Ως δημοκράτης κομμουνιστής αναμένω κι άλλες εναλλακτικές !!!
όπως λέμε "εύξεινος πόντος" ε????
Ως δημοκράτης κομμουνιστής αναμένω κι άλλες εναλλακτικές !!!
Και για να είμαστε μέσα στο θρεντ νομίζω ότι ο θεματοδότης ήθελε να τονίσει την αυταρχικότητα ενός φασιστικού και ενός κομμουνιστικού πολιτεύματος!
Καμία διαφορά ως προς το αποτέλεσμα!
Ενώ όμως δεν υπάρχει πλέον εδώ και δεκαετίες κανένα απολύτως φασιστικό καθεστός στον πλανήτη, ακόμα υποφέρουν απ τα δεινά του κομμουνισμού δεκάδες κράτη και δις ανθρώπων!
Η λέξη φασίστας είναι η ακριβώς αντίθετη ιδεολογικά με τη λέξη κομμουνιστής!
Είναι όμως ακριβώς ίδια στην εφαρμογή τους ως ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία κτλ.
Σήμερα δε τη χρησιμοποιούν κομπλεξικά θα λέγαμε οι κομμουνιστές αισθανόμενοι μειονεκτικά που πιστευουν σε ένα τ'ετοιο απολυταρχικό καθεστός και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι σαν κι αυτούς!
Έτσι κάποιον δεξιό πχ τον λένε φασίστα για να ξεπεράσουν το δικό τους κόμπλεξ!
Μα είναι τόσο απλό ΠΠ και λοιποί αριστεροί!
μπορείτε να στα ματήσετε να πιστεύετε σε κάτι που δεν υπάρχει ( και ούτε πρόκειται) όπως και σε κάτι που επίσης δεν υπάρχει βάζοντας λάθος ταμπέλες στους ανθρώπους για να ξεπεράσετε το δικό σας πρόβλημα ύπαρξης της ιδεολογίας σας!
"Σύμφωνα με τη μαρξιστική-λενινιστική θεωρία, ο κομμουνισμός αποτελεί την ανώτατη, τελική εξελικτική βαθμίδα της σοσιαλιστικής κοινωνίας"
Αυτό που εφαρμόστηκε στα ανατολικά κράτη ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε να γίνει. Η εξελικτική βαθμίδα!!!
Όχι ότι απέτυχε το σύστημα όπως σας παραμυθιάζουν!
Τον ακριβή προσδιορισμό ας τον βρούνε μόνοι τους!Ρε μεγάλε αφού δεν ήτανε καμμουνισμός. Υπαρκτός σοσιαλισμός ήταν
Οντως η μοναδικη μου ανησυχια οσον αφορα το καθεστως αυτο βρισκεται στον προβληματισμο σου! και το ειχα σκεφτει απο τοτε που αρχισα να αναζητω το θεμα αυτο.. Ολα τα αλλα αρνητικα που ακουγονται εδω μεσα τα θεωρω μαλακιες.. Αλλα θα σου πω>>Ρε φίλε, για να γίνουν όλα αυτά πρέπει ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ να υπάρξει το μεταβατικό στάδιο λέμεεεεεε!
δηλ όλη την εξουσία να την πάρει ΠΡΩΤΑ το κράτος (δηλ ΕΝΑΣ) και μετά αυτά που περιγράφεις!
εκεί χαλάει το γλυκάκι!
σου είπα εγώ ρε βλάκα ότι διαφέρει η πηγή μου?είτε τζέηνς είτε μποντ ΧΑΖΟΥΤΣΙΚΟ παραμένεις!
για πες τι εφαρμόστηκε στα ανατολικά κράτη σύμφωνα με την πηγή
που παραθέτεις αλλά δεν κατανοείς...
και σε τι διαφέρει η πηγή σου από αυτό που πόσταρε ο ΠΠ;;;
σου είπα εγώ ρε βλάκα ότι διαφέρει η πηγή μου?
απλά την έγραψα γιατί το πρώτο σχόλιο που θα έκανες για να αποφ'ύγεις την ουσία θα ήταν "πηγές?"
όσον αφορά το ερώτημά σου νομίζω απάντησα ήδη!
αν δεν καταλαβαίνεις κάτι πες να στο εξηγήσω μπας και βγεις απ την πλάνη σου χαζούλη!
τσαμπα κοπος.....μερικοι ανθρωποι εινα ανεπιδεκτοι μαθησεως και κριτικης....δεν σωζονται με τιποτα....ευτυχως για εμας τους υπολοιπους ,ειναι μια ενοχλητικη μειοψηφια ...... :S
Οντως η μοναδικη μου ανησυχια οσον αφορα το καθεστως αυτο βρισκεται στον προβληματισμο σου! και το ειχα σκεφτει απο τοτε που αρχισα να αναζητω το θεμα αυτο.. Ολα τα αλλα αρνητικα που ακουγονται εδω μεσα τα θεωρω μαλακιες.. Αλλα θα σου πω>>
Καταρχην δεν ειναι ενας.. ειναι ολοι αυτοι που θα κανουν την επανασταση και θα ανατρεψουν το προηγουμενο καθεστως.. Και παμε σε αυτους.. Θα πρεπει να ειναι πραγματικα συνειδητοποιημενοι και να εχουν αποταξει απο μεσα τους καθε καπιταλιστικη αξια οπως αυτη της εξουσιας και της ιδιοκτησιας καθως και καθε τυχον κομπλεξισμο του οτι μεχρι τοτε ηταν απο κατω κτλ.. Και φυσικα δεν πρεπει να αφυπνιστει κανεις μονο πολιτικα αλλα να αλλαξει μεσα του και ατομικα πρωτα.. Απο εκει ξεκιναει η αλλαγη!! Δεν ειναι ευκολο αλλα ειναι εφικτο!! Δηλ οταν καποιον δεν τον ενδιαφερει η ιδιοκτησια-πλουτος και η εξουσια αλλα αντιθετα εχει ψηλα τις αξιες που πρεσβευει (ισοτητα, κοινωνικη δικαιοσυνη) και για τις οποιες διακινδυνευσε τη ζωη του συμμετεχοντας στην εξεγερση δεν εχει συμφερον να σταματησει στο σημειο που λες και να μην προχωρησει στο ανωτατο σταδιο, τον κομμουνισμο..
Εκει πιστευω προσωπικα οτι εγινε η στρεβλωση τοτε.. Αυτοι που ηρθαν τοτε στη εξουσια δεν ηταν οσο επρεπε ωριμοι και συνειδητοποιημενοι ωστε να την καταργησουν..
εσύ την ξέρεις?ποια η διαφορά σοσιαλισμού - κομμουνισμού;
εσύ την ξέρεις?
και τι αυτοπροσδιορίζεσαι τελικά?
κομμουνιστής ή σοσιαλιστής?(πρόσεξε την απάντησή σου, αν και δεν πρόκειται να απαντήσεις μια και ούτε και συ ξέρεις)
και φυσικά χωρίς να απαντήσεις αρχίζεις και πάλι τις ερωτήσεις. Τι θα πετύχεις μου λες?
ξανά σε ντουβάρι θα πέσεις και θα αρχίσεις τα αβαβαβαβαβα!
γιατί αυτή η (εδώ και δεκαετίες σταθερή) μειοψηφεία μας ζαλίζει!τότε γιατί ασχολείστε μαζί της ;
εσύ πάντως δεν απάντησες...
αρα, ξαναγύρνα στα ρομάντσα σου,
γιατί μέχρι εκεί σε παίρνει...
ένας Πασόκος δηλαδή είναι σοσιαλιστής?ποια η διαφορά σοσιαλισμού - κομμουνισμού;
Αυτο που λες για τις αδυναμιες του ανθρωπου δεν ισχυει.. ο ανθρωπος δεν εχει φυση αλλα εκπαιδευεται στα πρωτα σταδια της ζωης του αλλα και σε ολη τη διαρκεια αυτης να εχει αυτα τα χαρακτηριστικα( εγωισμος κτλ) τα οποια θα του εξασφαλισουν την δυναμη, την κυριαρχια και στην τελικη την επιβιωση στο ΣΥΣΤΗΜΑ στο οποιο μεγαλωνει.. Οι λιγοι στους οποιους δεν εχει πετυχει η εκπαιδευση αυτη η εκπαιδευτηκαν με διαφορετικες αξιες και αρχες και προτυπα απο τις κυριαρχες/α ειναι αυτοι που το αμφισβητουν..Ωραία!
υπάρχει λες τέτοιο ανθρώπινο ον?
και γιατί δεν υπήρξε ποτέ σε τόσες δεκάδες χώρες που εφαρμόστηκε αλλά και με εκατοντάδες συνολικά ηγέτες όλες αυτές τις δεκαετίες?
Άρα εκ των πραγμάτων συμφωνείς και συ ότι πάνω απ όλα τα συστήματα είναι ο άνθρωπος!
Με τις αδυναμίες του, την αλαζονία του, τον εγωισμό του κτλ κτλ!
Και φυσικά τα ερωτηματικά υπάρχουν πριν ακόμα την εφαρμογή του!
Μην πάμε και στο επόμενο βήμα που θα είναι.........ποιος θα ελέγχει τη σωστή εφαρμογή του συστήματος?????
(άλλο ένα τρομερά "καυτό" ερώτημα)
κι έχει κι άλλο μετά (για τους καλοπροαίρετους)
Πάνε πάρε μαλάκα καμιά πίπα στον μήτσο σου και άσε τις γαργάρες!
εξήγησα με πολλά ποστ τη θέση μου! τι θες άλλο?
έχεις συγκεκριμένες απορίες?
εγώ έγραψα, μπήκες-ρώτησα και αντί απαντήσεων άρχισες πάλι για να ξεφύγεις να ρωτάς ορισμούς!
μέσα στο λινκ που έδωσα/ες υπάρχουν ορισμοί και διαφορές κομμουνισμού-σοσιαλισμού!
και?
μετά?
ορισμοί υπάρχουν πολλοί παντού.
το βέβαιον είναι ότι εσύ δεν τους καταλαβαίνεις!
και όμως μιλάς επ' αυτών.
αρα
τζέηνς ή μπομπ
ξαναγύρνα στα ρομάντσα ή μάλλον στις τσόντες, όπου έχεις κλίση!
νεξτ
και πόσοι αιώνες ρε παλικάρι πρέπει να περάσουν για να εξανθρωπιστεί επιτέλους το χώο?Αυτο που λες για τις αδυναμιες του ανθρωπου δεν ισχυει.. ο ανθρωπος δεν εχει φυση αλλα εκπαιδευεται στα πρωτα σταδια της ζωης του αλλα και σε ολη τη διαρκεια αυτης να εχει αυτα τα χαρακτηριστικα( εγωισμος κτλ) τα οποια θα του εξασφαλισουν την δυναμη, την κυριαρχια και στην τελικη την επιβιωση στο ΣΥΣΤΗΜΑ στο οποιο μεγαλωνει.. Οι λιγοι στους οποιους δεν εχει πετυχει η εκπαιδευση αυτη η εκπαιδευτηκαν με διαφορετικες αξιες και αρχες και προτυπα απο τις κυριαρχες/α ειναι αυτοι που το αμφισβητουν..
Αν εχει πραγματοποιηθει επιτυχημενα το σταδιο που σου περιεγραψα πριν δεν θα υπαρχει καμια αναγκη ελεγχου, το θεμα ειναι να μην υπαρξει στρεβλωση σε αυτο το σταδιο..
Δεν υπαρχει μεχρι στιγμης γιατι ο ανθρωπος αν και με την παροδο των χρονων ωριμαζει θελω να πιστευω, δεν ειναι ωστοσο αρκετα ωριμος για ενα τετοιο καθεστως.. Απαιτειται δλδ πληρης εξανθρωποιηση του ζωου "ανθρωπος"