Νέα

Έτοιμη κατεψυγμένη μπουγάτσα ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jaygatsby
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 66
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Είμαι από την Θεσσαλονίκη και αγαπώ την μπουγάτσα με κρέμα.

Την αγαπώ από τότε που η μητέρα μου με πήγαινε στο μπουγατσατζίδικο Δωδώνη στην Πλατεία Κολόμβου κάθε φορά που κατέβαινε για ψώνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα δεκαετίας 70. Καλτ μαγαζί, μαρμάρινα στογγυλα τραπέζια και μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα από ελληνικό κινηματογράφο. 

Ζώντας στην Αθήνα βολεύομαι με μπουγάτσα με τον Σάββα στην Πλατεία Κάνιγγος. Όταν είμαι εκεί κοντά πρωί.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν.

Σήμερα το πρωί έφτιαξα στον φούρνο μία έτοιμη μπουγάτσα από την ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, την οποία αγόρασα από το σούπερμάρκετ.

Δεν είναι βέβαια σαν της Δωδώνης, που ήταν φρεσκότατη, με κρέμα να τρέμει σαν ζελέ, αλλά είναι μια καλή λύση όταν η κοντινότερη μπουγάτσα είναι μακριά και η ώρα δεν βολεύει.

Πριν λίγο έφαγα και τα τελευταία κομμάτια και μπορώ να πω με την άχνη, ακόμη και κρύα ήταν καταπληκτική.

Την συνιστώ.

Εγγρ.
26 Απρ 2012
Κριτικές
8
Like
48
Πόντοι
16

Ετοιμο φαί, έτοιμο γλυκό... Ό,τι χειρότερο για το στομάχι σας με όλα αυτά τα συντηρητικά που βάζουν μέσα...

Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής αντί για γλυκό, και  αντικαταστήστε τη ζάχαρη με το μέλι στον καφέ σας, κι αν θέλετε  κάτι πολύ γλυκό, φάτε λίγη σοκολάτα υγείας ή έναν μπακλαβά.

Πολλά συντηρητικά ρε παιδιά σε αυτά τα έτοιμα....

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
τύπε νόμιζα ότι ανοίξανε και 2ο θέμα για τον δώνη :2funny:

Επισκέπτης
Είμαι από την Θεσσαλονίκη και αγαπώ την μπουγάτσα με κρέμα.

Την αγαπώ από τότε που η μητέρα μου με πήγαινε στο μπουγατσατζίδικο Δωδώνη στην Πλατεία Κολόμβου κάθε φορά που κατέβαινε για ψώνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέσα δεκαετίας 70. Καλτ μαγαζί, μαρμάρινα στογγυλα τραπέζια και μυστακοφόροι σερβιτόροι τύπου Φέρμα από ελληνικό κινηματογράφο. 

Ζώντας στην Αθήνα βολεύομαι με μπουγάτσα με τον Σάββα στην Πλατεία Κάνιγγος. Όταν είμαι εκεί κοντά πρωί.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν.

Σήμερα το πρωί έφτιαξα στον φούρνο μία έτοιμη μπουγάτσα από την ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ, την οποία αγόρασα από το σούπερμάρκετ.

Δεν είναι βέβαια σαν της Δωδώνης, που ήταν φρεσκότατη, με κρέμα να τρέμει σαν ζελέ, αλλά είναι μια καλή λύση όταν η κοντινότερη μπουγάτσα είναι μακριά και η ώρα δεν βολεύει.

Πριν λίγο έφαγα και τα τελευταία κομμάτια και μπορώ να πω με την άχνη, ακόμη και κρύα ήταν καταπληκτική.

Την συνιστώ.

Έχεις κόψει καπίστρι.
Τσίμπα να γουστάρεις:

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.679
Πόντοι
41.129
εχω να δηλωσω οτι το δικο μου θεμα    '' εχετε παει με καποτα χωρις πουτανα'' που σβηστηκε ηταν ποιο σοβαρο απο αυτο !!!     :headbang:  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
  Ετοιμο φαί, έτοιμο γλυκό... Ό,τι χειρότερο για το στομάχι σας με όλα αυτά τα συντηρητικά που βάζουν μέσα...
  Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα εποχής αντί για γλυκό, και  αντικαταστήστε τη ζάχαρη με το μέλι στον καφέ σας, κι αν θέλετε  κάτι πολύ γλυκό, φάτε λίγη σοκολάτα υγείας ή έναν μπακλαβά.

όλα αυτά που γράφεις σωστά αλλά όταν το στερητικό σύνδρομο μπουγάτσας σε κτυπάει (αν πάσχεις από αυτό), τι κάνεις, τη βρίσκεις με φρούτα?

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.679
Πόντοι
41.129
εχω να δηλωσω οτι το δικο μου θεμα    '' εχετε παει με καποτα χωρις πουτανα'' που σβηστηκε ηταν ποιο σοβαρο απο αυτο !!!     :headbang:  :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

εγω δεν προμοταρα ουτε τον βιομηχανο καπιταλιστη ουτε τον απλυτο τον σαββα....  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

το θέμα που άνοιξα προάγει την μεσογειακή διατροφή και όχι ανθυγιεινές αντικοινωνικές συμπεριφορές.  :grin:

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
533
Like
77.679
Πόντοι
41.129
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
εγω δεν προμοταρα ουτε τον βιομηχανο καπιταλιστη...  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

αν ενδιαφέρεται κάποιος, συνταγή και για σπιτική μπουγάτσα.

•1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
•700ml γάλα φρέσκο
•6 κουτ σούπας γεμάτες κορν φλάουρ άοσμο η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
•2 φλ τσ ζάχαρη
•2 κουταλιές μαργαρίνη
•2 κρόκους
•2 βανίλιες
•άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
•Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα κρύο, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύω διαρκώς, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνω τις βανίλιες, τη μαργαρίνη, τους κρόκους και την αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.
•Στρώνω σε ταψί μακρόστενο (35χ25 είναι το δικό μου) το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνω μέσα την κρέμα και γυρνάω τα πλαϊνά της ζύμης πάνω στην κρέμα. Βάζω απο πάνω το δεύτερο φύλλο και την ζύμη που είναι έξω απ'το ταψί τη βάζω κάτω από το πρώτο φύλλο σαν να το αγκαλιάζει.
•Τρυπάω την επιφάνεια με οδοντογλυφίδα ή πιρούνι για να μη φουσκώσει η σφολιάτα.
•Ψήνω στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, την αφήνω να κρυώσει λίγο πριν την κόψω και ρίχνω από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Συνημμένα

• 9831-mpougatsa-me-krema-.jpg
    9831-mpougatsa-me-krema-.jpg
    22,3 KB · Εμφανίσεις: 16
OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
α

Συνημμένα

• Serraiki%20bougatsa.jpg
    Serraiki%20bougatsa.jpg
    126,8 KB · Εμφανίσεις: 29

Cr9

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
10
Like
408
Πόντοι
96
το θέμα που άνοιξα προάγει την μεσογειακή διατροφή και όχι ανθυγιεινές αντικοινωνικές συμπεριφορές.  :grin:

Ζήτα από τον Antistheni να την καταχωρήσει να γράψεις κριτική! :2funny: :2funny:

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.827
Πόντοι
6.035
se ποια περιοχη της αττικης μενεις να σου προτεινουμε μπουγατσαδικα  :grin:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
ΠΑΓΚΡΆΤΙ.

orgasmo nero

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2012
Κριτικές
15
Like
33
Πόντοι
26
Μπουγατσα 'Ο ΜΠΑΜΠΗΣ'!!!  :rockon:

OP
OP
jaygatsby

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
:think:
οντως μου βαζεις δυσκολα τωρα
ουτε μερακληδες δεν πρεπει να εχετε εκει  :think:

κατά μία διαβολική σύμπτωση η Δωδώνη της Θεσσαλονίκης (που ήταν πράγματι θρυλικό μαγαζί) έχει μεταφερθεί Αθήνα, στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού στο μαρούσι! έχει και ιστοσελίδα!

δεν έχω πάει ποτέ. είναι μακριά αλλά φοβάμαι μην με απογοητεύσει κιόλας.

afro153

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2012
Like
0
Πόντοι
1

Για μια στο τοσο να τα τρως δεν νομιζω να υπαρχει θεμα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom