Νέα

Εθνική Ελλάδος μπάσκετ

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα geman30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 5K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Σπανουλης

  • Να μεινει

    Ψήφοι: 50 70,4%
  • Επομενος

    Ψήφοι: 21 29,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    71

lavios

Σεβαστός
Εγγρ.
11 Αυγ 2012
Μηνύματα
2.567
Κριτικές
31
Like
554
Πόντοι
1.226
Aυτη η γρια η πουτανα...ο γιος του σωληνα γενικα...ο πουστογερος ο Βασιλακοπουλος εχει καταστρεψει το ελληνικο μπασκετ...και συνεχιζει χωρις κανεις να μιλαει!

Αν δεν ψοφησει δεν θα δουμε ασπρη μερα....δωσε 800 χιλιαρικα να πας στο μουντομπασκετ...δωσε και απο 250 χιλιαρικα αν θες το καλοκαιρι να φερεις Κουφο-Καλαθη-Αντεντοκουμπο!

Πουστογερε...
Τρία χρόνια πρωταθλητές Ευρώπης, το κατέστρεψε όντως το μπάσκετ. :sunglasses:
 

Traveller 2

Μέλος
Εγγρ.
19 Οκτ 2013
Μηνύματα
2.020
Like
153
Πόντοι
16
Ά γειά σου, από το στόμα μου το πήρες!!  :grin: :grin:
 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Η ιστορία της περίφημης "wild card".

Πως ένα αθλητικό (υποτίθεται) θέμα που αφορά την Εθνική μπάσκετ,έφτασε μέσω ερώτησης στη Βουλή.


Ο όρος «wild card» («άγρια κάρτα») δημιουργεί από μόνος του ίντριγκα. Συνήθως το διακύβευμα είναι σημαντικό και αφορά την πρόκριση αριστίνδην σε μια μεγάλη διοργάνωση στην οποία η επιλεγείσα ομάδα δεν είχε προκριθεί μέσα από σύστημα αγώνων.

Ας το εξειδικεύσουμε όμως στο μπάσκετ και στη «wild card» που διεκδικεί και αισιοδοξεί ότι θα εξασφαλίσει η Εθνική ανδρών προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ισπανία το ερχόμενο καλοκαίρι (30 Αυγούστου - 14 Σεπτεμβρίου 2014). Το εσωτερικό «μπάχαλο» που έχει δημιουργηθεί - κρίσεις, επικρίσεις, αντεγκλήσεις, ερώτηση από τον κ. Τέρενς Κουίκ στη Βουλή - εν όψει της συνεδρίασης του Κεντρικού Γραφείου της FIBA, που θα μοιράσει τις τέσσερις κάρτες, το Σαββατοκύριακο 1-2 Φεβρουαρίου 2014, στη Βαρκελώνη, οφείλεται στην ατυχέστατη φράση που περιέκλεισε η FIBA στην ανακοίνωση των κριτηρίων για την επιλογή.

«National Federations applying to have their national team considered for a wild card can make donations» έλεγε το έγγραφο επακριβώς, όπερ μεθερμηνευόμενον... «οι Εθνικές Ομοσπονδίες που υποβάλλουν αίτηση για μια wild card μπορούν να κάνουν δωρεές»! Πιο απροκάλυπτα δεν θα μπορούσε να το θέσει η FIBA. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Διεθνής Ομοσπονδία συμπεριλαμβάνει στα κριτήρια της επιλογής τη λέξη «δωρεές», η διαδικασία αποκτά οικονομικό χαρακτήρα ή καλύτερα χαρακτήρα πλειστηριασμού, στον οποίο η Ελλάδα, ως παραδοσιακή δύναμη στο μπάσκετ, θα επιχειρούσε φυσιολογικά να συμμετάσχει.

Οπως και έγινε. Η αρχική εικόνα όριζε πως το σχετικό «παράβολο» (έτσι το αποκαλούσαν άπαντες) στοίχιζε μισό εκατομμύριο ευρώ. Στην πορεία όμως το ποσό αυξήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος κατάφερε να εξασφαλίσει και να αποστείλει στη FIBA 800.000 ευρώ προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας μας ως προς την τελική επιλογή.

Εκτοτε έχει ανακύψει μια δημόσια διαμάχη (ακόμη και μεταξύ δημοσιογράφων) που έφτασε να συζητείται στη Βουλή κατόπιν δαιδαλώδους ερώτησης του βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο σχετικά με το... πόθεν έσχες ουσιαστικά των χρημάτων που έφυγαν από την Ελλάδα για να καταλήξουν στην Ελβετία, όπου εδρεύει η FIBA.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις ακριβείς πηγές των 800.000 ευρώ. Σύμφωνα ωστόσο με τις εκτιμήσεις, το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (που, για την ιστορία, δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να διαθέσουν η Ιταλία και η Γερμανία κάνοντας πίσω), ίσως και ολόκληρο το ποσό, δόθηκε από την ετήσια χορηγία ύψους 2 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Eurobank προς την ΕΟΚ.  

Ακούστηκε ότι μέρος του ποσού συνεισέφεραν οι τηλεοπτικοί σταθμοί OTE TV και ANT1, οι οποίοι κατέχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του επόμενου Μουντομπάσκετ. Αυτό όμως αποτελεί πλάνη καθώς τα 1,7 εκατ. ευρώ συνολικά που θα ξοδέψουν τα δύο κανάλια για να μεταδώσουν τους αγώνες της Εθνικής και όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τη «wild card» αλλά αποτελούν διαπραγματευτικό όπλο.

Οι δύο σταθμοί μάλιστα λέγεται ότι έχουν υπογράψει και δεύτερη συμφωνία, μικρότερης αξίας, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο σπουδαίο τουρνουά, που συν τοις άλλοις εγγυάται τη συμμετοχή της Ανδρών και στο επόμενο Ευρωμπάσκετ το 2015.

Τώρα για το αν πρόκειται για... κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, γιατί και αυτό ακούστηκε και γράφτηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος», ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός εξήγησε σε πρόσφατη συνάντησή τους στον κ. Βασιλακόπουλο ότι η δυσβάσταχτη οικονομική συγκυρία για τη χώρα δεν επιτρέπει την παροχή οικονομικής συνδρομής προς την ΕΟΚ, η οποία θα έπρεπε να αναζητήσει άλλες πηγές.

Ολα αυτά συμβαίνουν εν αναμονή της συνεδρίασης της FIBA, η οποία θα ανακοινώσει τα τέσσερα ονόματα. Οργιάζουν οι φήμες ότι στο Μουντομπάσκετ θα βρεθούν η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κίνα και η Βραζιλία, αλλά ως την επίσημη ανακοίνωση καλό θα ήταν να κρατάμε και μικρό καλάθι, από τη στιγμή που υποψήφια είναι η κραταιά Ρωσία, ενώ ως αουτσάιντερ εμφανίζονται ο Καναδάς και η Φινλανδία.

 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Λεφτά ή μπασκετικά κριτήρια θα δώσουν τα εισητήρια του Μουντομπάσκετ?

Μετά από από έντονες διαμαρτυρίες για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η τελική επιλογή, η Ελληνική Ομοσπονδία αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία, ζυγίζοντας την κατάσταση και κρίνοντας ότι τα οφέλη θα είναι πο σημαντικά γτια την Εθνική μας, από τα 800.000 που θα χρειαστεί να διαθέσει.

Σε ότι αφορά το οικονομικό αντίτιμο, υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να προσφάρουν περισσότερα χρήματα, ωστόσο η Ελληνική πλευρά ελπίζει ότι την ύστατη στιγμή, η FIBA θα δώσει προτεραιότητα στα αμιγώς μπασκετικά κριτήρια, στα οποία υπερτερούμε και θα δώσει το ένα εισιτήριο στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας πληροί όλα τα κριτήρια για να πάρει μία wild card. Έχει συνεπή και πετυχημένη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που μαρτυρά και η πέμπτη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη (υπολείπεται μόνο της Ρωσίας μεταξύ των διεκδικητριών).

Παράλληλα το άθλημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα, οι Έλληνες παίκτες είναι φημισμένοι σε όλη την Ευρώπη και πλέον πετυχαίνουν και στο ΝΒΑ, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων της διοργάνωσης.

Πρακτικά, αν εξασφαλίσει τη wild card, αυτομάτως αποφεύγει τα προκριματικά για το Ευρωμπάσκετ του 2015 στο οποίο προκρίνεται απευθείας, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα συμμετέχει στην κλήρωση που θα γίνει στη Βαρκελώνη (20:00 ώρα Ελλάδας) για να μάθει τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση, όπου σχηματίζονται τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (οι τέσσερις πρώτοι κάθε γκρουπ περνούν στα νοκ άουτ), αλλά και την πόλη στην οποία θα αγωνίζεται.
Οι αγώνες της πρώτης φάσης θα γίνουν σε Μπιλμπάο, Γρανάδα, Γκραν Κανάρια και Σεβίλλη, ενώ της τελικής φάσης σε Βαρκελώνη και Μαδρίτη. Παράλληλα, ενδεχόμενη συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ σημαίνει πρόσληψη εγνωσμένης αξίας ομοσπονδιακού προπονητή (πιθανότατα Έλληνα) και συμμετοχή στο Μουντομπάσκετ των περισσοτέρων, αν όχι όλων, των μεγάλων ονομάτων του ελληνικού μπάσκετ, με αρκετές πιθανότητες παρουσίας και των τριών ΝΒΑερ, Κουφού, Καλάθη και Αντετοκούνμπο.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πάρει wild card, θα υποχρεωθεί να λάβει μέρος στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015. Εκεί έχουν προκριθεί απευθείας η οικοδέσποινα Ουκρανία και οι Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Κροατία, Σλοβενία και Σερβία, αλλά και η Εσθονία που εξασφάλισε τη συμμετοχή της από τον πρώτο προκριματικό γύρο.
Η Ελλάδα (που έχει την τέταρτη θέση στο ranking και θα είναι ισχυρή) θα διεκδικήσει μία από τις 16 κενές θέσεις με τις Ιταλία, Φινλανδία, Λετονία, Βέλγιο, Βοσνία, Γερμανία, Μαυροβούνιο, Τσεχία, Μ. Βρετανία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Ρωσία, Γεωργία, Τουρκία, Σουηδία, Πολωνία, Βουλγαρία, Λευκορωσία, Ελβετία, Αυστρία, Ισλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Δανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο.

 
Εγγρ.
21 Νοε 2013
Μηνύματα
1.365
Like
1
Πόντοι
16
Πάλι καλά πήραμε την πουτάνα την wild card και θα δούμε και μπασκετάκι το καλοκαίρι! Γεμάτο καλοκαίρι φέτος με μπαλίτσα και μπασκετάκι!  :rockon:
 
OP
OP
geman30

geman30

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Μηνύματα
916
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
6
Με άλλα λόγια ο βασιλακόπουλος χρησιμοποίησε κάποια χρήματα απο το συμβόλαιο με τον βασικό χορηγό της εθνικής, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σημαντικότερης εθνικής ομάδας της χώρας στην κορυφαία διοργάνωση του κόσμου, την συμμετοχή της στο επόμενο ευρωμπάσκετ χωρίς πολυέξοδα και εξουθενωτικά προκριματικά, την ανανέωση μεγάλης χορηγίας απο τον ίδιο χορηγό (που δεν θα ανανεωνόταν εαν έλειπε η εθνική απο το παγκόσμιο και ενδεχομένως απο το ευρωπαϊκό), την είσπραξη μεγάλου ποσού απο δυο ιδιωτικά κανάλια για τα δικαιώματα, την παραμονή των κορυφαίων παικτών στην εθνική για τουλάχιστον ενα χρόνο ακόμα, το συμβόλαιο με κορυφαίο έλληνα προπονητή (που σε συνδυασμό με την πιθανή παρουσία όλων των βασικών στελεχών της ομάδας δίνει και πιθανότητες για καλή πορεία στην διοργάνωση), αποφεύγοντας την αφάνεια για δυο χρόνια.

Αναίσθητος, ασυνείδητος και προδότης... Και βάζελος βέβαια.
 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
Επιτέλους,τέλος στην κωμωδία με τις wild card.

Τώρα, λοιπόν, που ξεκαθάρισε η υπόθεση με τις wildcards, μπορούμε να αναφωνήσουμε… επιτέλους τέλος. Τέλος σ’ αυτήν την κωμωδία, που για να παίξει κάποιος (που δεν τα κατάφερε στα Πρωταθλήματα Ηπείρων) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πρέπει να δώσει φακελάκι για να πάρει ελευθέρας. Για τις προϋποθέσεις ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, η Φινλανδία έδειξε το δρόμο…

Πλέον, μπορούμε να μπούμε στον πολιτισμένο κόσμο. Ναι, ξεκινούν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει εδώ και χρόνια. Όμως πώς να γίνει αυτό όταν οι Εθνικές Ομάδες υποχρεώνονταν να παίζουν κάθε χρόνο σε μεγάλη διοργάνωση, αφού το Ευρωμπάσκετ διεξαγόταν κάθε δύο (και όχι τέσσερα) έτη και (ορθώς) στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατεβαίνουν οι κανονικές ομάδες κι όχι… πασαλείμματα, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα;

Τώρα, πώς θα βρουν άκρη η ΦΙΜΠΑ με την Ευρωλίγκα, αφού τα προκριματικά θα διεξάγονται μεσούσης της σεζόν, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το θέμα είναι ότι μία αρρωστημένη κατάσταση έλαβε τέλος. Τα υπόλοιπα, ας τα βρουν μεταξύ τους οι αρμόδιοι…

 

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Μηνύματα
35.258
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
366
Το μπασκετ αργοπεθαινει.Και με αυτες τις παπαριες τυπου wildcard του δινουν μια να παει πιο γρηγορα.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.888
Κριτικές
16
Like
14.709
Πόντοι
6.515
Θετικότατη εξέλιξη.
Συγχαρητηρια στην ομοσπονδια.
Οι κραυγες των διαφορων κακομοιρηδων δεν μας ενδιαφερουν.

θα 'πρεπε να σε ενδιαφερει. Γιατι τα 800 χιλιαρικα της χρεωκοπημένης γιουρομπανκ τα πληρωνουμε εμεις από τις κομμενες συνταξεις των γονιων μας, τις ελλειψεις στα νοσοκομεια κλπ  :headbang:
Εκτος αν δεν εχεις καταλαβει τι εχει συμβει με τις τράπεζες  :think: 
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.888
Κριτικές
16
Like
14.709
Πόντοι
6.515
Στην πορεία όμως το ποσό αυξήθηκε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος κατάφερε να εξασφαλίσει και να αποστείλει στη FIBA 800.000 ευρώ προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας μας ως προς την τελική επιλογή.

θα βγαλει τιποτα στη ακρη σαν αυθεντικος πασοκος?  :uglystupid:
 

wilm

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2010
Μηνύματα
1.169
Κριτικές
1
Like
47
Πόντοι
16
θα 'πρεπε να σε ενδιαφερει. Γιατι τα 800 χιλιαρικα της χρεωκοπημένης γιουρομπανκ τα πληρωνουμε εμεις από τις κομμενες συνταξεις των γονιων μας, τις ελλειψεις στα νοσοκομεια κλπ  :headbang:
Εκτος αν δεν εχεις καταλαβει τι εχει συμβει με τις τράπεζες  :think: 

Λαθος.Τα πληρωσαν οι ευρωπαιοι που εδωσαν τα χρηματα για την ανακεφαλαιοποιηση.Εχουν λογιστει στο δημοσιο χρεος αλλα σε οριζοντα 5ετιας οι τιμες θα ναι πολυ παρπανω απο κει που μπηκε το δημοσιο και θα βγει και κερδος αλα αμερικα..Οι συνταξεις κοπηκανε για το ελλειμα οχι για το χρεος..Καλα τις βριζετε τις τραπεζες αλλα αμα χρεωκοπουσαν καταθεσεις παπαλα...Επισης υπαρχουν πολυ ηλιθιοτερα πραγματα που πληρωνει το κρατος απο τα 800.000 για να παιξει η εθνικη στο μουντομπασκετ...
 

FABOULOS

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Μηνύματα
3.791
Like
6
Πόντοι
16
θα βγαλει τιποτα στη ακρη σαν αυθεντικος πασοκος?  :uglystupid:
Ε,καλά τι ρωτάς τώρα... :grin:  Τι έτσι,χωρίς αντάλλαγμα? :grin:
Άσε που δεν υπήρχε λόγος,να γίνει κάτι τέτοιο...Το γιατί το αναφέρει πιο πάνω στο λίνκ της exedra που ανέβασα και που διάβασες...Ειδικά η δεύτερη παράγραφο,τα λέει όλα... ;)

Σε ότι αφορά το οικονομικό αντίτιμο, υπάρχουν άλλες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν περισσότερα χρήματα, ωστόσο η Ελληνική πλευρά ελπίζει ότι την ύστατη στιγμή, η FIBA θα δώσει προτεραιότητα στα ΑΜΙΓΩΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, στα οποία υπερτερούμε και θα δώσει το ένα εισιτήριο στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι η χώρα μας πληρεί όλα τα κριτήρια για να πάρει μία wild card. Έχει συνεπή και πετυχημένη παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις, κάτι που μαρτυρά και η ΠΕΜΠΤΗ ΘΕΣΗ της στην ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (υπολείπεται μόνο της Ρωσίας μεταξύ των διεκδικητριών).

Παράλληλα το άθλημα είναι εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα, οι Έλληνες παίκτες είναι φημισμένοι σε όλη την Ευρώπη και πλέον πετυχαίνουν και στο ΝΒΑ, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη μετάδοση των αγώνων της διοργάνωσης.
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.995
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
Καλάθης,Ζήσης,Μάντζαρης,Σπανούλης,Μπράμος,Παπανικολάου,Περπέρογλου,Αντετοκούμπο δωδεκάδα για μεγάλα πράγματα.....
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.888
Κριτικές
16
Like
14.709
Πόντοι
6.515
Λαθος.Τα πληρωσαν οι ευρωπαιοι που εδωσαν τα χρηματα για την ανακεφαλαιοποιηση.Εχουν λογιστει στο δημοσιο χρεος αλλα σε οριζοντα 5ετιας οι τιμες θα ναι πολυ παρπανω απο κει που μπηκε το δημοσιο και θα βγει και κερδος αλα αμερικα..Οι συνταξεις κοπηκανε για το ελλειμα οχι για το χρεος..Καλα τις βριζετε τις τραπεζες αλλα αμα χρεωκοπουσαν καταθεσεις παπαλα...Επισης υπαρχουν πολυ ηλιθιοτερα πραγματα που πληρωνει το κρατος απο τα 800.000 για να παιξει η εθνικη στο μουντομπασκετ...

λαθος, τα 50δις της ανακεφαλαιοποιησης προστεθηκαν στο χρεος. Κερδος δεν προκειται να βγει από τις τράπεζες, είναι σαπακια.
Για να καταλάβεις κατι στα βαλκανια εδιναν δανεια παρε-φυγε μονο με την ταυτοτητα. Δεν θα τα παρουν πισω.

Κι εμενα μ' αρεσει το μπάσκετ αλλα δεν με ενδιαφερει να πληρωσω για να περασω όπως δεν με ενδιεφεραν καποτε τα χρυσα μεταλλεια των ελληνοποιημενων αρσιβαριστων.
Ειμαι θλιβερη μειοψηψια, αφου λεφτα υπαρχουν  :S
 

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Μηνύματα
47.995
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376
με ποιόν προπονητή θα πάμε στο μουντομπάσκετ;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom