Νέα

Fiber 100 Wind Vodafone Cosmote

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nickpie2008
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Καλημέρα σε όλους. Χωρίς να είμαι μέγας γνώστης του θέματος νομίζω ότι:

Αυτό δεν αφορά στην ποιότητα του χαλκού αλλά στην κατάστασή του.

Αυτό θα το έλεγα ίσως τρόπο τοποθέτησης/μόνωσης ή κάτι τέτοιο. Πάντως όχι ποιότητα χαλκού.

Ειναι η ορολογία της καθομιλουμένης.
Ο χαλκός σαν χαλκός απλώς ψιλοοξυδώνεται με πράσινα άλατα. Δεν παθαίνει τίποτα.

Ομοίως λέμε ότι ο ΟΤΕ έδωσε σαπάκι στον πάροχο.
Δεν σαπίζει ο χαλκός, ο ΟΤΕ έδωσε προβληματικό κύκλωμα.

Πρίν επικαλύψουν τα  σύρματα χαλκού με πλαστικό, χρησιμοποιούσαν χαρτί και άσφαλτο.

Αν με ρωτας για πολυκατοικία στην Ιωάννου Δροσοπούλου στην Κυψέλη, κατασκευής 1936, πραγματικά δεν ξέρω τι καλώδιο καταλήγει από το καφάο στην πολυκατοικία.

Ακόμα κι ένα βραχυκύκλωμα στην εσωτερική εγκατάσταση της πολυκατοικίας ή του διαμερίσματος το λέμε "ποιότητα χαλκού" ή "ποιότητα εσωτερικής εγκατάστασης"

xxxa1a2b3c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2016
Κριτικές
6
Like
274
Πόντοι
281
Μια χαρά τα έγραψε ο matza_fasoula.

Άψογος ο matza_fasoula !!! Αυτός και αν είναι οδηγός για σύνδεση Internet...  :)

Απλά να προσθέσω ότι η COSMOTE (OTE) δίνει ταχύτητα 200Mbps και από χαλκό (το λέει -κακώς- fiberspeed και μπερδεύει). Όμως στην πράξη όλα αυτά εξαρτούνται από την συγκυρία στην περιοχή που την ζητάς. Πρακτικά ούτε ένα 10% των χρηστών δεν μπορεί να πάρει υπηρεσία >50Mbps. Βασικά δεν είναι τι θες εσύ, αλλά τι είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου.

Αν είστε τυχεροί και σε περιοχή ΟΤΕ, τότε πιθανώς σύντομα (σε 1 έτος) να έχετε επιλογές για μεγάλες ταχύτητες. Αν ατυχήσετε να πέσετε σε περιοχή Vodafone/Wind που έχουν καβούρια στις τσέπες και έχουν βάλει χελώνες να σκάβουν για τις ίνες και τον εξοπλισμό, τότε φίλοι μου κάντε υπομονή (εγώ είμαι δυστυχώς στην δεύτερη περίπτωση).

Και ένα τελευταίο: οπτική ίνα δεν θα πάρουν όλοι, μόνον όσοι είναι κοντά στα κέντρα ΟΤΕ (τα παλαιά ΑΚ), δηλαδή εκεί που έχουν τώρα τα KV που δεν αναβαθμίστηκαν. Όσοι παίρνουν τώρα σύνδεση από DSLAM (σύγχρονη/νέα καμπίνα) παραμένουν στον χαλκό. Μακροπρόθεσμα βλέπουμε...

200 Mbps έδίνε σε VDSL. Απαιτείται ειδική καρτα όμως που είναι ακριβή.
Οπότε το έβγαλε απο το site και το δίνει με το σταγονομόμετρο...

Και για την Αθήνα υπάρχουν ακόμα περιοχές που δεν έχουν VDSL.
Πρέπει να ολοκληρωθούν εντός 4 ετών απο την έναρξη τους. Και αυτη η ώρα πλησιάζει και θα τα πάρει ο ΟΤΕ

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
@DimitrisOOO

Χάρηκα για την γνωριμία
Εγω παλι στα αρχιδια μου τυπε  :S :jerking:
Για κάτι σαν και σένα τάγραψα, να μην παραπληροφορούνται όσοι ενδιαφέρονται και διαβάζουν κάποιους σαν κι εσένα
Δεν υπάρχει ποιότητα χαλκού ?
Δημοτικό πήγες ή κοπάνα και μαλακία ?
Ο χαλκος ειναι ενας παει και τελος, το οτι εσυ εβαλες κινεζοεθερνετ αλουμινιου στα σοβατεπια σου και τωρα δεν λειτουργει ειναι προβλημα δικο σου, απαντησε και τιποτα στα παπαπανω που ειπα επι της ουσιας  :jerking:

Δημοτικό πήγες ή κοπάνα και μαλακία ?
Οταν ένας αγωγός διαρέεται από ρεύμα, στην περίπτωσή μας ο χαλκός που διαρέεται από ασθενές ρεύμα, δημιουργεί μαγνητικό πεδίο.
Στην περιπτωση μας λεμε για διμιτο αγωγο (και μαλιστα συνεστραμμενο) και οχι για κανα πηνιο, και οπως μαθαμε απ την φυσικη της Ε δημοτικου η διαφορα δυναμικου αναμεσα σε δυο αγωγους ισουστε με 0, με ΜΗΔΕΝ αρα ουτε μαγνητικα πεδια ουτε ιστοριες για αγριους  :jerking:
Αν το καλώδιο και τα πλαστικά του είναι ξεσκισμένα από την πολυκαιρία ή τα ποντίκια, τα μαγνητικά πεδία επιρρεάζουν τα ηλεκτρικά, με αποτέλεσμα να έχεις θόρυβο στην γραμμή και crosstalking με αποτέλεσμα την εξασθένηση του σήματος και διαρκείς αποσυνδέσεις.
Γνωριζεις καθολου απο προδιαγραφες καλωδιων? μαλλον τα λεω στον τοιχο αλλα τεσπα...πια ποντικια και πια πολυκαιρια βρε καθυστεριμενε? θα ψοφησεις και αυτα θα εξακολουθουν να υπαρχουν, εχεις κολλησει με τα "μαγνητικα πεδια"  :jerking: και οχι στις μερες μας ΔΕΝ υπαρχουν διαρκεις αποσυνδεσεις ρε στοκε :jerking:
Ακόμα υπάρχουν καλώδια του ΟΤΕ που ο χαλκός δεν έχει επικάλυψη από πλαστικό αλλά από χαρτί.
Φυσικα... ειναι νεα τεχνολογια υπογειων καλωδιων και δεν φανταζεσαι τον λογο που εχει μεσα και χαρτι, παλαιοτερα υπηρχε πετροβαμβακας, θα μπορουσαν να τον καταργησουν αλλα παρ αυτα δεν το εκαναν, βγαλε φωτο το καλωδιο που ειδες με το χαρτι  να γελασουμε  :jerking:
Και πολλά σου έγραψα.
Γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να γράψεις ?
Παντα αισθανομαι την αναγκη να γραψω απαντηση σε μπετοστοκους και wana be τεχνικους του ιντερνετ που βγαζουν και χρηματα απ αυτην την δουλεια εις βαρος ασχετων και να τους ξεβρακωνω :2funny:  :2funny:

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
απαντησε και τιποτα στα παπαπανω που ειπα επι της ουσιας  τα

Aν ψάχνεις για απαντήσεις στις μαλακίες που γράφεις, για να πάρεις αξία, ψάξε αλλού ..

Ξεκίνα από το software που έχεις στο κεφάλι σου, έχει bugs ..

North_Face

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2019
Like
231
Πόντοι
21
Εδώ μιλαμε για οπτικες ινες και οι αλλοι τσακώνονται για τον χαλκό  :jerking:

Ελλας το μεγαλείο σου  :kneel:

Οπως ειπα με μια πρόταση στο νήμα που οι αλλοι λενε με παραγράφους, μεχρι το καφαο ερχετε με οπτική ινα το σημα, μετα μέχρι το χωρο σου με καλωδιο χαλκού. Αν εχει βλάβη το δίκτυο χαλκού η βλαβη παει στον ΟΤΕ, οποτε να προτιμας ΟΤΕ γιατι αν εχες βλαβη σε αλλη εταιρεία ο ΟΤΕ δε σε φτιάχνει και σε αναγκαζει να πας σε αυτόν.

Ειχα βλαβη VDSL 2 μηνες η βλαβη λεγανε ειναι στον ΟΤΕ, μου ελεγε η Vodafone. Ερχετε ενας τεχνικος ΟΤΕ σπίτι μου λεει κανε αίτηση στον ΟΤΕ και σε τρεις μέρες θα σε συνδεσω. Οπως και εγινε.

Οποτε κάνεις αιτηση και παιρνεις VDSL απο το καφαο που επειδή είσαι κοντά, δε θα χεις απώλεια στο σημα.  ;)

North_Face

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2019
Like
231
Πόντοι
21
Επίσης εμπειρικά με adsl ειχα ποιο καλο internet απο οτι με vdsl. Μη νομίζεις θα βλεπεις μεγαλη διαφορά και οτι θα πηγαίνει σφαίρα. Παλι μπορεί να χεις κολλήματα.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.684
Πόντοι
736
Επειδη άλλαξα πρόσφατα σύνδεση απο υποτίθεται "24άρα" σε 50άρα στην WIND , ας γράψω και εγω την δική μου εμπειρία.

Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι εκει που κατέβαζα (πχ σε update του lol) με 550 kbps , τώρα κατεβάζω με 5500 kbps δηλαδή δεκαπλασιάστηκε η ταχύτητα.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι οτι με είχαν για σχεδόν δυο εβδομάδες χωρίς σταθερό και με το ίντερνετ να σερνεται (εντελώς όμως).

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το οτι την αναβάθμιση την έκανα μέσω τηλεφώνου , γιατί ρωτήσαμε και στο κατάστημα της wind και μας είπαν οτι αν είχατε έρθει σε μας για την αναβάθμιση θα μένατε όλο κι όλο 2 ώρες χωρις τηλέφωνο.

Ισως η ταλαιπωρία που τράβηξα να είχε και κάποια σχέση με την καλή προσφορά που μου έκαναν , δηλαδή απο 24 ευρώ που έδινα τωρα δίνω 28 , και μου έκανα δώρο και το νέο router , ενώ σε περίπτωση που είχα πάει στο κατάστημα μάλλον δεν θα είχα αυτην την προσφορά ... δεν είμαι και σίγουρος.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Επειδη άλλαξα πρόσφατα σύνδεση απο υποτίθεται "24άρα" σε 50άρα στην WIND , ας γράψω και εγω την δική μου εμπειρία.

Το θετικό της υπόθεσης είναι οτι εκει που κατέβαζα (πχ σε update του lol) με 550 kbps , τώρα κατεβάζω με 5500 kbps δηλαδή δεκαπλασιάστηκε η ταχύτητα.

Το αρνητικό της υπόθεσης είναι οτι με είχαν για σχεδόν δυο εβδομάδες χωρίς σταθερό και με το ίντερνετ να σερνεται (εντελώς όμως).

Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το οτι την αναβάθμιση την έκανα μέσω τηλεφώνου , γιατί ρωτήσαμε και στο κατάστημα της wind και μας είπαν οτι αν είχατε έρθει σε μας για την αναβάθμιση θα μένατε όλο κι όλο 2 ώρες χωρις τηλέφωνο.

Ισως η ταλαιπωρία που τράβηξα να είχε και κάποια σχέση με την καλή προσφορά που μου έκαναν , δηλαδή απο 24 ευρώ που έδινα τωρα δίνω 28 , και μου έκανα δώρο και το νέο router , ενώ σε περίπτωση που είχα πάει στο κατάστημα μάλλον δεν θα είχα αυτην την προσφορά ... δεν είμαι και σίγουρος.

Δυστυχώς έτσι είναι όλοι οι πάροχοι και ο κάθε υπάλληλος λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Είναι που θα πέσεις.

Σε κάθε αλλαγή διακινδυνεύεις διάφορα.
Εύχομαι η γραμμή σου να είναι σταθερή και να δουλεύει χωρίς προβλήματα.

Ο υπάλληλος πούλαγε μούρη. Αυτός ένα αίτημα κάνει και μετά αναλαμβάνουν άλλοι που μπορεί να κάνουν 2 ώρες ή 2 βδομάδες ή 2 μήνες.
Το ίδιο γίνεται και στο τηλέφωνο, η τιμή δεν έχει σημασία, το αίτημα προωθείται στους τεχνικούς.

Η wind και η voda τα χρεώνουν τα modem, ο ΟΤΕ τα δανείζει (χρησιδάνειο)

Υπάρχει πάντα διαφορό στο να σε πάρουνε τηλέφωνο για προσφορά (και στις τιμές και σε δωράκι) από τα τους πάρεις εσύ (ή να πας από κατάστημα) που είναι χειρότερα.

Από τα καλύτερα, φίλος που πήγε στον ΟΤΕ, το τηλέφωνό του χτύπαγε αλλού :). Τους πήρε καιρό να το βρούν και να το φτιάξουν.

Καλορίζικη, το vdsl όταν δουλεύει είναι αγχολυτικό. :)

mounoeilotas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2013
Like
1.452
Πόντοι
216
Στο εξοχικο ειχα συνδεση adsl 4Mbps επιανα μετα βιας 1 Mbps
Το αναβαθμισα κατοπιν προτροπης της Cosmote σε 24 Mbps και τελικα πιανω με το ζόρι 6 Mbps.
Πηρα τα αρχιδια μου κοινως με τους απατεωνες  :heavymetalbig:

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.255
Πόντοι
1.106
Το αναβαθμισα κατοπιν προτροπης της Cosmote σε 24 Mbps και τελικα πιανω με το ζόρι 6 Mbps.
Τυπε είναι μακριά από Καφαο;

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.255
Πόντοι
1.106

:vomit: :vomit: αυτοί στο κατάστημα δηλαδή πας κάνεις το αίτημα σε αυτούς και αυτοί παίρνουν το βαλιτσάκι κι έρχονται σπίτι σου και φτιάχνουν τη γραμμή????? Φαντάσου παραμύθια που έχουν ξεστομίσει και μετά βρίζει ο κόσμος την Χ Wind επειδή αυτοί είναι ΨΕΥΤΕΣ!!!

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Aν ψάχνεις για απαντήσεις στις μαλακίες που γράφεις, για να πάρεις αξία, ψάξε αλλού ..

Ξεκίνα από το software που έχεις στο κεφάλι σου, έχει bugs ..
Απο που να παρω αξια τυπε? απ το μπου?   :uglystupid: :2funny: :happy: τι λες βρε σκουπιδαριο ΔΥ ασχετε μαλακα που μας το παιζεις και μορφωμενος απ το μαντρι σου ,οκ ναι να ψαξω αλλου, πες μου σε ποιο αλλο φορα εισαι να σε ξεφτιλισω και εκει αν δεν το εχω κανει ηδη με τις μαλακιες που λες και αν δεν σε εκαναν μπαν μαλακα κατα φαντασιαν "τεχνικε" τουλαχιστον εδω αν τα ελεγες θα σου απαντουσα και θα ειχες μια παραπανω γνωμη? γνωση? αλλα τετοιος μπετοστοκος που εισαι δεν  :jerking: δεν ρε φιλε δεν  :jerking2:
Εδώ μιλαμε για οπτικες ινες και οι αλλοι τσακώνονται για τον χαλκό  :jerking:

Ελλας το μεγαλείο σου  :kneel:
Τον καθηγητη μασα φασουλα πες τα που το ξεκινησε διαβασες καθολου τι γραφω ?
Επίσης εμπειρικά με adsl ειχα ποιο καλο internet απο οτι με vdsl. Μη νομίζεις θα βλεπεις μεγαλη διαφορά και οτι θα πηγαίνει σφαίρα. Παλι μπορεί να χεις κολλήματα.
Στο σκουπιδοφασουλα πεστα που νομιζει οτι ολη η Ελλαδα εχει απλωθει με οπτικες ινες και ο γυφτουλας δεν μπορει να κλεψει τον χαλκο  :S :S :S

Δυστυχώς έτσι είναι όλοι οι πάροχοι και ο κάθε υπάλληλος λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Ναι αλλα δεν ειναι ολοι σαν εσενα ρε μπετοστοκε  :jerking:
Πηρα τα αρχιδια μου κοινως με τους απατεωνες   :heavymetalbig:
Τυπε μην βιαζεσαι, δεν πηρες τιποτα ακομα και μαλιστα μπορεις να παιρνεις και επιστροφη χρηματων,το ιντερνετ - τηλεφωνο στο εξωχικο σου το εχεις μονημα ? σε ποια περιοχη ειναι το εξοχικο ? αν θες λες
παντως 6 Mbps ειναι μια χαρα για εξοχικο  

Την αποψη μου και απαντηση προς τον νηματοθετη τυποι την εχω πει στο #8 αν θελει την ακολουθει αν θελει οχι

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Σπανίζει να βρεις πωλητή που να μην λέει παπάτζες.
Από πωλητή του Κωτσόβολου μέχρι πωλητή wind/vodafone/cosmote

Από παλιά ταινία του woody allen

"του επιβάλλανε την χειρότερη ποινή  της φυλακής.
Τον κλείσανε στην απομόνωση μαζί με ένα πωλητή γενικών ασφαλειών" :)

OP
OP
nickpie2008

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.255
Πόντοι
1.106

Δυστυχως αυτοί κάνουν κακό στις ίδιες τις εταιρείες μετά-ο άλλος δε βρίζει τον πωλητή βρίζει την εταιρεία
Διαβάζω κάμμια φορά τα σχόλια πχ στην Wind μπινελίκια και όλα" θα φύγω θα πάω στην Cosmote κτλ" διαβάζεις μετά Cosmote τα ίδια κοκ
Και δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων έχουν άδικο οι πελάτες και στις υπόλοιπες έχουν πει ψέμματα οι πωλητες

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96

Eπειδή μάλλον είσαι μακριά από καφάο
Αν έχεις καλό σήμα cosmote 4G κινητό
Κοίτα μήπως σε εξυπηρετεί το cosmote booster

Σου δίνουν ένα μόντεμ που έχει και sim κινητής
Με περιορισμό στα 100 γίγα νομίζω
Και ανάλογα με τις ταχύτητες
Κατεβάζεις από την σταθερή γραμμή ή από κινητή

Δεν είναι για χόρταση
Αλλά είναι μιά καλή λύση ανάλογα με την χρήση που κάνεις

Εχω φίλους σε νησιά που έχουν σωθεί
Κοίτα αν σου ταιριάζει

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6

Ετσι ειναι τυπε το ιδιο και στα φορα με τον καθε καθυστερημενο πανεπιστημονα (εγω τα ξερω ολα) που νομιζει οτι φταιει η ποιοτητα του χαλκου τα καλωδια με χαρτι η τιποτε ηλεκτρομαγνητικα και αστρικα κυματα που τον επηρεαζουν στην "ταχυτητα" και ισως να φταιει και η γη που ειναι επιπεδη  :jerking:

Μεταξυ μας αλλα να μην το πεις και πουθενα ΟΛΟΙ οι πωλητες λενε παπατζες και πανε by the book, δεν ειναι κακο αυτο κατ εμε τουλαχιστον , και να υποθεσω οτι δεν το γνωριζεις ?   :jerking:

Ολοι οι "τεχνικοι -μαστορες" που βλεπεις και ερχονται στο σπιτι σου ειναι "by the book"  

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Like
99
Πόντοι
6
Eπειδή μάλλον είσαι μακριά από καφάο
Αν έχεις καλό σήμα cosmote 4G κινητό
Κοίτα μήπως σε εξυπηρετεί το cosmote booster

Σου δίνουν ένα μόντεμ που έχει και sim κινητής
Με περιορισμό στα 100 γίγα νομίζω
Και ανάλογα με τις ταχύτητες
Κατεβάζεις από την σταθερή γραμμή ή από κινητή

Δεν είναι για χόρταση
Αλλά είναι μιά καλή λύση ανάλογα με την χρήση που κάνεις

Εχω φίλους σε νησιά που έχουν σωθεί
Κοίτα αν σου ταιριάζει

Αν εσυ εχεις οπτικη εγω ειμαι ... τι λες ρε μπουφε στον κοσμο ρε τραβα γαμησου , αλλο πραγμα πρεπει να γινει στον τυπο που δινεις και απαντηση μαλακα που εχεις φιλους και σε νησιά καθυστερημενε μπετοβλακα  :vomit: :vomit: :uglystupid:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom