Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καθε φορα που ερχομαι διακοπες στην Ελλαδα βλεπω να ανοιγουν ολο και περισοτερα καφε. Ναι τωρα δεν τα λενε καφενεια ή καφετεριες, αλλα "καφε". Κι αναρωτιεμαι πως διαολο επιβιωνουν ολα αυτα ? Νοικια, ρευμα, νερο, τηλεφωνο, ΤΕΒΒΕ, μισθος και ΙΚΑ υπαλληλων, εφορια, λογιστης, προμηθευτες και δεν ξερω τι αλλο. Ποσους καφεδες και τυροπιτες θα πουλησουν τη μερα ωστε να καλυψουν αυτα τα εξοδα και να τους μεινει και κατι ? Κι οταν ο καφες εχει πλεον 1 ευρω.
Θα σου πω εγω που ειχα ενα franchise καφε γνωστης αλυσιδας για 8 μηνες.
Κατ αρχας πηρα ενα μαγαζι της ιδιας της αλυσιδας, δεν διαλεξα εγω την τοποθεσια. Σε καφε δεν ειχα ποτε εμπειρια αλλα η εμπειρια μου σε επιχειρησεις, πολυετης!
Πριν απο μενα το μαγαζι ηταν παλι καφε το οποιο εκλεισε. Παραδιπλα ηταν ενα κλειστο καφε που ειχε ακομα τις καρεκλες μεσα.
Απεναντι καφε, γενικα επειδη ηταν σταση μετρο διπλα, ειχε περιπου 30 καφε σε ακτινα 300 μετρων.
Δυστυχως, τα μαγαζια φτιαχνονται με τα εφ απαξ των συνταξιουχων προκειμενου να βολεψουν τα παιδια τους οι οποιοι θελουν να γινουν επιχειρηματιες χωρις φυσικα κανενας απο την οικογενεια να ειχε εμπειρια απο επιχειρην
Στην πορεια γνωρισα 4 τετοιες περιπτωσεις οι οποιοι δουλευαν αποκλειστικα οικογενειακα για 1.500 ευρω κερη συνολικα. Καλοκαιρι ουτε 500...
Οι εταιρειες υποσχονται τζιρους 20Κ και κερδη 4-5Κ ... Προσωπικα με το που ειδα στους 5 μηνες τι παιζει, το εβαλα για πουλημα, εχασα και ενα εικοσαρι και τελος. Ο νεος ιδιοκτητης εβαλε ταμπελα
"ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ" κ εβαζε κ στο facebook οτι το νεα διευθυνση σημαινει, "παιδια ελατε , εφυγε ο μαλακας".. η ταμπελα που εχει τωρα γραφει "πωλειται"
Το καφε παραδιπλα που ηταν κλειστο, ξανα ανοιξε καφε....
Τα καφε που βλεπεις εχουν οριζοντα 2ετιας μεχρι να φανε και τα τελευταια αποθεματα της οικογενειας, να κλεισουν, και να στειλουν τους ιδιοκτητες σε αναζητηση εργασιας! Λιγα ειναι τα καφε που βγαζουν λεφτα.
Επισης το "γεματο καφε" με τραπεζι με λογαριασμο 8 ευρω για 3 ωρες ειναι τεραστια αυαταπατη για οσους βλεπετε γεματα μαγαζια και νομιζετε οτι βγαζουν λεφτα