Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 5 άτομα (1 μέλη και 4 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ανταποκριση απο wuppertal nrw οβερ οβερ.

Τιμες ακινητων 900-1100€/ m2.
Φτηνα ενοικια 7€ /m2

Χριστουγεννοπάζαρα ολα ανοιχτα σε wuppertal, dortmund, dusseldorf κτλ
Δεντροπόταμος-Μενίδι-Βούπερταλ,ένα τσιγάρο δρόμος :confused:

Κάτσε να ποστάρω ένα μέρος από τα πολλά γαμάτα σε NRW,
που σε πληρώνουν για να πας

Ένας Γερμανός ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο :confused:

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.865
Πόντοι
3.846
Πολυ απλοϊκά τα γράφεις και φαίνεται ότι δεν τα έχεις ψάξει καλά.

Έχεις ακούσει τον όρο φορολογικός κάτοικος;
Ψάξε δες τι σημαίνει ο νόμος των 183 ημερών.
Υπόψιν οι φορολογικές αρχές δεν ειναι κορόιδα.
Μια χαρά μπορούν ψάξουν πού μένεις και πού φορολογείσαι.

Συνοψιζοντας, οχι δεν υπάρχει ευκολος τρόπος να δηλωθεις σε άλλη χώρα για λιγότερους φόρους.
10χρονια + δεν σε καταλαβα για θυμησε μου

καμια σχεση . Δεν λεω να ξεδηλωθεις. Υπαρχουν πολλες λυσεις γιαυτο . Να νοικιαζεις διευθυνση με νοικιοστατιο και να εισαι εξωτερικο , να νοικιασεις σε καποιο χωρο που κανει τετοια . Το εχω ψαξει και εχει πολλα παραθυρα . Εχεις την δυνατοτητα να δουλευεις εδω και εισαι καπου αλλου και να πληρωνεις φορο μονο εκει εχει πολλα.

Καθομουνα και το εψαχνα μηπως και βρω κατι απο περιεργεια .
ενας τυπος μου ειπε μπορεις να δηλωθεις εδω και να μην μενεις ( για ποιο λιγα λεφτα και παει λεγοντας) .
Εχεις δικιο σε αυτο που λες με το να δηλωθεις . Αυτο ειναι που μετρα στην Γερμανια και γενικως στην χωρες αυτες (νομιζω αυστρια ελβετια αγγλια γαλλια κτλ εχουν το ιδιο ) αμα το googlaris σου βγαζει δυνατοτητες τι και πως .

Εγω απλα ρωταω μηπως βλεπουν και αλλοι αυτο που βλεπω εγω η ετσι νομιζω .
Ελλαδα και εγω δεν θελω να επιστρεψω γιατι δεν εχω μελλον αλλα υπαρχουν και αλλες χωρες που μπορεις να ζησεις.

Στην Γερμανια το ποιο μεγαλο γαμιση ειναι τα νοικια . Που ειναι στο ταβανι . βεβαια οχι μονο γερμναια αλλα και σε ολες τις ανεπτυγμενες χωρες εκτος ελλαδας .

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706

Δεν το λες κ μονακό αλλα treeriver δεν ειναι.
Μενεμενη κορδελιο μπορει

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Πολυ απλοϊκά τα γράφεις και φαίνεται ότι δεν τα έχεις ψάξει καλά.

Έχεις ακούσει τον όρο φορολογικός κάτοικος;
Ψάξε δες τι σημαίνει ο νόμος των 183 ημερών.
Υπόψιν οι φορολογικές αρχές δεν ειναι κορόιδα.
Μια χαρά μπορούν ψάξουν πού μένεις και πού φορολογείσαι.

Συνοψιζοντας, οχι δεν υπάρχει ευκολος τρόπος να δηλωθεις σε άλλη χώρα για λιγότερους φόρους.
Δινει εδρα ο steuerberater τυπε πολλες φορες στη Γερμανια με το αζημιωτο κ σε κατοικους αλλων χωρων της ΕΕ κ φαινεσαι κατοικος εκει αφου παρεις χαρτι απο τον αντιστοιχο δημο ,πιστοποιητικο φορ κατοικιας και μπεις στη δου κατοικων εξωτερικου εδω . Μπορουν να το βρουν αν θελουν με πολλους τροπους σε ουσιαστικο ελεγχο αλλα το κανουν αρκετοι γιατι μεχρι στιγμης γινεται τυπικος ελεγχος κυριως αν δεν εχεις καποια φορολογικη υποχρεωση να σε τρεχει εδω με δημοσιο . Χρειαζεται να εχεις καταλληλο λογιστη ή καποιο γνωστο για εδρα κ αλληλογραφια

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Δινει εδρα ο steuerberater τυπε πολλες φορες στη Γερμανια με το αζημιωτο κ σε κατοικους αλλων χωρων της ΕΕ κ φαινεσαι κατοικος εκει αφου παρεις χαρτι απο τον αντιστοιχο δημο ,πιστοποιητικο φορ κατοικιας και μπεις στη δου κατοικων εξωτερικου εδω . Μπορουν να το βρουν αν θελουν με πολλους τροπους σε ουσιαστικο ελεγχο αλλα το κανουν αρκετοι γιατι μεχρι στιγμης γινεται τυπικος ελεγχος κυριως αν δεν εχεις καποια φορολογικη υποχρεωση να σε τρεχει εδω με δημοσιο . Χρειαζεται να εχεις καταλληλο λογιστη ή καποιο γνωστο για εδρα κ αλληλογραφια
Το θέμα είναι ότι όπως δεν έχει ο καθένας πρόσβαση να δηλωθεί κάπου χωρίς να μένει εκεί,
δεν έχει και σε φοροτεχνικό που να κάνει τέτοια κόλπα.
Από το τι μπορεί να γίνει, μέχρι να το κάνεις,υπάρχει απόσταση.

Και εγώ είμαι στη ΔΟΥ εξωτερικού και έχω τσακάλι φοροτεχνικό,
αλλά άμα κάτσει η μπίλια σε εσένα και σε ελέγξουν,παίζει να πληρώνεις χωρίς τέλος..

Επίσης ένα πολύ δημοφιλές σπορ εδώ,είναι η καρφωτή,μιας και η πολιτεία ενθαρρύνει και δίνει μάλιστα
εγγύηση εχεμύθειας στον καταγγέλοντα.
Ούτε καν φυσική παρουσία ή στοιχεία δε ζητάνε.

Εγγρ.
16 Νοε 2021
Like
2.719
Πόντοι
446
Το θέμα είναι ότι όπως δεν έχει ο καθένας πρόσβαση να δηλωθεί κάπου χωρίς να μένει εκεί,
δεν έχει και σε φοροτεχνικό που να κάνει τέτοια κόλπα.
Από το τι μπορεί να γίνει, μέχρι να το κάνεις,υπάρχει απόσταση.

Και εγώ είμαι στη ΔΟΥ εξωτερικού και έχω τσακάλι φοροτεχνικό,
αλλά άμα κάτσει η μπίλια σε εσένα και σε ελέγξουν,παίζει να πληρώνεις χωρίς τέλος..

Επίσης ένα πολύ δημοφιλές σπορ εδώ,είναι η καρφωτή,μιας και η πολιτεία ενθαρρύνει και δίνει μάλιστα
εγγύηση εχεμύθειας στον καταγγέλοντα.
Ούτε καν φυσική παρουσία ή στοιχεία δε ζητάνε.
Τα ξερω τυπε . Προσωπικα δε θα το συνιστουσα σε κανενα γιατι αμα σε πιασουν τη γαμησες και τα ρισκη ειναι πολυ μεγαλυτερα απο τα οφελη . Απλα λεω οτι δεν ειναι κατι δυσκολο π εγραψε καποιος κ το κανουν πολλοι . Πιο πολυ ειναι θεμα να δηλωσεις καπου εδρα και να παρεις απο το δημο εκει πιστοποιητικο οτι εισαι δημοτης . Αρκει να χεις καποιον να σε δηλωσει . Αν εξαιρεσεις τις ΗΠΑ που ψαχνουν τους φορ κατοικους τους παντου , στις αλλες χωρες οπως κ εδω ο ελεγχος ειναι τυπικος μεχρι προτινος . Ξαναλεω ομως οτι σε γαμησαν αν σε πιασουν ,θα φας αναδρομικα προστιμα με προσαυξησεις για το εισοδημα π απεκτησες στην αλλοδαπη ολα αυτα τα χρονια οποτε ειναι μαλακια να ρισκαρεις

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706

Μενω σε πολυκατοικια με 6 διαμερισματα γερμανοι συν 2 ελληνες ,αλλα οπου κ να πας ειναι το ιδιο με τα μουσλιμια .τι κι αν δεν τα εχεις στην πορτα σου εαν βγεις εξω κ ειναι φουλ της μαντηλαςστα 50/100/200 μετρα.
Τωρα με τους πρασινους θα εχουμε αλλες ομορφιες. Στο πρωτο πακετο νεων μετρων τα δικαιωματα των τρανς κ η διευκολυνση εισροης λαθρο. Τα διαβασες?
Ενα καλο ειναι η αντικατασταση του harz4 με burgersgeld.

γενικα δεν με νοιαζει κιολας, σε 4 μηνες την κοπαναω απο γερμανία. Γεροί να ειστε να τους χαιρεστε.
Ακους εκει 28€/τμ, θα επρεπε δλδ να πληρωνω 1500€/μηνα για να μενω στο μόναχο ενω δινω 400? Τι θα κερδιζα?

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.935
Πόντοι
2.356
Ακους εκει 28€/τμ, θα επρεπε δλδ να πληρωνω 1500€/μηνα για να μενω στο μόναχο ενω δινω 400? Τι θα κερδιζα?
H τιμή δεν είναι τελείως αντιπροσωπευτική για όλη την πόλη,
απλά κάτω από το παράθυρό μου έχει παρελάσει ακόμη και ο αδόλφος με τα κολλητάρια του :confused:
Είχα δει ένα βίντεο που δείχνει πως ήταν τα ίδια μέρη τότε και τώρα
και σε μία φάση ο μουστάκιας έκανε παρέλαση από δω κάτω.
Μην πω όταν πας βόρεια,που μέχρι Dachau το τρένο είναι στην ίδια γραμμή με τότε...

Κερδίζεις σε ποιότητα ζωής,μιας και το Μόναχο φιγουράρει πάντα πρώτο στις γερμανικές και στο τοπ10 στις ευρωπαϊκές πόλεις.
Επίσης σε εμάς,ανάλογα με το είδος απασχόλησης,ισχύει και οικονομική ενίσχυση επειδή μένουμε/εργαζόμαστε στο Μόναχο.
Γιατί αν με πληρώσεις εδω με πανγερμανικό μισθό,πάω καλύτερα στη Δρέσδη.

"Um die hohen Lebenshaltungskosten etwas abzumildern, erhalten Beamt*innen bis zu einem bestimmten Einkommen eine "Ballungsraumzulage". Voraussetzung dafür ist, dass Sie Ihren Hauptwohnsitz im Stadt- und Umlandbereich München haben. Tarifbeschäftigte erhalten eine "München-Zulage". Die Höhe der München-Zulage bemisst sich an der Entgeltgruppe."

Επίσης έχουμε πολύ λιγότερα μπάζα,μιας και δεν τους σηκώνει η πόλη.
Και μόνο που είμαστε η μοναδική πόλη που δεν είναι οι τούρκοι η μεγαλύτερη κοινότητα μεταναστών,λέει πολλά.

Αν κάνεις καμιά παράπλευρη εργασία, βαράς και εσύ στο κεφάλι.

Το θέμα εδώ είναι να μην είσαι χαμηλόμισθος,όπερ σημαίνει WG ή 20-30χλμ έξω.

Ωραία αρχιτεκτονική,καθαριότητα,ασφάλεια.

Πολύ καλύτερος καιρός από το υπόλοιπο της Γερμανίας και οδικώς πιο κοντά στην Ελλάδα.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Μενω σε πολυκατοικια με 6 διαμερισματα γερμανοι συν 2 ελληνες ,αλλα οπου κ να πας ειναι το ιδιο με τα μουσλιμια .τι κι αν δεν τα εχεις στην πορτα σου εαν βγεις εξω κ ειναι φουλ της μαντηλαςστα 50/100/200 μετρα.
Τωρα με τους πρασινους θα εχουμε αλλες ομορφιες. Στο πρωτο πακετο νεων μετρων τα δικαιωματα των τρανς κ η διευκολυνση εισροης λαθρο.

Θα έβλεπες λιγοτερα πακια,αραβοτουρκους και λάθρο.

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
Θα έβλεπες λιγοτερα πακια,αραβοτουρκους και λάθρο.
Αν ειναι να πληρωνω +1.000€ /μηνα προτιμω να μη βλεπω λιγοτερα πακια.
Τεσπα ειναι θεμα οπτικης.
Παντα είχα την αρχη το ενοικιο μου να μην ξεπερνα το 25% του netto. Για να ζουσα στον δρομο που περιγραφει ο βπ θα επρεπε να βγαζω 6.000 νεττο, επειδη περπατησε ο φυρερ. Εδω που μενω παρακατω περπατησε ο ενγκελς αλλα δεν με πολυνοιαζει. Πιο πολυ με νοιαζει τα φκκ να ξαναφερουν ουκρανεζες που δεν θα γινει ποτέ.

Αν το βλεπεις καθαρα ως οικονομικος μεταναστης το βλεπεις οπως εγω. Φτιαχνεις μια α καβαντζα κ φευγεις.
Αν ψαχνεις μια ποιοτικοτερη καθημερινοτητα πληρωνεις κατι παραπανω. Συνηθως κατασταλαζεις στο μερος που θα μεινεις για πολυ καιρο ή για πάντα.

Τελευταία τροποποίηση:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Αν το βλεπεις καθαρα ως οικονομικος μεταναστης το βλεπεις οπως εγω. Φτιαχνεις μια α καβαντζα κ φευγεις.
Αν ψαχνεις μια ποιοτικοτερη καθημερινοτητα πληρωνεις κατι παραπανω. Συνηθως κατασταλαζεις στο μερος που θα μεινεις για πολυ καιρο ή για πάντα.

Θα πας για μουνολίβαδα,καμιά Σιβηρία?

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
Μια κοινωνία με πλειψοφία ψωλάδων και λάθρο, είναι καταδικασμένοι να πάει κατά διαόλου..
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτυρεστε? Νέα Δημοκρατία δεν κυβερνάει και θα ξανακερδισεο κιόλας όπως μας τα λέτε? ?. Αφού ο Μητσοτάκης λέει όλα καλά πετάει η οικονομία και η Ελλάδα έχει ρεκόρ ανάπτυξης τώρα που έφυγαν οι κακοί συριζαιοι??.. Που είναι το πρόβλημα σας τύποι??? ?

• Like
Αντιδράσεις: c79t

agronnn1991

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2021
Like
592
Πόντοι
86
θα χρυσοπληρωνεις παλι τις χοντρες ινδιανες στο περου..εγω αυτες ουτε για πιπα δεν θα τις επαιρνα..αμα θες τετοιες πηγαινε στο ζεφυρι να τη βγαλεις και φτινα..

urlauber

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
4.572
Πόντοι
1.706
θα χρυσοπληρωνεις παλι τις χοντρες ινδιανες στο περου..εγω αυτες ουτε για πιπα δεν θα τις επαιρνα..αμα θες τετοιες πηγαινε στο ζεφυρι να τη βγαλεις και φτινα..

Α ναι
Με προφιλ που ενω εμφανιζοντε ξαφνικα ,τα γνωριζουν ολα μιλαω.
Προφιλ που εξαφανιζοντε χωρις λογο κ ξαναεμφανιζοντε με αλλο ονομα χωρις λόγο.

Θα πρεπει να περασει μισος χρονος απο την εγγραφη σου για να μιλησω μαζι σου, με λιγοτερο δεν.
ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ στα "παλια" μελη να κανουν.

Να με συμπαθας....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom