Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Γειά σας.

Λαμβάνω αρκετά τέτοια και τα προσπερνώ, αλλά έτσι για αλλαγή ας κάνω μια προσπάθεια να προσφέρω στο νήμα.  Για πληροφορικάριους, αυτό μου ήρθε σήμερα, θέση developer στο "Max Planck Institute for Demographic Research."

Η γνώμη μου για κάποιον που ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους δουλειές:

Ετοιμάστε ένα καλό βιογραφικό, το οποίο να περιλαμβάνει μια λίστα με μερικές γραμμές ως περίληψη με εργασίες που έχετε κάνει και στο τέλος μια λίστα με τις τεχνολογίες που έχετε χρησιμοποιήσει, π.χ. γλώσσες, frameworks, κλπ.

Τέλος, παίδες, εκεί που λέει "Why you are interested" κλπ. δεν χρειάζεται να πείτε "Ήμουνα που λες καυλωμένος να την πέσω στον [Β.Π. | kman | Dimitrakis | άλλον] και μπαμ, εμφανίζεται η ανακοίνωση και με γείωσε, λέω Δε γαμιέται, ας στείλω το βιογραφικό..."

Νάστε καλά.

A PhD in Computer Science, Informatics or a related discipline (or equivalent level of experience) is desirable.

Τύπε, είμαι σίγουρος ότι το έβαλες στο σωστό φόρουμ.

Θα βουλιάξει το Μαξ Πλανκ από τα βιογραφικά των υποψηφίων και θα παραλύσει η λειτουργία του μέχρι να αποφασίσουν.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
ειπα οτι δεν θα ξαναγραψω εδω για κανα μηνα μετα τα παραπονα μερικων αναλατων οτι τους χαλαμε την ενημερωση για την καριερα στο εξωτερικο
απο τοτε που σταματησα να γραφω ομως δε βλεπω καμια υψηλη συζητηση
η δεν θα γραφει κανεις η καπου καπου θα σπαει η ερημια με παπαριες του ξεφτιλισμενου μυθομανη
μετα απο την επικη ξεφτιλα που του εκανα δεν εχω πια ορεξη να τον περιπαιξω αλλο
σχεδον τον λυπαμαι

Εφαγες ολο το χαρτζηλικι με τα πακια και ηρθες να σε κατουρησουμε τζαμπα?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
Γειά σας.

Λαμβάνω αρκετά τέτοια και τα προσπερνώ, αλλά έτσι για αλλαγή ας κάνω μια προσπάθεια να προσφέρω στο νήμα.  Για πληροφορικάριους, αυτό μου ήρθε σήμερα, θέση developer στο "Max Planck Institute for Demographic Research."

Η γνώμη μου για κάποιον που ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους δουλειές:

Ετοιμάστε ένα καλό βιογραφικό, το οποίο να περιλαμβάνει μια λίστα με μερικές γραμμές ως περίληψη με εργασίες που έχετε κάνει και στο τέλος μια λίστα με τις τεχνολογίες που έχετε χρησιμοποιήσει, π.χ. γλώσσες, frameworks, κλπ.

Τέλος, παίδες, εκεί που λέει "Why you are interested" κλπ. δεν χρειάζεται να πείτε "Ήμουνα που λες καυλωμένος να την πέσω στον [Β.Π. | kman | Dimitrakis | άλλον] και μπαμ, εμφανίζεται η ανακοίνωση και με γείωσε, λέω Δε γαμιέται, ας στείλω το βιογραφικό..."

Νάστε καλά.

Αν κάποιος πληρεί τις προυποθέσεις, στην περίπτωση του ινστιτούτου του Μονάχου, μπορώ να μεσολαβήσω προσωπικά.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.485
Πόντοι
5.006
Σχεδόν έξι στους δέκα (το 58%) Έλληνες επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όσον αφορά τους λόγους επιστροφής, οι περισσότεροι (το 70%) αναφέρουν την ποιότητα ζωής, καθώς και την επιθυμία να είναι κοντά στις οικογένειές τους (42%). Οι προϋποθέσεις που, όπως λένε, θα διευκόλυναν την επιστροφή τους στην Ελλάδα, σχετίζονται με την αύξηση των αποδοχών τους (44%) και με την εύρεση εργασίας στον τομέα της ειδίκευσης τους στη χώρα μας (36%).

Αυτά προκύπτουν, σύμφωνα με το Εθνικό κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), από τα προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας για την καταγραφή των αναγκών, των δεξιοτήτων και των προθέσεων των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΕΚΤ ”Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας”, στόχος της οποίας είναι η δικτύωση των Ελλήνων επιστημόνων παγκοσμίως και η σύνδεση τους με την ελληνική οικονομία.

Στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας βρίσκεται μία ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποίας παρέχονται στοχευμένες υπηρεσίες στους Έλληνες επιστήμονες του εξωτερικού και ενισχύεται η ανάπτυξη δυναμικών δεσμών με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Μέχρι σήμερα σε αυτήν έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.200 Έλληνες από 40 χώρες.

Αναφορικά με την πρόθεση της διασύνδεσής τους με την Ελλάδα, ένα πολύ υψηλό ποσοστό (86%) ενδιαφέρεται για δράσεις που αφορούν τη μεταφορά καλών πρακτικών, γνώσης και τεχνολογίας στην Ελλάδα. Επίσης, το 84% ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, το 80% ενδιαφέρεται να συνεργαστεί σε δράσεις με αντικείμενο την έρευνα & ανάπτυξη, ενώ ακολουθούν η πρόσβαση σε προγράμματα κινητικότητας επιστημόνων (75%), η ανάληψη/ανάθεση εργασιών σε ελληνικές εταιρείες/φορείς/οργανισμούς (71%) και η συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις για τη δημιουργία προϊόντων ή/και εργασιών (70%).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ”Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας”, σύμφωνα με το ΕΚΤ, στα μέσα Απριλίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί ένας νέος θεσμός, που αυτές τις ημέρες ψηφίζεται στη Βουλή, για την επιβράβευση των δικτυώσεων των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού με την ελληνική οικονομία και το σύστημα έρευνας και καινοτομίας.

Με βάση εξάλλου τα αποτελέσματα που προέκυψαν από έρευνες του ΕΚΤ, σε σύνολο 2.697 ωφελούμενων υποτρόφων, ο ένας στους πέντε (το 20%) επέστρεψε από το εξωτερικό, όπου διέμενε τα τελευταία πέντε έτη για επαγγελματική απασχόληση και σπουδές. Επίσης για το 39% των ωφελούμενων υποτρόφων που αναζητούσαν εργασία στο εξωτερικό, λειτούργησαν ανασταλτικά στην προοπτική μετεγκατάστασης τους μια σειρά από δράσεις στην Ελλάδα, όπως αυτές που χρηματοδοτεί το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), στην προσπάθεια αντιμετώπισης της φυγής του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εκπαίδευσης στο εξωτερικό.

Μια ακόμη σχετική δράση του ΕΚΤ είναι η παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των νέων επιστημόνων μετά τη λήψη του διδακτορικού τους. To EKT διερευνά την κινητικότητα των νέων διδακτόρων, αξιοποιώντας τα στοιχεία του Εθνικού Αρχείου Διδακτορικών Διατριβών και συσχετίζοντας τα με τις επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Η επεξεργασία αυτών των στοιχείων βρίσκεται σε εξέλιξη και, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, για τους διδάκτορες στους οποίους απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος σπουδών κατά τα έτη 2002, 2007 και 2012, καταγράφεται κινητικότητα προς το εξωτερικό, η οποία εντείνεται τα έτη 2011 έως 2014. Αντίθετα, παρατηρείται μικρή υποχώρηση της «εξόδου» τους κατά τα τελευταία έτη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Αυτό που λέμε πολλοί,ακόμα και με λιγότερα από 1500,θα γυρνούσαν χτες.Άρα τρώνε πούτσα εκεί πάνω,κι ας το παίζουν ιστορία όταν κατεβαίνουν.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Είμαι τώρα Αθήνα και μου φαίνεται τελείως χάλια.Ουτε 30% της Γερμανίας δεν πιάνει πλέον οικονομικά.Αβυσσαλεα διαφορά σε υποδομές,αυτοκίνητα,οργάνωση κτλ.
Για μη γόνους,μη βύσματα,μη ΔΥ και μη διαμένοντες σε πολύ τουριστικές περιοχές,το εξωτερικό είναι πλέον σχεδον μονόδρομος.
Η Ελλάδα αξίζει μόνο για γόνους,βύσματα,ψωλάδες,ΔΥ που καιναυτοι δηλαδή βλέπουν να πάνε από το κακό στο χειρότερο αφού οι κωπηλάτες αποχαιρετούν.
Η Ελλάδα στερείται κινητηρίου δυνάμεως,όσα λεφτά και να πέσουν εξαφανίζονται στο στροβιλο της μαύρης τρύπας.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Είμαι τώρα Αθήνα και μου φαίνεται τελείως χάλια.Ουτε 30% της Γερμανίας δεν πιάνει πλέον οικονομικά.Αβυσσαλεα διαφορά σε υποδομές,αυτοκίνητα,οργάνωση κτλ.
Για μη γόνους,μη βύσματα,μη ΔΥ και μη διαμένοντες σε πολύ τουριστικές περιοχές,το εξωτερικό είναι πλέον σχεδον μονόδρομος.
Η Ελλάδα αξίζει μόνο για γόνους,βύσματα,ψωλάδες,ΔΥ που καιναυτοι δηλαδή βλέπουν να πάνε από το κακό στο χειρότερο αφού οι κωπηλάτες αποχαιρετούν.
Η Ελλάδα στερείται κινητηρίου δυνάμεως,όσα λεφτά και να πέσουν εξαφανίζονται στο στροβιλο της μαύρης τρύπας.

Ε μάλλον αυτό θέλουν κι αυτοί,να γυρίσουν και να γίνουν δ.υ και ψωλάδες και στις γιορτές να πηγαίνουν στα χωριά τους.Υποδομές,αυτοκίνητα κλπ δεν ενδιαφέρουν κανέναν μάλλον.Αφού θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής εδώ είναι καλύτερη.

Επισκέπτης
δεν αντεχουν την ψυχολογικη βια τη σφαλιαρα και να τους κοιτανε σαν τριτοκοσμικους δουλους

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.485
Πόντοι
5.006
Αυτό που λέμε πολλοί,ακόμα και με λιγότερα από 1500,θα γυρνούσαν χτες.Άρα τρώνε πούτσα εκεί πάνω,κι ας το παίζουν ιστορία όταν κατεβαίνουν.

και το αρθρο λεει για επιστήμονες..πιστευω σε αυτους που φυγανε για σερβιτόροι ή άλλες ανειδίκευτες δουλειες, το ποσοστο που θελουν να  γυρισουν αγγιζει το 135%...

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
δεν αντεχουν την ψυχολογικη βια τη σφαλιαρα και να τους κοιτανε σαν τριτοκοσμικους δουλους

Eσύ ρε ΝΑΥΑΓΙΟ ούτε την ίδια σου την γλώσσα δεν κατάφερες να μάθεις τόσα χρόνια

Δικαιωση ολων [size=20pt]οσα[/size] υποστηριζω.

τι να κλάσεις στο εξωτερικό; :2funny:

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
ο λογος να θελει να μεταναστευσει κανεις απο την ελλαδα δεν ειναι ουτε οι υποδομες, ουτε τα αυτοκινητα, ουτε η οργανωση
ειναι το πολυ χαμηλο πνευματικο επιπεδο της πλειοψηφιας των ελληνων με ο,τι αυτο συνεπαγεται στην καθημερινοτητα, στις εκλογες, στις δυνατοτητες προοδου κλπ
ανθρωποι σαν τον ακαποειρα η τον βαλκανιο πουτσαρα ζουν και κινουνται διπλα μας και ειναι μεγαλο ερωτημα εαν θελεις να δουλευεις, να πληρωνεις φορους, να υφιστασαι την πολιτικη κυβερνησεων κλπ παρεα με τετοια ατομα

περαν αυτου, σαν τοποθεσια, καιρικες συνθηκες, ηθη και εθιμα κλπ η ελλαδα γαμαει
πολλοι αλλοδαποι θα ευχονταν να μενουν εδω και φυσικα η πλειοψηφια των ελληνων μεταναστων θα ευχονταν να επιστρεψουν αλλα επειδη δεν μπορουν, κανουν την αναγκη φιλοτιμια και λενε οτι προτιμουν τους γερμανικους καμπινεδες

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
καλα το εγραψε τυπε  :S
ειναι τοσο αμορφωτος ο επισκεπτης καθηγητης που δεν γνωριζει οτι το υποκειμενο ειναι σε ονομαστικη και το αντικειμενο σε αιτιατικη
και τοσο βλαξ που κοροιδευει το σωστο

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
καλα το εγραψε τυπε  :S

Χλωμόν τύπε :S

ΑΡΓΥΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΝΔ
δεν κινούμαι εδώ και χρόνια ανάμεσα σε ΜΑΛΑΚΕΣ σαν και του λόγου σου.
Σιγά μη δουλεύω εγώ για να σε ταϊζω κοπρόσκυλο.

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
Χλωμόν τύπε :S

ΑΡΓΥΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΝΔ
δεν κινούμαι εδώ και χρόνια ανάμεσα σε ΜΑΛΑΚΕΣ σαν και του λόγου σου.
Σιγά μη δουλεύω εγώ για να σε ταϊζω κοπρόσκυλο.
δυστυχως εισαι και μαλακας και ξενιτεμενο ναυαγιο
μα πανω απο ολα εισαι αμορφωτος και εχεις χοντρα ψυχολογικα προβληματα
η αυτοκτονια ειναι το μελλον που σου απομενει
καλη τυχη με ολο αυτο

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
καλη τυχη με ολο αυτο
νταξ ... εχει τα γερμανικα παρκα με γκαζον  να  ξαπλωνει ...
ο αλλος  πινει μπυρες σε ξενοδοχεια ...
αυτα τα επιτευγματα τα θεωρεις εσυ λιγα ..;;;;

:2funny:

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.936
Πόντοι
2.356
είναι αντικειμενο στο "υποστηριζω"...αρα σε αιτιατική πληθυντικου (= οσα)

Όντως, με παρέσυρε η επιθυμία μου να τον κατουρήσω τον συγκεκριμένο.

καλη τυχη με ολο αυτο

Αν γίνει καμιά συνάντηση bou, μην κρυφτείς κάτω από κανά τραπέζι ΑΡΓΥΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.

Εγώ θα αυτοκτονούσα,αν εκτός από την πραγματική ζωή, με είχαν απορρίψει ΚΑΙ στην ψηφιακή ΑΡΓΥΡΕ ΜΑΛΑΚΑ.

Σχέση με έναν ΜΑΛΑΚΑ σαν και εσένα δεν καταδέχτηκε ΠΟΤΕ γυναίκα να κάνει, εδώ τα παιδιά σε θεωρούν ΜΑΛΑΚΑ.

Σάλτα γαμήσου που παίρνεις και υφάκι σκληρού άντρα βρωμόπουστα :effemine:

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Like
600
Πόντοι
246
νταξ ... εχει τα γερμανικα παρκα με γκαζον  να  ξαπλωνει ...
ο αλλος  πινει μπυρες σε ξενοδοχεια ...
αυτα τα επιτευγματα τα θεωρεις εσυ λιγα ..;;;;
για να ξαπλωνεις στα γερμανικα παρκα θελει να εχεις και ρεπο
αυτος καθαριζει γερμανικους καμπινεδες 24/7

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom