Λέω να γράψω κι εγώ εδώ τον προβληματισμό μου. Εργάζομαι στον τομέα μου για 7 χρόνια. Έχω πολύ καλό εισόδημα για Ελλάδα και δε σκέφτομαι να φύγω έξω. Το μόνο που με ενοχλεί κάπως είναι ότι παίρνω λιγότερα σε σχέση με άλλους συναδέλφους με την ίδια προϋπηρεσία ή και μικρότερη. Ο λόγος δεν είναι ούτε ότι είμαι λιγότερο ικανός, ούτε ότι έχω λιγότερες αρμοδιότητες. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι έχω αλλάξει λιγότερες δουλειές. Τώρα βρίσκομαι στη 2η, επειδή στην προηγούμενη είχα απολυθεί. Όπως είναι το "καθεστώς" στο χώρο μου (ίσως και αλλού), μεγάλη αύξηση δεν παίρνεις τόσο εύκολα εντός της ίδιας εταιρείας, αλλά με μεταπήδηση σε άλλη. Και το θέμα είναι ότι εμένα δε μου αρέσει τόσο να αλλάζω εργασιακό περιβάλλον, ούτε είμαι ιδιαίτερα προσαρμοστικός. Με τον τωρινό μισθό δεν έχω παράπονο, ίσα ίσα είμαι αρκετά άνετα οικονομικά, απλά με πιάνει λίγο ο εγωισμός μου όταν συγκρίνω τις απολαβές μου με συναδέλφων με την ίδια προϋπηρεσία. Ξέρω ότι αν αλλάξω δουλειά, θα έχω αύξηση 20-30% αδιαπραγμάτευτα, αλλά από την άλλη δε μου αρέσει καθόλου να ξεβολεύομαι. Ειδικά όταν στην παρούσα δουλειά είμαι σχετικά καλά, οπότε είναι μεγάλο ρίσκο να φύγω να πάω αλλού που δεν ξέρω τι θα συναντήσω.