Νέα

Φιλοσοφικό ερώτημα....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
Αν σας έλεγαν (χτύπα ξύλο), ότι έχεις μια ανίατη αρρώστια, π.χ. καρκίνο και ότι έχεις 12 μήνες ζωής, τι θα κάνατε?

Πρίν λίγο έμαθα ότι η μάνα ενός πολύ γνωστού μου πέθανε απο καρκίνο του παγκρέατος(ελπίζω να το κλίνω σωστά  :P ). Της είχαν πει οι γιατροί ότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο και πως είχε 6 μήνες ζωής μέχρι να τη πουλέψει, αλλά τελικά έζησε μερικούς μήνες παραπάνω.(βασανισμένη βέβαια..αφού η γυναίκα έφτασε τα 32 κιλα).

Αυτό το τραγικό γεγονός, μ'έκανε να σκεφτώ και να θέλω να μοιραστώ μαζί σας το παραπάνω φιλοσοφικό ερώτημα, που μερικοί απο σας ίσως το χουν σκεφτεί.Άλλοι πάλι όχι γιατί η αγχώδη ζωή του σήμερα, μας έχει κάνει να ξεχνάμε ότι πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι και ότι η διάρκεια της ζωής μας δεν είναι αιώνια.

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
εγω θα ταξιδευα..... :)

αυτή την απάντηση τη λένε πολλοί, και μένα αυτή μου ρθε αυθόρμητα όταν το πρωτοσκέφτηκα.Όμως αν προσπαθήσεις να έρθεις στη θέση του άτυχου, πιστεύεις ότι θα χεις τα κουράγια και τις δυνάμεις (σωματικές και ψυχικές), να κάνεις ταξίδια και να χαρείς? Εγώ προσωπικά δε νομίζω.

Studio Paradise

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
αυτή την απάντηση τη λένε πολλοί, και μένα αυτή μου ρθε αυθόρμητα όταν το πρωτοσκέφτηκα.Όμως αν προσπαθήσεις να έρθεις στη θέση του άτυχου, πιστεύεις ότι θα χεις τα κουράγια και τις δυνάμεις (σωματικές και ψυχικές), να κάνεις ταξίδια και να χαρείς? Εγώ προσωπικά δε νομίζω.
ε ναι σωστο και αυτο αλλα ρε γμτ δεν μπορεις να κλειστεις στο σπιτι σου περιμενοντας το θανατο :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
εγώ προσωπικά θα γινόμουν σα το jigsaw στο SAW που θα τιμωρούσα με θανατηφόρες παγίδες.. :2funny: :2funny:πλάκα κάνω  :P

θα έψαχνα τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να βρώ τρόπο να αντιμετωπίσω την αρρώστια, ή τουλάχιστον να παρατείνω τη διάρκεια της ζωής μου. Θα ταξίδευα στα βάθη της Ασίας, της Αφρικής, του Αμαζονίου και θα δοκίμαζα αρχαίες ιατρικές συνταγές.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Αν σας έλεγαν (χτύπα ξύλο), ότι έχεις μια ανίατη αρρώστια, π.χ. καρκίνο και ότι έχεις 12 μήνες ζωής, τι θα κάνατε?

Πρίν λίγο έμαθα ότι η μάνα ενός πολύ γνωστού μου πέθανε απο καρκίνο του παγκρέατος(ελπίζω να το κλίνω σωστά  :P ). Της είχαν πει οι γιατροί ότι ήταν σε προχωρημένο στάδιο και πως είχε 6 μήνες ζωής μέχρι να τη πουλέψει, αλλά τελικά έζησε μερικούς μήνες παραπάνω.(βασανισμένη βέβαια..αφού η γυναίκα έφτασε τα 32 κιλα).

Αυτό το τραγικό γεγονός, μ'έκανε να σκεφτώ και να θέλω να μοιραστώ μαζί σας το παραπάνω φιλοσοφικό ερώτημα, που μερικοί απο σας ίσως το χουν σκεφτεί.Άλλοι πάλι όχι γιατί η αγχώδη ζωή του σήμερα, μας έχει κάνει να ξεχνάμε ότι πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι και ότι η διάρκεια της ζωής μας δεν είναι αιώνια.
Αν ηξερα οτι θα μου εμενε λιγος χρονος....θα εκανα κατι χρησιμο, για την κοινωνια...ωστε να εμενε η διαδρομη μου,στους συνανθρωπους μου......κατι ομως που ανεξαρτητα, το ποτε θα πεθανουμε....αν το αποφασισουμε..και δεν εχουμε δεσμευσεις στην προσωρινη αυτη ζωη, το κανουμε ανα πασα στιγμη!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
τυπε οταν φτανεις να εχεις ζωη 6-12 μηνες πονας τοσο που δεν μπορεις να κανεις πολλα

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
με καρκινο στο παγκρεας δεν μπορει να κανεις ταξιδια
ουτε να κοιμηθεις δεν μπορεις απτον πονο

απ'οτι μου χε πει ο φίλος μου, είναι μια απ τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη μορφή καρκίνου.Σχεδόν ανίατη.

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Tαξιδια και εντονη ζωη..... ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΗ ΟΜΩΣ!
No Limits!

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
απ'οτι μου χε πει ο φίλος μου, είναι μια απ τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη μορφή καρκίνου.Σχεδόν ανίατη.
ειχε ενα πολυ κοντινο μου προσωπο,8 μηνες με πολυ πονο εζησε
μιλαμε για πονο ομως τυπε
εμενα στο ιδιο σπιτι και το ξερω

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
ειχε ενα πολυ κοντινο μου προσωπο,8 μηνες με πολυ πονο εζησε
μιλαμε για πονο ομως τυπε
εμενα στο ιδιο σπιτι και το ξερω

τραγικό ρε φιλαράκι,σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις καλύτερα να πεθαίνεις μια κι εξω να ξενοιάζεις.Εκτός απο τον άρρωστο, πονά εξισου και όλη η οικογένεια. :-

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Εχεις μια καλή ευκαιρία να προσφέρεις στους συνανθρωπους σου ...ζώνεσαι με εκρηκτικά και κάνεις ντου ξέρεις που .

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616

Απ'όσο ξέρω είναι μακράν η χειρότερη μορφή. Ανίατη και ποτέ δεν ξέρεις πόσο σου μένει γιατί εξελίσσεται ραγδαία. Άλλος μπορεί να έχει 6 μήνες κι άλλος 1.

Το τι θα έκανα δε θέλω να το μοιραστώ. Πάντως ελπίζω να έβρισκα το κουράγιο να την "πάρω" μόνος μου τη ζωή μου και να μην αρχίσω να μετράω τις ώρες όταν, βάσει ημερολογίου, θα στέρευαν τα ψωμιά μου για τα καλά....

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.875
Πόντοι
11.585

Πρωτα απο ολα θα πουλουσα οτι εχω και τα λεφτα θα τα αφηνα στους δικους μου...δευτερον θα πηγαινα σε μια τραπεζα θα επερνα ενα δανειακι 20-30.000ευρω και δωστου καλη ζωη...οταν θα τελειωναν τα λεφτα μια καλη αυτοκτονια ειναι οτι πρεπει για να μην τυρανησεις κανεναν δικο σου...αν εχεις καρκινο σε προχωρημενη μορφη οι πιθανοτητες να ζησεις φενονται μονο με μικροσκοποιο! και οταν πεσεις στο κρεβατι σε ενα μηνα καθαρηζεις και τυρανας τους γυρω σου...
...οποτε ζησε καλα :knockinb: :knockinb: :knockinb: οσο μπορεις τις τελευταιες ωρες σου...

Studio Paradise

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Πρωτα απο ολα θα πουλουσα οτι εχω και τα λεφτα θα τα αφηνα στους δικους μου...δευτερον θα πηγαινα σε μια τραπεζα θα επερνα ενα δανειακι 20-30.000ευρω και δωστου καλη ζωη...οταν θα τελειωναν τα λεφτα μια καλη αυτοκτονια ειναι οτι πρεπει για να μην τυρανησεις κανεναν δικο σου...αν εχεις καρκινο σε προχωρημενη μορφη οι πιθανοτητες να ζησεις φενονται μονο με μικροσκοποιο! και οταν πεσεις στο κρεβατι σε ενα μηνα καθαρηζεις και τυρανας τους γυρω σου...
...οποτε ζησε καλα :knockinb: :knockinb: :knockinb: οσο μπορεις τις τελευταιες ωρες σου...
πολυ σωστος :)

OP
OP
pirokavlos

pirokavlos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2010
Κριτικές
3
Like
34
Πόντοι
16
μη με κοροϊδέψετε γι αυτά που θα πώ...

εγώ θα πουλούσα τα πάντα θα μάζευα όλα τα χρήματά μου και θα τα μοίραζα σε φτωχές οικογένειες.Μόνος μου θα παιρνα τους δρόμους κι όπου θα έβλεπα δυστυχία και πόνο, λόγω οικονομικών προβλημάτων θα έδινα.Το μόνο που θα τους ζητούσα θα ήταν , όταν πεθάνω na ρθουν αν μπορεσουν στη κηδεία μου...και να τραγουδήσουν το..

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Θα μοιραζα οτι εχω στα παιδια μου θα αποχαιρετουσα τους δικους μου και θα πηγαινα καπου εξοχικα να το φιλοσοφησω αρχιζοντας ταυτοχρονα την πρεζα. Θα αφηνα εντολη στα φιλαρακια μου να ερθουν να με μαζεψουν οταν ψοφησω. Θεραπειες και νοσοκομεια με τιποτα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom