You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Εξωτερικός ψύκτρα για Laptop
- Μέλος που άνοιξε το νήμα pirokavlos
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 69
- Εμφανίσεις 4K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
τι λετε ρεεεεεεεεεε
mac + bb = L.F.E
Tο MAC δεν ειναι κλειστου κωδικα ?
Αν ειναι κλειστου κωδικα πως εισαι σιγουρος
πως αξιζει τα λεφτα του ???
Nio16
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
Tο MAC δεν ειναι κλειστου κωδικα ?
Αν ειναι κλειστου κωδικα πως εισαι σιγουρος
πως αξιζει τα λεφτα του ???
τον μονο κωδικα που ξερω ειναι του Da Vinci Boldi!
το αλλο που ξερω ειναι οτι 7 χρονια δεν εχω κανει ποτε alt-ctrl-del , force quit κτλ
μα ποτε.και τα δουλευω 20 ωρες τη μερα desktop - laptop.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
τον μονο κωδικα που ξερω ειναι του Da Vinci Boldi!
το αλλο που ξερω ειναι οτι 7 χρονια δεν εχω κανει ποτε alt-ctrl-del , force quit κτλ
μα ποτε.και τα δουλευω 20 ωρες τη μερα desktop - laptop.
χεχεχεχε ΣΥμφωνοι. Αυτο σχετιζεται με την σταθεροτητα του συστηματος ομως
και οχι παντοτε με την ασφαλεια του και 100%. (Ειμαι πολυ προσεκτικος σε αυτα που λεω επειδη απο οσο βλεπω στο ιντερνετ υπαρχει πολυς κοσμος που δεν τον ενδιαφερει η γνωση αλλα να χρησιμοποιησει την γνωση για να τσακωθει).
Κατι ακομη.... το να μην κανει reboot το συστημα => επανεκκινηση
μπορει να δειχνει πως ο διαχειριστης του δεν κανει τα απαραιτητα updates
καποια εκ των οποιων θελουν οπωσδηποτε επανεκκινηση για να ολοκληρωθει η διαδικασια
ενω καποια αλλα οχι.
Τι παιζει με το δικο σου συστημα λοιπον ?
Nio16
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
χεχεχεχε ΣΥμφωνοι. Αυτο σχετιζεται με την σταθεροτητα του συστηματος ομως
και οχι παντοτε με την ασφαλεια του και 100%. (Ειμαι πολυ προσεκτικος σε αυτα που λεω επειδη απο οσο βλεπω στο ιντερνετ υπαρχει πολυς κοσμος που δεν τον ενδιαφερει η γνωση αλλα να χρησιμοποιησει την γνωση για να τσακωθει).
Κατι ακομη.... το να μην κανει reboot το συστημα => επανεκκινηση
μπορει να δειχνει πως ο διαχειριστης του δεν κανει τα απαραιτητα updates
καποια εκ των οποιων θελουν οπωσδηποτε επανεκκινηση για να ολοκληρωθει η διαδικασια
ενω καποια αλλα οχι.
Τι παιζει με το δικο σου συστημα λοιπον ?
οκ ειναι σχετικο το θεμα γιατι παιζουν πολλοι παραμετροι ρολο , απαιτησεις χρηστη , εμπειρια κ.τ.λ αλλα γενικα ειναι σταθερα τα ατιμα.
antivirus να καταλαβεις δεν εχω ...μια στο τοσο κανω κανα σκαναρισμα και thats all.
updates εχει συχνα και βεβαια κανει reboot εγω λεω οτι δεν κολλαει οπως τα windows που χρησιμοποιουνται μαζικοτερα ωστε να κανεις alt+ctrl+del να βγαζεις μπαταριες να πατας συνεχεια το power και ολα αυτα τα κουραστικα . βεβαια υπαρχουν και τα LINUX , αλλα μιλαμε για την μαζα.
drivers ολα μεσα , πιανει πουλια στον αερα...
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
Το να κανει επανεκκινηση απο μονο του δεν ειναι θεμα λειτουργικου συστηματος
ειναι θεμα υλικου μιας και εθεσα πριν θεμα για σταθεροτητα ενος συστηματος. Μπορει να υπαρχει θεμα στην μητρικη(θερμοκρασιες - πυκνωτες) πχ ή καπου αλλου .
Στο μεταξυ πιο πανω νομισα οτι το εχεις συνεχεια ανοιχτο. Αλλα εσυ ειπες για 20 ωρες την μερα καθε μερα μπερδευτηκα με το 7 χρονια βεβαια μετα ειπες οτι ηταν και λαπτοπ οποτε θα ηταν παραδοξο.
τελοςπαντων. Αυτο που μερικοι καυχιουνται οτι δεν κανουν ποτε επανεκκινηση στον υπολογιστη τους και αυτος εχει μεγαλα uptime ειναι λαθος. Γιατι χρειαζεται για να γινουν σωστα καποιες αναβαθμισεις.
ειναι θεμα υλικου μιας και εθεσα πριν θεμα για σταθεροτητα ενος συστηματος. Μπορει να υπαρχει θεμα στην μητρικη(θερμοκρασιες - πυκνωτες) πχ ή καπου αλλου .
Στο μεταξυ πιο πανω νομισα οτι το εχεις συνεχεια ανοιχτο. Αλλα εσυ ειπες για 20 ωρες την μερα καθε μερα μπερδευτηκα με το 7 χρονια βεβαια μετα ειπες οτι ηταν και λαπτοπ οποτε θα ηταν παραδοξο.
τελοςπαντων. Αυτο που μερικοι καυχιουνται οτι δεν κανουν ποτε επανεκκινηση στον υπολογιστη τους και αυτος εχει μεγαλα uptime ειναι λαθος. Γιατι χρειαζεται για να γινουν σωστα καποιες αναβαθμισεις.
Nio16
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
Το να κανει επανεκκινηση απο μονο του δεν ειναι θεμα λειτουργικου συστηματος
χαχα οχι λεω οτι γενικα δουλευω μακ 7 χρονια περιπου 20 ωρες την μερα καποιες στο dekstop καποιες στο λαπ.
τεσπα θελω να πω τα χρησιμοποιω πολυ και ειμαι πολυ ευχαριστημενος βαση των απαιτησεων μου.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
οκ ειναι σχετικο το θεμα γιατι παιζουν πολλοι παραμετροι ρολο , απαιτησεις χρηστη , εμπειρια κ.τ.λ αλλα γενικα ειναι σταθερα τα ατιμα.
antivirus να καταλαβεις δεν εχω ...μια στο τοσο κανω κανα σκαναρισμα και thats all.
updates εχει συχνα και βεβαια κανει reboot εγω λεω οτι δεν κολλαει οπως τα windows που χρησιμοποιουνται μαζικοτερα .
drivers ολα μεσα , πιανει πουλια στον αερα...
Δεν γνωριζω καθολου για το MAC , καθολου ουτε την δομη του σαν λειτουργικο
συστημα ουτε την αρχιτεκτονικη του ουτε τιποτα. Για αυτο ρωτησα αν ειναι ιδιοταγες λογισμικο.
Τα antivirus δεν βοηθανε κατα την γνωμη μου αν δεν προσεχεις και εσυ ο ιδιος. Και δεν βοηθανε γιατι οτι αναβαθμιση και να τους κανεις δεν ειναι δυνατον να θεωρεις πως ενα antivirus σε καλυπτει απο 70.000 ιους και βαλε. Ειναι σαν να θεωρεις πως ο σκληρος δισκος που θα αγορασεις δεν έχει ελαττωματικους τομεις πανω ακομη και απο το εργοστασιο του και του κουτιου!!! Κατι τετοιο θα ηταν απλα πανακριβο.
Για μενα η λυση ειναι να πεταξεις τα windows και να βαλεις μια easy διανομη linux (mint-ubuntu)
το οτι το linux ειναι δυσκολο ειναι αλλη μια μπαρουφα και παπαρια των κομπλεξικων τυπαδων που ειναι του κλειστου λογισμικου και ειναι τσιρακια των εταιρειων. Υπαρχει ολοκληρη κομπινα απο πισω οπως και σε αλλες επιστημες. Πχ γιατροι με τα φαρμακα που πολεμανε τα συμπτωματα και οχι την αιτια. Γραφουν φαρμακα για να πηγαινουν ταξιδακια και να εχουν κοννε με τις φαρμακευτικες.
Ετσι και τα antivirus πολεμανε τα συμπτωματα και οχι την αιτια...
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
οπως τα λες ειναι , εκανα τροποποιηση πριν κ ανεφερα κ γω περι λινουξ.
Σκεψου το εξης. Παει καποιος χρηστης να κατεβασει προγραμμα
απο μια πηγη στο ιντερνετ. Πως ξερει πως αυτη η πηγη ειναι εμπιστη ?
ΕΜπιστοσυνη μπορει να μην υπαρχει πουθενα 100% θα μου πεις...
Π.Σ Εσυ τα πακετα λογισμικου - προγραμματα που δουλευεις στο MAC τα παιρνεις απο αποθετηρια ???
ή απο σκορπιες πηγες στο ιντερνετ ?
Nio16
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Δεκ 2007
- Like
- 3
- Πόντοι
- 66
ειπαμε ειναι θεμα απαιτησεων για απλο χρηστη τα μαk τα εχουν περιπου ολα . ενα office εχω original γιατι τα σπασμενα τα πιανει...
γενικα τι εμπιστοσυνη να υπαρχει , εμπειρεια κ αγιος ο θεος για τον καθημερινο απλο χρηστη που δεν εχει κ δεν χρειαζεται εξιδεικευμενες γνωσεις.
γενικα τι εμπιστοσυνη να υπαρχει , εμπειρεια κ αγιος ο θεος για τον καθημερινο απλο χρηστη που δεν εχει κ δεν χρειαζεται εξιδεικευμενες γνωσεις.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
και μεσα απο την συζητηση βγαινει ενα βασικο τιπ ασφαλειας.
Εχεις δεν εχεις antivirus.
TIP -> Τα προγραμματα θα πρεπει παντοτε να τα κατεβαζεις απο
την επισημη σελιδα τους. ΠΧ αν θελεις να κατεβασεις το Wireshark
μπαινεις εδω ->
και για να μην λεμε τι ειναι καθε φορα... μιας και η Wikipedia έχει για καθε προγραμμα σχεδον μια τεκμηριωση
ΑΛΛα επειδη στην wiki γραφει οποιος θελει καλυτερα να διαβασει την τεκμηριωση καποιος
απο την σελιδα του wireshark απευθειας... διαβαζεις ακριβως τις συμβουλες των προγραμματιστων του
πολυ αξιοπιστη πηγη.
Τα παραπανω μπορει να γινουν και σε οποιοδηποτε προγραμμα (εχει αδεια φυσικα δωρεαν εγκαταστασης).
Εχεις δεν εχεις antivirus.
TIP -> Τα προγραμματα θα πρεπει παντοτε να τα κατεβαζεις απο
την επισημη σελιδα τους. ΠΧ αν θελεις να κατεβασεις το Wireshark
μπαινεις εδω ->
και για να μην λεμε τι ειναι καθε φορα... μιας και η Wikipedia έχει για καθε προγραμμα σχεδον μια τεκμηριωση
ΑΛΛα επειδη στην wiki γραφει οποιος θελει καλυτερα να διαβασει την τεκμηριωση καποιος
απο την σελιδα του wireshark απευθειας... διαβαζεις ακριβως τις συμβουλες των προγραμματιστων του
πολυ αξιοπιστη πηγη.
Τα παραπανω μπορει να γινουν και σε οποιοδηποτε προγραμμα (εχει αδεια φυσικα δωρεαν εγκαταστασης).
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Παίδες,
Μια που νομίζω ότι ξέρετε πολύ περισσότερα από μένα εδώ, πείτε μου σας παρακαλώ κάτι:
Σε ένα laptop Multirama (αγοράστηκε πριν 3 χρόνια) παρουσιάζεται το φαινόμενο να σχηματίζει οθόνη όχι κανονική, αλλά 6 μικρές οθόνες (2 στήλες, 3 σειρές). Μάλιστα δεν είναι απολύτως "κανονικές" οι έξη. Εννοώ κάπου κόβει την άκρη της μιας, οπότε το σημείο αυτό το βλέπεις από την άλλη, τέτοια.
Όμως, σου βγαίνουν τα μάτια για να καταλάβεις τι γράφει η οθόνη, κι αν το καταλάβεις.
Κατα τα λοιπά δουλεύει κανονικά.
Ένα δεύερο στοιχείο είναι ότι το πρόβλημα αυτό δε συμβαίνει πάντα. Το έχω ξεκινήσει π.χ. 10 φορές, τις 7 εμφάνισε το πρόβλημα, τις 3 δούλεψε κανονικά η οθόνη.
Φοβάμαι ότι αν το πάω για φτιάξιμο με δεδομένη την περιοδικότητα του προβλήματος μέχρι και τίποτα δε θα του κάνουν.
Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό, και τι χρειάζεται σαν επισκευή?
(Ήδη αγόρασα άλλο για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά είναι κρίμα να πάει για πέταμα).
Η εγγύηση έχει λήξει.
Μια που νομίζω ότι ξέρετε πολύ περισσότερα από μένα εδώ, πείτε μου σας παρακαλώ κάτι:
Σε ένα laptop Multirama (αγοράστηκε πριν 3 χρόνια) παρουσιάζεται το φαινόμενο να σχηματίζει οθόνη όχι κανονική, αλλά 6 μικρές οθόνες (2 στήλες, 3 σειρές). Μάλιστα δεν είναι απολύτως "κανονικές" οι έξη. Εννοώ κάπου κόβει την άκρη της μιας, οπότε το σημείο αυτό το βλέπεις από την άλλη, τέτοια.
Όμως, σου βγαίνουν τα μάτια για να καταλάβεις τι γράφει η οθόνη, κι αν το καταλάβεις.
Ένα δεύερο στοιχείο είναι ότι το πρόβλημα αυτό δε συμβαίνει πάντα. Το έχω ξεκινήσει π.χ. 10 φορές, τις 7 εμφάνισε το πρόβλημα, τις 3 δούλεψε κανονικά η οθόνη.
Φοβάμαι ότι αν το πάω για φτιάξιμο με δεδομένη την περιοδικότητα του προβλήματος μέχρι και τίποτα δε θα του κάνουν.
(Ήδη αγόρασα άλλο για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά είναι κρίμα να πάει για πέταμα).
Η εγγύηση έχει λήξει.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
ειπαμε ειναι θεμα απαιτησεων για απλο χρηστη τα μαk τα εχουν περιπου ολα . ενα office εχω original γιατι τα σπασμενα τα πιανει...
Εχεις εμπειρια να διακρινεις τους ιους?
Αυτο θα ειναι πραγματικα εντυπωσιακο!!!!
Απλα η μαλακια ειναι πως τα πληρωνετε σε φορματ μετα
Εγω δεν θα εδινα 50 ευρω στο πλαισιο να μου κανει φορματ
επειδη δεν εχω παρει την ακριβη απαντηση που χρειαζομαι στην ακολουθη ερωτηση
Γιατι κανετε φορματ οταν κολλησει καποιος υπολογιστης ιο ?
Μπορει να ειμαι της αποψης οτι δεν δουλευω χωρις να πληρωθω
αλλα ειμαι επισης και της αποψης πως αν δεν ξερεις δεν πληρωνεσαι.
Οχι να τα ξερεις μισα... και λιγο απο εδω λιγο απο εκει... λυπαμαι τα λεφτα βγαινουν δυσκολα
αλλα να εισαι ακριβης!
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
Παίδες,
Η εγγύηση έχει λήξει.
Απο οσο καταλαβαινω. Προβλημα με τους drivers της καρτας γραφικων.
Αλλα θα χρειαζομασταν και μια εικονα της επιφανειας εργασιας οταν εμφανιζει
το προβλημα.
Ενας φιλος μου ειχε προβλημα στο Linux με τους οδηγους της καρτας γραφικων επειδη χρησιμοποιουσε επεξεργαστη i3 και υπαρχει ασυμβατοτητα.
Boldemort
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 4 Σεπ 2009
- Κριτικές
- 12
- Like
- 44
- Πόντοι
- 1.220
οχι βεβαια απλα καποια πραματα κανουνε μπαμ και μαθαινουμε κ σιγα σιγα . ξαναλεω ειναι θεμα απαιτησεων κ χρησης ομως !
δεν εχω κανει ποτε φορματ στα μακ μου στο λογο της τιμης μου,δεν υπαρχει αυτο.
Φορματ δεν κανεις μονο οταν εχεις κολλησει ιο!!!!
Φορματ στα windows συνηθως κανεις και λογω κατακερματισμου
στον δισκο!!!! Επομενως ο χρονος προσπελασης ενος αρχειου απο μια διεργασια
μπορει να ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τον αναμενομενο και ετσι το συστημα να δειχνει
πως ειναι αργο ενω οι μηχανικες του προδιαγραφες ειναι αριστες
τεσπα παω να την κανω γιατι εχω δουλεια. Καληνυχτα - Καλημερα σε ολους.
Π.Σ Αν το MAC δεν ευνοει τον κατακερματισμο τοτε δεν υπαρχει λογος να κανεις φορματ
για αυτο σου ειπα και πριν αν δεν ξερω πως λειτουργει δεν μπορω να πω κατι με ακριβεια....
mariath
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Απρ 2009
- Κριτικές
- 6
- Like
- 146
- Πόντοι
- 16
Απο οσο καταλαβαινω. Προβλημα με τους drivers της καρτας γραφικων.
Αλλα θα χρειαζομασταν και μια εικονα της επιφανειας εργασιας οταν εμφανιζει
το προβλημα.
Ενας φιλος μου ειχε προβλημα στο Linux με τους οδηγους της καρτας γραφικων επειδη χρησιμοποιουσε επεξεργαστη i3 και υπαρχει ασυμβατοτητα.
Φίλε,
Αξιώθηκα να το φωτογραφίσω και να τις ανεβάσω.
Σκέφτομαι (με τα λίγα που καταλαβαίνω) ότι αν ήταν software δε θα το εμφάνιζε περιοδικά. Θα το εμφάνιζε πάντα.
Τώρα πάντως, 4 φορές τον ξεκίνησα, και τις 4 έτσι ξεκίνησε.