Το χειροτερο απ ολα ειναι η εργασιακη υποκρισια, δηλαδη οι περισσοτεροι ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ενω δεν κανουν τιποτα για ωρες.
Δεν κάνουν τίποτα αλλά μιλάνε πολύ,ντοκουμεντάρουν,κουτσομπολεύουν,κάνουν δίκτυο κτλ οπότε έχουν δύναμη που δεν μπορείς να αγνοήσεις.
Οι Βαλκάνιοι είμαστε της πράξης σιγά μη χάσω χρόνο και ενέργεια με το μπλα μπλα,τις διαδικασίες,τα πώς πρέπει και τα οργανωτικά ζητήματα και τις μαλακίες.Με εκνευρίζουν αυτά και κυρίως η δυτική υποκρισία δεν τα αντέχω τα συστήματά τους.Και αυτοί εμετό θέλουν να κάνουν δε νομίζω να τα γουστάρουν αλλά έτσι είναι.
Μπορεί και να γουστάρουν βέβαια να ηδονίζονται με τις απαγορεύσεις και τους κανόνες,ποιος ξέρει.
Είναι διαφορετικοί,έχουν άλλη ψυχολογία.Ξέρω τι κάνουνε αλλά η ψυχολογία τους μου είναι ξένη.Αυτά που τους αρέσουν δεν τα καταλαβαίνω σαν πηγή ευχαρίστησης.Αυτά που αρέσουν σε εμένα αυτοί τα θεωρούν μαλακίες.Αυτά που αρέσουν σε αυτούς,μου φαίνονται πολύ σκληρά και βαρετά.
Σε αυτούς αρέσει η ειρωνία,σε εμένα ο χαβαλές.Εμένα με εκνευρίζει η ειρωνία και ο σαρκασμός,αυτούς τους εκνευρίζει ο χαβαλές και ο σταρχιδισμός.
Αυτούς τους αρέσει να τρώνε στη δουλειά όλοι μαζί και να κουβεντιάζουν εμένα μου αρέσει να τρώω μόνος χωρίς να με ενοχλούνε.
Σε αυτούς αρέσουν τα διαλείμματα και το κουτσομπολιό,εμένα μου φαίνονται ανούσια και βαρετά προτιμώ να δουλεύω ή να γαμάω στον ελεύθερο χρόνο.
Και για τους περισσότερους Ελληνες πιστεύω τα ίδια ισχύουν.Γιατί να χαίρεσαι που βλέπεις τη χοντρή να τρώει μαζί σου και να λες εξυπνάδες.Οι Γερμανοί γουστάρουν βέβαια,άλλη φάση.
Εγώ διδάσκω ελληνικό πολιτισμό τους έχω μάθει το μπράβο,το έλα ρε πούστη,το γαμώτο,το ρε μαλάκα,ρε φίλε κτλ και ακούω που το λένε και μεταξύ τους.Αλλά δεν έχουν απλά το mindset του Ελληνα,είναι τελείως outlandish για εμάς.
Είναι αλλιώς,πιστεύω το 80% των Ελλήνων δεν καταλαβαίνει Χριστό εδώ.Δεν πιάνουν ποτέ πώς λειτουργεί το σύστημα.Μόνο οι ευρωπαίζοντες το καταλαβαίνουν και γουστάρουν.Οι άλλοι τα ζώα μου αργά.Ζουν Γερμανία 40 χρόνια και στο μυαλό τους έχουν συστήματα Ελλάδας.Ειδικα΄όσοι έρχονται από επαρχία,μικρές πόλεις και χωριά.Είναι τόσο hard geared ο Ελληναράς που ανάθεμα και αν καταλαβαίνει τίποτα ή έχει τη διάθεση να προσαρμοστεί στοιχειωδώς.