Μεγάλη και παλικαρίσια νίκη επί της Κροατίας. Δεν παίξαμε καλά αλλά δείξαμε ότι έχουμε ψυχή και μέταλλο σαν ομάδα και φυσικά κάποιες μεγάλες προσωπικότητες. Αυτά τα στοιχεία ίσως μας βοηθήσουν να κάνουμε σε κάποια ματς την υπέρβαση και να κερδίσουμε θεωρητικά καλύτερους αντιπάλους όπως Γαλλία, Ισπανία και Σερβία. Και την Κροατία την θεωρώ πληρέστερη ομάδα από εμάς, αλλά έχουν αυτό το θέμα στις κρίσιμες στιγμές να τα χάνουν. Πρίντεζης, Μπουρούσης, Ζήσης και Σπανούλης είναι πιο έμπειροι και φορμαρισμένοι και αυτοί θα ρυθμίσουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα, είτε θετικά, είτε αρνητικά, ανάλογά με την ημέρα τους. Κι έτσι πρέπει. Ο Καλάθης ήταν τραγικός αλλά δε νομίζω να ξαναπαίξει τόσο άσχημα στο τουρνουά. Έχει καλά στοιχεία και αν ανεβάσει λίγο ψυχολογία θα βοηθήσει. Επίσης ο Αντετοκούμπο έχει θέματα με την εμπειρία και την διαχείριση του εαυτού του, αλλά κι αυτός είναι πολύ σημαντικό γρανάζι της ομάδας και πρέπει να παίζει περισσότερο γιατί καλύπτει τρύπες σε πολλές θέσεις και είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από Παπανικολάου-Καιμακόγλου-Περπέρογλου. Περιμένω να ξεμπουκώσει και να βοηθήσει αν βρει ρυθμό και ο Περπέρογλου, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ο Κουφός ήταν γενικά πολύ καλός, παρότι έχασε κάτι άχαστα πάλι(εδώ έχασε κι ο Πρίντεζης ένα εξ επαφής). Μακάρι να είναι σε αυτό το επίπεδο σε όλα τα ματς. Εγώ δεν θέλω κάτι παραπάνω από αυτόν. Να καθαρίζει τα ριμπάουντ και να τελειώνει τις φάσεις αποτελεσματικά.
Να σχολιάσω λιγάκι και τον Σπανούλη. Το έχω ξαναπεί ότι αυτός ο παίχτης σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, αποτελεί φόβητρο για τους αντιπάλους. Ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, τον βλέπουν και λένε "όχι πάλι".........
Παρόλα αυτά πρέπει να πούμε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Ούκιτς έχει κάνει τα καλύτερα ματς της καριέρας του, απέναντί του. Επίσης, καλό είναι να έχεις αυτοπεποίθηση, αλλά αυτό το ένας εναντίον ενός και τρίποντο υπό πίεση, είναι και προβλέψιμο πια και μπορεί να αποβεί πολύ επιζήμιο(και δεν εννοώ μόνο στο αποτέλεσμα ενός αγώνα), όταν υπάρχουν ελεύθεροι συμπαίχτες σου με καλύτερες προϋποθέσεις.