Τύπε αυτο ειναι ελληνικο παράδοξο,καταναλωση και λεφτά στα χέρια των τεμπέληδων δε παίζει στον πολιτισμενο πλανήτη ΠΟΥΘΕΝΑ,περιγράφεις μια ανωμαλία που δε καταλαβαίνεις,δεν εισαι ο μόνος,αυτο που συμβαινει στην Ελλάδα δημιουργηθηκε απο τους Δυτικους για γεωπολιτικους λόγους και για την προσδεση της Ελλάδας στο άρμα τους,πάνε τωρα να το φτιάξουν άγαρμπα και να εξορθολογισουν κανοντας μια κανονικη χωρα την Ελλάδα οπου θα περνουν πιο πολλα λεφτα και θα ξοδευουν οσοι δουλευουν και αξιολογουνται,αλλα τωρα αυτο δεν ειναι κάτι το τόσο απλό
Το οτι μπορει να μην συμβαινει πουθενα αλλού στον κοσμο, μου ειναι επιεικως αδιαφορο. Εγω ξερω οτι ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ. Εξαλλου, το λεει και η πραγματικοτητα. Αν το προβλημα ηταν οι υψηλοι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων, θα επρεπε το ελληνικο προβλημα να λυθει ΑΥΤΟΜΑΤΑ με την μειωση τους. Οχι? Αντιθετως, κατερρευσε το συμπαν.
Ακου κατι φιλε μου.
Σε ενα χωριο ηξερα καποιον που ειχε ενα μηχανημα γεωτρησης. Ε σε αυτο το μηχανημα υπηρχε ενας μαστορας που του ειχε κανει εκατο πατεντες, καθε φορα καποια βιδα λασκαριζε, ερχοταν, την εσφιγγε και δουλευε μια χαρα και εβγαζε οσο νερο χρειαζοταν.
Μετα ο μαστορας αυτος πεθανε, και ανελαβε ενας αλλος. Μολις ειδε το μηχανημα, φρικαρισε. "Τι ειναι αυτα" λεει, "τι πατεντες ειναι αυτες. ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ". Και αρχιζει να βγαζει τις πατεντες και να φτιαχνει το μηχανημα οπως λενε "τα βιβλια". Ε σε πληροφορω το μηχανημα δεν ξαναδουλεψε ποτέ οπως πριν.
Συμπερασμα.
Η καθε χωρα ειναι διαφορετικη. Η καθε χωρα λειτουργει οπως εχει καταληξει να λειτουργει, μετα απο ζυμωσεις και διεργασιες δεκαετιων. Το να ερθει ο καθε σάχλας να εφαρμοσει αυτα που ειδε σε καποια βιβλια χωρις καμια επιγνωση της πραγματικοτητας, ειναι μια μπούρδα και μιση.
Οσες θεωριες και να μου αναπτυξεις, εγω ξερω τι μου ειπε ενας καταστηματαρχης. "Δουλευα με δημοσιους υπαλληλους. Αυτοι μου εκαναν τζιρο. Οταν μειωθηκαν οι μισθοι τους, δεν ερχονταν πια και εκλεισα και αφησα ανεργους πεντε ανθρωπους".
Πες μου τωρα εσυ οτι αυτο ειναι "λαθος".