Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
To νόμισμα έχει και δύο όψεις μάγκες. Πριν κάποια χρόνια χρειάστηκε να πάω για κάποιους μήνες Ελβετία. Μισθός έξω από κάθε ελληνική λογική, κοντά στα 9000 ευρώ, σε πολυεθνική για συγκεκριμένο χρονικά έργο, κόστος ζωής επίσης έξω από κάθε λογική, καφές πχ από 9 ευρώ το νεροζούμι φίλτρου έως 14-15 ευρώ, κάτι γλυκερές αηδίες που ούτε στα στάρμπακς δε σερβίρουν. Λόγω κάποιων οικονομικών δυσκολιών στην Ελλάδα με στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια μου φάνηκε μάνα εξ ουρανού. Ζωή πολύ οργανωμένη, κοινωνία που η προσήλωσή της στην εφαρμογή των κανόνων και του νόμου μου δίδαξε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα και στη χώρα μας και γενικά μια άνετη ζωή. Αλλά και φοβερός σνομπισμός των Ελβετών προς εμάς. Δεν υπήρχαμε γιαυτούς εκτός δουλειάς και η μοναχική ζωή ήταν ένα πρόβλημα. Ευτυχώς υπήρχαν κανα δυο Βαλκάνιοι ακόμα και βγαίναμε μια στις τόσο. Το μόνο που με κρατούσε να μη σαλτάρω, αφού δεν υπηρχε και τίποτα να κάνεις το βραδυ, ήταν το κομπόδεμα που έβαζα στην άκρη κάθε μήνα. Ξέρω κι άλλους που σάλταραν και γύρισαν. Γενικά εκείνοι που την πάλευαν και έμειναν καιρό ήταν όσοι είχαν σύντροφο και πήγαν μαζί. Το τρελό πάντως είναι πως και στην Ελβετία έχει ξεκινήσει μια μόδα με τις ασιάτισσες νυφες, τις οποίες φέρνουν νόμιμα γραφεία για υποψήφιους γαμπρούς. Για τους ξενέρωτους οι τύπισσες έμοιαζαν θεές κι ας ήταν παντελώς μέτριες ως εμφάνιση.
η μιση ζυριχη ειναι Αλβανοι απο Κοσοβο

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Να υποθεσω ζουσες Αθηνα; Αυτες οι εικονες κυριως Αθηνα και λιγο Θεσσαλονικη θυμιζουν, Επαρχια ειναι καλυτερα στην Ελλαδα
Πειραιά μεγάλωσα.Ελληνική επαρχία δεν αντέχω ούτε μιά μέρα  :headbang:

τη φωτογραφια με τα σκυλοκουραδα στο γκαζον ξεχασες
Γιατί εκεί που μένει (νομίζω εσυ εγραψες οτι μένει κοντά στο Κορδελιό στη γυφτοσυνοικία της Θεσσαλονίκης) νομίζεις είναι καλύτερα.Αλλά το ότι κάνει σα τρελλός να πάει Ελλάδα δείχνει ότι δεν καλοπερνάει στη Γερμανία και δεν ζει όπως γράφει  :2funny: :jerking:αν΄είχε ανέσεις σιγά μην έφευγε να πάει στην Ελλάδα χειμώνα να κρυώνει στα σπίτια που δεν ανοιγουν τα καλορυφέρ  :2funny:και είναι όλοι μαζεμενοι σε ένα δωμάτιο με μιά σόμπα  :2funny:

Επισκέπτης
ή Γερμανούς να περπατάνε κατά πάνω σου χωρίς να στρίβουν ή να σκύβουν ποτέ
Σας εχουν σκισει στο μπουλιγκ οι Γερμαναραδες. Πες μου και οτι σας χτυπανε με τον ωμο!

Πέραν του οτι για να σε αφήσουν να κάτσεις πρέπει να ξαναπαραγγείλεις.

Χαχαχα

Φιλε Κρίστοφερ πολυ δυνατο ποστ  :thumbsup:
Υπάρχει μεγαλη παρομετροοοιηση
Ομως θα ξαναπω οτι δεν συγκρινεται ξ εργασια σε γερμανοφωνο η σκαυνδιναυικο πριβαλλον με ρην ελλαδα κ νοτια ευρωπη
Ειναι εκατο φορεε καλυτερα ειδικα για χαμηλου κ μεσαιου επιπεδου εργαζομενους
Υπάρχει τεράστια στηριξη για δημιουργία οικογενειας κ εξασφαλισμενη μια μετρια ζωη σε καθε πεειπτωση χωρις ιδιαιτερο στρεςς
ο παλιος Ελληνας δεν πηγαινε εξω για εργασιακη ασφαλεια, και εξασφαλιση ενος μετριου μισθου. Πηγαινε για να κυνηγησει το ονειρο.

Σας το ειχε πει και ο Σταματακης. Ολο για υπαλληλισμο μιλατε σε αυτο το θρεντ. Κανεις δε θελει να γινει κυριος του εαυτου του.

Μονο εγω ο Σταμ και ο Πορνομεταναστης ειμαστε ελευθερα πνευματα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.247
Πόντοι
5.506

Επισκέπτης
όλα στην Ελλάδα τα μαγαζιά εκτος του ότι δεν εχουν τίποτα και ειναι πανάκρυβα είναι συνέχεια κλειστά

Ρε Μητσο μπορεις να κανεις μια ερευνα για το ποτε ξεκινησε το μετρο να κλεινουν τα εμπορικα καταστηματα Δευτερα και Τεταρτη απογευμα; Και γιατι γινεται; Για να μην κουραζονται οι εμπορουπαλληλοι; :2funny:

Ερχεται ο τουριστας στην ιστορικη Αθηνα. Παει να ψωνισει, ολα κλειστα. Παει στο μουσειο νωρις το απογευμα, το βρισκει κλειστο. Τρελαινεται! Βγαινει στο δρομο ρωταει τι γινεται εδω; Ποτε ανοιγουν;

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ρε Μητσο μπορεις να κανεις μια ερευνα για το ποτε ξεκινησε το μετρο να κλεινουν τα εμπορικα καταστηματα Δευτερα και Τεταρτη απογευμα; Και γιατι γινεται; Για να μην κουραζονται οι εμπορουπαλληλοι; :2funny:

Ερχεται ο τουριστας στην ιστορικη Αθηνα. Παει να ψωνισει, ολα κλειστα. Παει στο μουσειο νωρις το απογευμα, το βρισκει κλειστο. Τρελαινεται! Βγαινει στο δρομο ρωταει τι γινεται εδω; Ποτε ανοιγουν;
Σας εχουν σκισει στο μπουλιγκ οι Γερμαναραδες. Πες μου και οτι σας χτυπανε με τον ωμο!

Χαχαχα

ο παλιος Ελληνας δεν πηγαινε εξω για εργασιακη ασφαλεια, και εξασφαλιση ενος μετριου μισθου. Πηγαινε για να κυνηγησει το ονειρο.

Σας το ειχε πει και ο Σταματακης. Ολο για υπαλληλισμο μιλατε σε αυτο το θρεντ. Κανεις δε θελει να γινει κυριος του εαυτου του.

Ασε φέρονται πολύ υποτιμιτικά τους έχουν τους Ελληνες γιά κορο'ι'δία!Αυτα που γράφει ο Βλάκμαν και ο Βαλκάνιος φουκαράς ότι ζούνε μες τη Χλιδή είναι γιά  :2funny:
η μιση ζυριχη ειναι Αλβανοι απο Κοσοβο
Αυτό δεν είναι τίποτα!Οι τιμές είναι εξωπραγματικές! :2funny: :headbang:Αυτός πρέπει να παίρνει 2.500 φράγκα και το ενοίκιο ενός δωματίου καμιά 20αριά χλμ. από τη Ζυρήχη είναι από 750 φράγκα! :headbang:Μπορεί και 1.000 Ενα κλαμπ σάντουιτς κοστίζει 27-28 φράγκα :headbang:Οποτε μη σας δουλεύουνε  :jerking: :2funny:

Αυτό πάντα ήταν από παιδάκι το θυμάμαι στα τέλη της δεκαετίας του '70 γιά πιό πριν δεν μπορώ να ξέρω?Σσημερα στις 3.00 το πρω'ι' θα πάω στο Лента γιά ψώνια.Το μεγαλύτερο κοντά στο αεροδρόμιο έχει πάνω από 60 ταμεία!Κοντά στο σπίτι μου (5 λεπτα με το αυτοκίνητο) έχει γύρω στα 30 ταμεία.Εννοείται ότι όλα είναι 24ωρα!Πράγμα εξωπραγματικό γιά την ΕλλάδαΟταν το λέω στην Ελλάδα με κοιτάνε σαν εξωγήινο  :2funny:Η πλάκα είναι ότι στη Γγερμανία που σας διαφημίζουνε τα μεγάλα καταστήματα κλείνουν κατά της 20.00 και την κυριακή είναι όλα κλειστά :headbang:δε δουλεύει τίποτα!

Συνημμένα

• lenta1.jpg
    lenta1.jpg
    86 KB · Εμφανίσεις: 15
  • lenta2.jpg
    lenta2.jpg
    371,1 KB · Εμφανίσεις: 32

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.247
Πόντοι
5.506
Δημητράκη, πόσα λεφτά σου στέλνουν από το σπίτι μηνιαίως για να κάνεις αυτή τη "ζωάρα";

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
633
Πόντοι
96
Αυτοι που κανουν ζωαρα δε μπαινουν στο μπου, πλην εξαιρεσεων.
Εχω γνωστο μου γιατρο που ζει Γαλλια (βασικα πηγαινοερχεται γιατι εχει και μια βιλα Ελλαδα) που καθαριζει 25 χιλιαρικα το μηνα. Κανει και χειρουργεια
Στα 45 του ειχε ηδη πανω απο εκατομμυριο + ακινητα
ΟΤωρα που χωρισε ολος ο ελευθερος χρονος του ειναι ταξιδια, σαλε, καμπαρε, καζινα, γλεντια με φιλους κλπ
Εννοειται οτι ενα τετοιο ατομο το να μπαινει εστω και 5 λεπτα το μηνα στο μπου ειναι σκετο χασιμο χρονου. Ασε που εχει και μια επιστημη να ενημερωθει αν θελει να ασχοληθει με διαβασμα και υπολογιστη

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.247
Πόντοι
5.506
Εχω γνωστο μου γιατρο που ζει Γαλλια (βασικα πηγαινοερχεται γιατι εχει και μια βιλα Ελλαδα) που καθαριζει 25 χιλιαρικα το μηνα. Κανει και χειρουργεια
ΟΤωρα που χωρισε ολος ο ελευθερος χρονος του ειναι ταξιδια, σαλε, καμπαρε, καζινα, γλεντια με φιλους κλπ
Εννοειται οτι ενα τετοιο ατομο το να μπαινει εστω και 5 λεπτα το μηνα στο μπου ειναι σκετο χασιμο χρονου. Ασε που εχει και μια επιστημη να ενημερωθει αν θελει να ασχοληθει με διαβασμα και υπολογιστη

Απαξίωσες 174.927 ανθρώπους μέσα σε μια παράγραφο ρε τύπε. Τι ψυχή θα παραδώσεις;

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
633
Πόντοι
96
Απαξίωσες 174.927 ανθρώπους μέσα σε μια παράγραφο ρε τύπε. Τι ψυχή θα παραδώσεις;

Δεν απαξιωσα κανενα, το σαιτ ειναι κυριως για ενημερωση και αυτο κανουν τα 170000 μελη και καλα κανουν
Αυτοι που γραφουμε στο απλο φορουμ (οχι κριτικες) ειμαστε 100 ατομα ουσιαστικα και καλα κανουμε κι εμεις
Ειπα απλα οτι ενας πλουσιος επιστημονας εχει μηδεν χρονο να ασχοληθει με φορουμ και διαξιφισμους,κοινωνικα δικτυα κλπ

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Τύπε, από μηχανικούς και δικηγόρους τίποτε άλλο στο bou.com.
Εντάξει υποθέτω οτι οι περισσότεροι είναι τεμπελχανάδες.
Αλλά υπάρχουν και απο αυτούς.
Εγώ μηχ/κος είμαι.
Ο άλεξ με καμια 100.000 πόστ δικηγόρος.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

25000 ευρώ το μήνα μόνο οι διευθυντές κλινικών βγάζουν.

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
633
Πόντοι
96
Εμένα και ο πατέρας μου είναι γιατρός και αρκετοί συγγενείς μου.Λογικά ο φίλος σου τα κλητονόμησε από τον πατέρα του όλα αυτά.Ένας γιατρός δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο.Αυτά τα γλέντια με φίλους τα κάνει μιά φορα το μήνα.Ταξήδια 2 φορές το χρόνο.Τα 25.000 δεν τα βγάζει μόνο από την ιατρική αλλά απο την εκμετάλευση της περιουσίας του εκτός αν είναι κάποιος πολύ μεγαλογιατρός.Το ότι πηγαινοέρχεται σημαίνει ότι η Γαλλία δεν τον γεμίζει καθόλου.Αν του άρεσε στη Γαλλία δεν θα ερχόταν ποτέ Ελλάδα.

Οχι, ειναι ο ορισμος του αυτοδημιουργητου απο φτωχη πολυτεκνη οικογενεια. Τα πιο πολλα λεφτα του τα δινει η χειρουργικη. Ελλαδα πηγαινοερχεται για χειρουργεια, οχι οτι δεν του αρεσει βεβαια, εδω μεγαλωσε

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
633
Πόντοι
96
25000 ευρώ το μήνα μόνο οι διευθυντές κλινικών βγάζουν.

Οι γυναικολογοι στην Ελλαδα βγαζουν απειρως περισσοτερα.
Οι καλοι καθαριζουν πανω απο 2-3 χιλιαρικα την ημερα ισως και παραπανω

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606

Χαχαχα

Αρχίδια.Ψωλάδες πρώτου μεγέθους είστε.Αν σας ρίχνανε στην αρένα θα σας τρώγανε τα σκυλιά.
Για Γερμανία το σύστημα είναι να περπατάς σκυφτός με το βλέμμα προς τα κάτω για να μην καταλαβαίνουν πού θες να πας.Αν δούνε πού πας πάντα κάποιος θα σε μπλοκάρει ή θα προσπαθήσει να περάσει πρώτος.Οπότε περπατάς λοξά με το βλέμμα προς τα κάτω και στρίβεις απότομα κάθετα εκεί που θες.Ετσι αποφεύγεις πολλά προβλήματα.
Κοιτώντας κάτω παρακολουθείς παιδιά που μπλέκονται στα πόδια σου και μουσούδες σκύλων.Δε χρειάζεται να χαιρετάς τον καθέναν.
Είναι το βαλκανικό στυλ το βλέμμα προς τα κάτω.
Αλλα συστήματα.
Πρέπει να αποφεύγεις τους Ελληνες όσο είναι δυνατό γιατί κουτσομπολεύουν και τα λένε όλα.Στην αρχή όταν ήρθα ήμουν στην τρελλή χαρά όλο έξω ήμουνα για ξύδια με Ελληνες στις ταβέρνες.
Επαθα τεράστια ζημιά αφού ό,τι έλεγα πιωμένος περνούσε αφθορί εκεί που δεν έπρεπε.
Από τότε έκοψα τους Ελληνες.Γενικά δεν πρέπει να δίνεις αφορμές.Να μη σε δούνε σουρωμένο από ούζα στο ελληνικό ρεστωράν να μη σε δούνε να πειράζεις γκόμενες στο μαγαζί,να μη σε δούνε με ψώλες έξω.Θέλει προσοχή γιατί όλοι παρακολουθούνε τα πάντα όλα.
Οταν πρωτοήρθα ήθελα να βγάλω τον πούτσο έξω στην κεντρική πλατεία να τους δείξω κάτι να παρακολουθούνε πίσω από τις κουρτίνες γενικά είναι αρχιδοσπαστικοί,παρακολουθούνε,κοιτάζουν και σχολιάζουνε συνέχεια.
Για αυτό δεν πρέπει να δίνεις αφορμές.
Οι Ελληνες τα παίζουν με την ψυχρότητα και τη δυτική υποκρισία και γίνονται σα βλάκες.
Γενικά υπάρχουν κανόνες για όλα είναι όλα regulated από το πώς πρέπει να τρως πώς να μιλάς μέχρι ποιες ώρες πρέπει να γαμάς και πώς να φέρεσαι στις γυναίκες.Οι κανόνες αυτοί αντικατοπτρίζουν τους συμβιβασμούς συμφερόντων διάφορων ομάδων και ο Ελληνας φύσει αναρχικός,ελεύθερο πνεύμα δυσκολεύεται να προσαρμοστεί.
Ο Ελληνας θέλει ελευθερία,διευκόλυνση και εδώ τρώει μόνο απαγορεύσεις,πρόστιμα και κανονισμούς οπότε σπάει και γίνεται δυστυχής.
Μόνο άτομα με την πούτσα ψηλά επιβιώνουν και πάλι οι τριβές είναι συνεχείς,οι Τεύτονες θέλουν να σε υποτάξουν πλήρως ως φυσικοί κυρίαρχοι.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.247
Πόντοι
5.506
Αυτό το οτι "έφυγαν τα καλύτερα μυαλά μας στο εξωτερικό" καταρρίπτεται εδώ μέσα. Το μπου είναι μαγικό.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Οι γυναικολογοι στην Ελλαδα βγαζουν απειρως περισσοτερα.
Οι καλοι καθαριζουν πανω απο 2-3 χιλιαρικα την ημερα ισως και παραπανω

Σιγά.Ενα σωρό Ελληνες γυναικολόγους έχει Γερμανία.
Οι διευθυντές κλινικών κονομάνε από μισό μύριο το χρόνο μέχρι δύο,τρία μύρια στις πολύ μεγάλες πόλεις.
Στα ιατρεία βγάζουν κάπου 300000 ευρώ το χρόνο αλλά πρέπει να πληρώσουν ενοίκιο,προσωπικό κτλ,τους μένουν γύρω στα 100000-1500000 ευρώ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom