αν ενδιαφέρεται κάποιος, συνταγή και για σπιτική μπουγάτσα.
•1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
•700ml γάλα φρέσκο
•6 κουτ σούπας γεμάτες κορν φλάουρ άοσμο η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
•2 φλ τσ ζάχαρη
•2 κουταλιές μαργαρίνη
•2 κρόκους
•2 βανίλιες
•άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
•Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα κρύο, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύω διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνω τις βανίλιες, τη μαργαρίνη, τους κρόκους και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
•Στρώνω σε ταψί μακρόστενο (35χ25 είναι το δικό μου) το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω μέσα την κρέμα και γυρνάω τα πλαϊνά της ζύμης πάνω στην κρέμα. Βάζω απο πάνω το δεύτερο φύλλο και την ζύμη που είναι έξω απ'το ταψί τη βάζω κάτω από το πρώτο φύλλο σαν να το αγκαλιάζει.
•Τρυπάω την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι για να μη φουσκώσει η σφολιάτα.
•Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, την αφήνω να κρυώσει λίγο πριν την κόψω και ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.