Νέα

Ερώτηση για sauna

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα sein
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sein

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2022
Μηνύματα
25
Like
34
Πόντοι
0
Δεν έχω μπει ποτέ σε σάουνα αλλά λέω να το δοκιμάσω έτσι για την εμπειρία. Θα είμαι Βουλγαρία στις γιορτές, Bansko, Σόφια. και σε κάποια άλλα μέρη.
Έχω διαβάσει κάποιες πληροφορίες και στο θέμα της ενδυμασίας βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές συνήθειες ανα χώρα. Σε άλλες μπαίνεις γυμνός (πχ Γερμανία) σε άλλες με μαγιό ή πετσέτα, Αλλού είναι μεικτές και αλλού όχι.
Στη Βουλγαρία ξέρει κανείς τι ισχύει; Προφανώς όταν θα πάω θα διαβάσω τους κανόνες, απλά ρωτάω από πριν μήπως ξέρει κανείς. Αναφέρομαι σε σαουνα ξενοδοχείου όχι σε τίποτα μασατζίδικα... (γι αυτό θα ανοίξω άλλο θέμα αν χρειαστεί).
Υπάρχει η πιθανότητα να είσαι γυμνός ή δε το συζητάμε καν; Γράψτε 2-3 λογάκια όσοι έχετε πάει (εκεί ή και κάπου αλλού) Ή και προτάσεις

ευχαριστώ
υπόψιν αναφέρομαι απλά σε σάουνα, όχι παιχνίδι...
 

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Μηνύματα
1.405
Κριτικές
107
Like
7.878
Πόντοι
7.815
Κανονικά σε σάουνα ή χαμαμ μπαίνεις γυμνός.
Σε κάποιες χώρες (Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία που έχω πάει σε περισσότερα απο 3-4 κέντρα spa ανά χώρα) είναι must. Μαλιστα στην Πολωνία, σε ανάλογο κέντρο spa μεικτής χρήσης στην Βαρσοβία (μην φανταστεις σε ξενοδοχείο μέσα, ανεξάρτητο πολυχώρο spa) υπήρχε σήμανση που αναφέρονταν ρητά και κατηγορηματικά ότι απαγορεύεται να φοράς το παραμικρό. Το ίδιο θα δεις αν μείνεις στο Hilton ή στο Marriot στην Βαρσοβία που έχουν εξαιρετικά κέντρα σπα inside.

Τα μαγιώ, βερμνολύδες κλπ, είναι από συνθετικό νήμα/ύφασμα, που δεν συνίσταται να είναι στις θερμοκρασίες της σάουνας, γιατί ευνόητους λόγους. Το σώμα πρέπει να αναπνέει για να έχει αποτέλεσμα η διαδικασία της σάουνας. Το μόνο που μπορείς να έχεις είναι μια πετσέτα, που συνήθως σου δίνουν και έχει την λογική για να την ακουμπάς εκεί που κάθεσαι.

Στις χώρες που σου είπα, απαγορεύονται και τα παιδιά στο χώρο σάουνας/χαμαμ.

Στα Βαλκάνια (Βουλγαρία που αναφέρεσαι και Ρουμανία) είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Όλοι με βερμούδες και μαγιώ, φασαρία λες και είσαι σε εμποροπανήγυρη, η πόρτα ανοιγοκλείνει διαρκώς και πολλές φορές η πόρτα δεν σφραγίζει για να υπάρχει μέσα στην καμπίνα σταγανώτητα και το μέγιστο αποτέλεσμα που πρέπει. Άσε που θα γίνεις Ηρώδης γιατί ειδικά οι Βούλγαροι ενώ έχουν πολλά spa (Bansko, Velingrad, κλπ) στην ουσία δεν έχουν ιδέα περί σωστής χρήσης spa. Πέρνουν κ τα παιδιά μαζί τους κ μόνο να ηρεμήσεις δεν πρόκειται.

Έχω τύχει σε γυμναστήριο στο Μόναχο να είμαι με περίπου 40 άτομα σε τεράστια (μεικτή) σάουνα, όλοι γυμνοί κ κανένας να μην ασχολείται μαζί σου όταν μπαίνεις ή βγαίνεις.

Δεν θα ξεχάσω επίσης ένα spa weekend που πέρασα κάποτε (λίγες εβδομάδες πριν την πανδημία) σε ένα 5* ξενοδοχείο (το INFINITY Hotel & Conference Resort Munich) με μια Γερμανίδα: η απόλυτη χαλαρωση, ΜΟΝΟ ενήλικες στο χώρο του spa, απίστευτη ησυχία και τρομερές παροχές (διαρκώς πετσέτες κ παντόφλες, τα πάντα σφραγισμένα). Αν θυμάμαι καλά, στο ίδιο Ξενοδοχειο αποσύρονταν τότε και η Bayern Μονάχου πριν τα εντός έδρας παιχνίδια. Τιμή ανά διανυκτέρευση τότε κάπου στα 150 -160 euro (με πρωινό), τιμή value for money (επαναλαμβάνω τότε ...). Αν θυμαμαι η ημερήσια επισκεψη ανά άτομο ήταν καπου στα 50-60 ευρώ.

Έχει τύχει σε spa στην Ρουμανία στο Predeal να μην σου δίνουν καν πετσέτες σε 5στερο ξενοδοχειο κ να πρέπει να φέρεις στο spa, την πετσέτα του δωματίου σου (...). Ή επίσης σε 5στερο στο Velingrad να μην κλείνουν οι πόρτες στις σάουνες (μαλλον είχαν κρεμάσει και κανεις δεν ενδιαφέρονταν να αποκαταστήσει την ζημιά, να σφιξει τις βιδες στου μεντεσέδες) και η σάουνα να έχει συνέχεια διαρροή θερμοκρασίας κ ατμών..

Εν κατακλείδι, η Βαλκάνια εμπειρία μου δεν είναι η καλύτερη δυνατή, οπότε προετοιμάσου ανάλογα φίλε μου..
 
OP
OP
S

sein

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2022
Μηνύματα
25
Like
34
Πόντοι
0
φίλε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Αυτό με τα παιδιά που λες το αναφέρει απ ότι έχω δει σε όλα τα ξενοδοχεία-κέντρα spa/sauna... Απαγορεύεται κάτω των 16 ετών. Τώρα τι γίνεται στην πράξη είναι άλλο θέμα.
Σε μεγάλο ξενοδοχείο της Βουλγαρίας πάντως που διάβασα, αναφέρει ρητά ότι μπαίνεις με μαγιο. Έχουν αναρτημένες στο Net και τις "οδηγίες". Σε κάτι θερμές πηγές ολίγον παρατημένες, λίγα χιλιόμετρα από bansko, διάβασα από αναφορές χρηστών ότι υποχρεωτικά δε φοράς τίποτα. Βέβαια από φωτογραφίες που είδα ήταν σα να γύρισα 40 χρόνια πίσω. Δε ψήνομαι να το δοκιμάσω
Απ ότι έχω καταλάβει μάλλον ισχύει αυτό που λες. Ότι ο κανόνας είναι με μαγιο και μπορεί να πετύχεις και κανένα ξέμπαρκο που μπαίνεις γυμνός αλλά μάλλον θα είναι εξαίρεση. Ειδικά στα μεγάλα ξενοδοχεία το μαγιό είναι Must
 

sakarvats

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Σεπ 2008
Μηνύματα
1.405
Κριτικές
107
Like
7.878
Πόντοι
7.815
Βασικά must είναι να κάνεις ντουζ/μπανιο με σαπουνι (εννοώ όχι σκέτο νερο) πριν μπεις μέσα στην σάουνα/χαμαμ, γενικότερα μέσα σε τέτοιους χώρους. (έχω προσωπική εμπειρία για αυτό το τονίζω ... μπήκε ζευγάρι που μύριζε ξινίλα κ τους πετάξαμε έξω άρων-άρων..)

Τα μαγιώ, βερμούδες και άλλα συνθετικά ρούχα έρχονται σε 2η μοίρα.
Στην Ρουμανία τώρα που το συζητάμε, μου έτυχε ξενοδοχείο να αναφέρει ότι "ενδέχεται να έρθετε σε θέα γυμνού σώματος" ..

Τώρα όταν βλέπεις ειδικά αργίες κ επετειακά τριήμερα να μπαινοβγαίνουν οικογένειες με παιδιά στις σάουνας, στρίβειν μια ώρα αρχύτερα
 

pipinilover

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουν 2022
Μηνύματα
47
Κριτικές
15
Like
826
Πόντοι
990
Που έχει κάτι τέτοιο εδώ καλό;αλλά να πληρεί και τους κανόνες υγιεινής...
 
OP
OP
S

sein

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2022
Μηνύματα
25
Like
34
Πόντοι
0
Τώρα όταν βλέπεις ειδικά αργίες κ επετειακά τριήμερα να μπαινοβγαίνουν οικογένειες με παιδιά στις σάουνας, στρίβειν μια ώρα αρχύτερα
αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Γενικά δε μπορώ όταν έχει παιδιά. Και το πρόβλημα δε το έχω με τα παιδιά αλλά με τους γονείς που ένα μεγάλο ποσοστό είναι για μπάτσες
 

bourdelakos

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2022
Μηνύματα
78
Like
140
Πόντοι
0
Που έχει κάτι τέτοιο εδώ καλό;αλλά να πληρεί και τους κανόνες υγιεινής...

Το Four Seasons στο λαιμό της Βουλιαγμένης όπως και το Divani στο Καβούρι της Βουλιαγμένης έχουνε απίστευτα σπα και οι κανόνες υγιεινής τηρούνται με το παραπάνω.

Four Seasons:
IMG_0044.jpeg


Divani:
IMG_0045.jpeg
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom