Αναφερεστε στο θέμα της ζωής στο εξωτερικό με επιχειρήματα υπέρ της τύπου έχει γυμναστήρια και κλαμπς και κανοε καγιάκ...
Αυτό συνιστά για σας διασκέδαση και καλοπέραση;
Το ότι θα απομακρυνθεί κάποιος από τους δικούς του κύκλους στην Ελλάδα τους οποίους ενδεχομένως χτίζει επί δεκαετίες, πως αναπληρώνεται;
Υπάρχουν ιδιοσυγκρασίες πιο ψυχρες που η κοινωνικοτητα τους εξαντλείται σε εφημερες επιφανειακες κοινωνικές σχέσεις με τους εκάστοτε συναδέλφους , αλλά υπάρχουν και άλλες θερμοτερες (συνήθεις σε λαούς όπως ο ελληνικός) που μια τέτοια ζωή είναι εντελώς άνευ νοηματος...
Οι κοινωνικοί δεσμοί,η επαφή με άτομα του στενού οικογενειακού και φιλικού κύκλου, που σε μερικούς μπορεί να φαίνονται ανούσια (αφού δεν εξυπηρετούν κάποιον προφανη σκοπό, π.χ γαμησι,φαΐ,χτίσιμο σώματος), σε άλλους που έχουν ακόμα συναισθήματα και θέλουν να τα μοιράζονται είναι αναντικατάστατα και ανεκτίμητης αξίας.
Εγώ και 1 εκατομμύριο τον χρόνο να μπορούσα να βγάζω, αν έπρεπε να γυρίσω στην πατρίδα μου στα 70, δε θα έφευγα ποτέ.
Οντως στην αρχή ο Ελληνας νεομετανάστης αντιμετωπίζει την απόλυτη υποβάθμιση.
Από ένα σπίτι 100 τετραγωνικών δικό του με όλα τα κομφόρ μεταναστεύει σε τρώγλη ή εντελώς μέτριο διαμέρισμα για τον πούτσο.
Αντί να έχει το φαί της μαμάκας κάθε μέρα και τα καθαρά ρούχα,συμβιβάζεται με ένα χάλια άνοστο φαί και μέτρια ρούχα.
Αντί για τον καλό καιρό της Ελλάδας και τον ήλιο πρέπει να ανεχτεί κρύο και μουντάδα.
Αντί για άρχοντας στον τόπο του που ρίχνει φάπες γίνεται ο Αλβανός που δε μιλάει καλά τη γλώσσα και περιφρονούν όλοι.
Χάνει τη φραπεδιά,το σουβλάκι,τα μπουζούκια,τα ρεμπετάδικα,τις κωλαρούδες,τις παρέες,τα νησιά,το τζερτζελέ,το χαβαλέ τα πάντα όλα που κάνουν τη ζωή ενδιαφέρουσα.
Οπότε ο συμβατικός αδύναμος Ελληνας είναι πιθανόν να λιποψυχίσει και να γυρίσει στη σιγουριά της μαμάς,να παντρευτεί μια χοντρή και να ζήσει το όνειρό του στην Ελλάδα με τα 600 ευρώ το μήνα με την ελπίδα οτι θα φτιάξουν τα πράγματα μέχρι να πεθάνει.
Αντίθετα ο Ελληνας νεομετανάστης αρχιδαράς αμεταννόητος λέει στα αρχίδια μου αν μένω σε χειρότερο σπίτι,στον πούτσο μου αν με βλέπετε σαν Αλβανό,στα παπάρια μου αν με βάζετε να τρώω μαλακίες ή αν κάνει συνέχεια κρύο,δεν κατάλαβες ψόφιε Δυτικέ εγώ είμαι άρχοντας,θα σας γαμήσω όλους.Θα υποταχτείτε στην υπεροχή του Ελληναρά πουτσαρά.
Με αυτή τη νοοτροπία κάπταιν fuck,γαμών και δέρνων,γαμιάς της γειτονιάς ο Ελληναράς πουτσαράς δεν έχει να φοβάται τίποτα αφού επιβάλλει τη φυσική του υπεροχή στο σύστημα.
Αυτό είναι περίπου το concept.