Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Επισκέπτης
Eν τω μεταξύ πριν ένα χρόνο είχα πετύχει Κurfürstenstraße λίγο πριν τη διασταύρωση με Potsdamer δύο ξανθιά Ουγγαρεζάκια που έπαιζαν μπάλα σε κάτι καμπίνες δίπλα και το μετάνιωσα που δεν χτύπησα το ψηλό.
Ξέρω ότι θα ήταν ξεπέτα η φάση,αλλά για δρόμο και ειδικά Βερολίνο που πιατσάρουν συνήθως γυφτορουμάνες,ήταν πολύ δυνατές.
Κατάλαβες ποιες Ουγγαρέζες λέω;

Aν εννοεις 2 τυπισες που φορανε παντα σορτσακια για να τονιζουν τα κωλαρακια τους και η ψηλη ειναι γυρω στα 1,70 με 1,75 ακομα εκει συχναζουν. Δεν ηξερα οτι ειναι Ουγγαρεζες. Μια Ουγγαρεζα που γνωρισα το 2017 καλοκαιρι στην περιοχη ηταν μπαζο κι εκανε αλλες "δουλειες".
Αν και συχναζω στην περιοχη (μενω κοντα) δεν "ψωνιζω" πλεον απο εκει. Σπανια να πετυχεις κατι καλο. Ξεπετες γυφτορουμανες, σκοπιανες και βρωμοτουρκαλες.  Αν παντως ξανα βρεθεις σε αυτη την πιατσα, στην Bulowstrasse υπαρχει πανσιον που την εχει Ελληνας 10 ευρω το δωματιο στο μισαωρο.

Επισκέπτης
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καθε φορα που ερχομαι διακοπες στην Ελλαδα βλεπω να ανοιγουν ολο και περισοτερα καφε. Ναι τωρα δεν τα λενε καφενεια ή καφετεριες, αλλα "καφε". Κι αναρωτιεμαι πως διαολο επιβιωνουν ολα αυτα ? Νοικια, ρευμα, νερο, τηλεφωνο, ΤΕΒΒΕ, μισθος και ΙΚΑ υπαλληλων, εφορια, λογιστης, προμηθευτες και δεν ξερω τι αλλο. Ποσους καφεδες και τυροπιτες θα πουλησουν τη μερα ωστε να καλυψουν αυτα τα εξοδα και να τους μεινει και κατι ? Κι οταν ο καφες εχει πλεον 1 ευρω.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι καθε φορα που ερχομαι διακοπες στην Ελλαδα βλεπω να ανοιγουν ολο και περισοτερα καφε. Ναι τωρα δεν τα λενε καφενεια ή καφετεριες, αλλα "καφε". Κι αναρωτιεμαι πως διαολο επιβιωνουν ολα αυτα ? Νοικια, ρευμα, νερο, τηλεφωνο, ΤΕΒΒΕ, μισθος και ΙΚΑ υπαλληλων, εφορια, λογιστης, προμηθευτες και δεν ξερω τι αλλο. Ποσους καφεδες και τυροπιτες θα πουλησουν τη μερα ωστε να καλυψουν αυτα τα εξοδα και να τους μεινει και κατι ? Κι οταν ο καφες εχει πλεον 1 ευρω.

Ένα μεροκάματο τους μένει μονάχα.
Δε λέω για την περίπτωση που είναι σε καλό πέρασμα,αλλά για τα κλασσικά μικρά που έχουν ξεφυτρώσει παντού.

Aν εννοεις 2 τυπισες που φορανε παντα σορτσακια για να τονιζουν τα κωλαρακια τους και η ψηλη ειναι γυρω στα 1,70 με 1,75 ακομα εκει συχναζουν. Δεν ηξερα οτι ειναι Ουγγαρεζες. Μια Ουγγαρεζα που γνωρισα το 2017 καλοκαιρι στην περιοχη ηταν μπαζο κι εκανε αλλες "δουλειες".
Αν και συχναζω στην περιοχη (μενω κοντα) δεν "ψωνιζω" πλεον απο εκει. Σπανια να πετυχεις κατι καλο. Ξεπετες γυφτορουμανες, σκοπιανες και βρωμοτουρκαλες.  Αν παντως ξανα βρεθεις σε αυτη την πιατσα, στην Bulowstrasse υπαρχει πανσιον που την εχει Ελληνας 10 ευρω το δωματιο στο μισαωρο

Αυτές λέω,τις έπιασα στην πάρλα ένα βράδυ που τσάρκαρα σε κάτι Καλιγούλες και King George.
Όλη η Κurfürstenstraße είχε γυφτοβουλγαρορουμάνες μπάζα και αυτές έμοιαζαν όαση.
Απλά είχα ψοφήσει από τις καφρίλες που είχαν προηγηθεί και απλά μιλήσαμε κανά 10λεπτο και έφυγα.

Πήγα και Oranienburger Straße,εκεί τσάρκαραν πολύ καλύτερα τεμάχια.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

τα περισσότερα από δαύτα φεσώνουν τον ιδιοκτήτη με 5-6 νοίκια (πιάσε τον ξυπόλητο παρτου τα παπούτσια) αφήνουν δυο-τρείς λογαριασμούς απλήρωτους, φεσώνουν τον ΕΦΚΑ και κανέναν αγαθό προμηθευτή (αν βρούνε) και την γαζώνουν για κανένα δεκαοκτάμηνο,....

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Tύπε,εσύ άμα ξέρεις πως βγαίνει το ψωμί,ότι και να γίνει και υπό οποιασδήποτε μορφής συνθήκες,θα το βγάλεις.
Θα ζοριστείς,θα αυτοσχεδιάσεις,θα..

Το βύσμα το φυτέψαν σε μία θέση,π.χ.έπαιρνε 1800 πριν την κρίση,έπεσε στα 1000 συνεχίζοντας να πέφτει και επειδή είναι ΑΧΡΗΣΤΟΣ δεν έχει κανέναν άλλο τρόπο να βγάλει λεφτά..
Οπότε παθητικά θα βλέπει το μισθό του να πέφτει και το αγγούρι να μπαίνει πιο βαθιά στον κώλο :rockon:

Αυτά τα βύσματα,γόνοι είχαν οθωμανικές αντιλήψεις.Πίστευαν οτι θα έχουν έναν δυο ικανούς να βγάζουν τη δουλειά για αυτούς και αυτοί να τσεπώνουν.
Ατύχησαν φυσικά.
Δηλαδή από την ηλίθια δική τους οπτική δεν έχει διαφορά αν π.χ. παράγεται έργο 5000 ευρώ όπου τα 4500 ευρώ τα παράγει ο ένας και τα 500 ο άλλος αλλά αυτός που παράγει τα 4500 παίρνει 500 και αυτός που παράγει 500 παίρνει 4500.Νοοτροπία πασά ας πούμε.
Τέτοιες οθωμανικές ή ρωμαικού τύπου αντιλήψεις χτυπήθηκαν αγρίως.Δεν έχει σημασία αν είναι πολλοί ή λίγοι ή αν έχουν επιρροή ή συγγενικές σχέσεις με μεγάλα κομμάτια πληθυσμού.Το θέμα είναι να φάνε σκατά.Είναι αυτή η τεράστια μανία.
Δηλαδή μπορεί οι οικονομολόγοι να προειδοποιούν οτι δεν είναι σωστό να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι και να αφήνουμε τους γόνους να ζουν και να ευημερούν αφού έχουν και αυτοί δικαιώματα αλλά στα αρχίδια μας.Μιλάμε για τεράστια ανωτερότητα.
Δηλαδή και κακό να είναι για την οικονομία να χτυπηθούν γόνοι βύσματα(που δεν είναι φυσικά) στα αρχίδια μας λουλούδια.Οι τύποι έφαγαν τρελό φυστίκι όταν χτυπήθηκε αυτό στο οποίο στηρίζονταν δηλαδή η  διάχυση των συνεπειών της αχρηστίας τους.Αν δηλαδή τα κάνει σκατά ο γόνος,βύσμα,ψωλάς το εισπράττει ο ίδιος άμεσα ή έμμεσα αυτό είναι το μεγαλείο της παράλληλης κίνησης.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Δεν διαφωνώ επί της ουσίας,απλά θεωρώ ότι στην Ελλάδα τα βύσματα είναι αναλογικά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού και όσοι δεν έχουν λίπος έχουν προ πολλού αρχίσει να τον τρώνε..

Και επειδή δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία όταν το σύστημα έχει στελεχωθεί με ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ,
η κατηφόρα θα είναι συνεχής,παρασύροντας δυστυχώς και τους υπόλοιπους..

Ακριβώς έτσι είναι.Η ελπίδα όλων αυτών είναι οτι θα αντιδράσουν οι θιγόμενοι που τους τραβάνε μαζί τους στο γκρεμό.Οι θιγόμενοι όμως την κοπανάνε μαζικά οπότε δεν παίζει σωτηρία.Θα μείνουν βύσματα,ψωλάδες,παππούδες κτλ να τρώνε ο ένας τις σάρκες του άλλου.
Βασικά είναι τόσο απελπισμένοι που αν τους λέγανε αν θέλετε να σωθείτε φέρτε 10 εκατομμύρια λάθρο να τονώσουν την παραγωγή,αλλάξτε και το θρήσκευμα αμαλάχι σε μουσλίμ και θα μείνουν μισθοί συντάξεις στα ίδια επίπεδα,θα το έκαναν.
Αλλά ούτε αυτό παίζει φυσικά απλά το γράφουμε πόσο ξέφτιλοι είναι οι τύποι που έχουν αυτό τον τρόπο σκέψης είναι για τον πούτσο τελείως.
Ουσιαστικά όλα όσα συμβαίνουν σήμερα μνημόνια,λαθρο,χρέος κτλ είναι όλα συνέπεια της κυριαρχίας γόνων,βυσμάτων,ψωλάδων είναι αυτονόητη συνέπεια,δε θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.Είναι άχρηστοι δεν παράγουν χρειάζονται τα μνημόνια όπως το ψάρι το νερό.Χρειάζονται τους λαθρο γιατί είναι γιωτάδες,συσσωρεύουν χρέος γιατί αμοίβονται διπλά και τριπλά από όσο αξίζουν με βάση νομοθετικές ρυθμίσεις.
Το αίσχος της επικράτησής τους συνετελέσθη μεταξύ 1990-2006,μετά τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους σε μη αναστρέψιμη πορεία.Τώρα είναι δομικοί είναι πραγματικοί,έχουν θέσεις,δικαιώματα,όλους τους νόμους με το μέρος τους.Ψάχνουν να βρουν τι πάει στραβά ποια είναι η αιτία των δεινών,γιατί η χώρα δεν τραβάει ό,τι και να δοκιμάσουν.
Αυτοί οι τύποι δε θεωρούσαν οτι η διαμαρτυρία εναντίον τους έπρεπε να έχει πραγματικές συνέπειες αλλά οτι έπρεπε να είναι μόνο ηθική καταγγελία.Αμ δε.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Αφού είναι όλη μέρα γεμάτα ρε φίλε.

Επισκέπτης
Αφού είναι όλη μέρα γεμάτα ρε φίλε.

Τι λες ρε συ. Σεπτεμβρη Οκτωβρη που ημουν Ελλαδα πηγα πολλες φορες Πατρα, Αιγιο, Ακρατα και Λουτρακι. Ειδα καινουρια μαγαζια (καφε) σε κατι απιθανα μερη, στενα που δεν περναει ψυχη. Νταξη τα κεντρικα εχουν δουλεια αλλα και παλι αν βαλεις κατω τα εξοδα δυσκολα βγαινει μεροκαματο.  Στο Λουτρακι παντως μου ειπαν για ενα ουζερι οτι με 30 ευρω "φορτωνα¨τη σερβιτορα ετσι ΟΚ βγαινει το μαγαζι. :2funny: :2funny:

Pink_floyd

Ανώτερος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Κριτικές
22
Like
644
Πόντοι
6.065

Θα σου πω εγω που ειχα ενα franchise καφε γνωστης αλυσιδας για 8 μηνες.

Κατ αρχας πηρα ενα μαγαζι της ιδιας της αλυσιδας, δεν διαλεξα εγω την τοποθεσια. Σε καφε δεν ειχα ποτε εμπειρια αλλα η εμπειρια μου σε επιχειρησεις, πολυετης!

Πριν απο μενα το μαγαζι ηταν παλι καφε το οποιο εκλεισε. Παραδιπλα ηταν ενα κλειστο καφε που ειχε ακομα τις καρεκλες μεσα.

Απεναντι καφε, γενικα επειδη ηταν σταση μετρο διπλα, ειχε περιπου 30 καφε σε ακτινα 300 μετρων.

Δυστυχως, τα μαγαζια φτιαχνονται με τα εφ απαξ των συνταξιουχων προκειμενου να βολεψουν τα παιδια τους οι οποιοι θελουν να γινουν επιχειρηματιες χωρις φυσικα κανενας απο την οικογενεια να ειχε εμπειρια απο επιχειρην

Στην πορεια γνωρισα 4 τετοιες περιπτωσεις οι οποιοι δουλευαν αποκλειστικα οικογενειακα για 1.500 ευρω κερη συνολικα. Καλοκαιρι ουτε 500...

Οι εταιρειες υποσχονται τζιρους 20Κ και κερδη 4-5Κ ... Προσωπικα με το που ειδα στους 5 μηνες τι παιζει, το εβαλα για πουλημα, εχασα και ενα εικοσαρι και τελος. Ο νεος ιδιοκτητης εβαλε ταμπελα
"ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ" κ εβαζε κ στο facebook οτι το νεα διευθυνση σημαινει, "παιδια ελατε , εφυγε ο μαλακας".. η ταμπελα που εχει τωρα γραφει "πωλειται" :2funny:

Το καφε παραδιπλα που ηταν κλειστο, ξανα ανοιξε καφε....

Τα καφε που βλεπεις εχουν οριζοντα 2ετιας μεχρι να φανε και τα τελευταια αποθεματα της οικογενειας, να κλεισουν, και να στειλουν τους ιδιοκτητες σε αναζητηση εργασιας! Λιγα ειναι τα καφε που βγαζουν λεφτα.

Επισης το "γεματο καφε" με τραπεζι με λογαριασμο 8 ευρω για 3 ωρες ειναι τεραστια αυαταπατη για οσους βλεπετε γεματα μαγαζια και νομιζετε οτι βγαζουν λεφτα

Pinoklis

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
596
Πόντοι
96
Πάντως ο συνδυασμός τεράστια ανεργία-χαμηλές τιμές καφέ-χαρτζιλίκι από συντάξεις που κρατάν ακόμα ευνοεί τον τζίρο των καφέ

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Πάντως ο συνδυασμός τεράστια ανεργία-χαμηλές τιμές καφέ-χαρτζιλίκι από συντάξεις που κρατάν ακόμα ευνοεί τον τζίρο των καφέ

Όπως και των γυράδικων και των κρεπάδικων.Γενικά,εστιατόρια και ταβέρνες έχουν καταποντιστεί (μόνο σε καμια γιορτή γεμίζουν)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μένουμε Ελλάδα δαγκωτό.

Το εξωτερικό είναι για όσους δεν έχουν ζωή Ελλάδα (δεν τους κοιτάει θηλυκιά γάτα, δεν έχουν φίλους και κύκλο κτλ...).

Εσυ η ο μπαμπας σου γιατι δε μεινατε στο χωριο να βοσκεται προβατα και πηγατε στην Αθηνα?

Steve Madden

Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2018
Like
46
Πόντοι
1
Εσυ η ο μπαμπας σου γιατι δε μεινατε στο χωριο να βοσκεται προβατα και πηγατε στην Αθηνα?
Για να μάθουμε ότι το βόσκετε γράφεται με ε και όχι με αι.

Αν και δεν ανέφερα ποτέ ότι ζω στην Αθήνα.

Δεν μπήκα για να διαπληκτιστώ όμως εδώ.

Γιατί δε μας λες εσύ για την εμπειρία σου στο εξωτερικό και τους λόγους που αποφάσισες να επιστρέψεις; Αν θυμάμαι καλά δεν έμεινες πάνω από 2 χρόνια έξω.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Εντάξει εξωτερικό είναι πολύ καλύτερα.Εχει βέβαια προβλήματα,κυρίως οτι δεν καταλαβαίνουν την τρομερή μας ανωτερότητα αλλά συνολικά το σκηνικό είναι πολύ ανώτερο από την ελληνική μιζέρια.
Πρακτικά εξωτερικό βγάζεις τα τριπλά για την ίδια δουλειά οπότε είσαι άρχοντας.
Για όσους βέβαια διάγουν βίο ψωλάροντας,βύσματα,γόνοι κτλ δεν είναι καλά εξωτερικό γιατί χάνουν τα δικαιώματά τους και τον πίνουν.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Για να μάθουμε ότι το βόσκετε γράφεται με ε και όχι με αι.

Αν και δεν ανέφερα ποτέ ότι ζω στην Αθήνα.

Δεν μπήκα για να διαπληκτιστώ όμως εδώ.

Γιατί δε μας λες εσύ για την εμπειρία σου στο εξωτερικό και τους λόγους που αποφάσισες να επιστρέψεις; Αν θυμάμαι καλά δεν έμεινες πάνω από 2 χρόνια έξω.

Αφου δε μπηκες για να διαπληκτηστεις, αλλα για να μαθεις ,τοτε θα πρεπει να δεις την οπτικη οτι οπως καποτε η οικονομια εφευγε απο τα τοπικα ορια και η αγορα γινοταν εθνικη απο τοπικη . Δηλαδη οι κατοικοι δε βοσκαν, καλλιεργουσαν, και ανταλλασαν στην τοπικη οικονομια, αλλα ζουσαν σε καθεστως εθνικης αγορας και ανταλλαγης σε πλαισια εγχρηματης οικονομιας, προιοντων σε εθνικο επιπεδο. Ετσι και τωρα η αγορα ξεφευγει απο τα εθνικα πλαισια και επεκτεινεται στα ευρωπαικα, περιφερειακα, η και παγκοσμια.
Αυτο σημαινει οτι οπως παλια στο χωριο το εργατικο δυναμικο αποκτουσε δεξιοτητες για τις οποιες δεν υπηρχε ζητηση στο τοπικο επιπεδο.
Ετσι και τωρα απλα οταν υπαρχουν καποιες δεξιοτητες αναμεσα στο εργατικο δυναμικο για τις οποιες δεν υπαρχει αντιστοιχη ζητηση σε εθνικο επιπεδο, τοτε μπορει να γινει η αντιστοιχιση προσφορας, ζητησης σε ευρωπαικο επιπεδο. Το γιατι θα επρεπε να ακουγεται περιεργο η παραδοξο το οτι δεν πρεπει αναγκαστικα να δενεται σε τοπικο επιπεδο η προσφορα εργασιας και δεξιοτητα και πρεπει να μπαινει αναγκαστικα η τοπικη παραμετρος στο ζητημα της αντιστοιχισης ζητησης και προσφορας εργασιας, λες και ζουμε στο μεσαιωνα με τους δουλοπαροικους, αποτελει μυστηριο .
Και επειδη ρωτας προσωπικα, δεν υφισταται διαχωρισμος " εγχωρια/εξωτερικο"  οσον αφορα την εργασια, απλα εχω την οπτικη οτι πας στην ταδε εργασια.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αφου δε μπηκες για να διαπληκτηστεις, αλλα για να μαθεις ,τοτε θα πρεπει να δεις την οπτικη οτι οπως καποτε η οικονομια εφευγε απο τα τοπικα ορια και η αγορα γινοταν εθνικη απο τοπικη . Δηλαδη οι κατοικοι δε βοσκαν, καλλιεργουσαν, και ανταλλασαν στην τοπικη οικονομια, αλλα ζουσαν σε καθεστως εθνικης αγορας και ανταλλαγης σε πλαισια εγχρηματης οικονομιας, προιοντων σε εθνικο επιπεδο. Ετσι και τωρα η αγορα ξεφευγει απο τα εθνικα πλαισια και επεκτεινεται στα ευρωπαικα, περιφερειακα, η και παγκοσμια.
Αυτο σημαινει οτι οπως παλια στο χωριο το εργατικο δυναμικο αποκτουσε δεξιοτητες για τις οποιες δεν υπηρχε ζητηση στο τοπικο επιπεδο.
Ετσι και τωρα απλα οταν υπαρχουν καποιες δεξιοτητες αναμεσα στο εργατικο δυναμικο για τις οποιες δεν υπαρχει αντιστοιχη ζητηση σε εθνικο επιπεδο, τοτε μπορει να γινει η αντιστοιχιση προσφορας, ζητησης σε ευρωπαικο επιπεδο. Το γιατι θα επρεπε να ακουγεται περιεργο η παραδοξο το οτι δεν πρεπει αναγκαστικα να δενεται σε τοπικο επιπεδο η προσφορα εργασιας και δεξιοτητα και πρεπει να μπαινει αναγκαστικα η τοπικη παραμετρος στο ζητημα της αντιστοιχισης ζητησης και προσφορας εργασιας, λες και ζουμε στο μεσαιωνα με τους δουλοπαροικους, αποτελει μυστηριο .
Και επειδη ρωτας προσωπικα, δεν υφισταται διαχωρισμος " εγχωρια/εξωτερικο"  οσον αφορα την εργασια, απλα εχω την οπτικη οτι πας στην ταδε εργασια.

Εντάξει όντως για τη ζήτηση,απλά η οπτική του βύσματος,παπάρα,γόνου κτλ είναι τι να πάω να κάνω εγώ εξωτερικό,σαν Αλβανό θα με έχουνε,ενώ Ελλάδα είμαι άρχοντας.Είμαι ο ντόπιος,έχω τα κοννέ,έχω το νομικό σύστημα,το πολιτικό σύστημα,την οικογένεια,το σόι και τους πάντες υπέρ μου.Μαλάκας είμαι να πάω εξωτερικό να γίνω Αλβανός,νέγρος άτομο τρίτης κατηγορίας.
Ενώ η νοοτροπία του αρχιδαρά,πουτσαρά είναι ωραία θα πάω εξωτερικό να τους γαμήσω όλους ,θα ξεσκίσω το Δυτικό,τον Αράπη,τον Αραβα όλους εντελώς γιατί είμαι ανώτερος.Θα υποταχθούν όλοι στην τιτάνια υπεροχή μου.Είναι αυτή η τεράστια βαλκανική δύναμις και έμπνευση,δηλαδή έξω είναι πιο εύκολα αφού δε σε μπλοκάρουν και τους τοπικούς ψωλάδες,παπάρες,βυσματικούς μπορείς να τους ψαρώσεις.Είναι low hanging fruit που λένε,περιμένουν τους ψωλαράδες από τα Βαλκάνια να τους σώσουν.
Δηλαδή για πουτσαράδες,ικανούς η παγκοσμιοποίηση κτλ είναι μια χαρά αφού φέρνει πολλούς στην ψωλή σου ενώ για βύσματα κτλ είναι καταστροφή γιατί χάνουν την περιχαράκωση που τους εξασφαλίζει τα προνόμια.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εντάξει όντως για τη ζήτηση,απλά η οπτική του βύσματος,παπάρα,γόνου κτλ είναι τι να πάω να κάνω εγώ εξωτερικό,σαν Αλβανό θα με έχουνε,ενώ Ελλάδα είμαι άρχοντας.Είμαι ο ντόπιος,έχω τα κοννέ,έχω το νομικό σύστημα,το πολιτικό σύστημα,την οικογένεια,το σόι και τους πάντες υπέρ μου.Μαλάκας είμαι να πάω εξωτερικό να γίνω Αλβανός,νέγρος άτομο τρίτης κατηγορίας.
Ενώ η νοοτροπία του αρχιδαρά,πουτσαρά είναι ωραία θα πάω εξωτερικό να τους γαμήσω όλους ,θα ξεσκίσω το Δυτικό,τον Αράπη,τον Αραβα όλους εντελώς γιατί είμαι ανώτερος.Θα υποταχθούν όλοι στην τιτάνια υπεροχή μου.Είναι αυτή η τεράστια βαλκανική δύναμις και έμπνευση,δηλαδή έξω είναι πιο εύκολα αφού δε σε μπλοκάρουν και τους τοπικούς ψωλάδες,παπάρες,βυσματικούς μπορείς να τους ψαρώσεις.Είναι low hanging fruit που λένε,περιμένουν τους ψωλαράδες από τα Βαλκάνια να τους σώσουν.

Ισχυει οτι καποιοι κοινωνικοι δεσμοι λιγο η πολυ υπαρχουν για καποιον στο εκαστοτε τοπικο του περιβαλλον. Απο εκει και περα το να μην υπαρχει η ευελιξια να αντιπαρελθεις την αποκοπη αυτων των τοπικα προσδιορισμενων δεσμων, δειχνει οπισθοδρομικοτητα και μυωπικη αντιληψη που φυσικα δεν αποβαινουν σε οφελος οποιου διεπεται απο αυτες.
Τα περι κατωτερης κοινωνικης θεσης που επιφυλασσεται, δεν εχουν να κανουν με αυτη καθεαυτη τη μετακινηση, απο το ενα μερος στο αλλο, αλλα με τις συνθηκες και τους ορους που γινεται. Και φυσικα το ιδιο ισχυει και για την παραμονη : μπορει καλλιστα η παραμονη σε ενα μερος να ισοδυναμει με συνθηκες κολλιγου που σερνει το καρο για τον αφεντη. Επομενως οι εκαστοτε οροι και σχεσεις παιζουν το ρολο για το σε ποιες συνθηκες θα βρεθει κανεις και οχι η τοποθεσια στο γεωγραφικο χωρο.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ισχυει οτι καποιοι κοινωνικοι δεσμοι λιγο η πολυ υπαρχουν για καποιον στο εκαστοτε τοπικο του περιβαλλον. Απο εκει και περα το να μην υπαρχει η ευελιξια να αντιπαρελθεις την αποκοπη αυτων των τοπικα προσδιορισμενων δεσμων, δειχνει οπισθοδρομικοτητα και μυωπικη αντιληψη που φυσικα δεν αποβαινουν σε οφελος οποιου διεπεται απο αυτες.
Τα περι κατωτερης κοινωνικης θεσης που επιφυλασσεται, δεν εχουν να κανουν με αυτη καθεαυτη τη μετακινηση, απο το ενα μερος στο αλλο, αλλα με τις συνθηκες και τους ορους που γινεται. Και φυσικα το ιδιο ισχυει και για την παραμονη : μπορει καλλιστα η παραμονη σε ενα μερος να ισοδυναμει με συνθηκες κολλιγου που σερνει το καρο για τον αφεντη. Επομενως οι εκαστοτε οροι και σχεσεις παιζουν το ρολο για το σε ποιες συνθηκες θα βρεθει κανεις και οχι η τοποθεσια στο γεωγραφικο χωρο.

Σίγουρα ο Γερμανός σκέφεται τι τυχερός που είμαι που έχω ατό το βλάκα Ελληνα που δεν ξέρει τα δικαιώματά του στη Δύση και τον εκμεταλλεύομαι αγρίως.Τον ψαρώνω χαλαρά να μου βγάζει γούστα,κονομάω τον έχω κάνει άλογο.
Ομως ο Ελληναράς αδιαφορεί εν γένει για το δυτικό πολιτισμό,τα δικαιώματα,στα αρχίδια του οι ισορροπίες.Μιλάμε για τρομερή ανωτερότητα.Είμαστε τεράστια κατηγορία,πραγματική βόμβα στα θεμέλια του συστήματος.Με 10% Ελληναράδες θα ανατρεπόταν το σύμπαν στην Ευρώπη.
Είμαστε οι άλλοι,το αντίθετο ακριβώς.Αυτοί είναι αυτοί και εμείς είμαστε οι άλλοι.

Steve Madden

Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2018
Like
46
Πόντοι
1
Και επειδη ρωτας προσωπικα, δεν υφισταται διαχωρισμος " εγχωρια/εξωτερικο"  οσον αφορα την εργασια, απλα εχω την οπτικη οτι πας στην ταδε εργασια.
Είσαι εκτός θέματος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom