Νέα

Εργένης ψάχνει πόλη να ζήσει

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 679
  • Εμφανίσεις 38K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Τυπε μεχρι τα 41 μου πηγα σχολειο, ΑΕΙ, στρατο και δουλευα αποκλειστικα Ελλαδα, οποτε την ελληνικη καφριλα την εχω σπουδασει καλα :D:
Αλλα μη νομιζεις πως η διαφορα ειναι στο Ελλαδα vs Εξωτερικο. Περισσοτερο εχει να κανει με το remote vs εντος-γραφειου.
Το θέμα είναι ότι την ελληνική καφρίλα φαίνεται να την έχεις συνηθίσει κιόλας, διότι 41 χρόνια είναι η μισή ζωή. Έτσι βλέπεις μόνο τις υπερβολές και δεν σε πειράζει η όλη ελληνική νοοτροπία. Αυτή είναι που κρατάει τη χώρα οπισθοδρομική κι όχι μόνο δεν αλλάζει τίποτα, αλλά τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Έχεις περιορίσει την ποιότητα ζωής στο εργασιακό κι άρα αφού μπορείς να το λύσεις με remote αισθάνεσαι προφυλαγμένος και προφανώς δεν βλέπεις την αναγκαιότητα να ζήσει κανείς στο εξωτερικό. Άλλωστε η γενική εντύπωση είναι ότι όποιος ζει έξω είναι κοινωνικά απομονωμένος και κει. Λογικό αν βασίζεται κανείς σε όσα μας έλεγε ο Δημητράκης.

Δεν το βλέπω καθόλου φυσιολογικό να απομονώνεται κανείς στην κοινωνία που ζει είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος. Δεν είναι ζωή αυτή. Το μόνο που σου δίνω είναι ότι έχεις κοντά σου τους δικούς σου ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό, αλλά το θέμα είναι αν μπορεί να αντέξει κανείς την ελληνική κοινωνία. Εσύ φαίνεται ότι την αντέχεις. Σέβομαι την επιλογή σου, αλλά η προσωπική μου λύση είναι να το έχω δίπορτο με μία ευρωπαική πόλη ώστε και να ζω μία ποιοτική ζωή (σύμφωνα με τα κριτήριά μου) και να βλέπω και τους δικούς μου.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Επειδή το νήμα έχει καταλήξει Ελλάδα vs Εξωτερικό και τέτοιο νήμα υπάρχει, ως νηματοθέτης, επαναφέρω την υπόθεση εργασίας με κάποιες τροποποιήσεις για περισσότερο ενδιαφέρον:
Άτομο από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας θέλει να ζήσει ποιοτική ζωή σε πόλη του εξωτερικού (κατά προτίμηση ευρωπαική) και να πηγαινοέρχεται εύκολα με την ελάχιστη ταλαιπωρία (κατά προτίμηση απευθείας πτήση).
Ποιες άλλες πόλεις/περιοχές προσθέτουμε και με βάση ποια ποιοτικά κριτήρια;

Προσθέτω Νίκαια Γαλλίας. Κυανή Ακτή, δεν χρειάζεται ανάλυση. Απευθείας πρόσβαση από Αθήνα.

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.979
Πόντοι
456
dog-walk.gif

TNT!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.979
Πόντοι
456
Μάγκες έχω ξάδερφο Αμερική καλά λεφτά αλλά με αραπαδες κάνει παρεα ούτε που θέλουν να τον δουν οι ελληνες
Τύπε όνειρο ζωής για καλογερο να κάνει παρέα με αραπάδες...:coffee:

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
@Kologeros 65+ βολτάρει τσάμπα με λεωφορείο ...:tooth::tooth::tooth:

bbc5a780d4be9e6494c1bf56a65d4e519c149885.gif
Αυτό το σχόλιο είναι για το νήμα «24ωρη πόλη». Έχεις πάθει και αλτσχάιμερ, βλέπω, και ποστάρεις όπου νάναι. Άραξε σπιτάκι και μην ασχολείσαι με ευρωπαικά νήματα. Δες κάνα video στο youtube για Κυανή Ακτή, να «ταξιδέψεις» λίγο και να ονειρευτείς και μετά υπνάκο. :confused:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Επειδή το νήμα έχει καταλήξει Ελλάδα vs Εξωτερικό και τέτοιο νήμα υπάρχει, ως νηματοθέτης, επαναφέρω την υπόθεση εργασίας με κάποιες τροποποιήσεις για περισσότερο ενδιαφέρον:
Άτομο από οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδας θέλει να ζήσει ποιοτική ζωή σε πόλη του εξωτερικού (κατά προτίμηση ευρωπαική) και να πηγαινοέρχεται εύκολα με την ελάχιστη ταλαιπωρία (κατά προτίμηση απευθείας πτήση).
Ποιες άλλες πόλεις/περιοχές προσθέτουμε και με βάση ποια ποιοτικά κριτήρια;

Προσθέτω Νίκαια Γαλλίας. Κυανή Ακτή, δεν χρειάζεται ανάλυση. Απευθείας πρόσβαση από Αθήνα.
Ενα βασικο ερωτημα που πρεπει να απαντησεις ειναι κατα ποσο τα εισοδηματα σου θα ειναι συνδεδεμενα με τον τοπο που θα πας. Διοτι αν εχεις σκοπο πχ να βγαζεις ολα τα λεφτα ονλινε, δεν εχει νοημα πχ να πας να μεινεις Ζυριχη ενω τριγυρω εχει αλλες πολυ φθηνοτερες επιλογες.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Ενα βασικο ερωτημα που πρεπει να απαντησεις ειναι κατα ποσο τα εισοδηματα σου θα ειναι συνδεδεμενα με τον τοπο που θα πας. Διοτι αν εχεις σκοπο πχ να βγαζεις ολα τα λεφτα ονλινε, δεν εχει νοημα πχ να πας να μεινεις Ζυριχη ενω τριγυρω εχει αλλες πολυ φθηνοτερες επιλογες.
Σε ό,τι με αφορά, ένα μέρος των εισοδημάτων θα είναι συνδεδεμένο με τον τόπο. Ποντάρω σε τοπικές επενδύσεις όπως ακίνητα και τοπ. επιχειρήσεις που μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία τους. Επίσης έχω και ένα know-how στα ακίνητα που μόνο τοπικά μπορεί να εξαργυρωθεί. Online δραστηριότητα μου είναι κυρίως τα domain names και κάτι επενδύσεις από παλιά που δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τις συνεχίσω, γιατί μπορεί να πάμε σε καμιά νέα κρίση.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Σε ό,τι με αφορά, ένα μέρος των εισοδημάτων θα είναι συνδεδεμένο με τον τόπο. Ποντάρω σε τοπικές επενδύσεις όπως ακίνητα και τοπ. επιχειρήσεις που μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία τους. Επίσης έχω και ένα know-how στα ακίνητα που μόνο τοπικά μπορεί να εξαργυρωθεί. Online δραστηριότητα μου είναι κυρίως τα domain names και κάτι επενδύσεις από παλιά που δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει να τις συνεχίσω, γιατί μπορεί να πάμε σε καμιά νέα κρίση.
Παντως συνοπτικα, εγω θα διαλεγα Ανατολικη Ευρωπη με πρωτη επιλογη την Πολωνια. Στη Δυτικη Ευρωπη παραεγινε το κακο με τα σπιτια. Ειναι προτιμοτερο να εχεις φθηνοτερο κοστος ζωης απο το να εισαι διαρκως στην πριζα και να πληρωνεις νταβατζοενοικια μονο και μονο για τη γκλαμουρια μιας πολης, χωρις να βγαζεις πολλαπλασια λεφτα απο την πολη αυτη. Πολωνια με εξτρα εισοδημα απο ονλαιν, παθητικο κλπ εισαι αρχοντας

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Εντάξει να ζεις δηλαδή σε μια φούσκα, να αγνοείς τους ναρκομανείς και άστεγους στους δρόμους, να κυκλοφορείς μόνο με αμάξι και κλειστές πόρτες και παράθυρα για να μην στην πεσουν στο δρόμο για λεφτά κλπ κλπ και να λες ότι ζεις στον παράδεισο.

Μόνο αρρωστημένα μυαλά μπορούν να πουν κάτι τέτοιο.
Το να ζεις στην ελλαδα με τις προυποθεσεις που εγραψα σε :Βολο, Ηρακλειο, Καβαλα ειναι αρρωστημενο τυπε?
Αυτο που περιγραφεις ισχυει μονο στο κεντρο αθηνας,θεσνικης νομιζω

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Το να ζεις στην ελλαδα με τις προυποθεσεις που εγραψα σε :Βολο, Ηρακλειο, Καβαλα ειναι αρρωστημενο τυπε?
Αυτο που περιγραφεις ισχυει μονο στο κεντρο αθηνας,θεσνικης νομιζω
Σαφέστατα.
Αναφέρομαι και μόνο στην Αθήνα.
Δεν έχω άποψη για τις άλλες πόλεις.

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.495
Πόντοι
8.846
Εκεί κατέληξα κι εγώ με βάση τις πληροφορίες που έχω. Παραμένει βέβαια ένας αρνητικός παράγοντας η πολλή ζέστη. Δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό τα καλοκαίρια να ανεβαίνω πιο ψηλά προς το βουνό. Είναι μικρές οι αποστάσεις.
Το πρόβλημα είνσι περισσότερο η υγρασία παρά η ζέστη...

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Όταν ακούς άτομα να προτείνουν Πολωνία για μόνιμη μετεγκατάσταση καταλαβαίνεις πόσο λίγο έχουν ταξιδέψει και δεν έχουν ιδέα από εξωτερικό ή γενικά από τη ζωή εκτός Ελλάδος.

Πραγματικά μερικοί δω μέσα είναι εντυπωσιακό πώς είναι τόσο σίγουροι να δίνουν άχρηστες συμβουλές στους άλλους, όταν προφανώς δεν έχουν καν προσωπική εμπειρία για αυτά που γράφουν.

Ποια την Πολωνία, που έχει πουτσοκρυο, τα νοίκια είναι στον ανήφορο, αν δε μιλάς τη γλώσσα θα είσαι πάντα στην απέξω από τα πάντα.
Ωραίες οι Πολωνες, αλλά μπουρδελα δεν υπάρχουν και πλέον στις γνωστές πόλεις οι καφέδες και τα εστιατόρια έχουν παρόμοιες τιμές με Αθήνα.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Παντως συνοπτικα, εγω θα διαλεγα Ανατολικη Ευρωπη με πρωτη επιλογη την Πολωνια. Στη Δυτικη Ευρωπη παραεγινε το κακο με τα σπιτια. Ειναι προτιμοτερο να εχεις φθηνοτερο κοστος ζωης απο το να εισαι διαρκως στην πριζα και να πληρωνεις νταβατζοενοικια μονο και μονο για τη γκλαμουρια μιας πολης, χωρις να βγαζεις πολλαπλασια λεφτα απο την πολη αυτη. Πολωνια με εξτρα εισοδημα απο ονλαιν, παθητικο κλπ εισαι αρχοντας
Δεν έχω ιδέα από Πολωνία. Πάντως σε φίλο μου άρεσε πολύ η Βαρσοβία και το σκέφτηκε σοβαρά να μείνει, αλλά τελικά εγκαταστάθηκε Oradea Ρουμανία (κυρίως για το φορολογικό). Το κρύο πάντως θα με αποθάρρυνε καθώς και η γλώσσα.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.384
Πόντοι
3.656
να κυκλοφορείς μόνο με αμάξι και κλειστές πόρτες και παράθυρα για να μην στην πεσουν στο δρόμο για λεφτά
Φίλε για να μη λέμε μαλακίες, car jacking στην ελλάδα δεν παίζει .

Για την Κύπρο , παραπάνω , καλά τα είπες. ΑΝ πας άσχετος, κανείς ντόπιος και πολύ περισσότερο γκόμενα, δεν θα σου μιλήσει ποτέ.
Και από τάνες .... οι επιλογές δεν λες ότι είναι και κορυφαίες. Αθήνα, πολύ πιο πάνω.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.384
Πόντοι
3.656
Οπουδήποτε στην Ελλάδα είναι σκατά, όταν υπάρχουν άτομα σαν και σένα και κάτι άλλους λούζερς εδώ μέσα που βγάζουν τα κόμπλεξ τους. Και δυστυχώς σας τρώμε στη μάπα και στο διαδίκτυο. :confused:

Πρόκειται για ακραία περίπτωση γελοίου. Τον αντιμετωπίζεις ως σκυλόσκατο σε πεζοδρόμιο . Αντιαισθητική ύπαρξη , αν το πατήσεις θα σου κάνει τα παπούτσια για πέταμα , αλλά μέχρι εκεί . Ποιός τον γαμάει . Θέλει συνεχώς να μας υπενθυμίζει ότι ... μας αντιπαθεί . Παριστάνει ότι δεν ξέρει , ότι η αντιπάθεια "ατόμων" σαν αυτόν, είναι απαραίτητη για να ζήσουμε ! Αν έλεγε ότι μας γουστάρει , θα ήμασταν σαν αυτόν.
Για αυτό μόνο με κάτι κατουρημένους σώγαμπρους στραπονιάρηδες ταιριάζει.

OP
OP
K

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.712
Πόντοι
1.706
Το πρόβλημα είνσι περισσότερο η υγρασία παρά η ζέστη...
Αν αράξω εκεί, τα καλοκαίρια μπορεί να ανεβαίνω στο βουνό. Πολλοί ντόπιοι νοικιάζουν σπίτια, έμαθα. Και οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές. 50-60χμ από τη Λεμεσό δεν το θεωρώ πολύ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον είναι ρεαλιστικό, γιατί παίζει ρόλο και η κατάσταση του δρόμου.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.384
Πόντοι
3.656
Kalogero ...Κυανή Ακτή να πάει άνδρας μόνος που θέλει να γαμάει τάνες ;; Και να πίνει ; Και να τρώει έξω ;; Και να έχει και αμάξι ;;;

Μιλάμε για πάνω από 15Κ το μήνα ατομικά έξοδα. Μη μου πεις ότι βγαίνει λιγότερα.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.384
Πόντοι
3.656
Αν αράξω εκεί, τα καλοκαίρια μπορεί να ανεβαίνω στο βουνό. Πολλοί ντόπιοι νοικιάζουν σπίτια, έμαθα. Και οι αποστάσεις δεν είναι μακρινές. 50-60χμ από τη Λεμεσό δεν το θεωρώ πολύ, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον είναι ρεαλιστικό, γιατί παίζει ρόλο και η κατάσταση του δρόμου.

Οδήγηση lht δεν είναι παράγοντας που σε απασχολεί ;;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom