pz89
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 14
- Like
- 22
- Πόντοι
- 376
Ουδείς σκοτώθηκε για το σύμβολο ως σύμβολο.Αλήθεια πόσο χρονών είσαι; Γιατί ένα παιδάκι θα έκανε την ερώτηση "αθεισμός δεν υπήρχε, άθειοι δεν υπήρχαν όμως;" Είναι σα να λέει κάποιος κατηγορόντας την εργατική τάξη του 1800 "συνδικαλισμός δεν υπήρχε...συνδικαλιστές δεν υπήρχαν όμως;" Για να υπάρξει το δεύτερο πρέπει να υπάρχει το πρώτο ξέρεις. Δε μπορεί να υπάρχει κουμμουνιστής αν δεν υπάρχει κουμμουνισμός. Ακόμα και ο Μαρξ και ο Ενγκελ πριν συλλάβουν την ιδέα του κουμμουνισμου ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ (σε σοκάρω το ξέρω).
Προσωπικά πιστεύω σε αυτό το σύμβολο ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, όχι μόνο το 1821 αλλά και το 1897 και το 1912-13 και το 1940-41, για να μπορώ εγώ να ζω ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και εσύ να γράφεις ότι γράφεις για το σύμβολο αυτό. Δε το κάνω ούτε για τις άσπρες και γαλάζιες ρίγες, ούτε για το σταυρο. Το κάνω για τους ανθρώπους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους (με παντιέρα το σύμβολο αυτό) για να μπορώ εγώ να είμαι ελεύθερος. Ελάχιστη ένδειξη σεβασμού. Για τους άλλους δε μπορώ να απαντήσω...
Τα σύμβολα αλλάζουν άλλωστε,έτσι κ οι σημαίες,άλλα μένουν.
Οπότε το να κολλάς στα σύμβολα θυμίζει εικονολατρία,ξέρεις τότε που σφάζονταν οι μεν χριστιανοταλιμπάν με τους δε για το θέμα των εικόνων....