Αγαπητέ, ο ίδιος ο Άδωνις στην ιστοσελίδα του αναφέρει τη δήλωση της Τζαβέλλα για Νότια Αλβανία και επίσης αναφέρει ότι η Τζαβέλλα ήταν αντιπρόεδρος του Αθήνα 2004. Όσο για την Μπίλντεμπεργκ σε παραπέμπω στο Στόχο της Πέμπτης και το τεκμηριωμένο άρθρο του Θεόδωρου Χατζηγώγου. Τι άλλα στοιχεία θέλεις; Ορίστε το κείμενο του Άδωνι:
Και για όποιον βαριέται να επισκεφτεί την ιστοσελίδα, ιδού τι γράφει ο Άδωνις:
Σπυρίδων Άδωνις Γεωργιάδης
Το βήμα συζητήσεων και παρεμβάσεών μας
« Περί πολυπραγμοσύνης..
Περί της Υποψηφιότητος της κας Νίκης Τζαβέλλα
Την Τρίτη 12 Μαϊου, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης, παρουσίασε το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματός μας, εν όψει των Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου. Επί κεφαλής αυτού του ψηφοδελτίου, ορίστηκε η κα Νίκη Τζαβέλλα. Αυτή η υποψηφιότητα προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον, όπως ήταν φυσικό και διάφορα σχόλια, από πολύ θετικά, έως και πολύ αρνητικά, όπως γίνεται πάντοτε, όταν ένα πρόσωπο δεν είναι αδιάφορο. Εδώ στην δική μου ιστοσελίδα, δέχθηκα αρκετά μηνύματα επισκεπτών και γι’αυτό θεώρησα σκόπιμο, αντί να απαντώ στον καθένα ξεχωριστά, να δημοσιεύσω ένα άρθρο με την άποψή μου και αυτό να θεωρηθεί ως απάντηση και στον καθένα ξεχωριστά.
Δεν θα ασχοληθώ με τα θετικότατα σχόλια που έγιναν μετά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου από τα διάφορα Δελτία Ειδήσεων ή από τον Τύπο, αλλά θα αναφερθώ μόνον στις ενστάσεις οι οποίες και χρήζουν απαντήσεως. Ποιες είναι αυτές οι ενστάσεις;
1. Δεν είχαμε κάποιο κομματικό στέλεχος να προτάξουμε ή κάποια γυναίκα από το κόμμα μας και προτιμήσαμε την κα Τζαβέλλα που έως χθες δεν ήταν στον ΛΑ.Ο.Σ.; Απάντησις: Φυσικά και είχαμε πολλά άξια κομματικά στελέχη και πολλές καταπληκτικές γυναίκες στο κόμμα μας. Όμως εάν αποφασίσουμε ότι το 3,8% που πήραμε στις περασμένες Εκλογές μας αρκεί , τότε θα συμφωνούσα μαζί σας. Θα έπρεπε να τοποθετήσουμε μία στενά κομματική υποψηφιότητα. Όμως εάν θέλουμε να μεγαλώσουμε το κόμμα και πιστεύουμε ότι μας αξίζει ένας σπουδαιότερος ρόλος στο πολιτικό μας σύστημα, τότε θα παραμείνουμε σε κομματικές υποψηφιότητες ή θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε το κόμμα μας, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί περισσότερους συμπολίτες μας; Εμείς επιλέξαμε το δεύτερο και αν θέλετε την γνώμη μου, πολύ καλά κάναμε.
2.Ναι, αλλά μας προβληματίζει το ότι η κα Τζαβέλλα, έχει περάσει από μία σειρά Οργανισμών και μάλιστα σε θέσεις κορυφαίες, όπως το Ίδρυμα Λάτση, το Ίδρυμα Κόκκαλη, ο Όμιλος Αντ1 κλπ. Τί δουλειά έχει ένα τέτοιο πρόσωπο στον ΛΑ.Ο.Σ.; Μήπως αλλάξαμε θέσεις; Μήπως αποφασίσαμε ότι θέλουμε σύνθετη ονομασία στα Σκόπια φερ’ειπείν; Και τί θα πούμε για τις διάφορες κατά καιρούς δηλώσεις της κας Τζαβέλλα, που φαίνονται να είναι σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας θέσεις; (π.χ.
μία δήλωσή της στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 περί Νοτίου Αλβανίας;) Απάντησις: Η κα Τζαβέλλα είναι ένας τεχνοκράτης με προφανώς θαυμαστό βιογραφικό. Μέλος του Συμβουλίου των Κοσμητόρων του Πανεπιστημίου του Χάουαρντ (για όποιον καταλαβαίνει τί θα πει αυτό), με Σπουδές γύρω από την Οικονομία, που στην Ελλάδα είναι ζήτημα εάν έχουν άλλοι δύο με τρεις άνθρωποι και με μία σταδιοδρομία στον Ιδιωτικό Τομέα, που την καθιστούν μία από τις κορυφαίες ελληνίδες manager παγκοσμίως.
Αυτές οι ιδότητες την οδήγησαν στην διοίκηση κορυφαίων Οργανισμών, όπως το Ίδρυμα Λάτση ή Κόκκαλη ή όπως η Αντιπροεδρία του “Αθήνα 2004″ π.χ. Πιστεύετε ότι αυτοί οι οργανισμοί θα προσελάμβαναν κάποιον εάν ήταν ανίκανος; ή η κα Τζαβέλλα προσελήφθη με μέσον; Προφανώς προσελήφθη λόγω των προσόντων της! Και πάμε τώρα στην ουσία. Άλλαξε ο ΛΑ.Ο.Σ. τις θέσεις του σε κανένα θέμα; Απερίφραστα όχι! Όμως σκεπτόμενοι, ποιος θα μπορούσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να προωθήσει καλλίτερα αυτά που θέλουμε να επιτύχουμε; Ένας άνθρωπος με προσόντα όπως αυτά της κας Τζαβέλλα ή εγώ π.χ.; Σας διαβεβαιώ, ότι όποιος έστω και ελάχιστα γνωρίζει από Ευρώπη, μπορεί να κατάλαβει πόσο συγκλονιστική επιτυχία είναι η κίνηση του Προέδρου μας, να πείσει μία προσωπικότητα του μεγέθους της κας Τζαβέλλα, να αναλάβει την εκπροσώπηση των θέσεων του ΛΑ.Ο.Σ. στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ απλά, και μόνον από το βιογραφικό της μπορείτε να καταλάβετε ότι ουδείς θα μπορούσε να την παρακάμψει, καταχωρόντας την ευκόλως στα “Άκρα”. Όταν η κα Τζαβέλλα, με ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό χώρο των Βαλκανίων, θα λέει ότι η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, θα φέρει αστάθεια και θα βλάψει τελικά τα συμφέροντα της Δύσεως, πολλοί περισσότεροι θα την ακούσουν. Διότι ο λόγος της μετράει. Αν πω το ίδιο πράγμα εγώ, θα το προσπεράσουν ευκολότερα. Όταν όμως το λέει ένα πρόσωπο με αυτά τα προσόντα, θα αναγκαστούν να λάβουν σοβαρά υπ’όψιν την άποψή της. Η ανησυχία μήπως όμως δεν τα πει αυτά; Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι η ανησυχία αυτή αν και είναι συναισθηματικά ενδεχομένως θεμιτή, είναι παντελώς άδικη. Όταν μία γυναίκα, που δεν έχει καμμία απολύτως ανάγκη να κατέβει υποψήφια με τον ΛΑ.Ο.Σ (και που είναι σίγουρο ότι στον δικό της κύκλο, θα έχει ήδη δεχθεί σφοδρή κριτική για αυτήν την απόφαση), κάνει αυτό το βήμα, διότι πιστεύει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι θέσεις που αντιπροσωπεύει είναι αναγκαίες για την Ελλάδα, έχουμε δικαίωμα να την αμφισβητήσουμε; Φυσικά θα κριθεί και εκείνη από την δράση της, όπως κρινόμαστε όλοι. Αλλά ας την αφήσουμε να δράσει πρώτα. Εδώ είμαι και εδώ είστε! Προσωπικά θεωρώ την υποψηφιότητά της, μία συγκλονιστική επιτυχία του ΛΑ.Ο.Σ. και του Προέδρου μας. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι οι κατηγορίες που κατά καιρούς εκτοξεύονται εναντίον μας, καμμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Αφού ο ΛΑ.Ο.Σ. μπορεί να εντάξει στους κόλπους του, μία προσωπικότητα αυτού του βεληνεκούς, άρα οι πόρτες είναι για όλους ανοιχτές. Το σύνθημα “Ολους εμάς ενώνει η Ελλάς”, αποδεικνύεται στην πράξη και η πολιτική εμβέλεια του κόμματός μας εκτοξεύεται. Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι οι “μεγαλοδημοσιογράφοι” αντιμετώπισαν την υποψηφιότητά της, με δέος, ως ένα αναπάντεχο κτύπημα από τον Γιώργο Καρατζαφέρη.
Θα ήθελα όμως να απαντήσω και σε σχέση με διάφορες δηλώσεις της κατά το παρελθόν. Διάβασα και εγώ κάποια σχόλια, άλλα καλοπροαίρετα αλλά τα περισσότερα όχι, που σκοπό είχαν να αναδείξουν τέτοιου είδους δηλώσεις. Μοιάζει με την προσπάθεια π.χ. που είχε κάνει ο Ιός (της Ελευθεροτυπίας) να δημοσιεύσει δηλώσεις του Μάκη Βορίδη περί του Προέδρου μας, όταν είμασταν πολιτικοί αντίπαλοι. Επί της ουσίας ουδόλλως πρέπει να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά. Στην διαδρομή του ο καθένας μας, μπορεί να είχε διάφορες απόψεις τις οποίες άλλαξε στην συνέχεια. Αλλίμονο εάν πρωτού ενταχθεί κάποιος σε ένα κόμμα, θα έπρεπε να ελέγχξει μία προς μία τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Η ουσία παραμένει η ίδια. Ο ΛΑ.Ο.Σ επέτυχε μία σπουδαιοτάτη μεταγραφή και για το Κόμμα και για τις θέσεις μας και την επιτυχημένη τους προβολή στην Ευρώπη. Εγώ προσωπικά καλωσορίζω την κα Νίκη Τζαβέλλα και της εύχομαι Καλή Επιτυχία.