

Για όποιον είχε την τύχη να δεί εκείνο το βροχερό grand prix του Monaco κάπου μέσα '80, με Αλαίν Προστ μπροστά όσο ήταν τα πράγματα στεγνά, και κάποιον Άιρτον Σέννα να ανεβαίνει από κάπου 15μπτος, δεύτερος μέσα σε μία Lotus John Player Special μόλις άρχισε να βρέχει οδηγώντας μαγικά, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιός υπήρξε ο καλύτερος.

Ο Σουμάχερ (και όχι Σούμι, αλλά καταλαβαίνω ότι καποιοι εδώ μέσα τον ξέρουν από το στρατό) είναι καλός οδηγός, ικανότατος στο να εξελίσσει αυτοκίνητα. Ένας από τους καλύτερους οδηγούς της δεκαετίας του '90, ίσως ο καλύτερος ίσως όχι.

Όποιος έχει δει Κέκε Ρόσμπεργκ να περνάει Αλαίν Πρόστ στα φρένα, βγαίνοντας με ανάποδο τιμόνι από τη στροφή, καταλαβαίνει.

Δηλαδή εσύ ήσουνα με τον Σεννα φαντάρος και δεν φράφεις ολόκληρο το όνομά του ??? Αλλά αυτό δείχνει το πόσο έχει πονέσει κοσμο ο Σουμι...
Σούμι και πάλι Σούμι  !!!!!

energetic

Μέλος
Εγγρ.
22 Αυγ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Καλυτερος οδηγος παλαιας σχολης : Ayrton Senna
Καλυτερος οδηγος νεας σχολης: Michael Schumacher

Για μενα ο Senna ηταν κορυφαιος και o Schumacher το ιδιο αλλα σε αλλη εποχη αν με καταλαβαινετε.

Επαψα να ασχολουμε τοσο με τη F1 οταν η Ferrari παραδεχτηκε οτι εδωσε οδηγια στoν "Bari" να αφησει τον "Schumi" να τερματισει πρωτος...

rodman

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2006
Like
62
Πόντοι
16
Καλυτερος οδηγος παλαιας σχολης : Ayrton Senna
Καλυτερος οδηγος νεας σχολης: Michael Schumacher

Για μενα ο Senna ηταν κορυφαιος και o Schumacher το ιδιο αλλα σε αλλη εποχη αν με καταλαβαινετε.

Επαψα να ασχολουμε τοσο με τη F1 οταν η Ferrari παραδεχτηκε οτι εδωσε οδηγια στoν "Bari" να αφησει τον "Schumi" να τερματισει πρωτος...
[/quo

συνάδερφε συμφωνώ σε όλα ,για τον δεύτερο οδηγό της φερραρι που αναφέρεις τον μπαρικέλο πριν, τον μάσσα τώρα νομίζω ότι το ξέρούν οτι θα αφήνουν τον σουμμάχερ να περνά πρώτος όταν χρειάζεται και απο την στιγμή που του δίνει εντολή η ομάδα δεν μπορεί να κάνει κάτι  :)

ingr2

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουν 2006
Like
0
Πόντοι
1
Ο καθένας είναι κορυφαίος με έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο.
Ο Σένα ήταν οδηγάρα, δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό.
Ο Σουμάχερ εκτός από οδηγάρα ήταν και στρατηγός για την ομάδα του.
Όλοι θα θέλαμε να ζούσε ο Σένα και να βλέπαμε κάποια καλή μονομαχία Σένα - Σουμάχερ. Έτσι κι' αλλιώς και οι δύο στη βροχή ήταν μετρ.

Στο κάτω-κάτω ποιοι είμαστε εμείς και τι έχει καταφέρει ο κάθενας μας για να μπορούμε να πούμε ότι ό ένας ήταν καλός ενώ ο άλλος δεν ήταν ???

Απλά ο κάθενας ταυτίζεται καλύτερα με τον τρόπο οδήγησης και τον χαρακτήρα του ενός εκ των δύο...

dshakes

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
14
Πόντοι
0
Μεγάλη στεναχώρια το Σάββατο που ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Σουμαχερ απο την Φορμουλα. 
Τα περι συγκρίσεων οδηγών από διαφορετικές εποχές ή με διαφορετικά αμάξια είναι τουλάχιστον άστοχα.
Εγώ όμως πρόσεξα και κάποιον άλλον οδηγό στο τελευταίο Γραν πρι. Κούμπιτσα. Που τον είχανε αυτό κρυμμένο? Αυτός ο οδηγός, αν πάει σε μια καλή ομάδα θα μεγαλουργήσει.

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
459
Πόντοι
36
Ωραίες οι απόψεις σας, αλλά νομίζω πως η συμπεριφορά του ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΣΟΥΜΑΧΕΡ μεσα στον αγώνα ήταν πολύ κωλοπαιδαράδικη για τα γούστα μου. Δεν υποτιμώ καθόλου τις εκπληκτικές του ικανότητες.

Και για όσους θαύμασαν το Σένα, να θυμίσω (για όλους όσους τον πρόλαβαν) έναν φοβερό τρελαμένο τυπά με μόνο 1 τίτλο, αλλά πολύ πολύ αντρίκια οδήγηση: Nigel Mansel.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Δηλαδή εσύ ήσουνα με τον Σεννα φαντάρος και δεν φράφεις ολόκληρο το όνομά του ??? Αλλά αυτό δείχνει το πόσο έχει πονέσει κοσμο ο Σουμι...
Σούμι και πάλι Σούμι  !!!!!

Κακόμοιρο παιδί...η έλλειψη εμπειριών σε οδηγεί σε λάθος επιλογές. Καταλαβαίνω ότι ένα από τα 2 ισχύει

1. Ή εσύ και ο "Σούμι" είστε πολύ φίλοι

2. Είσαι πολύ νούμερο.

Περαστικά σου

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Και επειδή είναι ένα θέμα με ξεχωριστή σημασία για κάποιους από εμάς, συμφωνώ με το συνάδελφο για Nigel Mansel. Μάγκας πρώτος, πρώην οδηγός της αστυνομίας που οδηγούσε ROVER V8, 3500. Τα λεφτά για να πάει στη σχολή F1 τα βρήκε βάζοντας υποθήκη το σπίτι του.

Παρατηρώ τις απόλυτες γνώμες ορισμένων, ένδειξη της βαθιάς τους άγνοιας για το θέμα. Όμως οι γραφικότητές τους και η διασκέδαση που μας προσφέρουν πραγματικά αξίζουν.

Νομίζω ότι η αξία κάθε οδηγού φαίνεται από το κενό που αφήνει η απουσία του. Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι άφησε πίσω του ο Σουμάχερ και αν το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

klewnas

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Κακόμοιρο παιδί...η έλλειψη εμπειριών σε οδηγεί σε λάθος επιλογές. Καταλαβαίνω ότι ένα από τα 2 ισχύει

1. Ή εσύ και ο "Σούμι" είστε πολύ φίλοι

2. Είσαι πολύ νούμερο.

Περαστικά σου

Το κακόμοιρος δεν το κατάλαβα??? έχει να κανει κατι η ζωή του Σεννα και του Σουμι με την δικία μου ??? ή μηπως εχει να κανει με την δικια σου...πέρα απο το οτι σε ποναει το "Σουμι" και δεν με ενδιαφερει το γιατί... Στη ζωή μου μόνο κακόμοιρος δεν είμαι, στην F1 με πονάει που δεν θα βλέπω τον Σουμι να οδηγάει...αν αυτό το θεωρείς κακομοιριά...τι να πω...τουλάχιστον ανώριμος και  :'(..!!!
Αρα το να αποκαλεις εμενα κακομοιρο και νουμερο που υποστηρίζω τον Σουμι στην F1, χωρίς καν να ξερεις ποιος ειμαι και με τι ασχολουμαι μαλλον είσαι αξιολύπητος και σου επιστρεφω τα Νουμερο και κακόμοιρος...
Αυτο που λες για την έλλειψη εμπειριών που κολλάει πάλι ? τι σχεση έχουν οι εμπειρίες με την F1 ? ένα άθλημα είναι και το παρακολουθεί ο καθένας με όποια κριτιρια θέλει...
ευτυχώς που υπάρχουν τυπάκια σαν κ εσενα και γελάμε...

Γεια σου γελείο πιτσιρίκι...Δεν ασχολούμαι άλλο γιατι δεν υπάρχει λόγος να ερχομαι σε αντιπαράθεση με κάποιον που δεν ξέρω και με βρίζει...έλεος! όλοι μαγκάκια γινατε πισω απο μια οθόνη....

Σουμι γερά, πρωτάθλημα ξανά! Να σε θυμόμαστε με το 8ο παρέα...

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Το κακόμοιρος δεν το κατάλαβα??? έχει να κανει κατι η ζωή του Σεννα και του Σουμι με την δικία μου ??? ή μηπως εχει να κανει με την δικια σου...πέρα απο το οτι σε ποναει το "Σουμι" και δεν με ενδιαφερει το γιατί... Στη ζωή μου μόνο κακόμοιρος δεν είμαι, στην F1 με πονάει που δεν θα βλέπω τον Σουμι να οδηγάει...αν αυτό το θεωρείς κακομοιριά...τι να πω...τουλάχιστον ανώριμος και  :'(..!!!
Αρα το να αποκαλεις εμενα κακομοιρο και νουμερο που υποστηρίζω τον Σουμι στην F1, χωρίς καν να ξερεις ποιος ειμαι και με τι ασχολουμαι μαλλον είσαι αξιολύπητος και σου επιστρεφω τα Νουμερο και κακόμοιρος...
Αυτο που λες για την έλλειψη εμπειριών που κολλάει πάλι ? τι σχεση έχουν οι εμπειρίες με την F1 ? ένα άθλημα είναι και το παρακολουθεί ο καθένας με όποια κριτιρια θέλει...
ευτυχώς που υπάρχουν τυπάκια σαν κ εσενα και γελάμε...

Γεια σου γελείο πιτσιρίκι...Δεν ασχολούμαι άλλο γιατι δεν υπάρχει λόγος να ερχομαι σε αντιπαράθεση με κάποιον που δεν ξέρω και με βρίζει...έλεος! όλοι μαγκάκια γινατε πισω απο μια οθόνη....

Σουμι γερά, πρωτάθλημα ξανά! Να σε θυμόμαστε με το 8ο παρέα...

Καημένο παιδί...ιδέα δεν έχεις...

Πάντως χαίρομαι που αντι να γράψεις κάτι δικό σου χρησιμοποιείς εκφράσεις δικές μου. Και αυτό σε συνδυασμό με το ύφος σου σε κάνει ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Μου θυμίζεις πολύ το "ξέρεις ποιος είμαι εγώ". Προφανώς και δεν ξέρω και δε θέλω να μάθω. Αν μπορείς να σταθείς εδω μέσα με τα γραπτά σου καλώς. Αν όχι πρόβλημά σου.

Αν το προσωπικό σου πρόβλημα σε οδηγήσει στην απόφαση να απαντήσεις μετατρέποντας το forum σε προσωπική αντιπαράθεση, κάντο. Δεν θα ακολουθήσω. Κυρίως γιατί αφορά ένα θέμα για το οποίο εμφανέστατα δεν έχεις ιδέα και είσαι χτεσινός.

Μικρό αγόρι, φωνάζεις γκόλ όταν πέφτει η καρό σημαία;

kakoslikos

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2005
Like
7
Πόντοι
1
Δεν είναι ότι συγκρίνονται άλλες εποχές αλλά άλλα στυλ οδήγησης. Ο Senna ήταν ο άνθρωπος που οδηγούσε με ψυχή εκτός από μυαλό. Άρα εξ ορισμού ήταν αυτός που θα έδινε το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε αυτοκίνητο είτε ήταν Minardi είτε Ferrari. Ο Schumacher αντίθετα (που είναι αναμφισβήτητα μεγάλος οδηγός) πάντα ήταν πιο "λογικός" και απαιτούσε από ένα σημείο και μετά την εκ των προτέρων δύναμη του αυτοκινήτου (δώστε μου και ένα καλό μονοθέσιο να δείτε). Αυτό αποδεικνύεται αφεαυτού από το γεγονός ότι όταν έπεσε ο κινητήρας της Ferrari στο προηγούμενο πρωτάθλημα και ο Schumi δεν τραβούσε .... Έχετε πάντως υπόψει σας ότι μιλάμε για ανθρώπους που οδηγούν ως επιστήμονες σε αυτοκίνητα με θερμοκρασίες 50 βαθμών και άνω με τεράστια σωματική και ψυχική καταπόνηση και όχι για ελληνάρες που τσακίζουν το saxo στην παραλιακή. Σεβασμός πρέπει να υπάρχει σε κάθε οδηγό της F1. Στη μνήμη πάντως των παλιότερων ο Senna θα παραμείνει αναντικατάσταστος (ήταν μόλις 34 ετών όταν σκοτώθηκε).

fkmenace

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Θα συμφωνήσω με τον λύκο, πέρα από τις οδηγικές ικανότητες το ότι πέθανε νέος ήταν αυτό που έκανε τον Σέννα , και στα μάτια όλων πέρα αυτών που έβλεπαν και ήξεραν , έναν μύθο του παγκόσμιου αθλητισμού. Έζησε γρήγορα, πέθανε νέος κτλ. Πάντως δεν νομίζω ρε μάγκες ότι έχει νόημα να τσακωνόμαστε, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, και το πιστεύω πραγματικά , γιατί βάζουμε στον ζυγό ανόμοια πράγματα.

Όσο για το περσινό πρωτάθλημα , να μην ξεχνάμε ότι όλοι οι καινούριοι κανόνες (π.χ. σε ό,τι αφορά το traction control, την ταχύτητα μέσα στα πιτ, αεροδυναμικοί περιορισμοί, η επιβολή της χρησιμοποίησης ενός αυτοκινήτου, ενός κινητήρα,μίας τετράδας ελαστικών κτλ.) επιβλήθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό για να σταματήσει το μονότερμα της Ferrari. Η Ferrari αναγκάστηκε να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της περσινής χρονιάς με την F2004, γιατί η F2005 δεν βγήκε ποτέ στις πίστες λόγω των κανονισμών, οι οποίοι την πέτυχαν σε ετεροχρονισμένο στάδιο, τη στιγμή δηλαδή που δεν γινόταν να αλλάξει το μονοθέσιο.

Δεν είναι τυχαίο ότι πριν την περσινή πτώση το προηγούμενο το πήρε ο Σουμάχερ σχεδόν άνευ αγώνος...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom