Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 998K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 42 άτομα (0 μέλη και 42 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

  • Ναι, ειναι λιποταξια

    Ψήφοι: 89 25,0%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

    Ψήφοι: 267 75,0%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    356

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
Θυμάσαι μια τρομερή μηχανή που είχε σχεδιάσει ο συγχωρεμένος ο Jobs? Next λεγόταν, αποτυχία εμπορική, με λειτουργικό βασισμένο σε Unix, Next OS.

Αν δεν κάνω λάθος, έχουν περάσει και τα χρόνια, το macOS πρόκειται για μετεξέλιξη του Next OS. Δεν έχω γκουγκλάρει. Ότι θυμάμαι. Κάνω λάθος; :think:

Ειπαμε, να παιξουμε με τις λεξεις...
Γιαυτο  ειπα να το ξαναγραψει...
Τo Linux ειναι μεταγενεστερο του OS, αρα σε καμια περιπτωση δεν μπορουμε να λεμε οτι το OS ειναι Linux.
Και τα δυο εχουν "προγιαγιαδες" το Unix.
Δεν μπορει ομως η "κορη" να δωσει ονομα στην "μαμα"....
To σωστο θα ηταν να ελεγε οτι το OS ειναι Unix, οπως και το Linux. Βεβαια τωρα δεν εχουν καμια σχεση... Μακρυνα "ξαδελφια" ειναι.
 

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.478
Κριτικές
1
Like
6.167
Πόντοι
2.356
To σωστο θα ηταν να ελεγε οτι το OS ειναι Unix, οπως και το Linux. Βεβαια τωρα δεν εχουν καμια σχεση... Μακρυνα "ξαδελφια" ειναι.
Σωστά. Σημειολογία είναι όλο αυτό. Δε διαφωνούμε πουθενά, πιστεύω.

 

Mitsos_35

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2019
Μηνύματα
658
Κριτικές
2
Like
410
Πόντοι
26
Ωραιες μποτες ρε δημητρακη,ψαρωνουν η γκομενες με α υτα? Πιστευω οτι ψαρωνουν περισσοτερο με το σιδερενιο αλογο,ειχες δειξει ενα κοκκινο αυτοκινητο οτι θες να παρεις,ηταν πολυ καλο θυμαμαι.. Ρε τραμου,αν λες οτι βγαζεις τοσα,αγορασε κανα bitcoin αν ειναι.... Τα επομενα χρονια θα φτασει 20-25Κ να το θυμασαι...
 

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Μηνύματα
681
Κριτικές
20
Like
310
Πόντοι
5.785
Εσυ έγραψες ότι μετράει από αυτά που λέει? :2funny:νόμιζα ότι τον έχει δει απο κοντά!Αυτά που λέει ειναι όλα για γέλια  :2funny:
  Γράφει ότι βγάζει λεφτά αλλά είναι εντελώς μίζερος  :2funny:
  Εγώ όταν με αμφισβήτησε κάποιος έβαλα αποδείξεις αυτός μόνο μπούρδες μας γράφει  :jerking:.
  Τυχαίνει να έχω αρκετούς φίλους στην Αγγλία και έχω δει πως ζούνε.Οι κονομημενοι μένουν μεσα στο Λονδίνο σε δικο τους διαμερισμα ,καποιοι απ αυτους νοικιαζουν έχουν αμαξια αν ακουω οτι κάποιος μένει έξω από την πόλη κατευθειαν καταλαβαινω οτι ίσα ίσα ζούνε.Μιλαμε για άθλιες συνθήκες σε κελιά σαν αυτο που σας έβαλα στις φωτο!
  Αν δεν ήταν ετσι και δεν ήταν άφραγκος εκτός του ότι θα έμενε μέσα στο Λονδίνο και θα είχε αμάξι αξιας 100.000+ θα μας είχε βαλει εκατονταδες φωτο  :2funny:.Απλος είναι ένας φτωχομπινές  :2funny: :2funny: :2funny:
Καλά που μου το είπες Θα κανω οικονομια να μαζεψω τα 100 Ευρω πιστεύω με 5-6 μήνες οικονομία να τα μαζέψω γιατί εγώ είμαι φτωχός  :2funny:δεν ακούς τον Βλάκμαν?λεει οτι με το ζορι ζω και δεν εχω φραγκο  :headbang:τα μπουφάν που έχω και λέω οτι ειναι απο φίδι είναι από πλαστικό  :2funny:οι γούνες μου ειναι συνθετικές  :rockon:
  Πήγα στις Η.Π.Α για να πάρω μπότες από πλαστικά φίδια  :jerking: :2funny:γιατι δεν είχα λεφτά για αληθινές  :2funny:
  Λογικά ο Τραμουντάνα που βγάζει 20.000  λίρες το μήνα  :jerking: :2funny:και δεν εχει αμαξι για να μην πληρωνει 300 το μηνα  :2funny:και μενει σε ενα κελί  για οικονομία :2funny:πιστεύω δε θα έχει πρόβλημα να σου χαρίσει 2.000-3.000 λίρες  :2funny:

εχεις καμμια σχεση με τους Μεξικανους διδυμους απο το breaking bad???
Episode-2-Cousins-Skull_Boots_Brevard_2c.jpg
 

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Μηνύματα
7.870
Κριτικές
15
Like
11.876
Πόντοι
3.846
Μπουρδελο το θέμα πάλι.
Συζήτηση για MAC, αμάξια, παπούτσια από φίδια και άλλες ιστορίες για αγρίους.

Καλά το πάτε.
Ουσία μηδέν
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.728
Like
3.135
Πόντοι
506
Η συγκεκριμενη κοπελα ειναι η κλασικη αριστερη που χαιρεται να μενει ανεργη και να την απορριπτουν ολα τα αφεντικα, γιατι ετσι δικαιωνονται οι αριστερες της εμμονες για το σαπιο καπιταλιστικο συστημα
.....ποιoς νέος άνθρωπος χαίρεται να είναι άνεργος και να βλέπει τα όνειρά του να γκρεμίζονται;

Ελληνική Οικονομία 31.07.2019
Eurostat: Στο 39,6% η ανεργία στους νέους τον Απρίλιο


Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) ανήλθε στο 39,6%.
Τον Ιούνιο η ανεργία των νέων διαμορφώθηκε στο 14,1% στην ΕΕ και στο 15,4% στην Ευρωζώνη. Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (39,6%), στην Ισπανία (32,4%) και στην Ιταλία (28,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (5,5%) και στην Ολλανδία (6,5%).



Αχτσιόγλου: Η ανεργία των νέων με κυβέρνηση ΝΔ εκτινάχθηκε στο 60%

Η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι «η ΝΔ ήταν κυβέρνηση όταν η ανεργία εκτινάχτηκε στο 28% και η ανεργία των νέων στο 60%». Από το 2015, πρόσθεσε, έχουν δημιουργηθεί 370.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία έχει μειωθεί στο 18,5%. «Έχουν γίνει βήματα και πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να είναι ικανοποιητική η κατάσταση στην αγορά εργασίας», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ καταγγέλλει τους μισθούς που η ίδια δημιούργησε. Ήταν η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που μείωσε τον κατώτατο μισθό σε μία νύχτα κατά 22% και κατά 32% για τους νέους θεσπίζοντας τον υποκατώτατο και πάγωσε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, δηλαδή τη δυνατότητα να πετυχαίνουν αυξήσεις οι εργαζόμενοι στους κλάδους τους.


 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.728
Like
3.135
Πόντοι
506
New York Times: «Νεκροταφείο ονείρων» η Ελλάδα
06.06.2018

«Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση» γράφει η αμερικανική εφημερίδα και επισημαίνει: «Και ακόμη φεύγουν»

Σε εκτενές δημοσίευμα, η αμερικανική εφημερίδα αναφέρεται στους Ελληνες οι οποίοι μετανάστευσαν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στη Γερμανία, και δεν κάνουν σχέδια να επιστρέψουν.

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Οταν συνειδητοποιείς ότι η χώρα σου έχει γίνει νεκροταφείο ονείρων, προσπαθείς να βρεις όνειρα αλλού», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ο Κωνσταντίνος Κακογιάννης, ένας από τους πολλούς Ελληνες μηχανικούς που έφυγαν για το Düsseldorf τα τελευταία χρόνια.

«Ενώ η Ευρώπη βγαίνει τελικά από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη προκλήσεις. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελληνες έχουν γίνει οικονομικοί μετανάστες από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση, μια από τις μεγαλύτερες εξόδους από χώρα της ευρωζώνης. Και ακόμη φεύγουν», γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας ότι ανάμεσά τους είναι γιατροί, τεχνικοί, αρχιτέκτονες και άλλοι ικανοί επαγγελματίες, όπως και άνθρωποι που αποφοίτησαν πρόσφατα και αναζητούν δουλειές στη βόρεια Ευρώπη.

«Καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα»

«Οι μηχανικοί συνδέονται με την ανάπτυξη μιας χώρας», δηλώνει η Μάρθα Ουζουνίδου, χημικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, που πήγε στο Düsseldorf τον περασμένο Οκτώβριο. «Ομως, δεν συμβαίνει καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα», συμπληρώνει.

Οι μηχανικοί που μένουν πίσω συνήθως υποστηρίζονται από τους γονείς τους, ή βρίσκουν δουλειές με λιγότερα χρήματα, αναφέρει ο κ. Καπόγλου.

«Οι Γερμανοί μας καλωσόρισαν. Θέλουν ανθρώπους με υψηλή ειδίκευση», αναφέρει ο κ. Καπόγλου.
Αυτό είναι ειρωνικό για τις οικογένειές τους, πίσω στην Ελλάδα. Πολλοί Ελληνες κατηγορούν την Ανγκελα Μέρκελ για τα δεινά τους, παρατηρούν οι New York Times. Ομως, οι Ελληνες που έφυγαν είναι περισσότερο θυμωμένοι με τη δική τους κυβέρνηση, η οποία, λένε, επί χρόνια διαχειρίστηκε λάθος την οικονομία, αποτυγχάνοντας να βάλει τέλος στη διαφθορά, να περιορίσει το Δημόσιο ή να «ζωντανέψει» τις επενδύσεις, επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ο κ. Κακογιάννης, μηχανικός που έφυγε μαζί με την σύντροφό του από την Ελλάδα, αντιστάθηκε σε αυτή την απόφαση έως το 2016. Πριν από αυτό, έκανε τρεις ερευνητικές δουλειές με τις οποίες μετά βίας πλήρωνε το νοίκι. Παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς του, έστειλε βιογραφικά στο εξωτερικό και σύντομα του πρόσφεραν δύο δουλειές στη Silicon Valley. Προτίμησε μια θέση στο Düsseldorf, για να είναι πιο κοντά στην Ελλάδα.

Η σύντροφός του, Καλλιόπη Ράπτη, είχε εταιρεία διαδικτυακής εκμάθησης γλωσσών στην Ελλάδα. «Παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις για την παροχή βοήθειας σε μικρότερες επιχειρήσεις, περνούσε τον μισό χρόνο της με τη γραφειοκρατία και τους φόρους που άλλαζαν. Για να γίνει η καταχώρηση της εταιρείας της στη Γερμανία, όταν εγκαταστάθηκε εκεί, χρειάστηκε πέντε λεπτά σε μια διαδικασία που έγινε διαδικτυακά», αναφέρει το δημοσίευμα. «Στην Ελλάδα, ήταν ένα χάλι. Στη Γερμανία, η προσέγγισή τους είναι “Αν σε βοηθήσουμε να βγάλεις λεφτά, θα πληρώσεις φόρους”», περιγράφει η ίδια.

Χαρακτηριστικό αυτό που λέει ο κ. Κακογιάννης. Παραδέχεται ότι η μητέρα του τον πιέζει να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Να γυρίσω σε τι; Στο να μην έχω δουλειά και μέλλον;», της απάντησε. Με τη σύντροφό του, κ. Ράπτη, σχεδιάζουν πλέον να αποκτήσουν παιδί, αλλά όχι στην Ελλάδα όπως θα ήθελαν οι γονείς τους. «Στη Γερμανία, έχουμε ελπίδα για το μέλλον, όπως θα έχει και το παιδί μας», εξηγεί η κ. Ράπτη.

 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.728
Like
3.135
Πόντοι
506
https://[URL unfurl="true"]www.in.gr/wp-content/uploads/2019/02/%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%B1-1024x319.png[/img[/URL]]

[i]Ιταλική «Il sole 24 ore»
«Η Ελλάδα και η κρίση που δεν έχει τελειώσει ακόμα: τι ωθεί τους νέους ανθρώπους στη μετανάστευση»
Φεβρουάριος 2019

«Το ερώτημα είναι απλό: ‘’Αν ζείς στην Ελλάδα και έχεις πτυχίο στη μηχανική ρομποτικής, τι κάνεις; Φεύγεις. Δεν υπάρχει μέλλον εδώ’’ είναι η φράση με την οποία ξεκινά το άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα και η κρίση που δεν έχει τελειώσει ακόμα: τι ωθεί τους νέους ανθρώπους στη μετανάστευση».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα «Ιl sole 24 ore» σε σημερινό δημοσίευμά της, «τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα».

Παρά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο στις αγορές, φαίνεται πως η Ελλάδα δεν έχει αφήσει την οικονομική κρίση πίσω της, καθώς όλο και μεγαλύτερα ποσοστά νέων ανθρώπων εγκαταλείπουν τη χώρα για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2017 συνολικά μισό εκατομμύριο Έλληνες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό την αμέσως προηγούμενη πενταετία, σε μεγάλο βαθμό κάτω των 40 ετών.

«Οι αριθμοί σίγουρα εντυπωσιάζουν για μια χώρα 11 εκατ. κατοίκων. Αλλά ανησυχιά προκαλεί κυρίως η ποιότητα. Εκείνοι που φεύγουν είναι κυρίως τα λεγόμενα «ταλέντα», οι νεαροί που έχουν σπουδάσει, μιλούν καλά ξένες γλώσσες και μεγάλωσαν με μια ευρωπαϊκή ευαισθησία.

Οι στατιστικές, όπως αναφέρει η Il Sole 24 ore, αποκαλύπτουν τον Γολγοθά μιας γενιάς που βγάζει 1.000 ευρώ μεικτά με μια ή περισσότερες εργασίες, ενώ [u]το ποσοστό του πληθυσμού «στα όρια της φτώχειας[/u]» έφθανε το 2017 στο 34,8%.[/i]

 

_Paixtis_

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Μηνύματα
196
Like
3
Πόντοι
1
Εγώ πάντως θα του δώσω λίγες μέρες break του Βαλκάνιου ξεφτίλα.

Δε γουστάρω τα gangbang, τώρα που το μισό site τον χυνει στη μάπα σιχαίνομαι.

Θα επανέλθω και θα τον ξεκωλιασω ΠΑΛΙ μόνος μου όταν κρίνω απαραίτητο.
 

Christos Savvidis

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2018
Μηνύματα
7.704
Like
822
Πόντοι
146
Δεν ηξερα οτι οι μουναρες "πεφτουν" αν φορας μποτες με φιδοκεφαλες.

Που ειναι ο Λευτερης να πει για τους φιδεμπορες....Λευτερηηηηηη


 :S :S :S
 

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Μηνύματα
4.101
Κριτικές
52
Like
17.638
Πόντοι
10.686
απλα ξεχασες να αφησεις εντος της περικοπης τη γραμμη διευθυνσεων του browser και φυσικα τα ονοματα του σαιτ και του καναλιου σας για να παμε κι εμεις εκει να δουμε την αγγλοφωνη γερμανιδα που τη γαμας
Αφού υπάρχουν αγγλόφωνες Γερμανίδες, γιατί μας φαίνεται περίεργο που γαμάμε ελληνόφωνες Αλβανίδες; Μήπως πρέπει να το πάρουμε αλλιώς και να βγάλουμε τις παρωπίδες;
 

paxoulokompsos

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Μηνύματα
245
Like
127
Πόντοι
1
Τι εγινε ρε παιδια εδω μεσα χτες! Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι κερδιζουν αυτοι που ανεβαζουν ψευτικες φωτογραφιες εκτος απο το να ξεφτυλιζονται στο τελος.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Εγώ πάντως θα του δώσω λίγες μέρες break του Βαλκάνιου ξεφτίλα.

Δε γουστάρω τα gangbang, τώρα που το μισό site τον χυνει στη μάπα σιχαίνομαι.

Θα επανέλθω και θα τον ξεκωλιασω ΠΑΛΙ μόνος μου όταν κρίνω απαραίτητο.

To καλσόν σου μόνο μη σκίσεις ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ :effemine:
 

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.478
Κριτικές
1
Like
6.167
Πόντοι
2.356
Τι εγινε ρε παιδια εδω μεσα χτες! Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι κερδιζουν αυτοι που ανεβαζουν ψευτικες φωτογραφιες εκτος απο το να ξεφτυλιζονται στο τελος.
Γιατί το λες αυτό, ρε τύπε;

Εσύ δεν είχες φίλους που έλεγαν ότι είχαν γαμήσει τρομερές μουνάρες Σουηδέζες στην πενταήμερη στη Ρόδο; :grin: :grin:
 

_Paixtis_

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2010
Μηνύματα
196
Like
3
Πόντοι
1
Ρε φιδεμπορα δε χόρτασες ξεφτυλισμα?

Ρόμπα έγινες, σε πήραν χαμπάρι όλοι χτες... Το μισό site σε έχυσε στη μάπα.

Ρε αποτυχημένε σοβαρά τώρα, αν είχες την ελάχιστη αξιοπρέπεια θα ζήταγες συγνώμη η θα κρυβοσουν.

Τεσπα, για να είμαι ειλικρινής σε λυπήθηκα χτες, σταματάω.
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Ρε φιδεμπορα δε χόρτασες ξεφτυλισμα?

Ρόμπα έγινες, σε πήραν χαμπάρι όλοι χτες... Το μισό site σε έχυσε στη μάπα.

Ρε αποτυχημένε σοβαρά τώρα, αν είχες την ελάχιστη αξιοπρέπεια θα ζήταγες συγνώμη η θα κρυβοσουν.

Τεσπα, για να είμαι ειλικρινής σε λυπήθηκα χτες, σταματάω.

ΨΟΦΑ ΚΛΩΝΕ
 
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Μηνύματα
7.755
Κριτικές
1
Like
9.940
Πόντοι
2.356
Να ξεκλειδώσω τα privat videos από το κανάλι μας,να ανεβάσω απόσπασμα εδώ βίντεο,να κάνω αυτό που είπε ο αρχηγός και να ποστάρω και μετά την πούτσα μου;

Να χάσω ξανά το απόγευμα με τα γνωστά μπσταρδάκια και τους κλώνους τους;

Για να δούμε..




 

Συνημμένα

  • FGDDFd.jpg
    FGDDFd.jpg
    188,3 KB · Εμφανίσεις: 35

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Μηνύματα
64.398
Like
23.057
Πόντοι
5.506
Να ξεκλειδώσω τα privat videos από το κανάλι μας,να ανεβάσω απόσπασμα εδώ βίντεο,να κάνω αυτό που είπε ο αρχηγός και να ποστάρω και μετά την πούτσα μου;

Να χάσω ξανά το απόγευμα με τα γνωστά μπσταρδάκια και τους κλώνους τους;

Για να δούμε..


Τύπε, μην το πάρεις προσωπικά αλλά καλύτερα να εξαφανιστείς λίγο καιρό.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
13
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Μπουρδελο το θέμα πάλι.
Συζήτηση για MAC, αμάξια, παπούτσια από φίδια και άλλες ιστορίες για αγρίους.

Καλά το πάτε.
Ουσία μηδέν
καλα που τα θρεντ του σαη εχουν και τιτλους τυπε για να μην γραφει ο καθενας οτι θελει  :-(
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom