Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Ελλάδα όλοι κοίταζαν να περιχαρακώσουν τα τσιφλίκια τους.Τσιφλίκια καθηγητών,γιατρών,δικηγόρων,φαρμακοποιών κτλ.Το οικοδόμημα κατέρρευσε όταν αυτοί που υποτίθεται οτι θα στήριζαν το σύστημα την κοπάνησαν.Ενα σύστημα γόνων για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποιους να κάνουν τη δουλειά.Αμα αυτοί εξαφανιζόλ μετά δεν.
Εχει ο άλλος το τσιφλίκι του τα δικαιώματά του τα πάντα όλα και τον γαμάνε.
Από την πλευρά της κοινωνικής ισορροπίας δεν είναι σημαντικό αν ο γόνος κάνει τη δουλειά ή όχι και ποιος παίρνει τα λεφτά αλλά αν η δουλειά βγαίνει.Γιατί μετά απουσιάζουν οι αποδόσεις ευθύνης.
Π.χ. έχεις τη μεγαλύτερη θνητότητα στις ΜΕΘ στην Ευρώπη ποιος φταίει?Οι διευθυντές θα πούνε φταίνε από κάτω,οι άλλοι θα πούνε παιδιά εμείς βύσματα είμαστε,έχουμε το ακαταλόγιστο,σόρρυ θα πει ο άλλος αν εσύ είσαι βύσμα εγώ είμαι ψωλάς,δεν έχω ευθύνη,εγώ απλά προεδρεύω θα πει ο διεθυντής δεν έχω σχέση με την πραγματική κατάσταση,τόσοα μου δίνουν αυτά κάνω θα πει ο άλλος,συμπέρασμα δε βγάζεις άκρη.Δε θα κατηγορηθεί ποτέ κανείς για τίποτα γιατί έχουν το ακαταλόγιστο.Αν υπήρχαν ικανοί,εργατικοί κτλ σε αυτούς θα έπεφτε η ευθύνη θα γινόταν χαμός από κατηγορίες.Τώρα απόλυτη αδράνεια.Ο άλλος το δέχεται αυτό υπομένει τη μοίρα του.Ο ελληνικός λαός είναι resilient ρε φίλε λέει ο άλλος και πανηγυρίζει.Ενώ είναι απλά παθητικότητα.Πού είναι ο νευρώδης λαός?Τι έγινε?Είναι αυτό που λέμε η έλλειψη αντίδρασης η παθητική αντίδραση κτλ.Ολα αυτά πολλοί τα βιώνουν σαν ασφυξία σα να τους πνίγει η χώρα.

Αυτό ουσιαστικά κατέρρευσε,αυτοί την επέκταση κληρονομικότητα τη βλέπανε σα φυσικό δικαίωμα που τους έδινε η τρίτη ελληνική δημοκρατία όπως την ονομάζανε.Δηλαδή το βλέπανε σαν ανάπτυξη.Με το που κόπηκαν τα δανεικά κατέρρευσε το σύμπαν.Η Ελλάδα λειτουργούσε ουσιαστικά σαν κομμουνιστική χώρα.Αχρηστοι έπαιρναν τα πόστα ανάλογα με συγγένειες και αφοσίωση στο κόμμα.Οταν έγινε η μετάβαση αυτό φάνηκε πάρα πολύ όπως και στις κομμουνιστικές χώρες κατά τη μετάβαση και ήταν σημαντικός λόγος που άργησαν να προσαρμοστούν.Οι Γερμανοί το κατάλαβαν αυτό σου λέει θα τους αντιμετωπίσουμε σαν τη χρεωκοπημένη ανατολική Γερμανία.Επειδή το σκηνικό είχε ήδη παιχτεί στα 90s ξέρανε τι να περιμένουνε τι τζούφιοι θα είναι,πώς θα τους εξουδετερώσουνε,τι αντίδραση θα υπάρχει κτλ τα είχαν δει όλα.
Το Δεκέμβρη του 2008 ουσιαστικά εκδηλώθηκε μια άγρια αντίδραση στον τσιφλικισμό και την περιχαράκωση,έδειξαν πολλοί τις πραγματικές τους διαθέσεις και με την κρίση οι τύποι απελευθερώθηκαν,έχασαν τους δεσμούς με τη χώρα εκ του φυσικού.Σου λέει φίλε εγώ δεν είμαι Ελληνας είμαι Ευρωπαίος πολίτης.Πάρτα αρχίδια μου τώρα.

Τελευταία τροποποίηση:

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Παντως διαβαζα χθες τουλαχιστον το 70 τοις εκατο απο τους 530χλδ που φυγαν μετα το 10 εχουν τριτοβαθμια εκπαιδευση και μεσο ορο ηλικιας 32 ετη και απ αυτους δε σκεφτονται να επιστρεψουν πανω απο το 75 τοις εκατο . Οσους γνωριζω δυστυχως για την Ελλαδα βρισκονται σε αυτη τη κατηγορια και σκεφτονται ετσι . Αλλο μου εκανε εντυπωση ομως . Οτι μολις 25χλδ πηγαν ΗΠΑ κ Αυστραλια και ολοι οι υπολοιποι Ευρωπη κ κυριως Γερμανια σε αντιθεση με τη μεταναστευση προ 90 . Εσεις που φυγατε εξω πως και δε προτιμησατε ΗΠΑ , Καναδα ή Αυστραλια αλλα Ευρωπη ? λογω γεωγραφικης εγγυτητας με Ελλαδα ή ειχατε συγγενεις εκει ?
Πως θα πας για δουλεια στις ηπα, δε γινεται!
Πρεπει, απο τι εχω διαβασει να σε καλεσει ο εργοδοτης ή να πας ως τουριστα και να εργαστεις παρανομα..Πως;
Οι ηπα δεν ειναι αυτο που δειχνουν τα μμε και οι ταινιες, εχω ακουσει διαφορα αρνητικα

Εγγρ.
27 Οκτ 2018
Like
252
Πόντοι
21
Παιδιά ποια είναι η γνώμη σας για την μεγάλη Βρετανία από την στιγμή που έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η γυναίκα μου έχει pre settle status( το οποίο είναι χαρτί προσωρινής κατοικίας ) και έτσι μπορεί να πάει να δουλεψει χωρίς βίζα.
Έχω δει να ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων , να υπάρχει ελλειψη σε τροφιμα κτλ
Λέτε να επέλθει κατάρευση στο Η.Β. ;

Σκεφτόμαστε να πάει πρώτα εκείνη για λίγα χρόνια και αφού σταθείς στα πόδια της να πάω και εγώ μετά , αφού θα μπορεί να με τραβήξει ως οικογένεια.
Επίσης αυτή έχει τις σπουδές επάνω στην εκπαίδευση.
Εγώ είμαι ανειδίκευτος αλλά σκέφτομαι να πάω σε κάποιο ΙΕΚ για αρχή και να ασχοληθω ή με υπολογιστές ή με οικονομικά και μετά αν είναι να φύγουμε έξω να πάω και σε ΤΕΙ ΑΕΙ ή κολλέγιο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων .

Αξίζει αυτή η προσπάθεια λέτε που θα μείνουμε χωριστά για κάποια χρόνια ;

Οκ θα βλεπομαστε , δεν θα πάει Αυστραλία αλλά και πάλι .

Εδώ δυσκολευόμαστε με τα οικονομικά γιατί μένουμε Αθήνα και τα έσοδα μας είναι 2 μέσοι μισθοί και έχουμε και ενοικιο. Αν είχαμε και παιδιά δεν θα τα βγάζαμε πέρα ....

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Πως θα πας για δουλεια στις ηπα, δε γινεται!
Πρεπει, απο τι εχω διαβασει να σε καλεσει ο εργοδοτης ή να πας ως τουριστα και να εργαστεις παρανομα..Πως;
Οι ηπα δεν ειναι αυτο που δειχνουν τα μμε και οι ταινιες, εχω ακουσει διαφορα αρνητικα
Ναι το ανεφερα επειδη ζουν πολλοι ομογενεις εκει οποτε εχουν συγγενεις να τους περιμενουν κ παλιοτερα ηταν πρωτος προορισμος οι ΗΠΑ για Ελληνες που μεταναστευσαν . Ξερω οτι για βιζα πρεπει να σε καλεσει εργοδοτης ή συγγενης πρωτου βαθμου , αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος . Παντως εχει ξεθωριασει το αμερικανικο ονειρο με το οποιο θεωρουνταν η Αμερικη η χωρα της επαγγελιας αλλα και παλι ευκαιριες για καποιον που ειναι νεος και εχει ορεξη να εργαστει και να δημιουργησει πιστευω ακομη υφιστανται γιατι ειναι μεγαλη αγορα . Παραμενει υπερδυναμη ακομη , φθινουσα μεν υπερδυναμη δε

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Ναι το ανεφερα επειδη ζουν πολλοι ομογενεις εκει οποτε εχουν συγγενεις να τους περιμενουν κ παλιοτερα ηταν πρωτος προορισμος οι ΗΠΑ για Ελληνες που μεταναστευσαν . Ξερω οτι για βιζα πρεπει να σε καλεσει εργοδοτης ή συγγενης πρωτου βαθμου , αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος . Παντως εχει ξεθωριασει το αμερικανικο ονειρο με το οποιο θεωρουνταν η Αμερικη η χωρα της επαγγελιας αλλα και παλι ευκαιριες για καποιον που ειναι νεος και εχει ορεξη να εργαστει και να δημιουργησει πιστευω ακομη υφιστανται γιατι ειναι μεγαλη αγορα . Παραμενει υπερδυναμη ακομη , φθινουσα μεν υπερδυναμη δε
Οχι καλα τα εγραψες.Γενικοτερα για πρασινη καρτα πρεπει να δωσεις κωλαρακι πλεον.Δεν την δινουν με τιποτα.Πρεπει να φτυσεις αιμα.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Παιδιά ποια είναι η γνώμη σας για την μεγάλη Βρετανία από την στιγμή που έφυγε από την Ευρωπαϊκή Ένωση .
Η γυναίκα μου έχει pre settle status( το οποίο είναι χαρτί προσωρινής κατοικίας ) και έτσι μπορεί να πάει να δουλεψει χωρίς βίζα.
Έχω δει να ανεβαίνουν οι τιμές των προϊόντων , να υπάρχει ελλειψη σε τροφιμα κτλ

Σκεφτόμαστε να πάει πρώτα εκείνη για λίγα χρόνια και αφού σταθείς στα πόδια της να πάω και εγώ μετά , αφού θα μπορεί να με τραβήξει ως οικογένεια.
Εγώ είμαι ανειδίκευτος αλλά σκέφτομαι να πάω σε κάποιο ΙΕΚ για αρχή και να ασχοληθω ή με υπολογιστές ή με οικονομικά και μετά αν είναι να φύγουμε έξω να πάω και σε ΤΕΙ ΑΕΙ ή κολλέγιο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων .

Εδώ δυσκολευόμαστε με τα οικονομικά γιατί μένουμε Αθήνα και τα έσοδα μας είναι 2 μέσοι μισθοί και έχουμε και ενοικιο. Αν είχαμε και παιδιά δεν θα τα βγάζαμε πέρα ....
Γιατι να φυγεις ρε τυπε?Κατσε...που θα πας?Εδω αρκετα μελη του μπου γραφουν οτι η Ελλαδα τελειωσε με τα μνημονια.Ζουμε αγγελικα πλεον και ολα πανε μελι γαλα.Δεν υπαρχει ακριβεια,τα ενοικια ειναι φθηνα.Λογαριασμοι,τροφιμα,βενζινες ολα κυριλε.Τρελος εισαι?Ακου φευγει λεει. :confused: :confused: :confused:

Περα απο την πλακα.Γνωμη μου αν θες.Το Ηνωμενο Βασιλειο αυτη την στιγμη δεν ειναι στα καλα του.Θα σου προτεινα αλλη χωρα.Το brexit οντως εχει αφησει καποια σημαδια οικονομικης δυσκολιας και τωρα με τον ψωλοιο το πραγμα δειχνει να γινεται ακομα πιο δυσκολο.Επισης απ οσο γνωριζω η μεταναστευση σε Ηνωμενο Βασιλειο απο δω και περα ιδιως για κατοικους ευρωπαικης ενωσης θα εxει πιο απαιτητικους ορους.Νομιζω οτι με την νεα χρονια θα ορισουν κατι μαλακιες για τους μεταναστες νομιζω με βιζα κτλ.Σε γενικες γραμμες δεν θα διαλεγα UK.Ακομα και να το διαλεγα δεν θα πηγαινα Λονδινο.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446

Για αρχη παρε μια εξειδικευση οπωσδηποτε ειτε φυγεις ειτε μεινεις . Οσο για τα πλανα δες πως θα σας παει η σχεση απο αποσταση, αν θα αντεξει και αυτη εξω , αν θα ορθοποδησει και οργανωθει καλα και αν ειστε ακομη μαζι αφου τελειωσεις και συ με την εξειδικευση γνωμη μου να το κανεις το βημα χωρις 2η σκεψη . Εχω παει ΗΒ αρκετες φορες αλλα μονο σα τουριστας οποτε αλλοι θα σε κατατοπισουν καλυτερα για τα περι εργασιας εκει . Καταρρευση δε θα υπαρξει , εχουν ελλειψεις στο κλαδο των οδηγων στις μεταφορες ( εχουν χιλιαδες αιτησεις απλα λογω γραφειοκρατιας στη μετα μπρεξιτ περιοδο καθυστερουν ) οπως ελλειψεις εργατικου δυναμικου και σε αλλους τομεις της οικονομιας οι οποιες καλυπτονταν απο τις εισροες εργατων απο την ΕΕ και ολα αυτα σε συνδυασμο με την ενεργειακη κριση εχουν δημιουργησει στρεβλωσεις και προβληματα στην αγορα . Προσκαιρα ειναι και θα ομαλοποιηθουν μη σε τρομαζουν . Προσφατη ερευνα κατεταξε το ΗΒ στις κορυφαιες 5 χωρες για εργασια στο κοσμο , δεν υπαρχει θεμα συγκρισης με Ελλαδα ποσω δε μαλλον αν ειστε μισθοσυντηρητοι εδω . Οτι αποφαση και να παρεις καλη τυχη σου ευχομαι . Η δραση γιατρευει το φοβο οποτε προχωρα δυναμικα χωρις να ανησυχεις

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.972
Πόντοι
3.656

Κανα σπίτι απο γονείς δεν έχετε εδώ πέρα ρε φίλε;Αν όχι να μένετε τουλάχιστον να το νοικιάζετε;

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Απαοψη μου ειναι οτι με εργασια πλεων δε μεγαλουργεις, οπως γραφεις. Πανε αυτα.
Η μονη χωρα οπυ μπορεις να δεις χαιρι ειναι η χωρα που σε γεννησε, η Ελλαδα.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Σεβαστη η αποψη σου αλλα διαφωνω . Οτι ειναι πιο δυσκολο ομως τωρα ναι αυτο ειναι αληθεια . Εγω Ελλαδα ζω γιατι αυτο επελεξα αλλα ο καθενας λαμβανει τις αποφασεις του για το που θα ζησει με τα δικα του θελω και τις δικες του αναγκες , δεν υπαρχει σωστο ή λαθος πανω σε αυτο

Εγγρ.
27 Οκτ 2018
Like
252
Πόντοι
21
Παιδιά όχι δεν παίζει σπίτι από γονείς , τουλάχιστον όχι σύντομα .

Δεν μπορώ να περιμένω πότε θα μας αφήσουν μπας και ζήσω και γω λίγο καλύτερα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πεινάμε εδώ αλλά δεν είμαστε για πολλά πολλά , ούτε καν θέλουμε να φανταστούμε πως θα είμαστε με παιδί , ενοίκιο και μέτριο εισόδημα .........

Το Η.Β. είναι για εμάς μια ευκαιρία γιατί η γυναίκα μπορεί να βγάλει τα χαρτιά που χρειάζεται μιας και δούλευε παλιά εκεί αλλά και γιατί στο μυαλό μας φαντάζει ως ένας προορισμός όπου δεν είναι το ίδιο προσβάσιμος για τόσες άλλες χώρες όπως πχ σε κάποια χώρα της Ε.Ε. άρα και μικρότερος ανταγωνισμός.

Εμένα αυτό με ανησυχεί.
Η οικονομία τους , καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά .

Δεν με φοβίζει η ξενιτιά , θεωρώ οργανωμένο το κράτος της Αγγλίας πχ .

Κάτι θα τελειώσω και εγώ εδώ και αν μπορέσουμε θα φύγουμε ....

Οποιαδήποτε πληροφορία για το εν λόγω εγχείρημα είναι ευπρόσδεκτη.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Φιλε μου δε θελω να σε απογοητευσω αλλα το "κατι θα τελειωσω και εγω εδω" δε σημαινει τιποτα στην αγορα της Αγγλιας, οπου θα σε περασουν κοσκινο και κυριως θα κοιταξουν την εργασιακη εμπειρια που εχεις. Πιθανοτατα θα αναγκαστεις να κανεις πιο δυσκολες/ανειδικευτες δουλειες. Αν εισαι ενταξει με αυτο και ειστε ετοιμοι ως ζευγαρι να υποστειτε ολα τα δεινα της μεταναστευσης, τοτε καντε το βημα και να εισαι σιγουρος πως σιουγρα κατι θα κερδισετε απο αυτο

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.866
Πόντοι
3.846
Χαρά ως τι ρε τυπε;
Ως ντιλιβερι με 4€/ώρα ή ως σπουδαγμενος με προϋπηρεσία στα 900€?
Σοβαρά τα θες και τα γράφεις αυτά; ?

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.320
Πόντοι
4.546
Φιλε μου δε θελω να σε απογοητευσω αλλα το "κατι θα τελειωσω και εγω εδω" δε σημαινει τιποτα στην αγορα της Αγγλιας, οπου θα σε περασουν κοσκινο και κυριως θα κοιταξουν την εργασιακη εμπειρια που εχεις. Πιθανοτατα θα αναγκαστεις να κανεις πιο δυσκολες/ανειδικευτες δουλειες. Αν εισαι ενταξει με αυτο και ειστε ετοιμοι ως ζευγαρι να υποστειτε ολα τα δεινα της μεταναστευσης, τοτε καντε το βημα και να εισαι σιγουρος πως σιουγρα κατι θα κερδισετε απο αυτο
Συμφωνώ. Χωρίς κάποιο χαρτί, το χαμαλίκι και η εργατιά θα σε περιμένει στη γωνία. Και είμαι της άποψης ότι γιατί να πας στο εξωτερικό να κάνεις τον Πακιστανό, ενώ μπορείς να τον κάνεις και εδώ? Τα παραπάνω λεφτά δεν είναι δικαιολογία για μένα. Μιλάω πάντα για χειρωνακτικές/ανειδίκευτες δουλειές.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Παιδιά όχι δεν παίζει σπίτι από γονείς , τουλάχιστον όχι σύντομα .

Δεν μπορώ να περιμένω πότε θα μας αφήσουν μπας και ζήσω και γω λίγο καλύτερα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πεινάμε εδώ αλλά δεν είμαστε για πολλά πολλά , ούτε καν θέλουμε να φανταστούμε πως θα είμαστε με παιδί , ενοίκιο και μέτριο εισόδημα .........

Το Η.Β. είναι για εμάς μια ευκαιρία γιατί η γυναίκα μπορεί να βγάλει τα χαρτιά που χρειάζεται μιας και δούλευε παλιά εκεί αλλά και γιατί στο μυαλό μας φαντάζει ως ένας προορισμός όπου δεν είναι το ίδιο προσβάσιμος για τόσες άλλες χώρες όπως πχ σε κάποια χώρα της Ε.Ε. άρα και μικρότερος ανταγωνισμός.

Εμένα αυτό με ανησυχεί.
Η οικονομία τους , καθώς δεν έχω ιδέα από αυτά .

Δεν με φοβίζει η ξενιτιά , θεωρώ οργανωμένο το κράτος της Αγγλίας πχ .

Οποιαδήποτε πληροφορία για το εν λόγω εγχείρημα είναι ευπρόσδεκτη.
Aγγλια με αυτα τα ενοικια οπου και να πας θα εισαι στη φαπα.Σορρυ που θα ειμαι σκληρος... αλλα αν δεν εισαι εξειδικευμενος επιστημονας με προυπηρεσια τα πραγματα ειναι δυσκολα.Εχω φιλαρακια αγγλια και εχω παει κιολας.Το κομματι γυρω απο το Λονδινο ειναι πανακριβο.Οχι μονο στα ενοικια αλλα γενικοτερα στην διαβιωση.Μονο βορεια αγγλια σε ματζεστερ,λιβερποολ,λιντς,νιουκαστλ κτλ το πραγμα ειναι καπως καλυτερα.Δουλειες εχει παρα πολλες και τωρα με τον ψωλοιο...ψαχνουν σαν μαλακες εργατες και υπαλληλους σε οτιδηποτε μπορεις να φανταστεις.Αλλα δεν πληρωνουν καλα για το κοστος ζωης που εχεις να αντιμετωπισεις.Εκτος και αν ζειτε πολυ συντηρητικα και ταπεινα.Δηλαδη μειωσεις εξοδους,ρουχα,φαγητα,ποτα,διακοπες ιστοριες.Με λιγα λογια να κανεις το σκατο σου παξιμαδι.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Συμφωνώ. Χωρίς κάποιο χαρτί, το χαμαλίκι και η εργατιά θα σε περιμένει στη γωνία. Και είμαι της άποψης ότι γιατί να πας στο εξωτερικό να κάνεις τον Πακιστανό, ενώ μπορείς να τον κάνεις και εδώ? Τα παραπάνω λεφτά δεν είναι δικαιολογία για μένα. Μιλάω πάντα για χειρωνακτικές/ανειδίκευτες δουλειές.
Υπαρχουν καποιες χωρες που το να κανεις τον πακιστανο ειναι πολυ καλυτερα απο το να τον κανεις στην Ελλαδα.Το Ηνωμενο Βασιλειο σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ενα απο αυτα.

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Χαρά ως τι ρε τυπε;
Ως ντιλιβερι με 4€/ώρα ή ως σπουδαγμενος με προϋπηρεσία στα 900€?
Σοβαρά τα θες και τα γράφεις αυτά; ?
χαιρι, εγραψα ρε, οχι χαρα
τουρκικη λεξη νομιζα οτι ειναι γνωστη.
Δηλ. μπορεις να εχεις δικο σου σπιτι εξωτερικο; Δηλ, εαν λαμβανεις 2,5χ , ποτε θα το ξεχρεωσεις;
Ελλαδα, για εμενα μπορει καποιος να προκοψει, εαν ζει σε ενα καλο χωριο κοντα σε μια επαχ πολη. Υπαρχουν τετοια μερη διαμαντια!

Εγγρ.
27 Οκτ 2018
Like
252
Πόντοι
21
Η γυναίκα όπως έγραψα έχει αρκετά πτυχία στην εκπαίδευση και από όσο το έχει ψάξει , η αμοιβή της θα είναι καλύτερη από ότι στην Ελλάδα.

Αναλογικά πάντα με τις συνθήκες διαβίωσης .

Όταν λέω κάτι , κακώς δεν το διευκρίνισα, εννοω κάτι ανάμεσα σε οικονομικά και πληροφορική. Όμως επειδή το πρώτο βήμα λογικά θα γίνει από ΙΕΚ ( λόγω οικονομικών) για αυτό και είπα κάτι . Επειδή δεν θα ήταν κάποιο ΑΕΙ.

Σίγουρα προϋπηρεσία δεν θα υπάρχει αλλά πτυχίο- πιστοποίηση θα έχω . Οπότε είμαι δεκτικός στο να ξεκινήσω από πολύ χαμηλά και μετά από εκπαίδευση μέσα σε μια εταιρία να εξελιχθω .

Εδώ όπως ξανά ειπα δεν πεινάμε αλλά δεν έχουμε καμία άνεση !!!

Εκεί για αρχή θα έχει η γυναίκα την " καλή " δουλειά και τον "καλό " μισθό και εγώ ξεκινώντας από πιο κάτω , σε λίγα χρόνια ελπίζω να τον φτάσω έτσι ώστε ενώ στην αρχή θα είμαστε όπως εδώ , μετά να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Αυτή την κατάσταση εδώ πολύ πολύ δύσκολα να την φτάσουμε ....

Αυτό έχουμε στο μυαλό μας !

Ναι αν χρειαστεί για λίγο καιρό να κάνω κάποια χειρονακτική εργασία μέχρι να μπω στον κλάδο που θα έχω τελειώσει μέσω ΙΕΚ εννοείται πως θα το κάνω .....

Εδώ το ταβάνι μας είναι συγκεκριμένο και δεν μας φτάνει δυστυχώς .....

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Η γυναίκα όπως έγραψα έχει αρκετά πτυχία στην εκπαίδευση και από όσο το έχει ψάξει , η αμοιβή της θα είναι καλύτερη από ότι στην Ελλάδα.

Αναλογικά πάντα με τις συνθήκες διαβίωσης .

Όταν λέω κάτι , κακώς δεν το διευκρίνισα, εννοω κάτι ανάμεσα σε οικονομικά και πληροφορική. Όμως επειδή το πρώτο βήμα λογικά θα γίνει από ΙΕΚ ( λόγω οικονομικών) για αυτό και είπα κάτι . Επειδή δεν θα ήταν κάποιο ΑΕΙ.

Σίγουρα προϋπηρεσία δεν θα υπάρχει αλλά πτυχίο- πιστοποίηση θα έχω . Οπότε είμαι δεκτικός στο να ξεκινήσω από πολύ χαμηλά και μετά από εκπαίδευση μέσα σε μια εταιρία να εξελιχθω .

Εδώ όπως ξανά ειπα δεν πεινάμε αλλά δεν έχουμε καμία άνεση !!!

Εκεί για αρχή θα έχει η γυναίκα την " καλή " δουλειά και τον "καλό " μισθό και εγώ ξεκινώντας από πιο κάτω , σε λίγα χρόνια ελπίζω να τον φτάσω έτσι ώστε ενώ στην αρχή θα είμαστε όπως εδώ , μετά να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Αυτή την κατάσταση εδώ πολύ πολύ δύσκολα να την φτάσουμε ....

Αυτό έχουμε στο μυαλό μας !

Ναι αν χρειαστεί για λίγο καιρό να κάνω κάποια χειρονακτική εργασία μέχρι να μπω στον κλάδο που θα έχω τελειώσει μέσω ΙΕΚ εννοείται πως θα το κάνω .....

Εδώ το ταβάνι μας είναι συγκεκριμένο και δεν μας φτάνει δυστυχώς .....
Εφόσον έχεις όρεξη για δουλειά και πας εκεί με ταπεινότητα, εργατικότητα και διάθεση να "υποστείς" τις δυσκολίες και την όποια ανέχεια του πρώτου καιρού, τότε δε μπορεί να σας σταματήσει τίποτα. Η Αγγλία είναι μία χώρα που εκτιμά ακριβώς αυτά τα προσόντα. Τιμιότητα, εργατικότητα, αντοχές, υπομονή. Με 1500+ για τη γυναίκα και 1100+ για εσένα από τους πρώτους μήνες, θα έχετε 2600 λίρες για να ζήσετε μία άνετη ζωή. Αν μπορέσετε να αποφύγετε το Λονδίνο που είναι πανάκριβο, τότε θα μπορείτε να έχετε δική σας μονοκατοικία με αυλή, κήπο κλπ με λιγότερο από 1000 λίρες για όλα, άλλα 600 σούπερ μάρκετ, και θα έχετε ακόμα 1000 λίρες για τις εξόδους σας, κλπ
Μάλιστα μπορείς να πάρεις αμάξι αμέσως, αφού είναι πάμφηνα στην Αγγλία (ωστόσο έχουν ακριβή ασφάλεια)
Η μόνη δυσκολία είναι πως χρειάζεται υπομονή στην εργασία, γιατί πολλές φορές οι 1100 λίρες βγαίνουν με αίμα δάκρυα και ιδρώτα, δηλαδή εντατικούς ρυθμούς, στοχοθεσίες, αξιολογήσεις, ανέχεια, αδικίες ίσως, κλπ
Όποιος έχει αντοχή για αυτά ειλικρινά δεν υπάρχει απολύτως τίποτε και κανένας πλυ μπορεί να τον σταματήσει από το να προκόψει σε οικονομίες όπως της Αγγλίας.
Χρειάζεται βέβαια και λίγη τύχη στην αρχή για να μην κακοπέσει κανείς και αγανακτήσει με οτ καλημέρα, αλλά στη συνέχεια όταν μάθει την αγορά εργασίας (και τον μάθει και αυτή) τότε σίγουρα βρίσκει μόνος του άλλα μονοπάτια.
Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι και η ηλικία. Πχ ένας 30ρης έχει περισσότερες αντοχές και ανέχεια από έναν 45+ αλλά και αυτό δεν είναι κανόνας απαραίτητα.
Εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κάνετε!

(Αν μπορούμε να βοηθήσουμε με περαιτέρω πληροφορίες κλπ όσοι έχουμε ζήσει Αγγλία, ευχαρίστως να το κάνουμε, ρώτα ό,τι θέλεις, αν και μετά το Βρεχιτ έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα)

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ζω 10 χρόνια πλέον στην Αγγλία , με τα τελευταία 3 να ζω και σε δικό μου σπίτι - κάτι που στην Ελλάδα δε θα κατάφερνα ποτέ-!
Όπως σε όλες τις χώρες η μετανάστευση δεν είναι εύκολη απόφαση και είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθένα. Δηλαδή θεωρώ και τις 2 αποφάσεις - μένω ή φεύγω απο την Ελλάδα- εξίσου δύσκολες.
Όσον αφορά την Αγγλία και έχοντας ζήσει και σε Σουηδία και Γερμανία ο χρυσός κανόνας είναι ένας...να προετοιμαστεί κανείς πριν καν φτάσει στην χώρα. Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος ( συμπεριλαμβανομένου και εμού) να μην έχουν κάνει αρκετή ερεύνα για εργασία / προετοιμασία βιογραφικού / αιτήσεις για δουλειά και φτάνουν με μια βαλίτσα στο Λονδίνο ( την πλεον ανταγωνιστική πόλη της Ευρώπης) προσπαθώντας να βρουν μια θέση στην ήλιο.

Η συμβουλή μου είναι πολύ προετοιμασία απο πρίν , μακριά απο μεγάλες πόλεις για το πρώτο ξεκίνημα , εντιμότητα , σκληρή δουλειά και υπομονή. Ότι πτυχίο , εμπειρία ή μη να έχεις με τα παραπάνω και με λίγη τύχη όλοι θα τα καταφέρουν.

Έαν έφευγα σήμερα θα διάλεγα Αυστραλία για να ζήσω γνωρίζοντας βέβαια τις δυσκολίες στην επικοινωνία και ταξίδια στην πατρίδα λόγο απόστασης και διαφορά της ώρας.

Εάν έμενα Ελλάδα δεν ξέρω που θα βρισκόμουν στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει αλλά είμαι βέβαιος ότι δε θα είχα αγοράσει δικό μου σπίτι.

Ανήκω στους ανθρώπους που θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχω κάνει μια αξιόλογη σταδιοδρομία , ωστόσο όσα στραβά και να έχει η Ελλάδα εξακολουθεί να ειναι η πατρίδα μου και εκεί θα είναι πάντα η καρδία μου. Δεν ξέρω ποτέ εαν θα μπορέσω να ξαναγυρίσω τουλάχιστον για τα επόμενα 5- 10 χρόνια.
Ωραίος φίλε, συγχαρητήρια για όσα έχεις πετύχει μέχρι τώρα, εύχομαι καλή επιτυχία και στη συνέχεια. Ακριβώς τέτοια ποστ, από ανθρώπους που ζουν έξω χρειάζονται νήματα σαν και αυτό.
Αν επιτρέπεται, το σπίτι το έχεις με mortgage η είναι πλήρως ξεχρεωμένο; Γιατί μου φαίνεται μικρό το διάστημα για ολική ξεχρέωση κατοικίας τα 10 χρόνια, εκτός αν υπήρχαν άλλες προυποθέσεις (πολύ υψηλός μισθός, κεφάλιο από πριν, τρομερή οικονομία, ζευγάρι, μικρό σπίτι, κλπ)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom