Γάμησέ τα.Οχι μόνο με τους φόρους αλλά και με τις ασφαλιστικές εισφορές,την ασφάλεια υγείας,τη σύνταξη κτλ.Και χίλια δυο άλλα κόλπα.
Γενικά το σύστημα είναι φτιαγμένο στη λογική για να σου επιτρέψω να δουλέψεις και να φτιαχτείς πρέπει να δώσεις και σε μένα να φάω.Είναι το σοδιαλδημοκρατικό μοντέλο,λειτουργεί όμως στην πράξη.
Οι γερμανοειδείς θεωρούν αυτοννόητο οτι τα άτομα υψηλής επίδοσης και οι εργατικοί θα δουλεύουν και για τους άλλους.Για την ακρίβεια τους δίνουν σαν αμοιβή ένα 40% του χρόνου που δουλεύουν.
Αν δουλεύεις οχτώ ώρες πληρώνεσαι για τις πέντε και οι άλλες τρεις πάνε στους άλλους.Αν η επιχείρηση έχει κέρδος,δουλεύεις 9 ώρες,μία ώρα πάει για το κέρδος της επιχείρησης,3 στους άλλους και πέντε παίρνεις εσύ.Χοντρικά βέβαια.
Αν είσαι άτομο πολύ υψηλής επίδοσης σε ξεζουμίζουν κυριολεκτικά,μπορεί να μην παίρνεις ούτε 30% πίσω από όσο πραγματικά βγάζεις.
Δυτική Ευρώπη η μέτρηση της επίδοσης απαγορεύεται δια νόμου.Θεωρείται ντε φάκτο οτι η μέτρηση επιδόσεων ανά εργαζόμενο είναι αδύνατη.Δεν υπάρχουν αξιόπιστα αντικειμενικά κριτήρια.
Π.χ. μπορεί να εξυπηρετήσεις 20 πελάτες και ο δίπλα συνάδελφος 5 πελάτες αλλά δεν γίνεται να μετρηθεί ο βαθμός ψυχικής ευχαρίστησης των πελατών που εξυπηρέτησε ο συνάδελφος οπότε η μέτρηση επιδόσεων με αριθμούς απαγορεύεται.
ΗΠΑ,αγγλοσαξωνικό κόσμο τα μετράνε αυτά βέβαια αλλά εκεί είναι τρελάκηδες,παίζει άκρατος καπιταλισμός,κέρδος και Θεός είναι το δολλάριο.Για αυτό και βλέπουμε αυτά που βλέπουμε.
Ο ανήμπορος κάποια στιγμή θα αντιδράσει,πρέπει κάτι να του δίνεις.
Γερμανία το θεωρούν και λογικό σε στυλ εντάξει δε δουλεύει η άλλη πολύ αλλά έκανε παιδιά που θα δουλέψουν για εμάς στο μέλλον,οπότε ας πάρει κάτι και αυτός που τη γάμησε.
Είναι κοινή οικογένεια,νιώθουν αλληλεγγύη.Αγγλία,ΗΠΑ κτλ τι αλληλεγγύη να νιώθει ο άλλος με τους Μαγκρέμπ,τα πάκια,τους αράπηδες κτλ?Ιδιωτική ασφάλιση σου λέει,ελάχιστοι φόροι όλα τα λεφτά που βγάζω δικά μου και τέλος.