Νέα

Format και επαναγκατάσταση windows σε pc

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tyler77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tyler77

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
436
Πόντοι
21
επειδη δεν ειμαι και πολυ σχετικος με οτ θεμα..
εχω ενα pc και πρεπει να του κανω format και επαναγκατάσταση λογισμικου..
μπορω να γλυτωσω τα εξοδα και να το κανω μονος μου ή ειναι κατι δύσκολο?

ευχαριστώ

edit_Duracell: άλλαξα τον τίτλο του thread για να είναι σαφέστερος.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.342
Πόντοι
8.645
Φιλε μου ειναι πολυ ευκολο μη ξοδευτεις αδικα..
Εχει πολλες κατατοπιστικες οδηγιες στο internet.
Δε παυει να ειναι και βαρετο ομως

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
ευχαριστώ

Αν δεν ξέρεις και πολλά... ΧΛΩΜΟ το βλέπω!
Δεν είναι μόνον το format, αλλά και οι διάφοροι drivers που θα χρειαστείς μετά για τις συσκευές σου, τα διάφορα προγράμματα κλπ ρυθμίσεις για να λειτουργούν ΟΛΑ σωστά!

Αν παρόλα αυτά θες να δοκιμάσεις... ξεκίνα να διαβάζεις!

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.342
Πόντοι
8.645
Δε διαφωνω,δε χρειαζεται να ξοδευτει ομως το παιδι..
Κανα φιλο που να ξερει σιγουρα δεν εχεις?Δε μπορει..

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Εχει πολλες κατατοπιστικες οδηγιες στο internet.

Πως κάνουμε Format στον υπολογιστή μας και Re-Install στα Windows Xp.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να μπούμε στο Bios (αυτό θα γίνει αφού κάνουμε επανεκκίνηση και πατήσουμε το πλήκτρο Delete). Στο Βιος θα ορίσουμε να κάνει boot από το dvd/cd-drive . Κάνουμε αποθήκευση τις ρυθμίσεις μας και είμαστε πια έτοιμοι να προχωρήσουμε...
Αφού έχουμε ήδη βάλει το cd των Windows xp στο cd/dvd drive ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση μετά και την αποθήκευση των ρυθμίσεων στο Βιος.
Μας βγάζει αργότερα μια μαύρη οθόνη που θα πρέπει να πατήσουμε ένα (οποιοδήποτε) πλήκτρο. Για να κάνει boot από το cd.
Στη συνέχεια ο υπολογιστής θα φορτώσει τα αρχεία εγκατάστασης. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.
Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μας βγάζει σε ένα menu και μας καλώς ορίζει στην εγκατάσταση των Windows xp. Πατάμε Enter και συνεχίζουμε.
Στην επόμενη οθόνη θα συναντήσουμε το Windows Xp Lincensing Agreement, το διαβάζουμε προσεχτικά και Αφού συμφωνήσουμε με τους όρους πατάμε F8.
Στην συνέχεια θα προετοιμάσουμε τον σκληρό μας δίσκο για να κάνουμε την εγκατάσταση των Windows Xp. Εδώ βλέπουμε μια λίστα με τους σκληρούς δίσκους και τα partitions που έχουμε κάνει..
Τώρα πατάμε το πλήκτρο D για να διαγράψουμε το partition(έτσι θα διαγράφουν και όλα τα δεδομένα που είχαμε προηγουμένως, για αυτό καλό είναι να έχουμε κάνει από πριν ένα back-up, να έχουμε δηλαδή αποθήκευση τα δεδομένα μας σε cd ή dvd). Tο Windows Setup θα μας προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο διαγραφής του partition και Αφού συμφωνήσουμε πατάμε Enter.
Για να ολοκληρώσουμε την διαγραφή πατάμε L. Αφού μας βγάλει την παρακάτω οθόνη
Θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη οθόνη (στην λίστα με τα partitions και τον σκληρό δίσκο). Θα δούμε στην λίστα ένα Unpartitioned space το οποίο εμείς θα το επιλέξουμε και θα πατήσουμε το πλήκτρο C για να δημιουργηθεί ένα νέο partition.
To windows setup θα μας ρωτήσει για το μέγεθος του partition, πατάμε Enter και συνεχίζουμε...
Για μια ακόμη φορά θα επιστρέψουμε στην λίστα με τα partitions(εδώ C:). Αφού επιλέξουμε το partition που θέλουμε να εγκαταστήσουμε τα Windows xp πατάμε Enter.
Τώρα θα επιλέξουμε ποιο File system επιθυμούμε. Θα επιλέξουμε NTFS file system (διαφορετικά quick). Πατάμε Enter και συνεχίζουμε...
Το Windows setup θα πραγματοποιήσει ένα format στο partition , μετά από αυτό το στάδιο ο σκληρός δίσκος θα είναι ολοκληρωτικά άδειος.
Τώρα το windows setup θα αντιγράψει κάποιους φακέλους και αρχεία από το cd που είναι απαραίτητα για να αρχίσει η εγκατάσταση των Windows xp. Αυτό θα πάρει μερικά λεπτά.
Όταν τελειώσει και αυτή η διαδικασία  το Windows setup θα κάνει restart στον υπολογιστή. Μην πατήσετε τίποτα. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να κάνει το restart από μόνο του.
Μετά από όλα αυτά θα αρχίσει η εγκατάσταση των Windows Xp. Ο χρόνος που θα απαιτηθεί για να εγκατασταθούν θα είναι 40-60 λεπτά. Θα χρειαστεί να κάνετε μόνο μερικές επιλογές. Όπως να βάλετε ημερομηνίες και το serial number...

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Φιλε βαλε το cd στο pc κανε επανεκκίνηση και αστο να ξεκινήση.
Ακολουθησε τις οδηγιες (τα βασικα ειναι τσεκαρισμενα
σε προεπιλογη) και δε θα χεις προβλημα

Στη τελικη το pc δε προκειται να παθει τιποτα
απο μια λαθος επιλογη, αλλα εσυ θα μαθεις.

Αν χρειαστει ξαναποσταρε.

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
αναλυτικοτατος ο Duracell
και μενα στην αρχη με τρομαζε αλλα τελικα δεν ειναι τιποτα!

okeanos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
ειναι ευκολοτατο . χρειαζεται να εχεις σιντι λογισμικου π.χ.γουιντοους εχ πι με τον κωδικο ενεργο/σης και ρυθμιση του η/υπ να ξεκινα απο το σι/ντι μετα ακολουθησε τις οδηγιες .Οταν σε ρωτησει αν θελεις εγκατασταση απαντησε ναι. Οταν γινει η εγκατασταση αρχιζεις να κανεις εγκατασταση μια μια την καθε συσκευη π.χ. καμερες ,εκτυπωτες καθως και οτι προγγραματα εχεις

OP
OP
tyler77

tyler77

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
436
Πόντοι
21
ευχαριστω πολυ μαγκες!
αποφασισα να το τολμήσω!
αν αντιμετωπίσω αλλωστέ δυσκολία εχω παντά standby το team των συναδελφων μπουρδελιάρηδων!
24ώρη τεχνική υποστήριξη!! :rockon:

mefedlos

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουν 2006
Like
76
Πόντοι
1
Αν ακολουθεις τις οδηγιες στην οθονη και να μην βιαζεσε να πατησεις το πληκτρο πριν διαβασεις καλα οτι γραφει η οθονη σου.Αν εχεις τα χπ να κανεις φορματ τον δισκο σου σε NTFS συστημα και οχι φατ.Γινεται και μεσα απο το σι ντι των γουιντοσ αυτο.Μη φοβασε τιποτα ο υπολογιστης δεν παθαινει τιποτα αν κανεις λαθος απλως θα ξαναρχιζεις την διαδικασια,Καλη επιτυχια

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Αν ακολουθεις τις οδηγιες στην οθονη και να μην βιαζεσε να πατησεις το πληκτρο πριν διαβασεις καλα οτι γραφει η οθονη σου.Αν εχεις τα χπ να κανεις φορματ τον δισκο σου σε NTFS συστημα και οχι φατ.Γινεται και μεσα απο το σι ντι των γουιντοσ αυτο.Μη φοβασε τιποτα ο υπολογιστης δεν παθαινει τιποτα αν κανεις λαθος απλως θα ξαναρχιζεις την διαδικασια,Καλη επιτυχια
δεν είναι και τόσο απαραίτητο αφού η ουσιαστική διαφορά είναι ότι στο φατ32 μπορείς να έχεις αρχείο μέχρι 4.4 GB.

ευχαριστώ

edit_antisthenis: άλλαξα τον τίτλο του thread για να είναι σαφέστερος.
να έχεις κατά νου σου ότι το κάθε σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη. δεν είναι κακό να κάνεις και μια βλακεία αφού τα πάντα διορθώνονται. να προσέχεις τι σου γράφει στην οθόνη... και να βάλεις όπως υπόθηκε και πριν "first boot device" το cd-rom .. από εκεί και πέρα έχει μπει το νερο στο αυλάκι απλά ακολούθησε το ρεύμα

mimikos2000

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Like
15
Πόντοι
16
ναι να κανετε φορματ μονοι σας ... χωρις την βοηθεια ειδικου... μετα παντα εχει πολυ πλακα το αποτελεσμα που νομιζεις οτι τα εχεις φτιαξει ολα και εχουν γινει τα μισα απο αυτα που επρεπε να γινουν...

υπαρχουν ειδικοι που ξερουν την δουλεια και καλο ειναι να απευθυνομαστε σε εκεινους !

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
5.101
Πόντοι
1.206
αν το δοκιμασεις μονος σου ολο και καποιο λαθος θα γινει,δεν μπορει...Ζητα απο γνωστο σου να κανει το format κι εσυ κατσε διπλα του και κοιτα προσεχτικα τι κανει για να μαθαινεις

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
εγω κανω φορματ καθε τρεις μηνες, δεν εχω antivirus - τιποτα! ο υπολογιστης μου ειναι μια χαρα για να μπαινω στο site(και μονο) και απο η/υ δεν ειμαι και ειδικος.

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
εγω κανω φορματ καθε τρεις μηνες, δεν εχω antivirus - τιποτα! ο υπολογιστης μου ειναι μια χαρα για να μπαινω στο site(και μονο) και απο η/υ δεν ειμαι και ειδικος.

Δηλ. κανεις back-up φωτογραφιες μουσικη, κλπ. και μετα τα "φορμαρεις" κανονικα?

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
ναι να κανετε φορματ μονοι σας ... χωρις την βοηθεια ειδικου... μετα παντα εχει πολυ πλακα το αποτελεσμα που νομιζεις οτι τα εχεις φτιαξει ολα και εχουν γινει τα μισα απο αυτα που επρεπε να γινουν...

υπαρχουν ειδικοι που ξερουν την δουλεια και καλο ειναι να απευθυνομαστε σε εκεινους !

Δηλαδή?????

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Οποιος εχει δικο του pc, ειναι βασικο να ξερει να κανει Format είτε ειναι σχετικος είτε οχι.

OP
OP
tyler77

tyler77

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
436
Πόντοι
21
Καλημερα σε ολους!
Η επιχειριση στεφθηκε με απολυτη επιτυχια!!
Βαση των οδηγιων που δωσατε ηταν παιχνιδακι!
Τωρα ομως χρειαζομαι την καθιοδηγηση σας και σε κατι αλλο!
Ο υπολογιστης που "εφτιαξα" συνδεεται στο ιντερνετ μεσω ethrnet με καποιο modem/router.
Επισης απο το ιδιο modem/router παιρνει αυρματα σημα και εχει ιντερνετ και καποιος αλλος υπολογιστησ που εχω στον ιδιο χωρο.
Αυτος ο αλλος υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος με εκτυπωτη.
Πριν κανω το φορματ στον πρωτο τυπωνα και απο τους δυο αλλα τωρα χαθηκαν υποθετω αυτες οι ρυθμισεις!
Γνωριζει κανεις πως θα μπορεσω να το στησω και παλι?

ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

OP
OP
tyler77

tyler77

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2005
Like
436
Πόντοι
21
Καλημερα σε ολους!
Η επιχειριση στεφθηκε με απολυτη επιτυχια!!
Βαση των οδηγιων που δωσατε ηταν παιχνιδακι!
Τωρα ομως χρειαζομαι την καθιοδηγηση σας και σε κατι αλλο!
Ο υπολογιστης που "εφτιαξα" συνδεεται στο ιντερνετ μεσω ethrnet με καποιο modem/router.
Επισης απο το ιδιο modem/router παιρνει αυρματα σημα και εχει ιντερνετ και καποιος αλλος υπολογιστησ που εχω στον ιδιο χωρο.
Αυτος ο αλλος υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος με εκτυπωτη.
Πριν κανω το φορματ στον πρωτο τυπωνα και απο τους δυο αλλα τωρα χαθηκαν υποθετω αυτες οι ρυθμισεις!
Γνωριζει κανεις πως θα μπορεσω να το στησω και παλι?

ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom