Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Αυστραλια γαμαει φιλε!
Έχεις πάει και ξέρεις φίλε;
Ή μιλάς από ιστορίες που έχεις ακούσει από τουρίστες ή από άτομα που πήγαν εκεί πριν 20 χρόνια;

Γιατι εγώ έχω ακούσει για τρέλα ζόρια για όποιος πάει για δουλειά πλέον

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
636
Πόντοι
96
Ρε μυστες, επειδη συνεχεια λετε μονο για τη Γερμανια, μηπως γνωριζουμε τι παιζει με τη ζωη στην Αυστραλια και συγκεκριμενα Μελβουρνη. Ειναι ζωντανη πολη η βαρετη; Γιατι ειμαι και νεος, και σε συνταξιουπολη θα κοψω φλεβες...

Εχει πολλους Ελληνες η Μελβουρνη
Τι δουλεια θα κανεις;

TheWolf

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2016
Like
4
Πόντοι
0
Εχει πολλους Ελληνες η Μελβουρνη
Τι δουλεια θα κανεις;

Προγραμματιστης ειμαι,αλλα με ελαχιστη εμπειρια. Απ'οτι ξερω στην Ευρωπη εχει περισσοτερες δουλειες IT(και απ'οτι διαβασα στο θρεντ βρισκεις πιο ευκολα στην Ανατολικη Ευρωπη), αλλα εχω την Αυστραλιανη υπηκοοτητα και στενους συγγενεις εκει, οποτε σκεφτηκα οτι θα ηταν πιο ευκολη η μεταναστευση και η προσαρμογη. Ενα αλλο θετικο οτι εχει και ηλιο και παραλιες σε αντιθεσει με Ευρωπη.

Ομως ρωταω για τη ζωη, γιατι απ'οσο ξερω η τυπικη Αμερικανικη/Αυστραλιανη πολη ειναι φτιαγμενη για αυτοκινητα και mall, και δεν παιζει πολυ το "compactness",τα μπαρακια, club και λοιπα της Ευρωπης. Απλα δεν θα ηθελα να ειμαι σε κανα προαστιο σε καμια βαρετη πολη που ο κοσμος δεν πολυβγαινει εξω , γι'αυτο ρωτησα.

Οποτε αν γνωριζει κανεις περισσοτερα για Μελβουρνη(ζωη,γυναικες,δουλειες IT), ολες οι πληροφοριες θα ηταν καλοδεχουμενες.

IanAlderson

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2009
Like
132
Πόντοι
16
Έχεις πάει και ξέρεις φίλε;
Ή μιλάς από ιστορίες που έχεις ακούσει από τουρίστες ή από άτομα που πήγαν εκεί πριν 20 χρόνια;

Γιατι εγώ έχω ακούσει για τρέλα ζόρια για όποιος πάει για δουλειά πλέον
Δεν έχω πάει θα σου πω όμως αυτά που μου μεταφέρει κολλητός μου που ζει εκεί τα τελευταία 6 χρόνια. Δουλειά, δουλειά και δουλειά. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί απο εμάς και γι'αυτό πρόκοψαν. Το καλό είναι ότι όποιος θέλει να δουλέψει δεν θα μείνει χωρίς δουλειά.

Επισκέπτης
Μην πατε Αυστραλια μαλακια ειναι. Γερμανια να πινετε κανα χασισι με τους Αραβες. Εχει και επιδοματα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Για άτομα που δουλεύουν,μη βύσματα,μη ψωλαδες μη γόνους το εξωτερικό είναι πολύ καλυτέρο απο την Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό βγάζεις τα τριπλά για την ίδια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις.Ο μέσος δηλαδή απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημιου τα πάει μια χαρά Δύση χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.
Αυτό το έχουν καταλάβει πολλοί και μεταναστευουν μαζικά για βιοπορισμό,όχι για απόκτηση προσόντων.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Για άτομα που δουλεύουν,μη βύσματα,μη ψωλαδες μη γόνους το εξωτερικό είναι πολύ καλυτέρο απο την Ελλάδα γιατί στο εξωτερικό βγάζεις τα τριπλά για την ίδια δουλειά χωρίς ιδιαίτερες επιδόσεις.Ο μέσος δηλαδή απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημιου τα πάει μια χαρά Δύση χωρίς να κάνει κάτι το ιδιαίτερο.
Αυτό το έχουν καταλάβει πολλοί και μεταναστευουν μαζικά για βιοπορισμό,όχι για απόκτηση προσόντων.
Ναι βγάζεις τα τριπλά και τα έξοδα είναι τετραπλά.
Ξέρεις πόσο έχει το νοίκι σε μεγάλες πόλεις εκεί; 1000$/βδομάδα. Ναι με 3 μηδενικά.
Οπότε αυτός που είναι με νορμάλ προσόντα θα κάνει 2 δουλειές για να επιβιώσει και δεν θα ξαναδει Ελλάδα για 5-6 χρόνια, γιατί δεν θα του φτάνουν για εισητήρια.
Θα δουλεύει σερβιτόρος, ταξιτζής και θα είναι δουλάκι.

Βέβαια αν στην Ελλάδα δεν έχει να φάει, πάλι καλύτερα ακούγεται.

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
Ξέρεις πόσο έχει το νοίκι σε μεγάλες πόλεις εκεί; 1000$/βδομάδα. Ναι με 3 μηδενικά.
Οπότε αυτός που είναι με νορμάλ προσόντα θα κάνει 2 δουλειές για να επιβιώσει και δεν θα ξαναδει Ελλάδα για 5-6 χρόνια, γιατί δεν θα του φτάνουν για εισητήρια.

λαθος οπτικη,εντελως
το εξωτερικο,βασικα οι Γερμανοφωνες χωρες προσφερουν τρια πραγματα
1.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σχετικα
2.προοπτικη ζωης με δημιουργια οικογενειας
3.ασφαλεια μετα τα σαραντα-πενηντα σε μια αξιοπρπεη ζωη
η εργασια δεν ειναι χρηματα μονο
ειναι πολυπαραμετρικη η χαωδης διαφορα ελλαδας κ νοτου με γερμανοφωνες κ σκαυνδιναυικες χωρες ,παρα τα επισης χαλια που εχουν σε σχεση με παλιοτερες εποχες
παρενθεση
αν καποιος εχει αποφασισει ναναι γεροντοπαλικαρο,εεκι το ξαναβλεπει γιατι ενας και ανιδικευτος ειναι πιο λοου λεβελ η ζωη
τα καλα της ΕΕ κι οι πολλες παροχες κι ομπρελες προστασιας ειναι σε συνδιασμο με ζευγαρια η οικογενεια

M.F

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2018
Like
11
Πόντοι
1
λαθος οπτικη,εντελως
1.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σχετικα
ειναι πολυπαραμετρικη η χαωδης διαφορα ελλαδας κ νοτου με γερμανοφωνες κ σκαυνδιναυικες χωρες ,παρα τα επισης χαλια που εχουν σε σχεση με παλιοτερες εποχες
παρενθεση
αν καποιος εχει αποφασισει ναναι γεροντοπαλικαρο,εεκι το ξαναβλεπει γιατι ενας και ανιδικευτος ειναι πιο λοου λεβελ η ζωη
τα καλα της ΕΕ κι οι πολλες παροχες κι ομπρελες προστασιας ειναι σε συνδιασμο με ζευγαρια η οικογενεια
ολόσωστος.

IanAlderson

Μέλος
Εγγρ.
21 Σεπ 2009
Like
132
Πόντοι
16
λαθος οπτικη,εντελως
1.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σχετικα
παρενθεση
Ακριβώς αυτό!

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
636
Πόντοι
96

1000 τη βδομαδα;;;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656
1000 το μηνα ενα δωματιο σε κεντρο πολεων οπως παρισι αμστερνταμ μοναχο
αλλα δεν υπαρχει λογος για κατι τετιο εκτος αν εισαι κοπελα αβγαλτη η πολυ φλωρος
βγαιμεις 15-25 λεπτα εξω και με τα ιδια εχεις σπιτι 1-2 δωματια αναλογα την πολη
αγγλια ξερω οτι καπου στις 700λλιρες την βδομαδα παιζει
λονδινο παντως,μεσα

Επισκέπτης
λαθος οπτικη,εντελως
1.ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σχετικα
παρενθεση
Οι παροχες και τα επιδοματα καποια στιγμη θα τελειωσουν και μαζι τους θα τελειωσει η Ευρωοη οπως την μαθατε. Απορω που δεν το βλεπετε.

Εγγρ.
13 Ιουν 2012
Κριτικές
8
Like
7.313
Πόντοι
2.636

Φίλος;

Ή λες μαλακίες ή σου λεν μαλακίες.Οταν είσαι άντρας,πας εξωτερικό, δουλεύεις λατζα, δεν ξέρεις γρι εκτός από βλάχικα και ψάχνεις και έχεις βρει σπίτι με 1000€ την βδομάδα που γράφεις, νομίζω ότι το να δέσει μια πέτρα στο λαιμό είναι το όνειρο της ζωής του.Για τέτοιους τύπους μας λες...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

θεωρείς ότι κάποιος που η μόνη δουλειά που θα βρεί έξω είναι σερβιτόρος, ταξιτζής, λαντζέρης κλπ έχει νορμάλ προσόντα ??

Γιατί εγώ αυτόν τον θεωρώ ανειδίκευτο εργάτη ο οποίος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα ψωμολυσσάει..

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.263
Πόντοι
5.506
θεωρείς ότι κάποιος που η μόνη δουλειά που θα βρεί έξω είναι σερβιτόρος, ταξιτζής, λαντζέρης κλπ έχει νορμάλ προσόντα ??

Γιατί εγώ αυτόν τον θεωρώ ανειδίκευτο εργάτη ο οποίος σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου θα ψωμολυσσάει..

Απαξίωσες το νιμου το μίδα τώρα.  :headbaning1: :headbaning1: :headbaning1:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.338
Πόντοι
3.656

ξυπνησες βρυκόλακα?που τοβγαλες ρο συμλερασμα αυτο?
Αναφέρομαι στην διαφορα εισοδηματος με εργασιας
Αει κιχου  βραδιατικα :hi:
Δηλ η ουσια ειναι οτι ενας σημερα νεος στην Ελλάδα του τσιπρα κι αυριο του κουλη με μια απλη εργασια ΔΕΝ μπορει να κανει κανονικη ζωη οικογενεια κλπ
Ενω στην Γερμανόφωνη ευρωπη μπορει
Ενας οδηγος και μια δασκάλα στην ελλαδα ειναι τελειωμενη.. Με ρο ζορι θαβπαρουν 600-1000 καθαρα κι οχι συνεχεια δουλεια
Σρην Αυστρια θα παεουν 3000 στην ζειροτερη κι αν ξεμεινουν απο δουλειά κι έχουν δτο παιδοα θαβπαιρνοτν  1800 οσο μεχρι χρειαστει. Και θαχουν πεειθαλψη κ τα σχετικα
Αυτο εννοω...
Αλλο εργασια αλλο εισοδημα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom