Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Τύποι εννοείται μένουμε Ελλάδα. Δεν είδατε προχθές τον Παύλο Σεπετά, υιό του Πέτρου Σεπετά και ιδιοκτήτη της γνωστής εταιρίας Βίκος, που αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα για να δουλέψει στην επιχείρησή του αντί να μείνει στην Αμερική; Αν δεν πειστήκατε από αυτό τότε από τι θα πειστείτε; :confused:
Τότε έχει δίκιο ο κουλης
Τώρα που το λες και η κόρη του κουλη ενώ ήταν κάπου χαραμοφαισα στο εξωτερικό γύρισε Ελλάδα
Άρα έχει βάση το κουλό αφήγημα, δεν λέει μλκιες για τους μουνοκωλαρακηδες

• Like
Αντιδράσεις: c79t

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
αλλά εν άγνοια τους τις τράπεζες της Γερμανίας κ Γαλλίας...
καθολου εν αγνοια τους
για να παραρειγματιστουν οι υπόλοιποι μαλακές σε περίπτωση που δεν συμαζεψουν τα δημοσιοοικονομικα τους(Γαλλία, Ιταλία, UK, Ισπανία, Πορτογαλίακτλ).
η Αγγλια την εχει πια γραμμενη τη Γερμανια και το ιδιο θελουν να κανουν μετα τη συμφωνια τους οι Γαλλοιταλοι,το γερμανικο μαγαζι που λέγεται ΕΕ μπαινει σε κρισιμη φαση

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Η Λαγκαρντ για παράδειγμα είχε πει πως της φαίνεται πολύ περίεργο που η Ελλάδα έχει τόσα μικρα φαρμακεία. Δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ένα μικρό φαρμακείο αποτελεί κομμάτι της μεσσαιας τάξης σε μια χώρα σαν την Ελλάδα.
Κάθε μικρό φαρμακειο με το να κόβει αβερτα κουβέρτα συνταγές για φάρμακα, μέχρι εξωσωματικής γονιποιησης κάτι 1200αρια, σε 65αρες,..με τέτοια φαρμακεία φτιαξαν 2,3 πολύ κατοικίες ο καθένας μια για κάθε παιδί τους.

είχα ένα θείο φαρμακοποιό κ μου λεγε πάνε φαρμακοποιός άσε τις μλκιες τις υπόλοιπες....
Ο όρος όμως φαρμακοτριφτης μου φαινόταν πολύ απωθητικό τότε..
Άσε που ο μπάρμπας είχε το μυαλο του στο μουνι από τότε κ δεν ασχολιόταν τόσο με το χρήμα όσο με τα κωλομπαρο της εποχής καθόσον εργένης...
Εξ ου κ δεν τον πήρα σοβαρά τότε....

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
καθολου εν αγνοια τους

η Αγγλια την εχει πια γραμμενη τη Γερμανια και το ιδιο θελουν να κανουν μετα τη συμφωνια τους οι Γαλλοιταλοι,το γερμανικο μαγαζι που λέγεται ΕΕ μπαινει σε κρισιμη φαση
Εν άγνοια τους
Ακόμα κ σήμερα με όποιον Γερμανό μίλαγα, έχουν φάει το χάπι της μερκελ
Τα λεφτά μας πήγαν στην Νότια Ευρώπη κ βασικά Ελλάδα
. Δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι τους έπιασε κωτσο η μερκελ με τ άλλα τα λαμογιας της Γερμανίας...

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
καθολου εν αγνοια τους

Έτσι φαίνεται. Θα δείξει στο μέλλον.

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Κάθε μικρό φαρμακειο με το να κόβει αβερτα κουβέρτα συνταγές για φάρμακα, μέχρι εξωσωματικής γονιποιησης κάτι 1200αρια, σε 65αρες,..με τέτοια φαρμακεία φτιαξαν 2,3 πολύ κατοικίες ο καθένας μια για κάθε παιδί τους.

είχα ένα θείο φαρμακοποιό κ μου λεγε πάνε φαρμακοποιός άσε τις μλκιες τις υπόλοιπες....
Ο όρος όμως φαρμακοτριφτης μου φαινόταν πολύ απωθητικό τότε..
Άσε που ο μπάρμπας είχε το μυαλο του στο μουνι από τότε κ δεν ασχολιόταν τόσο με το χρήμα όσο με τα κωλομπαρο της εποχής καθόσον εργένης...
Εξ ου κ δεν τον πήρα σοβαρά τότε....
Τωρα πάει τυπε. Ανά δύο τετραγωνικά έχει φαρμακείο πλέον. Αλλα τώρα με κοβιντ κάτι βγάζουν...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Τωρα πάει τυπε. Ανά δύο τετραγωνικά έχει φαρμακείο πλέον. Αλλα τώρα με κοβιντ κάτι βγάζουν...
Έχω φίλο γιο και εγγονό φαρμακοποιού
Βγάζει σε ένα χωριό το 1/5 από την μάνα του (πουχει με τον θείο το φαρμακείο του παππού)
δηλαδή κάνα 2500 καθαρά το μήνα..

Φυσικά έχει 2 πολύκατοικιες από πίσω να τον περιμένουν από τις 6 που 3χει σύνολο παππούς κ μαμά κ θείος
Δύο αδέρφια κι ένας ξεδερφος δηλαδή
Γιατροί οι αλλοι
Ολοινσπιυδασαν στην... Ρουμανία

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Έχω φίλο γιο και εγγονό φαρμακοποιού
Βγάζει σε ένα χωριό το 1/5 από την μάνα του (πουχει με τον θείο το φαρμακείο του παππού)
δηλαδή κάνα 2500 καθαρά το μήνα..

Φυσικά έχει 2 πολύκατοικιες από πίσω να τον περιμένουν από τις 6 που 3χει σύνολο παππούς κ μαμά κ θείος
Δύο αδέρφια κι ένας ξεδερφος δηλαδή
Γιατροί οι αλλοι
Ολοινσπιυδασαν στην... Ρουμανία
Εγώ ξέρω φαρμακοποιό που οδηγεί R8 Audi :confused:

Ο τύπος κάνει δουλειές με τρακη γιανακοπουλο βιαμεξ κτλ. Καθαρίσει τρελά φράγκα γιατί κάνουν έρευνες για τον καρκίνο και κάτι τέτοια.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Παντως διαβαζα χθες τουλαχιστον το 70 τοις εκατο απο τους 530χλδ που φυγαν μετα το 10 εχουν τριτοβαθμια εκπαιδευση και μεσο ορο ηλικιας 32 ετη και απ αυτους δε σκεφτονται να επιστρεψουν πανω απο το 75 τοις εκατο . Οσους γνωριζω δυστυχως για την Ελλαδα βρισκονται σε αυτη τη κατηγορια και σκεφτονται ετσι . Αλλο μου εκανε εντυπωση ομως . Οτι μολις 25χλδ πηγαν ΗΠΑ κ Αυστραλια και ολοι οι υπολοιποι Ευρωπη κ κυριως Γερμανια σε αντιθεση με τη μεταναστευση προ 90 . Εσεις που φυγατε εξω πως και δε προτιμησατε ΗΠΑ , Καναδα ή Αυστραλια αλλα Ευρωπη ? λογω γεωγραφικης εγγυτητας με Ελλαδα ή ειχατε συγγενεις εκει ?

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Παντως διαβαζα χθες τουλαχιστον το 70 τοις εκατο απο τους 530χλδ που φυγαν μετα το 10 εχουν τριτοβαθμια εκπαιδευση και μεσο ορο ηλικιας 32 ετη και απ αυτους δε σκεφτονται να επιστρεψουν πανω απο το 75 τοις εκατο . Οσους γνωριζω δυστυχως για την Ελλαδα βρισκονται σε αυτη τη κατηγορια και σκεφτονται ετσι . Αλλο μου εκανε εντυπωση ομως . Οτι μολις 25χλδ πηγαν ΗΠΑ κ Αυστραλια και ολοι οι υπολοιποι Ευρωπη κ κυριως Γερμανια σε αντιθεση με τη μεταναστευση προ 90 . Εσεις που φυγατε εξω πως και δε προτιμησατε ΗΠΑ , Καναδα ή Αυστραλια αλλα Ευρωπη ? λογω γεωγραφικης εγγυτητας με Ελλαδα ή ειχατε συγγενεις εκει ?
Έχει αναλυθεί φίλε διεξοδικά πιο πριν...
Συνοπτικά αν είσαι μικρός κ σ αρέσει το ρίσκο πας USA αν σε παίρνει
Αν είσαι πιο μεγάλος κ θες σταθερότητα κ βόλτες στην Ελλάδα οπότε σου καβλωνεις πας Ευρωπη μόνο. Ειδικά Αυστρία Ελβετία Γερμανια Ολλανδία Σκαυνδιναυια
Προσωπικά θα πήγαινα και Αυστραλία για καμμια 5ετια, ίσως αν ήμουν 25 πάλι....
Εχω συγγενείς παντού από Τορόντο μέχρι Άμστερνταμ και Βερολίνο αλλά Ελβετία πήγα κι εμεινα με πλαν β τότε το Γκρατζ στην Αυστρία, πιυ δεν έχω είχα κανέναν

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Εγώ τυπε πήγα και Ευρώπη και Αμερική. Ευρώπη πήγα Γερμανία και Σουηδία με λίγο Ολλανδία. Αμερικη Μασαχουσέτη και Κονέκτικατ. Ευρώπη οπου και να πας είσαι κοντά με Ελλάδα. Παλεύεται και μπορείς άνετα ένα ΣΚ να σηκωθείς και να πας ένα διημέρο να αράξεις. Αμερικη, Καναδάς, Αυστραλία ειναι άλλος πλανήτης και μεγάλα ταξίδια για πήγαινε έλα. Προσωπικη εκτίμηση η μετανάστευση να είναι Ευρώπη. Αμερική,Αυστραλία η Καναδάς μόνο αμα πας σαν μεγάλο επιστήμονας η ερευνητής και πας για να τους πάρεις τα σοβρακα(μοριακός βιολόγος, χημικός μηχανικός,χειρουργός κτλ).

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Εγώ τυπε πήγα και Ευρώπη και Αμερική. Ευρώπη πήγα Γερμανία και Σουηδία με λίγο Ολλανδία. Αμερικη Μασαχουσέτη και Κονέκτικατ. Ευρώπη οπου και να πας είσαι κοντά με Ελλάδα. Παλεύεται και μπορείς άνετα ένα ΣΚ να σηκωθείς και να πας ένα διημέρο να αράξεις. Αμερικη, Καναδάς, Αυστραλία ειναι άλλος πλανήτης και μεγάλα ταξίδια για πήγαινε έλα. Προσωπικη εκτίμηση η μετανάστευση να είναι Ευρώπη. Αμερική,Αυστραλία η Καναδάς μόνο αμα πας σαν μεγάλο επιστήμονας η ερευνητής και πας για να τους πάρεις τα σοβρακα(μοριακός βιολόγος, χημικός μηχανικός,χειρουργός κτλ).
ΝΑΙ γιατί στις άλλες φάσεις, απλός εργαζόμενος μέτρια φάση,στο USA, ενδέχεται στα 50 να βρεθείς σε κάνα χαρτόκουτα να κοιμάσαι στους μείον 10...

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Έχει αναλυθεί φίλε διεξοδικά πιο πριν...
Συνοπτικά αν είσαι μικρός κ σ αρέσει το ρίσκο πας USA αν σε παίρνει
Αν είσαι πιο μεγάλος κ θες σταθερότητα κ βόλτες στην Ελλάδα οπότε σου καβλωνεις πας Ευρωπη μόνο. Ειδικά Αυστρία Ελβετία Γερμανια Ολλανδία Σκαυνδιναυια
Προσωπικά θα πήγαινα και Αυστραλία για καμμια 5ετια, ίσως αν ήμουν 25 πάλι....
Εχω συγγενείς παντού από Τορόντο μέχρι Άμστερνταμ και Βερολίνο αλλά Ελβετία πήγα κι εμεινα με πλαν β τότε το Γκρατζ στην Αυστρία, πιυ δεν έχω είχα κανέναν
Τολμηρος ρε μαν μπραβο , μπορουσες να παιξεις πιο safe αλλα επελεξες κ μερη π δεν ειχες κανεναν . Υπηρξε φορα που ηθελες να επιστρεψεις ή εριξες μαυρη πετρα οριστικα;για το μελλον το χεις αποκλεισει;

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
ΝΑΙ γιατί στις άλλες φάσεις, απλός εργαζόμενος μέτρια φάση,στο USA, ενδέχεται στα 50 να βρεθείς σε κάνα χαρτόκουτα να κοιμάσαι στους μείον 10...
Αμερική εργάτης-υπαλληλος είναι χοντρό πουτσετο. Γενικότερα Αμερική αν δεν καθαρίζεις 5χιλ δολ το μήνα φυτοζωεις. Ιδίως στις μεγάλες πόλεις σε τρώει η μαρμαγκα. Έχει πολύ φτώχεια και τρομερά μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι για όλους. Επίσης η εγκληματικοτητα είναι στα ύψη.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Τωρα εισαι Ελλαδα τυπε; ή ευρωπη ακομη;

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Τολμηρος ρε μαν μπραβο , μπορουσες να παιξεις πιο safe αλλα επελεξες κ μερη π δεν ειχες κανεναν . Υπηρξε φορα που ηθελες να επιστρεψεις ή εριξες μαυρη πετρα οριστικα;για το μελλον το χεις αποκλεισει;
Τι να επιστρέψω? Επαγγελματικά?? Όχι εννοείται. Κατά τ άλλα σαν πρόσωπο κάνα πέρα τις 6 βδομάδες πουχω διακοπές, την κοπανάω για Ελλάδα κι άλλα 4,5 πενταημερα το χρόνο..
Οπότε δεν μ. Απασχολεί κανένας επαναπατριαμος αφού έρχομαι αρκετά συχνά, ειδικά τώρα πουχω ελλατωαει τα ουκρανια ταξίδια
Μάλιστα φέτος είχα σκοπό κ να μειώσω τα τόσα πολλά. Πήγαινε έλα Ελλάδα
Όταν είχα πάει 6 μήνες Καναδά αισθανόμουν εγκκωβισμενος τα λεφτά δεν μου άρεσαν ήμουν και 35+ σε έξι μήνες έφυγα κ δεν το μετανιωσα
Θα τοχα μετανιώσει μάλλον αν εμενα..
Αμερικη όσα κ ναχεις σαν χρήματα γιατί άλλο 200ε το πήγαινε έλα κι άλλο 2000,ειναι κ πολυ ώρα κ κουραστικά τα ταξίδια

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Τωρα εισαι Ελλαδα τυπε; ή ευρωπη ακομη;
Εγώ τυπε έχω γυρίσει Ελλάδα από το 13.Τελευταία χρόνια ήμουν μεταξύ Αιντχοφεν και Ντίσελντορφ. Και τώρα που και που πετάγομαι πάνω σε φιλαράκια η συγγενείς και αράζω αν βαριέμαι. Ελλάδα πολύ καλύτερα από δημογραφικής απόψεως. Όχι ότι εδώ είναι τέλεια.Αλλα έξω βλέπεις πολύ σαπίλα...

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.287
Πόντοι
3.656
Αμερική εργάτης-υπαλληλος είναι χοντρό πουτσετο. Γενικότερα Αμερική αν δεν καθαρίζεις 5χιλ δολ το μήνα φυτοζωεις. Ιδίως στις μεγάλες πόλεις σε τρώει η μαρμαγκα. Έχει πολύ φτώχεια και τρομερά μεγάλες ανισότητες. Δεν είναι για όλους. Επίσης η εγκληματικοτητα είναι στα ύψη.
Υπάλληλος εν είσαι σε τεχνικό επάγγελμα κ μπορείς να γίνεις σελφ μετά είναι καλα
Ατελείωτη δουλεια κ φράγκα. Ευρώπη αυτά δεν είναι εύκολα...
Από. Την άλλη άλλος κόσμος πολύ αραπια πολύ Λατίνοι όπως σταχω ξαναπεί δεν την πάω μια την φάση τους...

Great Awakening

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Νοε 2021
Like
2.078
Πόντοι
396
Υπάλληλος εν είσαι σε τεχνικό επάγγελμα κ μπορείς να γίνεις σελφ μετά είναι καλα
Ατελείωτη δουλεια κ φράγκα. Ευρώπη αυτά δεν είναι εύκολα...
Από. Την άλλη άλλος κόσμος πολύ αραπια πολύ Λατίνοι όπως σταχω ξαναπεί δεν την πάω μια την φάση τους...
Το καλό με την Αμερική είναι η αμορφωσιά του μέσου Αμερικανού(No matter race Or skin colour). Δλδ αν πας ως γιατρός, μοριακός βιολόγος, πληροφορικαριος, χημικός μηχανικός, χειρουργός... Οτιδήποτε γενικά από θετικές επιστήμες η και από τεχνολογία είναι καλό ότι θα βρεις δουλειά και θα βγάλεις καλά σχετικά φράγκα(το πλούσιος ξέχνα το). Διότι ο μέσος αμερικανος είναι πλεμπα και η παιδεία του είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Σε αυτό παίζει ρόλο και η ιδιωτική παιδεια και τα κολέγια/πανεπιστήμια που είναι σε μεγάλο βαθμό ιδιωτικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να μένει αμορφωτη. Έτσι έρχονται οι μετανάστες που λέμε. Στην Αμερική όλα αυτά τα δύσκολα και ειδικευμένα επαγγέλματα από θετικές επιστήμες και τεχνολογία τα κάνουν σε μεγάλο βαθμό αλλοδαποί. Από λες τις χώρες του πλανήτη οι μορφωμένοι πάνε Αμερική. Ινδοί, Αιγύπτιοι, τουρκοι, ελληνες,ανατολικό Ευρωπαίοι, Ιρανοί,λατινοαμερικάνοι γίνονται επιστήμονες στο αμερικα. Αφού ο μέσος αμερικανος όπως προανέφερα είναι σχετικά αμόρφωτος και κάνει δουλειές του ποδαριού(blue-White colar) η πάει να γυρίσει καμμια τσοντα στους Brazzers.

Τελευταία τροποποίηση:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom