Νέα

Έτοιμη κατεψυγμένη μπουγάτσα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

treflejack

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Μηνύματα
1.230
Like
0
Πόντοι
16
Πότε έκλεισε η Δωδώνη, στην Εγνατία( Θεσσαλονίκη), jaygatsby  ?
Θυμάσαι? 1980-1984?
Πολύ αργότερα. Τέλος της δεκαετίας του 90, ίσως το 2000. Ένα άλλο χαρακτηριστικό όταν έμπαινες σ' αυτό το μαγαζί ήταν και η μυρωδιά, που είχε και στοιχεία από το καμμένο ξύλο (το ψήσιμο γινόταν σε φούρνο με ξύλα)
 

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.977
Κριτικές
2
Like
361
Πόντοι
36
πολύ πιο μετά, την θυμάμαι και μέσα στην δεκαετία του 90.

εγώ έφυγα από Θεσσαλονίκη φθινόπωρο του 2000, δεν θυμάμαι αν είχε ήδη κλείσει.

μπορεί άλλος να βοηθήσει?
το 98 τιμηθηκε απο το δημο θεσ/νικη για τα 100 χρονια λειτουργιας καπου στο 2000 εκλεισε οχι για λογους αναδουλειας για αλλους λογους
 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Είμαι από την Θεσσαλονίκη και αγαπώ την μπουγάτσα με κρέμα.

Την αγαπώ από τότε που η μητέρα μου με πήγαινε στο μπουγατσατζίδικο Δωδώνη στην Πλατεία Κολόμβου κάθε φορά που κατέβαινε για ψώνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα δεκαετίας 70. Καλτ μαγαζί, μαρμάρινα στογγυλα τραπέζια και μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα από ελληνικό κινηματογράφο. 

Ζώντας στην Αθήνα βολεύομαι με μπουγάτσα με τον Σάββα στην Πλατεία Κάνιγγος. Όταν είμαι εκεί κοντά πρωί.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν.

Σήμερα το πρωί έφτιαξα στον φούρνο μία έτοιμη μπουγάτσα από την ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, την οποία αγόρασα από το σούπερμάρκετ.

Δεν είναι βέβαια σαν της Δωδώνης, που ήταν φρεσκότατη, με κρέμα να τρέμει σαν ζελέ, αλλά είναι μια καλή λύση όταν η κοντινότερη μπουγάτσα είναι μακριά και η ώρα δεν βολεύει.

Πριν λίγο έφαγα και τα τελευταία κομμάτια και μπορώ να πω με την άχνη, ακόμη και κρύα ήταν καταπληκτική.

Την συνιστώ.
Τι αλλο θα διαβασω εδω μεσα θεε μου...
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.107
Like
28
Πόντοι
166
η μπουγατσα ονοζοταν δωδωνη ηταν ενα μαγαζι σημερα εχει εργαστηριο και φραντζαιζ σε ολη την ελλαδα
η δωδωνη τα παγωτα ειναι αλλο πραγμα
οκ πάσο, δεν το ήξερα αυτό.
απλά νόμιζα μαζί με τα παγωτά, το γάλα, το γιαούρτι, τα υπόλοιπα γαλακτοκομηκά, τα μαγαζιά με τα αντίστοιχα προιόντα τα οποία είναι και καφετέριες έβαλαν και για μπουγάτσες.
 

n.aleftantos

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
4.977
Κριτικές
2
Like
361
Πόντοι
36
οκ πάσο, δεν το ήξερα αυτό.
απλά νόμιζα μαζί με τα παγωτά, το γάλα, το γιαούρτι, τα υπόλοιπα γαλακτοκομηκά, τα μαγαζιά με τα αντίστοιχα προιόντα τα οποία είναι και καφετέριες έβαλαν και για μπουγάτσες.
οχι απλως αυτος που ανοιξε τη μπουγατσα στη θεσ/νικη ειχε καταγωγη απο τη δωδωνη και ονομασε ετσι το μαγαζι
 

Επισκέπτης
Ελα ρε τυπε και νομιζα οτι ηταν συνθηματικο της ΧΑ το "μπουγατσα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ"... ;)
Νομιζα οτι εννοουσε μπουγατσα με αναρχικο...

103189752-260x260-0-0_Novelty+Manufacturing+Body+Bag+Adult+Halloween+Cos.jpg


Προς στιγμη πιστεψα οτι βγηκαν τα μαυρα πουκαμισα απο τις ντουλαπες.
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
το 98 τιμηθηκε απο το δημο θεσ/νικη για τα 100 χρονια λειτουργιας καπου στο 2000 εκλεισε οχι για λογους αναδουλειας για αλλους λογους

δεν τάξερα αυτά. κρίμα να μην υπάρχει κάπου μια φωτογραφία του μαγαζιού αυτού.
 
Εγγρ.
26 Απρ 2012
Μηνύματα
4.684
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16
όλα αυτά που γράφεις σωστά αλλά όταν το στερητικό σύνδρομο μπουγάτσας σε κτυπάει (αν πάσχεις από αυτό), τι κάνεις, τη βρίσκεις με φρούτα?


  yeeeahp!


  Μια μπανανίτσα, λίγες φράουλες, σταφυλάκι, κεράσια, μήλα, δαμάσκηνα...

  Όλα γλυκά φρούτα που αντικαθιστούν το γλυκό.


  Και το στερητικό σύνδρομο που περιγράφεις δεν υπάρχει για μένα.


  ΌΛα είναι στο μυαλό μας friend...
 

arcans86

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2012
Μηνύματα
2.082
Like
468
Πόντοι
36
πιο μαπα απο την βιομηχανοποιημενη μπουγατσα δεν υπαρχει.
φουλ στα συντηρητικα και στα πιο φθηνα υλικα για την παρασκευη τις.
καλη μπουγατσα δυσκολα θα βρειτε πλεον,θα βρειτε μονο σε κανεναν μερακλη τυπο που εχει εργαστηριο και πουλαει συγχρονος και λιανικη,ολοι οι υπολοιποι δουλευουν κατεψυγμενα,μεχρι και το πιο μικρο μπουγατσατζιδικο σε μια γειτονια.οσο για μπουγατσες θεσσαλονικης και χρυσες ζυμες ολα αυτα ειναι βιομηχανικα σκατα.μαστορες για να ανοιγουν φυλλα στο χερι και να κανουν παραδοσιακες μπουγατσες δεν υπαρχουν πλεον,και αν υπαρχουν ειναι πολυ λιγοι.

 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.091
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
θελω να δω πως θα κανετε οταν θα βγει το playstation 4...  :zfuck:
 

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Μηνύματα
77.469
Like
200
Πόντοι
866
πιο μαπα απο την βιομηχανοποιημενη μπουγατσα δεν υπαρχει.
φουλ στα συντηρητικα και στα πιο φθηνα υλικα για την παρασκευη τις.
καλη μπουγατσα δυσκολα θα βρειτε πλεον,θα βρειτε μονο σε κανεναν μερακλη τυπο που εχει εργαστηριο και πουλαει συγχρονος και λιανικη,ολοι οι υπολοιποι δουλευουν κατεψυγμενα,μεχρι και το πιο μικρο μπουγατσατζιδικο σε μια γειτονια.οσο για μπουγατσες θεσσαλονικης και χρυσες ζυμες ολα αυτα ειναι βιομηχανικα σκατα.μαστορες για να ανοιγουν φυλλα στο χερι και να κανουν παραδοσιακες μπουγατσες δεν υπαρχουν πλεον,και αν υπαρχουν ειναι πολυ λιγοι.
:rockon:
 
Εγγρ.
6 Νοε 2009
Μηνύματα
1.852
Κριτικές
10
Like
2.712
Πόντοι
4.125
Φίλε, εσύ με την μπουγάτσα, εχώ να σου πω οτι είσαι μεγάλος μπούλης, μαμόθρευτο, και βουτηρομπεμπές. Δεν πιστεύω να ανοιγεις κουβέντα στα μπουρδέλα για μπουγάτσες γιατί είναι απίστευτη ξενέρα. Άσε τις μπουγάτσες φίλε και πίασε κανένα  :tits2:. Έχει καλύτερη γεύση από τη μπουγάτσα με κρέμα που παίρνεις και χάνεις και θερμίδες!
 

giorgos doul

Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Μηνύματα
279
Like
0
Πόντοι
1
Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα πρωί πρωί από μια ωραία μπουγάτσα με κρέμα και μια πίπα από την ερωμένη.... :cum:
 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
Φίλε, εσύ με την μπουγάτσα, εχώ να σου πω οτι είσαι μεγάλος μπούλης, μαμόθρευτο, και βουτηρομπεμπές. Δεν πιστεύω να ανοιγεις κουβέντα στα μπουρδέλα για μπουγάτσες γιατί είναι απίστευτη ξενέρα. Άσε τις μπουγάτσες φίλε και πίασε κανένα  :tits2:. Έχει καλύτερη γεύση από τη μπουγάτσα με κρέμα που παίρνεις και χάνεις και θερμίδες!
Πες τα ρε φιλε...τι λεω εγω τοση ωρα???
 
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Φίλε, εσύ με την μπουγάτσα... εχώ να σου πω οτι είσαι μεγάλος μπούλης, μαμόθρευτο, και βουτηρομπεμπές.

γιατί σκέφτεσθε με κλισέ ρε μάγκες?

είμαι 1,82, 80 κιλά ΄κι από φωνή κορμάρα!  :grin:

κι επειδή κάποιος έχει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία είναι μαμόθρεφτο?

σ αυτό το σάιτ σνοίγουν πολλά άσχετα με σεξ θέματα, ένα ήταν και το δικό μου.

Σεξ και μπουγάτσα, ίσως θα είναι το επόμενο thread που θα ανοίξω. :cheesy:
 

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Μηνύματα
6.955
Κριτικές
141
Like
136
Πόντοι
4.215
αν ενδιαφέρεται κάποιος, συνταγή και για σπιτική μπουγάτσα.

•1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
•700ml γάλα φρέσκο
•6 κουτ σούπας γεμάτες κορν φλάουρ άοσμο η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
•2 φλ τσ ζάχαρη
•2 κουταλιές μαργαρίνη
•2 κρόκους
•2 βανίλιες
•άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
•Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα κρύο, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύω διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνω τις βανίλιες, τη μαργαρίνη, τους κρόκους και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
•Στρώνω σε ταψί μακρόστενο (35χ25 είναι το δικό μου) το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω μέσα την κρέμα και γυρνάω τα πλαϊνά της ζύμης πάνω στην κρέμα. Βάζω απο πάνω το δεύτερο φύλλο και την ζύμη που είναι έξω απ'το ταψί τη βάζω κάτω από το πρώτο φύλλο σαν να το αγκαλιάζει.
•Τρυπάω την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι για να μη φουσκώσει η σφολιάτα.
•Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, την αφήνω να κρυώσει λίγο πριν την κόψω και ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.

θενκς θα την δοκιμάσω!!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom