Νέα

Φοκλαντς δευτερος γυρος 30 χρονια μετα??

• Μέλος που άνοιξε το νήμα RED BARON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 208
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
505
Πόντοι
4.906
διαβασα παλι ενα καρο μαλακιες στο θρεντ απο ασχετους που λενε οτι η βρετανια δεν εχει αεροπλανοφορα και λοιπες πιπες.....χωρις να εχω τιποτα με τους ερμους τους αργεντινους αν μπλεξουν σε πολεμο με την αγγλια θα τον πιουν εντος μιας εβδομαδας οποτε μαλλον παλι λεονταρισμους κανουν......

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
παλι κεντας βαρωνε σημερα.ναι μωρε δεν προσεξαν οι αγγλοι και θα τον πιουν τωρα απο τη πολεμικη υπεδυναμη της αργεντινης. :2funny:καλα.βαρδα μην γινει συρραξη στα αληθεια πραγμα που δεν το πιστευω γιατι το χριστινακι απλως βρυχαται για εσωτερικη καταναλώση(ο νοων μοχιτο... ;) ;)) και θα κανει πισω.αν δεν κανει κακο του κεφαλιου της και αυτης και των εργεντινων που θα εμπλακουν αμεσα.τοτε να δω τι δικαιολογιες θα πεις.
Η εκβαση ενως πολεμου εξαρταται, εκτος απο την αντικειμενικη ισχυ των αντιπαλων, ΚΑΙ απο το πεδιο της μαχης, σαν ΕΛΛΗΝΑΣ θα επρεπε να ξερεις οτι η διαφορα Ελλαδας και Ιταλιας το 40 ηταν χαος ομως το Αλβανικο τραχυ εδαφος εκανε τους Ιταλους να βαλουν την υπερ-οπλοια τους σε αρματα μαχης στο πατο τους, τα ιδια και χειροτερα επαθαν Γαλλοι και Αμερικανοι στις ζουγκλες του Βιετναμ. Εσυ μπορει να εχεις καθε λογο να θελεις να πιστευεις οτι οι Αγγλοι υπερεχουν και θα  :fuck2: :fuck2: τους Αργεντινους, δικαιωμα σου....

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
διαβασα παλι ενα καρο μαλακιες στο θρεντ απο ασχετους που λενε οτι η βρετανια δεν εχει αεροπλανοφορα και λοιπες πιπες.....χωρις να εχω τιποτα με τους ερμους τους αργεντινους αν μπλεξουν σε πολεμο με την αγγλια θα τον πιουν εντος μιας εβδομαδας οποτε μαλλον παλι λεονταρισμους κανουν......
Σαν σχετικος που εισαι για πες μας που διαβασες οτι η Βρετανια ΕΧΕΙ αεροπλανοφορα, και ποτε στο παρελθον εκαναν λεονταρισμους οι Αργεντινοι και μαζευτηκαν :think: :think: εγω αν δεν κανω λαθος με το θεμα εχουμε να ασχοληθουμε απο το 1982, αν δεν κανω λαθος....

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Πιστευεις σοβαρα οτι η γνωμη της Ελλαδας η των Ελληνων μετραει καπου στο εξωτερικο????? οι Αγγλοι ας προσεχαν, ας ειχαν τα αεροπλανοφορα τους και τα βομβαρδιστικα τους να μην τους πουλαγε μαγκια η κυρα-Χριστινα

Και βέβαια η γνώμη μας μετράει και θα ληφθεί υπ΄ όψιν αν επαναληφθεί ένα σενάριο Falklands στο Αιγαίο.Τώρα για το τι ειδικό βάρος έχουμε σήμερα λόγω των γνωστών προβλημάτων, εντάξει δεν θα επιλύσουμε εμείς την κρίση.

Τώρα για τα στρατιωτικά , επειδή πολλοί κομμάντο της πορδής μίλησαν για τους σούπερ αργεντινούς που χάσαν μόνο λόγω της αγγλικής αεροπορικής κάλυψης, εγώ αυτό  που έχω διάβασει είναι οτι πάνω στα νησιά γίναν το 82 ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ σώμα με σώμα όπου και αποδείχθηκε η υπεροχή επαγγελματικού στρατού δημοκρατίας έναντι φουκαράδων κληρωτών χούντας που τους στείλαν ξυπόλητους στα αγκάθια να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες Royal Μarines και αλεξιπτωτιστές.

Τα υπόλοιπα είναι για να τα γράφουν και να τα πιστεύουν οι θαυμαστές του Μέσι και του άλλου μεγαλοαπατεώνα κοκαΐνομανούς Μαραντόνα.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Η εκβαση ενως πολεμου εξαρταται, εκτος απο την αντικειμενικη ισχυ των αντιπαλων, ΚΑΙ απο το πεδιο της μαχης, σαν ΕΛΛΗΝΑΣ θα επρεπε να ξερεις οτι η διαφορα Ελλαδας και Ιταλιας το 40 ηταν χαος ομως το Αλβανικο τραχυ εδαφος εκανε τους Ιταλους να βαλουν την υπερ-οπλοια τους σε αρματα μαχης στο πατο τους, τα ιδια και χειροτερα επαθαν Γαλλοι και Αμερικανοι στις ζουγκλες του Βιετναμ. Εσυ μπορει να εχεις καθε λογο να θελεις να πιστευεις οτι οι Αγγλοι υπερεχουν και θα  :fuck2: :fuck2: τους Αργεντινους, δικαιωμα σου....
καλα αφου αγαπας τοσο τους αργεντινους βαρδα μην κανουν πισω(πραγμα το οποιο ειναι το πιο πιθανον γιατι στο τελος μαλλον θα κανουν τις κοτες στους αγγλους) και τοτε να δουμε τι θα γινει.προσωπικα δεν το ευχομαι στους αργεντινους.

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
Και βέβαια η γνώμη μας μετράει και θα ληφθεί υπ΄ όψιν αν επαναληφθεί ένα σενάριο Falklands στο Αιγαίο.Τώρα για το τι ειδικό βάρος έχουμε σήμερα λόγω των γνωστών προβλημάτων, εντάξει δεν θα επιλύσουμε εμείς την κρίση.

Τώρα για τα στρατιωτικά , επειδή πολλοί κομμάντο της πορδής μίλησαν για τους σούπερ αργεντινούς που χάσαν μόνο λόγω της αγγλικής αεροπορικής κάλυψης, εγώ αυτό  που έχω διάβασει είναι οτι πάνω στα νησιά γίναν το 82 ΕΠΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ σώμα με σώμα όπου και αποδείχθηκε η υπεροχή επαγγελματικού στρατού δημοκρατίας έναντι φουκαράδων κληρωτών χούντας που τους στείλαν ξυπόλητους στα αγκάθια να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες Royal Μarines και αλεξιπτωτιστές.

Τα υπόλοιπα είναι για να τα γράφουν και να τα πιστεύουν οι θαυμαστές του Μέσι και του άλλου μεγαλοαπατεώνα κοκαΐνομανούς Μαραντόνα.
Ε οχι και επικες μαχες οι Αργεντινοι παραδοθηκαν για πλακα!!!!! σιγα μην εγινε και Σταλιγκραντ, οσο και να μην το πιστευεις ο πολεμος δεν κριθηκε στην ξηρα αλλα στον αερα...

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
καλα αφου αγαπας τοσο τους αργεντινους βαρδα μην κανουν πισω(πραγμα το οποιο ειναι το πιο πιθανον γιατι στο τελος μαλλον θα κανουν τις κοτες στους αγγλους) και τοτε να δουμε τι θα γινει.προσωπικα δεν το ευχομαι στους αργεντινους.
Εγω δεν αγαπαω τους Αργεντινους, εσυ μαλλον κατι εχεις με δαυτους, αυτο που εγω εκτιμω ειναι οτι τα οπλικα πλεονεκτηματα των Αγγλων στον πολεμο του 82 πλεον δεν υπαρχουν, δεν χρειαζεται να φανατιζεσαι.....

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Εγω δεν αγαπαω τους Αργεντινους, εσυ μαλλον κατι εχεις με δαυτους, αυτο που εγω εκτιμω ειναι οτι τα οπλικα πλεονεκτηματα των Αγγλων στον πολεμο του 82 πλεον δεν υπαρχουν, δεν χρειαζεται να φανατιζεσαι.....
οχι μονο τους αγαπας αλλα γουσταρεις και χυνεις με το να δεις μια νικη των αδυναμων και επαναστατων για σενα αργεντινων εναντιον των δυτικων καπιταλιστων αγγλων.ε αυτο στα ονειρα σου υπαρχει.αν τους αντιπαθουσα δεν θα τους ευχομουν να ερθουν σε αυτην την αντιπαραθεση.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Αυτό που προσπάθησαν πολλοί να σου πουν αλλά μάλον το προσπερασες είναι οτι υπάρχει και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους 2 στρατούς. Αν η γκομενα της Αργεντινής επέλεξε να κανει παλληκαριές για δικό της πολιτικό θέμα, αυτό θα πληρωθεί με ζωές φανταρων.

Οσο για αυτό που έγραπψες για εκδικιση των BRIC και Συρια και τα λοιπα...εχεις μπλεξει τη βουρτσα με την πουτσα. Καλά ξεμπερδέματα

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
οχι μονο τους αγαπας αλλα γουσταρεις και χυνεις με το να δεις μια νικη των αδυναμων και επαναστατων για σενα αργεντινων εναντιον των δυτικων καπιταλιστων αγγλων.ε αυτο στα ονειρα σου υπαρχει.αν τους αντιπαθουσα δεν θα τους ευχομουν να ερθουν σε αυτην την αντιπαραθεση.
Αν θελεις να πιστευεις αυτο, αυτο να πιστευεις δεν θα σου χαλασω εγω το ονειρο... προφανως εισαι δεξιος και ψαχνεις συνεχως για αναρχικους αντιπαλους, ξεκολλα το μυαλο σου ο κοσμος δεν ειναι μονο "καθαροι" δεξιοι και "απλητοι" αναρχο-αριστεροι.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Αυτό που προσπάθησαν πολλοί να σου πουν αλλά μάλον το προσπερασες είναι οτι υπάρχει και ποιοτική διαφορά ανάμεσα στους 2 στρατούς. Αν η γκομενα της Αργεντινής επέλεξε να κανει παλληκαριές για δικό της πολιτικό θέμα, αυτό θα πληρωθεί με ζωές φανταρων.

Οσο για αυτό που έγραπψες για εκδικιση των BRIC και Συρια και τα λοιπα...εχεις μπλεξει τη βουρτσα με την πουτσα. Καλά ξεμπερδέματα
α μπραβο.σωστος.αυτο λεμε τοση ωρα.το χριστινακι κολπα κανει για εσωτερικη καταναλωση και αν επιχειρησει να τα κανει πραξη θα πληρωθουν με ζωες αργεντινων.για αυτο δεν τους το ευχομαι.και ο αλλος νομιζει οτι το λεω απο αντιπαθεια στους αργεντινους.απλως εχω βαρεθει μικρομεγαλισμους πολιτικων αδυναμων χωρων που αντι να κοιταξουν πως να δυναμωσουν την χωρα τους κανουν επικινδυνα παιχνιδια εις βαρος των ιδιων τους των λαων.οπως εγραψα ειναι σαν ενας οπαδος μιας αδυναμης ομαδας αν ευεχεται φαντασιοπληκτα σεναρια προκειμενου να κανει η ομαδα οτυ τη υπερβαση.ομως δεν ειναι ετσι.αν δεν δυναμωσεις την ομαδα σου δεν κανεις σεφτε που λενε οι φιλοι μας πολιτισμενοι τουρκοι. :2funny: :2funny:
Αν θελεις να πιστευεις αυτο, αυτο να πιστευεις δεν θα σου χαλασω εγω το ονειρο... προφανως εισαι δεξιος και ψαχνεις συνεχως για αναρχικους αντιπαλους, ξεκολλα το μυαλο σου ο κοσμος δεν ειναι μονο "καθαροι" δεξιοι και "απλητοι" αναρχο-αριστεροι.
ισχυει η πρηγουμενη απαντηση μου αριστερε. :2funny: :2funny: και αν ξερεις ενας δεξιος σκληροπυρηνικος ποτε δεν ευχεται να αποφευχθει ενας πολεμος και να κλαψουν καποιες μανες.εσυ αντιθετα φαινεται να το ευχεσαι.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δε βλέπω το θέμα να παιζει πολύ σήμερα. Και ειδικά η περίπτωση πολέμου ειναι πολύυυυ μακριά

Πιο κοντά ειναι αλλο θεμα. Επιθεση του Ισραήλ στο Ιραν. Θα γινει της γαμιόλας

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16

Μαλλον εσυ τα εχεις μπλεξει και μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεω, το οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο στρατων υπερ των Βρετανων ειναι εμφανες, ομως αλλο τοσο εμφανες ειναι οτι ο Βρετανικος στρατος δεν μπορει να μεταφερει την ισχυ του τοσο μακρια, δεν εχει αεροπλανοφορα, δεν εχει μεγαλα βομβαρδιστικα, δεν εχει φιλιες βασεις στην περιοχη. Εαν γινει οτιδηποτε θα πεθανουν πολλοι φανταροι και Αργεντινοι αλλα και ΒΡΕΤΑΝΟΙ (πολλοι περισσοτεροι απο τους 250 του 82 να εισαι σιγουρος για αυτο). Το οτι υπαρχει ψυχρος-πολεμος μεταξυ ΜΠΡΙΚΣ και δυσης ειναι εμφανες, και θα ειναι ποιο εμφανες μολις αλλαξει ο Δημητρακης με το Βλαδιμιρο, remember me....

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
Δε βλέπω το θέμα να παιζει πολύ σήμερα. Και ειδικά η περίπτωση πολέμου ειναι πολύυυυ μακριά

Αν θελεις ενημερωσε για το δευτερο, υπαρχει κανενα λινκ.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ε οχι και επικες μαχες οι Αργεντινοι παραδοθηκαν για πλακα!!!!! σιγα μην εγινε και Σταλιγκραντ, οσο και να μην το πιστευεις ο πολεμος δεν κριθηκε στην ξηρα αλλα στον αερα...

Δεν θα επιμείνω αλλά και το παραδόθηκαν για πλάκα κάτι λέει. Εγώ έχω διαβάσει και δει ντοκιμανταίρ οτι για την Αργεντινή στα Φόκλαντ πολεμούσαν 19χρονοι που κάναν την θητεία τους και τάχαν χαμένα. Συν οτι τους έστειλε εκεί χούντα. Ανατριχιαστική ομοιότητα με Κύπρο 1974. Αν και η σύγκριση είναι ίσως λίγο ατυχής γιατί εμείς είχαμε πολύ ισχυρότερα ιστορικά κίνητρα να πολεμήσουμε στην Κύπρο το 74 από οτι οι Αργεντινοί στα Φόκλαντ το 82.

Όσο για τις μάχες στο Wikipedia υπάρχει η μάχη του Goose Green που θυμίζει μάχη πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, με επιθέσεις έναντι οχυρωμένων λόφων κλπ.

Όλα αυτά βέβαια και εγώ τα λέω εκ του ασφαλούς γιατί ούτε στην Κύπρο ήμουνα το 74 ούτε στα Φόκλαντ το 82, η εμπλοκή μου στην συζήτηση ξεκίνησε με ένα απλό νομικό επιχείρημα υπέρ της Βρετανίας.

Ζητώ συγγνώμη και από τους θαυμαστές των σενιόρ Μέσι και Μαραντόνα, ήμουν λίγο απότομος. Δεν ξεχνώ όμως εκείνο το "χέρι του Θεού".

Make love, not war!

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66

για να μην παιζει ισως να σημαινει οτι το χριστινακι ξεβρακωθηκε και εκανε πισω :2funny:.ευτυχως γιατι θα ηταν το πολιτικο τελος της.ας κοιταξει να δυναμωσει την οικονομια της χωρας της ακομα περισσοτερο απο οτι οντως εχει καταφερει μεχρι τωρα ας αφησει τις μαγκιες με τους αγγλους.αντε να δουμε ποτε εδω οι πολιτικοι να δυναμωσουντην δικια μας οικονομια...το μονο καλο ειναι οτι επειδη ειμαστε με την πλατη στον τοιχο ισως κανουμε σωστα αυτη την φορα τα πραγματα σε βαθος χρονου εστω.σε οτι αφορα το ησραηλ να θυμισω οτι οταν πηγε η τουρκια να κανει τις μαγκιες α λα αιγαιο στου εβραιους εκεινοι ειπαν πως οτι μπει στο δικο ΤΟΥΣ οικοπεδο θα βυθιστει.ε εκλασαν πατατες οι ονουρ.:2funny: :2funny:

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Μαλλον εσυ τα εχεις μπλεξει και μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεω, το οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ των δυο στρατων υπερ των Βρετανων ειναι εμφανες, ομως αλλο τοσο εμφανες ειναι οτι ο Βρετανικος στρατος δεν μπορει να μεταφερει την ισχυ του τοσο μακρια, δεν εχει αεροπλανοφορα, δεν εχει μεγαλα βομβαρδιστικα, δεν εχει φιλιες βασεις στην περιοχη.

Εσυ δηλαδή πιστεύεις πραγματικά οτι η Βρετανία "ξεχασε" τα νησιά και τωρα που εγινε το θέμα είπανε "ω ρε μαλακα τα ξεχασαμε εκει κατω...και τώρα;" Εγω οχι. Εγω νομίζω οτι πιο πιθανό ειναι να μην εχεις τη σωστή ενημέρωση.  

Εαν γινει οτιδηποτε θα πεθανουν πολλοι φανταροι και Αργεντινοι αλλα και ΒΡΕΤΑΝΟΙ (πολλοι περισσοτεροι απο τους 250 του 82 να εισαι σιγουρος για αυτο).

Ναι σίγουρα. Το θέμα ειναι στους σριθμούς. 10.000 Αργεντίνοι με 10 Βρετανους;

Το οτι υπαρχει ψυχρος-πολεμος μεταξυ ΜΠΡΙΚΣ και δυσης ειναι εμφανες

Ωστε ειναι εμφανές. Περίεργο. Δεν το εχω αντιλιφθεί. Δεν εναφέρομαι στην Κίνα αλλα στις αλλες χωρες. Μπορεις να δώσεις κάποιο αξιόπιστο λινκ ωστε να εχω την ιδια ενημέρωση με σένα;

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
σε οτι αφορα το ησραηλ να θυμισω οτι οταν πηγε η τουρκια να κανει τις μαγκιες α λα αιγαιο στου εβραιους εκεινοι ειπαν πως οτι μπει στο δικο ΤΟΥΣ οικοπεδο θα βυθιστει.ε εκλασαν πατατες οι ονουρ.:2funny: :2funny:

Εεεετσι ακριβως!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
36.815
Πόντοι
9.931
Ρε παιδιά ασχολείστε με παιχνίδι Γ εθνικής κατηγορίας που μπορεί να αναβληθεί κιόλας :cheesy: :grin:...Το ντέρμπι που ψήνετε στην μεγάλη κατηγορία είναι Ισραήλ-Ιραν με αεροπορική επιδρομή στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, σε περίπτωση που καταφέρει να περάσει το Ιράν στην επόμενη φάση βλέπω να παίζει τελικό με την Η.Π.Α. :2funny: :2funny: :2funny:

OP
OP
RED BARON

RED BARON

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
174
Πόντοι
16
Εσυ δηλαδή πιστεύεις πραγματικά οτι η Βρετανία "ξεχασε" τα νησιά και τωρα που εγινε το θέμα είπανε "ω ρε μαλακα τα ξεχασαμε εκει κατω...και τώρα;" Εγω οχι. Εγω νομίζω οτι πιο πιθανό ειναι να μην εχεις τη σωστή ενημέρωση.  

Ναι σίγουρα. Το θέμα ειναι στους σριθμούς. 10.000 Αργεντίνοι με 10 Βρετανους;

Ωστε ειναι εμφανές. Περίεργο. Δεν το εχω αντιλιφθεί. Δεν εναφέρομαι στην Κίνα αλλα στις αλλες χωρες. Μπορεις να δώσεις κάποιο αξιόπιστο λινκ ωστε να εχω την ιδια ενημέρωση με σένα;
Ο Αρχι-αυναν πρωην Βρετανος πρωθυπουργος Μπραουν, νομιζε οτι το θεμα εχει τελειωσει, αυτος ξηλωσε τα Βρετανικα αεροπλανοφορα νομιζωντας οτι το θεμα εχει ληξει, πιστηριο η φωτογραφια με την Μανταμ. Οσο για τα ΜΠΡΙΚΣ ολη η Αραβικη επανασταση εχει να κανει με αυτο, οι Ρωσοι δεν αναβασαν την τιμη του σιταριου στην Αιγυπτο και την Τυνησια και επεσαν οι δυτικοι Μπεναλι και Μουμπαρακ??? τα Αμερικανακια μετα δεν επαιξαν στην Λιβυη και εριξαν τον Κανταφινιο??? τωρα ο Ασαντ??? στο Μπαχρειν το Ιραν δεν επιχηρησε να ανατρεψει τον Χαλιφα και μπηκαν οι Σαουντηδες????

Συνημμένα

• 747px-CFK_y_Gordon_brown_.jpg
    747px-CFK_y_Gordon_brown_.jpg
    61,9 KB · Εμφανίσεις: 25

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom