Νέα

Fiber 100 Wind Vodafone Cosmote

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.271
Πόντοι
1.106
Αγαπητοί τα φώτα σας επειδή το έχω ψιλό παρατήσει το αθλημα
Θελω να κάνω νέα σύνδεση σε εξοχικό για σοβαρό Internet που θα μοιράζεται στο μέλλον σε δύο σπίτια(του χρονου)
Η απόσταση του Καφαο του ΟΤΕ είναι μετρημένα με μέτρο από την είσοδο του σπιτιού 36 μέτρα.
Βλέπω διάφορες προσφορές να τρέχουν αλλά δεν έχω καταλάβει τίποτα με τις τεχνολογίες υλοποιησης
Οκ τα πάγια βγάζω άκρη με όλα τα ψιλά γράμματα κτλ
Εσείς που είστε μύστες για δώστε τα φωτα

Wind έχει προσφορά λέει 35 ευρώ Fiber 100
Τι εννοεί ο ποιητής:φέρνει ίνα μέχρι το σπίτι μου; Τέλος εγκατάστασης νέας γραμμής είναι λοιπόν 236€?

Comsote ομοίως λέει 42 ευρώ περίπου και στα ψιλά βλέπω υποτίθεται 50 ευρώ προσφορά που δε γράφει πουθενά αλλού προσφορά σε όλο το site. Δεν φέρνει ίνα στο σπίτι?

Vodafone παρομοίως σχετικά αυτή στ αρχιδια της δεν γράφει καν πόσο είναι το τέλος εγκατάστασης πετάει ένα ξερό δώρο τα τέλη ενεργοποίησης και εγκατάστασης και λέει Giga Fiber και χωρίζει Giga fiber και Giga Fiber to the hone

Windara βάζεις διεύθυνση και με χαρά λέει πως είναι διαθεσιμο
VODAFONE λέει δεν είναι διαθεσιμο
ΟΤΕ λέει θέλει κι άλλο ψάξιμο γράψε τελεφωνο να σε πάρουμε

Help please Τι παίζει κυριως με τα τέλη και τι σκάτα τεχνολογία βάζουν στην πραξη

gnnakos

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
13 Απρ 2019
Κριτικές
101
Like
14.925
Πόντοι
25.186
Εκανα αιτηση και σε wind και σε cosmote,για επαγγελματικό χωρο και σπιτι.
Ολα καλα,διαθεσιμοτητα κλπ.Με wind υπέγραψα και συμβολαιο.

Και τελικα με γραψανε στα τετοια τους.
Τελευταια στιγμη μου ειπανε δεν γινεται ακομα,δεν εχει φτασει σε εσας η γραμμη κλπ

Υπάρχει ή υπήρχε και μια επιδότηση για τετοιες γραμμές,πληρωνεις πολύ λιγα για 2 χρονια μεσω ευρωπαικων προγραμματων αν δεν κανω λαθος.

Την εκτυπώνεις απο τα taxis και ενα αλλο site με το ΑΦΜ σου

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.271
Πόντοι
1.106
Εκανα αιτηση και σε wind και σε cosmote,για επαγγελματικό χωρο και σπιτι.
Ολα καλα,διαθεσιμοτητα κλπ.Με wind υπέγραψα και συμβολαιο.

Και τελικα με γραψανε στα τετοια τους.
Τελευταια στιγμη μου ειπανε δεν γινεται ακομα,δεν εχει φτασει σε εσας η γραμμη κλπ

Υπάρχει ή υπήρχε και μια επιδότηση για τετοιες γραμμές,πληρωνεις πολύ λιγα για 2 χρονια μεσω ευρωπαικων προγραμματων αν δεν κανω λαθος.

Την εκτυπώνεις απο τα taxis και ενα αλλο site με το ΑΦΜ σου
Τυπε είναι για εξοχικό και το ΤΚ δεν συμμετεχει
Αυτα τα προγράμματα που ανέφερα είναι ΟΝΤΩΣ με Fiber μέχρι την πόρτα μου ή εννοουν μέχρι το Καφαο;

litafade

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2019
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
301
Αυτα τα προγράμματα που ανέφερα είναι ΟΝΤΩΣ με Fiber μέχρι την πόρτα μου ή εννοουν μέχρι το Καφαο;

Αν μιλάς για FTTH ναι. Μέχρι την πρίζα σου εντός της οικίας σου έχεις οπτική ίνα. Απλά και εγώ είχα παρόμοια εμπειρία με τον nakosGn. Αρχικά όλα καλά (με cosmote εγώ) αλλά τελικά είπαν οτι ναι μεν έχει φτάσει η γραμμή σε εμένα αλλά όχι η 48μηνη επιδότηση.

:jerking2:

North_Face

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2019
Like
231
Πόντοι
21
Cosmote μονο καθότι ειναι και διαχειριστής του δημόσιου δικτύου, αμα παθεις βλαβη σε wind ή vodafone παει στον ΟΤΕ και αυτος με τη σειρά του τους γραφει στα παπαρια του. Αρα cosmote για να σε σίγουρος.

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.271
Πόντοι
1.106
Cosmote μονο καθότι ειναι και διαχειριστής του δημόσιου δικτύου, αμα παθεις βλαβη σε wind ή vodafone παει στον ΟΤΕ και αυτος με τη σειρά του τους γραφει στα παπαρια του. Αρα cosmote για να σε σίγουρος.
Οκ
Στο παρακάτω το 100ρι
Τι τέλη για τη εγκατάσταση πληρώνω και θα σκάψουν για ίνα από το Καφαο 36 μέτρα μέχρι το σπίτι ΜΟΝΟ με 50ευρω;;;

North_Face

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2019
Like
231
Πόντοι
21
Οκ
Στο παρακάτω το 100ρι
Τι τέλη για τη εγκατάσταση πληρώνω και θα σκάψουν για ίνα από το Καφαο 36 μέτρα μέχρι το σπίτι ΜΟΝΟ με 50ευρω;;;

Μαλλον η οπτικη ειναι μεχρι το καφαο, απο εκει μεχρι το χώρο σου καλωδιο χαλκός.

litafade

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2019
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
301
Οκ
Στο παρακάτω το 100ρι

Για να σου κάνουν προσφορά σημαίνει πως η ίνα είναι ήδη έξω από το σπίτι σου και όχι απλά μέχρι το ΚΑΦΑΟ. Εκτός αν πρόκειται για άλλη προσφορά και όχι για την 48μηνη Ευρωπαϊκά επιδοτούμενη. Σε τέτοια περίπτωση όμως θεωρώ αδύνατο να δεις τέτοιες ταχύτητες σε τέτοιες τιμές.
Το Ελληνικό site του FFTH ίσως σε βοηθήσει.

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]https://www.sfbb.gr/[/code[/URL]]

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Μεχρι το καφαο, για να στο φερουν στην πορτα ετοιμασου για κουστουμακι κανα 400σαρι + αλλα τοσα για τον εξοπλισμο + εξοδα των μαστορων , ισως να λεω και λιγα και ας ειναι 36 μετρα,(εφοσον υπαρχουν υποδομες ) οπως λεει και ο τυπος παραπανω δες μεσω του μπας και σε επιδοτησουν με την προυποθεση οτι και στο καφαο εχουν τοποθετηθει οπτικες + τερματικα,μιας και μιλας για "εξοχικο" που δεν το νομιζω,ισως να ειδες οτι τοποθετουσαν οπτικες αλλα ειναι για μελλοντικη χρηση, τα τερματικα χαμπ οπτικων στο καφαο ειναι πανακριβα,10 χιλιαρικακια για 10 γιουζερς, λιγοτερο δεν...

Μην ασχολεισαι καν τυπε, ζητα να σου κανουν μια "προσφορα" σε ενα κλασικο vdsl βαλτο και τελος, εχεις την εντυπωση οτι το κινητο σου, το ταμπλετ σου και οτι αλλες κινεζοσυσκευες σου και οχι οτι οι εσωτερικες μνημες τους μπορουν να λειτουργησουν σε τοσο μεγαλη ταχυτητα  :think:

Χρησιμοποιω αυτην την εταιρεια ως επαγγελματιας στο γραφειο - εργαστηριο μου στην Θεσσαλονικη εδω και περιπου 6 χρονια, ειχε καλυψη στον δρομο του εργαστηριου μου εξαρχης και πληρωσα και κατι 300σαρια στην αρχη αν θυμαμαι και τοτε ηταν με ομοαξονικο καλωδιο στον πρωτο χρονο,τρεμω στην ιδεα και μονο να παω σε μια απο τις 3 εταιριες εδω για τους δικους μου επαγγελματικους σκοπους, παλαιοτερα πληρωνα παραπανω για κατι τετοιο εξω

Στο σπιτι μου στην Θεσσαλονικη εχω κοσμοτε, εδω που ειμαι τωρα παλι (κοσμοτε αποκλειστικα) μεσω wimax με πολυ καλες ταχυτητες για οικιακη χρηση, εσυ εκει που εισαι παρε προσφορες και απ τους 3 και οποιος σου κανει την καλυτερη vdsl παρε, μην ξεχνας να λες στο "παζαρι" οτι ο αλλος απο 18ε πχ μου ειπε για 15 ... κλπ κλπ

Καλημερα  :grin:

ugarit82

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2013
Κριτικές
7
Like
299
Πόντοι
281
Ημκθν από  τους τυχερούς που μπορούσαν να επωφεληθούν απο την επιδότηση. Περίμενα 2 μηνες να αλλαχθουν ολα τα καφαο στην περιοχη μου (νότια προάστια) κ μετα αλλους δυο μηνες για να ερθει το καλωδιο στο σπίτι. Ειχα ρωτησει τονντεχνικο τοτε αν θα μπορουσα να βαλω κ σε αλλες περιοχές κ μου ειχε πει οτι στις περισσότερες περιοχες δεννυποστηριζεται ακομα γιατι το δικτυο ειναι παλιο κ τωρα αναβαθμιζεται αλλα εοισης δεν υοαρχουν τεχνικοί να τι κάνουν. Αν για οι δυο εταιρείες οεριμενουν την κοσμοτε για να τους δωσει γραμμη κ μετα αρχιζουν τις εργασιες στην πολυκατοικία. Οποτε η κοσμοτε καθυστερεί κ περιμένεις κανα εξαμηνο. Εγω που επέλεξα κοσμοτε περιμενα 4 μηνες συνολικα. Επίσης η ταχυτητα ποικίλει αοο 58 εως 86.απλα εχει τρελο ping 0.4 0.5

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Ημκθν από  τους τυχερούς που μπορούσαν να επωφεληθούν απο την επιδότηση. Περίμενα 2 μηνες να αλλαχθουν ολα τα καφαο στην περιοχη μου (νότια προάστια) κ μετα αλλους δυο μηνες για να ερθει το καλωδιο στο σπίτι. Ειχα ρωτησει τονντεχνικο τοτε αν θα μπορουσα να βαλω κ σε αλλες περιοχές κ μου ειχε πει οτι στις περισσότερες περιοχες δεννυποστηριζεται ακομα γιατι το δικτυο ειναι παλιο κ τωρα αναβαθμιζεται αλλα εοισης δεν υοαρχουν τεχνικοί να τι κάνουν. Αν για οι δυο εταιρείες οεριμενουν την κοσμοτε για να τους δωσει γραμμη κ μετα αρχιζουν τις εργασιες στην πολυκατοικία. Οποτε η κοσμοτε καθυστερεί κ περιμένεις κανα εξαμηνο. Εγω που επέλεξα κοσμοτε περιμενα 4 μηνες συνολικα. Επίσης η ταχυτητα ποικίλει αοο 58 εως 86.απλα εχει τρελο ping 0.4 0.5
έλα βρε, με nova 24ρι, ρούτερ Thomson και έχω 0.32 ms ping lol

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.271
Πόντοι
1.106
Μεχρι το καφαο, για να στο φερουν στην πορτα ετοιμασου για κουστουμακι κανα 400σαρι + αλλα τοσα για τον εξοπλισμο + εξοδα των μαστορων , ισως να λεω και λιγα και ας ειναι 36 μετρα,(εφοσον υπαρχουν υποδομες ) οπως λεει και ο τυπος παραπανω δες μεσω του μπας και σε επιδοτησουν με την προυποθεση οτι και στο καφαο εχουν τοποθετηθει οπτικες + τερματικα,μιας και μιλας για "εξοχικο" που δεν το νομιζω,ισως να ειδες οτι τοποθετουσαν οπτικες αλλα ειναι για μελλοντικη χρηση, τα τερματικα χαμπ οπτικων στο καφαο ειναι πανακριβα,10 χιλιαρικακια για 10 γιουζερς, λιγοτερο δεν...

Μην ασχολεισαι καν τυπε, ζητα να σου κανουν μια "προσφορα" σε ενα κλασικο vdsl βαλτο και τελος, εχεις την εντυπωση οτι το κινητο σου, το ταμπλετ σου και οτι αλλες κινεζοσυσκευες σου και οχι οτι οι εσωτερικες μνημες τους μπορουν να λειτουργησουν σε τοσο μεγαλη ταχυτητα  :think:

Χρησιμοποιω αυτην την εταιρεια ως επαγγελματιας στο γραφειο - εργαστηριο μου στην Θεσσαλονικη εδω και περιπου 6 χρονια, ειχε καλυψη στον δρομο του εργαστηριου μου εξαρχης και πληρωσα και κατι 300σαρια στην αρχη αν θυμαμαι και τοτε ηταν με ομοαξονικο καλωδιο στον πρωτο χρονο,τρεμω στην ιδεα και μονο να παω σε μια απο τις 3 εταιριες εδω για τους δικους μου επαγγελματικους σκοπους, παλαιοτερα πληρωνα παραπανω για κατι τετοιο εξω

Στο σπιτι μου στην Θεσσαλονικη εχω κοσμοτε, εδω που ειμαι τωρα παλι (κοσμοτε αποκλειστικα) μεσω wimax με πολυ καλες ταχυτητες για οικιακη χρηση, εσυ εκει που εισαι παρε προσφορες και απ τους 3 και οποιος σου κανει την καλυτερη vdsl παρε, μην ξεχνας να λες στο "παζαρι" οτι ο αλλος απο 18ε πχ μου ειπε για 15 ... κλπ κλπ

Καλημερα  :grin:

:thumbsup:
Χωρίς να ξέρω αναλυτικές πληροφορίες οι καμπίνες του στο σημείο είναι όλες αναβαθμίσμενες πριν 1 χρόνο περίπου
Το θέμα είναι πως ο γείτονας έχει ενα απλό adslακι με Wind και παίρνει 6-7
Πιο κάτω κάμμια 300 μέτρα ο άλλος γείτονας έιχε 24ρι ΟΤΕ έπιανε παραπάνω γύρω στα 12 αν θυμάμαι καλα, έκανε αναβάθμιση σε 50ρι vdsl και πιάνει τα ιδια!!
Έλεγα λοιπόν μήπως έμπαινα σε διαδικασία με ΤΟ Fiber που υποτίθεται ο ΟΤΕ το έχει προσφορά (προφανώς τελικά χωρίς σκαψίματα ως το σπίτι)
Τα πακέτα που δίνουν οι άλλοι είναι σε τιμή είναι στη ξεφτίλα :nova 100mbs 29€,vodafone 50 27€, αλλά δεν τους εμπιστεύομαι για την περιοχή
Λες πως θεωρητικά επειδή το κουτί εκεί είναι του ΟΤΕ  θα βγάζει υψηλότερη ταχύτητα ο ΟΤΕ από τους αλλους

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Επειδή όλοι έχετε άποψη και γράφετε μαλακίες

1. Κάθε πολυκατοικία έχει κατανεμητή. Εκεί έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ και από εκεί ξεκινάνε τα καλωδια για τα διαμερίσματα.
Σε κάθε κατανεμητή υπάρχει γραμμένος ένας 3ψηφιος ή τετραψήφιος αριθμός που είναι ο αριθμός της καμπίνας στο δρόμο από όπου έρχεται το καλώδιο στην πολυκατοικία.

2. Οι καμπίνες στον δρόμο λέγονται καφάο από το γερμανικό ΚV

3. Η Ελλάδα χωρίστηκε σε περιοχές και διάλεξε πρώτα ο ΟΤΕ επειδή έχει το δίκτιο στον δρόμο, και μετά οι voda/wind.
Kάποιες (οι περισσότερες) αναβαθμίστηκαν από τον αντίστοιχο πάροχο και ξεχωρίζουν εύκολα γιατί είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις παλιές.

4. Σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα Αστικό Κέντρο (ΑΚ) που καταλήγουν (ή ξεκινάνε όπως το δει κανείς) όλα τα καλώδια από όλα τα καφάο της περιοχής. Εκεί είναι η καρδιά του τηλεφωνικού κέντρου της περιοχής (σαν ένα τηλεφωνικό κέντρο σε ένα γραφείο)
Ολα τα ΑΚ ανήκανε στον ΟΤΕ, με την "απελευθέρωση" οι πάροχοι κάνανε συνεγκατάσταση.

5. Ολα τα ΑΚ συνδέονται μεταξύ τους με οπτική ίνα, όλα τα καινούργια καφάο συνδέονται με το ΑΚ με οπτική ίνα, όλα τα παλιά καφάο συνδέονται με το ΑΚ με σύρματα(καλώδια) χαλκού.

6. Για να πάρεις internet στο σπίτι πρέπει το μόντεμ που σου δίνει ο πάροχος και βάζεις σπίτι σου, να συνδεθεί με κάτι αντίστοιχο που έχει ο πάροχος (κάτι αντίστοιχο σαν να μιλάει φαξ με φαξ)

7. Αυτά που έχει ο πάροχος από την πλευρά του λέγονται dslam

8. Επειδή το σήμα ανάμεσα στο μόντεμ και το dslam εξασθενεί με την απόσταση, η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από την απόσταση μόντεμ dslam και από την ποιότητα του χάλκινου δίκτυου

9. Στα παλιά καφάο τα dslam τοποθετούνται στο ΑΚ, το σήμα ξεκινάει από το ΑΚ ταξιδεύει μέσω χαλκού στο καφάο και ταξιδεύει μέσω χαλκού στην πολυκατοικία. Η εξασθένηση στα σύρματα είναι μεγάλη, για αυτό όσοι είκαι κοντά στο ΑΚ (800 μέτρα) μπορούν να πάρουν γρήγορο internet (vdsl) ενώ όσοι είναι μακρυά (4,5 km) adsl έως 24
Αν είσαι μακρύτερα παίρνεις αρχίδια

10. Στα καινούργια καφάο τα dslam (mini dslam) μπαίνουνε μέσα στις καμπίνες οπότε μειώνεται η απόσταση από την πολυκατοικία, το σήμα ταξιδεύει από το ΑΚ στο καφάο με οπτική ίνα (0 απώλειες) και με χαλκό από το καφαο στην πολυκατοικία. Οι καμπίνες ηλεκτροδοτούνται μπαίνουν ανεμιστήρες και μπαταρίες για διακοπή ρεύματος. Δεν έχουν όλα μπαταρίες. Μπαίνει και σιωπηλός συναγερμός για να μην σας έρθει όρεξη.

11. Ετσι από τις καινούργιες καμπίνες μπορείτε να πάρετε vdsl, το πόσο θα πιάνετε εξαρτάται από την ποιότητα του χαλκού στο δρόμο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

12. Εδώ κι ένα χρόνο έχει ξεκινήσει το Fiber To The Home (FTTH). Γίνεται αντικατάσταση του χάλκινου δικτύου με οπτική ίνα. Ετσι ξεκινάει οπτική ίνα από το ΑΚ, καταλήγει σε κατάλληλο καφάο οπτικών ινών και από εκεί με το απαραίτητο σκαψιμο στους δρόμους της περιοχής, σε κάθε πολυκατοικία.
Οταν κάποιος από μία πολυκατοικία (αρκεί και ένας) ζητήσει οπτική ίνα στο σπίτι (FTTH) γίνεται ειδική μελέτη γιατί περνάει η οπτική ίνα στην πολυκατοικία, τοποθετείται οπτικός κατανεμητής και σε κάθε όροφο τοποθετείται κουτί (floor box) με τόσες οπτικές ίνες μέσα του όσα και τα διαμερίσματα του ορόφου.
Δηλαδή ένας ζητάει, μπαίνει υποδομή στους ορόφους για όλους, σε αυτόν τον ένα του βάζουνε και οπτική ίνα στο διαμέρισμα.

Επειδή τα κόστη είναι μεγάλα η δράση επιδοτείται.
Η ελάχιστη ταχύτητα είναι 10/100 (10 upload 100 download)
O OTE πουλάει το 10/100 ΑΠΟ ΚΑΦΑΟ (δυστυχώς το λέει fiber και μπερδεύει όλο τον κόσμο) στα 49€/μήνα
Αν είναι FTTH στα 34 €/μήνα, τα υπόλοιπα τα παίρνει από το κράτος.
Κόστος εγκατάστασης οπτικής στο διαμέρισμα 2 (δύο) €  :), τα υπόλοιπα τα παίρνει από το κράτος.
Συμβόλαιο 2 χρόνια

Οπότε κοιτάξτε σε ποιό καφάο ανήκετε και ανάλογα πράττετε
Εδώ το αν δικαιούστε την επιδότηση

Eδώ όλα τα καφάο
Μπορείτε και να το κατεβάσετε

Οι καμπίνες κοντά στα ΑΚ δεν αναβαθμίστηκαν, βάζουνε FTTH, είμαι και εγώ από τους τυχερούς που έχω οπτική ίνα στο σπίτι

Και σταματήστε να γράφετε μαλακίες άμα δεν ξέρετε ..
Κουράστηκα..

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Inalan και HCN είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Αν είσαι στην περιοχή τους φέρνουν στον ένα που ζήτησε οπτική ίνα

Οι άλλοι τρεις, σκάβουν όλη την περιοχή, έτοιμοι να συνδέσουν κάθε πολυκατοικία, κάθε διαμέρισμα.

Για τον τύπο που  πιάνει τα ίδια είτε με adsl είτε με vdsl, πιθανότατα να παίρνει από ΑΚ, οπότε ίδια η απόσταση και παντού χαλκός.

Ο πάροχος ιδιοκτήτης της νέας καμπίνας μπορεί να σου δώσει ψιλοπούστικα adsl έως 24 από την καμπίνα με κόφτη στα 24 (θα έπρεπε να στο δώσει από το ΑΚ) οπότε εσύ στα 4 χιλιόμετρα από το ΑΚ τερματίζεις στα 24.
Το πούστικα πάει στο ότι δεν το δίνει σε άλλους παρόχους.

Οσοι είστε επαρχία ρωτείστε τοπικά
πχ η wind έχει αναλάβει την Καλαμάτα, ο ΟΤΕ την Σπάρτη

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Ημκθν από  τους τυχερούς που μπορούσαν να επωφεληθούν απο την επιδότηση. Περίμενα 2 μηνες να αλλαχθουν ολα τα καφαο στην περιοχη μου (νότια προάστια) κ μετα αλλους δυο μηνες για να ερθει το καλωδιο στο σπίτι. Ειχα ρωτησει τονντεχνικο τοτε αν θα μπορουσα να βαλω κ σε αλλες περιοχές κ μου ειχε πει οτι στις περισσότερες περιοχες δεννυποστηριζεται ακομα γιατι το δικτυο ειναι παλιο κ τωρα αναβαθμιζεται αλλα εοισης δεν υοαρχουν τεχνικοί να τι κάνουν. Αν για οι δυο εταιρείες οεριμενουν την κοσμοτε για να τους δωσει γραμμη κ μετα αρχιζουν τις εργασιες στην πολυκατοικία. Οποτε η κοσμοτε καθυστερεί κ περιμένεις κανα εξαμηνο. Εγω που επέλεξα κοσμοτε περιμενα 4 μηνες συνολικα. Επίσης η ταχυτητα ποικίλει αοο 58 εως 86.απλα εχει τρελο ping 0.4 0.5

Αν έχεις FTTH
πάρε και δήλωσε βλάβη

Για 100άρα πρέπει να πιάνεις από 92 και πάνω
Η κάθε γραμμή data έχει και overhead
Speedtest από εδώ, κατέβασε αρχείο 1 γίγα.

Πρέπει να κατεβάζεις από 10 και πάνω
Οι δοκιμές γίνονται με καλώδιο ethernet, κλειστό wifi και χωρίς άλλα κατεβάσματα πχ netflix

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.271
Πόντοι
1.106

1. Κάθε πολυκατοικία έχει κατανεμητή. Εκεί έρχεται το καλώδιο του ΟΤΕ και από εκεί ξεκινάνε τα καλωδια για τα διαμερίσματα.
Σε κάθε κατανεμητή υπάρχει γραμμένος ένας 3ψηφιος ή τετραψήφιος αριθμός που είναι ο αριθμός της καμπίνας στο δρόμο από όπου έρχεται το καλώδιο στην πολυκατοικία.

2. Οι καμπίνες στον δρόμο λέγονται καφάο από το γερμανικό ΚV

3. Η Ελλάδα χωρίστηκε σε περιοχές και διάλεξε πρώτα ο ΟΤΕ επειδή έχει το δίκτιο στον δρόμο, και μετά οι voda/wind.
Kάποιες (οι περισσότερες) αναβαθμίστηκαν από τον αντίστοιχο πάροχο και ξεχωρίζουν εύκολα γιατί είναι διπλάσιες σε μέγεθος από τις παλιές.

4. Σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα Αστικό Κέντρο (ΑΚ) που καταλήγουν (ή ξεκινάνε όπως το δει κανείς) όλα τα καλώδια από όλα τα καφάο της περιοχής. Εκεί είναι η καρδιά του τηλεφωνικού κέντρου της περιοχής (σαν ένα τηλεφωνικό κέντρο σε ένα γραφείο)
Ολα τα ΑΚ ανήκανε στον ΟΤΕ, με την "απελευθέρωση" οι πάροχοι κάνανε συνεγκατάσταση.

5. Ολα τα ΑΚ συνδέονται μεταξύ τους με οπτική ίνα, όλα τα καινούργια καφάο συνδέονται με το ΑΚ με οπτική ίνα, όλα τα παλιά καφάο συνδέονται με το ΑΚ με σύρματα(καλώδια) χαλκού.

6. Για να πάρεις internet στο σπίτι πρέπει το μόντεμ που σου δίνει ο πάροχος και βάζεις σπίτι σου, να συνδεθεί με κάτι αντίστοιχο που έχει ο πάροχος (κάτι αντίστοιχο σαν να μιλάει φαξ με φαξ)

7. Αυτά που έχει ο πάροχος από την πλευρά του λέγονται dslam

8. Επειδή το σήμα ανάμεσα στο μόντεμ και το dslam εξασθενεί με την απόσταση, η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από την απόσταση μόντεμ dslam και από την ποιότητα του χάλκινου δίκτυου

9. Στα παλιά καφάο τα dslam τοποθετούνται στο ΑΚ, το σήμα ξεκινάει από το ΑΚ ταξιδεύει μέσω χαλκού στο καφάο και ταξιδεύει μέσω χαλκού στην πολυκατοικία. Η εξασθένηση στα σύρματα είναι μεγάλη, για αυτό όσοι είκαι κοντά στο ΑΚ (800 μέτρα) μπορούν να πάρουν γρήγορο internet (vdsl) ενώ όσοι είναι μακρυά (4,5 km) adsl έως 24

10. Στα καινούργια καφάο τα dslam (mini dslam) μπαίνουνε μέσα στις καμπίνες οπότε μειώνεται η απόσταση από την πολυκατοικία, το σήμα ταξιδεύει από το ΑΚ στο καφάο με οπτική ίνα (0 απώλειες) και με χαλκό από το καφαο στην πολυκατοικία. Οι καμπίνες ηλεκτροδοτούνται μπαίνουν ανεμιστήρες και μπαταρίες για διακοπή ρεύματος. Δεν έχουν όλα μπαταρίες. Μπαίνει και σιωπηλός συναγερμός για να μην σας έρθει όρεξη.

11. Ετσι από τις καινούργιες καμπίνες μπορείτε να πάρετε vdsl, το πόσο θα πιάνετε εξαρτάται από την ποιότητα του χαλκού στο δρόμο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.

12. Εδώ κι ένα χρόνο έχει ξεκινήσει το Fiber To The Home (FTTH). Γίνεται αντικατάσταση του χάλκινου δικτύου με οπτική ίνα. Ετσι ξεκινάει οπτική ίνα από το ΑΚ, καταλήγει σε κατάλληλο καφάο οπτικών ινών και από εκεί με το απαραίτητο σκαψιμο στους δρόμους της περιοχής, σε κάθε πολυκατοικία.
Οταν κάποιος από μία πολυκατοικία (αρκεί και ένας) ζητήσει οπτική ίνα στο σπίτι (FTTH) γίνεται ειδική μελέτη γιατί περνάει η οπτική ίνα στην πολυκατοικία, τοποθετείται οπτικός κατανεμητής και σε κάθε όροφο τοποθετείται κουτί (floor box) με τόσες οπτικές ίνες μέσα του όσα και τα διαμερίσματα του ορόφου.
Δηλαδή ένας ζητάει, μπαίνει υποδομή στους ορόφους για όλους, σε αυτόν τον ένα του βάζουνε και οπτική ίνα στο διαμέρισμα.

Επειδή τα κόστη είναι μεγάλα η δράση επιδοτείται.
Η ελάχιστη ταχύτητα είναι 10/100 (10 upload 100 download)
O OTE πουλάει το 10/100 ΑΠΟ ΚΑΦΑΟ (δυστυχώς το λέει fiber και μπερδεύει όλο τον κόσμο) στα 49€/μήνα
Αν είναι FTTH στα 34 €/μήνα, τα υπόλοιπα τα παίρνει από το κράτος.
Κόστος εγκατάστασης οπτικής στο διαμέρισμα 2 (δύο) €  :), τα υπόλοιπα τα παίρνει από το κράτος.
Συμβόλαιο 2 χρόνια

Οπότε κοιτάξτε σε ποιό καφάο ανήκετε και ανάλογα πράττετε
Εδώ το αν δικαιούστε την επιδότηση

Eδώ όλα τα καφάο
Μπορείτε και να το κατεβάσετε

Οι καμπίνες κοντά στα ΑΚ δεν αναβαθμίστηκαν, βάζουνε FTTH, είμαι και εγώ από τους τυχερούς που έχω οπτική ίνα στο σπίτι

Κουράστηκα..
Φίλε εξαιρετικος
Απο τα καλύτερα post στο bourdela ever πιστευω
Συγχαρητηρια

Kaloeros

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
212
Like
4.915
Πόντοι
9.275
Άψογος ο matza_fasoula !!! Αυτός και αν είναι οδηγός για σύνδεση Internet...  :)

Απλά να προσθέσω ότι η COSMOTE (OTE) δίνει ταχύτητα 200Mbps και από χαλκό (το λέει -κακώς- fiberspeed και μπερδεύει). Όμως στην πράξη όλα αυτά εξαρτούνται από την συγκυρία στην περιοχή που την ζητάς. Πρακτικά ούτε ένα 10% των χρηστών δεν μπορεί να πάρει υπηρεσία >50Mbps. Βασικά δεν είναι τι θες εσύ, αλλά τι είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου.

Αν είστε τυχεροί και σε περιοχή ΟΤΕ, τότε πιθανώς σύντομα (σε 1 έτος) να έχετε επιλογές για μεγάλες ταχύτητες. Αν ατυχήσετε να πέσετε σε περιοχή Vodafone/Wind που έχουν καβούρια στις τσέπες και έχουν βάλει χελώνες να σκάβουν για τις ίνες και τον εξοπλισμό, τότε φίλοι μου κάντε υπομονή (εγώ είμαι δυστυχώς στην δεύτερη περίπτωση).

Και ένα τελευταίο: οπτική ίνα δεν θα πάρουν όλοι, μόνον όσοι είναι κοντά στα κέντρα ΟΤΕ (τα παλαιά ΑΚ), δηλαδή εκεί που έχουν τώρα τα KV που δεν αναβαθμίστηκαν. Όσοι παίρνουν τώρα σύνδεση από DSLAM (σύγχρονη/νέα καμπίνα) παραμένουν στον χαλκό. Μακροπρόθεσμα βλέπουμε...

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Κουράστηκα..
Ηρεμησε μαστορα, δεν ειναι εποχες για να συγχυζεσαι ... παρε ανασα  :happy: να σε καλα για το συγκεντρωτικο κοπυ παστε παντος :2funny:
Ετσι από τις καινούργιες καμπίνες μπορείτε να πάρετε vdsl, το πόσο θα πιάνετε εξαρτάται από την ποιότητα του χαλκού στο δρόμο ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
Επειδή το σήμα ανάμεσα στο μόντεμ και το dslam εξασθενεί με την απόσταση, η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από την απόσταση μόντεμ dslam και από την ποιότητα του χάλκινου δίκτυου
Καταλαβαινεις οτι αυτο που λες ειναι χοντρη μαλακια σχετικα με την "ποιοτητα"του χαλκου, και κατι τετοιες μαλακιες λεγανε και λενε ασχετοι οτετζιδες που ουδεμια σχεση εχουν στους αλλους ασχετους που παν στο σπιτι τους μιας και δεν μπορουν να λυσουν το προβλημα (λογικο)   :jerking:

ο χαλκος ειναι χαλκος δεν υπαρχουν "ποιοτητες" οπως λες, ειδικα αυτα τα "παλια" καλωδια οπως τα θεωρεις εσυ (εναερια - επιγεια) ειναι οτι καλυτερο υπαρχει! σε εσωτερικες εγκαταστασεις πολυκατοικιων μπαινει ραζιμ, ξερεις τι ειναι και τις προδιαγραφες του? εκτος και αν στην δικια σου εβαλαν εθερνετ μεσα στα σοβατεπια "επειδη ξερουν" , να υποθεσω οτι επειδη "ξερεις" και εσυ γνωριζεις οτι ενα ρουτερ μπορει να χρονισει η να χρονιζει περιοδικα με τον ενα πολο συνδεδεμενο και ο ασχετος πελατης να μην καταλαβαινει τι του γινετε γιατι ο ακομα πο ασχετος "τεχνικος" δεν ξερει να κανει μια απλη μετρηση καλωδιου με ενα απλο πολλυμετρο ! :jerking:
Ολα τα ΑΚ συνδέονται μεταξύ τους με οπτική ίνα, όλα τα καινούργια καφάο συνδέονται με το ΑΚ με οπτική ίνα, όλα τα παλιά καφάο συνδέονται με το ΑΚ με σύρματα(καλώδια) χαλκού.
Νομιζεις εσυ  :jerking:
Για να πάρεις internet στο σπίτι πρέπει το μόντεμ που σου δίνει ο πάροχος και βάζεις σπίτι σου, να συνδεθεί με κάτι αντίστοιχο που έχει ο πάροχος (κάτι αντίστοιχο σαν να μιλάει φαξ με φαξ)
Θες να μας πεις οτι δεν μπορω να παρω καλυτερο μοντεμ του εμπορειου ?   :happy: :jerking:
Αυτά που έχει ο πάροχος από την πλευρά του λέγονται dslam
λαθος ... κυρα Κατινα λεγονται

Επειδή το σήμα ανάμεσα στο μόντεμ και το dslam εξασθενεί με την απόσταση, η ταχύτητα σύνδεσης εξαρτάται από την απόσταση μόντεμ dslam και από την ποιότητα του χάλκινου δίκτυου
Στα παλιά καφάο τα dslam τοποθετούνται στο ΑΚ, το σήμα ξεκινάει από το ΑΚ ταξιδεύει μέσω χαλκού στο καφάο και ταξιδεύει μέσω χαλκού στην πολυκατοικία. Η εξασθένηση στα σύρματα είναι μεγάλη, για αυτό όσοι είκαι κοντά στο ΑΚ (800 μέτρα) μπορούν να πάρουν γρήγορο internet (vdsl) ενώ όσοι είναι μακρυά (4,5 km) adsl έως 24
Καταλαβαινεις οτι εισαι τρομπας  :jerking: δεν υπαρχουν dslam σε καφαο με οπτικες για να μην σχολιασω και την παπαρια που ειπες με τις μπαταριες  :jerking: σε αστικο κεντρο ΑΚ οπως λες (ενώ όσοι είναι μακρυά (4,5 km) ) και να κατι που ανακαλυψαμε σημερα στον ακ ολοι ειναι τουλαχιστον 5κμ μακρια και οτι το ιντερνετ τους σερνετε  :uglystupid: :uglystupid: :2funny:

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
@DimitrisOOO

Χάρηκα για την γνωριμία
Για κάτι σαν και σένα τάγραψα, να μην παραπληροφορούνται όσοι ενδιαφέρονται και διαβάζουν κάποιους σαν κι εσένα

Δεν υπάρχει ποιότητα χαλκού ?
Δημοτικό πήγες ή κοπάνα και μαλακία ?

Οταν ένας αγωγός διαρέεται από ρεύμα, στην περίπτωσή μας ο χαλκός που διαρέεται από ασθενές ρεύμα, δημιουργεί μαγνητικό πεδίο.
Αν το καλώδιο και τα πλαστικά του είναι ξεσκισμένα από την πολυκαιρία ή τα ποντίκια, τα μαγνητικά πεδία επιρρεάζουν τα ηλεκτρικά, με αποτέλεσμα να έχεις θόρυβο στην γραμμή και crosstalking με αποτέλεσμα την εξασθένηση του σήματος και διαρκείς αποσυνδέσεις.

Ακόμα υπάρχουν καλώδια του ΟΤΕ που ο χαλκός δεν έχει επικάλυψη από πλαστικό αλλά από χαρτί.

Και πολλά σου έγραψα.
Γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να γράψεις ?

litafade

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2019
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
301
Καλημέρα σε όλους. Χωρίς να είμαι μέγας γνώστης του θέματος νομίζω ότι:

Αν το καλώδιο και τα πλαστικά του είναι ξεσκισμένα από την πολυκαιρία ή τα ποντίκια, τα μαγνητικά πεδία επιρρεάζουν τα ηλεκτρικά, με αποτέλεσμα να έχεις θόρυβο στην γραμμή και crosstalking με αποτέλεσμα την εξασθένηση του σήματος και διαρκείς αποσυνδέσεις.

Αυτό δεν αφορά στην ποιότητα του χαλκού αλλά στην κατάστασή του.

Ακόμα υπάρχουν καλώδια του ΟΤΕ που ο χαλκός δεν έχει επικάλυψη από πλαστικό αλλά από χαρτί.

Αυτό θα το έλεγα ίσως τρόπο τοποθέτησης/μόνωσης ή κάτι τέτοιο. Πάντως όχι ποιότητα χαλκού.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom