Νέα

Έτοιμη κατεψυγμένη μπουγάτσα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Vagos The Pimp

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2009
Μηνύματα
1.965
Like
1
Πόντοι
16
πιο μαπα απο την βιομηχανοποιημενη μπουγατσα δεν υπαρχει.
φουλ στα συντηρητικα και στα πιο φθηνα υλικα για την παρασκευη τις.
καλη μπουγατσα δυσκολα θα βρειτε πλεον,θα βρειτε μονο σε κανεναν μερακλη τυπο που εχει εργαστηριο και πουλαει συγχρονος και λιανικη,ολοι οι υπολοιποι δουλευουν κατεψυγμενα,μεχρι και το πιο μικρο μπουγατσατζιδικο σε μια γειτονια.οσο για μπουγατσες θεσσαλονικης και χρυσες ζυμες ολα αυτα ειναι βιομηχανικα σκατα.μαστορες για να ανοιγουν φυλλα στο χερι και να κανουν παραδοσιακες μπουγατσες δεν υπαρχουν πλεον,και αν υπαρχουν ειναι πολυ λιγοι.

Τυπέ στα Σέρρας είχαμε καλούς τεχνίτες πριν αρκετά χρονάκια.. Το πρώτο Χρυσό στην πλατεία εμπορίου η κωλότρυπα πριν επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και το Ανώτερον έκαναν γαμάτη μπουγάτσα.. Τώρα πάνε αυτά.. Καλά Θεσσαλονίκη δεν έχω φάει ποτέ καλή μπουγάτσα..
 

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
468
Πόντοι
36
Τυπέ στα Σέρρας είχαμε καλούς τεχνίτες πριν αρκετά χρονάκια.. Το πρώτο Χρυσό στην πλατεία εμπορίου η κωλότρυπα πριν επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα και το Ανώτερον έκαναν γαμάτη μπουγάτσα.. Τώρα πάνε αυτά.. Καλά Θεσσαλονίκη δεν έχω φάει ποτέ καλή μπουγάτσα..
συμφωνω.
αλλα και οι δυο που ανεφφερεις και ειδικα το χρυσο κανει την πιο μαπα μπουγατσα στην ελλαδα πλεον.η μπουγατσα οπως και μερικα αλλα τροφιμα οταν βιομηχανοποιηθηκαν χαλασαν εντελως.γιαυτο τρως ενα μπουρεκι η μια μπουγατσα και θελεις 3 ωρες να την χωνεψεις.
η μπουγατσα για οσους δεν γνωριζουν ξεκινησε απο την σερρες και επεκταθηκε σε ολη την ελλαδα.οι πρωτοι τεχνιτες ηταν σερραιοι και μετεφεραν τις γνωσεις τους και στην υπολοιπη ελλαδα.
 

NIRBANA

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουλ 2010
Μηνύματα
137
Like
2
Πόντοι
1
:think:
Είμαι από την Θεσσαλονίκη και αγαπώ την μπουγάτσα με κρέμα. :think:

Την αγαπώ από τότε που η μητέρα μου με πήγαινε στο μπουγατσατζίδικο Δωδώνη στην Πλατεία Κολόμβου κάθε φορά που κατέβαινε για ψώνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα δεκαετίας 70. Καλτ μαγαζί, μαρμάρινα στογγυλα τραπέζια και μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα από ελληνικό κινηματογράφο. 

Ζώντας στην Αθήνα βολεύομαι με μπουγάτσα με τον Σάββα στην Πλατεία Κάνιγγος. Όταν είμαι εκεί κοντά πρωί.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν.

Σήμερα το πρωί έφτιαξα στον φούρνο μία έτοιμη μπουγάτσα από την ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, την οποία αγόρασα από το σούπερμάρκετ.

Δεν είναι βέβαια σαν της Δωδώνης, που ήταν φρεσκότατη, με κρέμα να τρέμει σαν ζελέ, αλλά είναι μια καλή λύση όταν η κοντινότερη μπουγάτσα είναι μακριά και η ώρα δεν βολεύει.

Πριν λίγο έφαγα και τα τελευταία κομμάτια και μπορώ να πω με την άχνη, ακόμη και κρύα ήταν καταπληκτική.

Την συνιστώ.
Η ΔΩΔΩΝΗ ΗΤΑΝ ΓΩΝΙΑ Ι ΔΡΑΓΟΥΜΗ με εγνατια ανεβαινες σκαλοπατια για να μπεις στο μαγαζι
 

Thessalon

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2011
Μηνύματα
3.557
Like
1.125
Πόντοι
216
Σχετικα ωραια μπουγατσα εχει και στην ΠΙΤΣΑ ΣΑΚΗΣ που ειναι εκει κοντα στον Ευκλειδη (Θεσσαλονικη)
Εχει τα παντα εκει, πιτσες λουκανοπιες τυροπιτες μπουγατσα με κρεμα με τυρι κτλ.
 

dick_reckard

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2012
Μηνύματα
40
Like
0
Πόντοι
0
Για κάτι διαφορετικό στη μπουγάτσα συνιστώ να δοκιμάσετε μπουγάτσα Ιορδάνης στα Χανιά, όχι με κρέμα, αλλά με μυζίθρα και ζάχαρη κρυσταλική.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom