Διαβασα το αρθρο που ποσταρε καποιος για αυτους που επεστρεψαν απο εξωτερικο. Βλεπω και μεσα στο αρθρο τις 3 κατηγοριες Ελληνων που εχω γνωρισει και εγω και που εχουν γυρισει.
1)Καποιος που εχει γυρισει για μια πραγματικα καλυτερη δουλεια. Εχω συνολικα ενα ατομο απο τον κυκλο μου που το εκανε αυτο και μπραβο του (μετα απο περιπου 10 χρονια εξωτερικο)
2) Ελληνες με ψιλο μετριες δουλειες Δυτ Ευρωπη,που δεν την παλευαν στο κρυο και στον ανταγωνισμο (ενα σωρο τετοιοι).Προθυμοι να γυρισουν σε δουλειες των 1200-1400 ευρω αντι να συγκατοικουν και να ειναι στο κρυο χωρις να βλεπουν φως στο τουνελ.
3)Ακυροι Γιωταδες, σαν τον τυπο του αρθρου που ηταν Ουγγαρια και ειχε γκομενα Θεσσαλονικη(!!!!!! και μαλιστα τον χωρισε αυτη στο ενδιαμεσο, πιο πυρφορος πεθαινεις) και του ελειπαν οι γονεις (και καλα) αλλα θα το ξανασκεφτοταν για εξωτερικο (λες και μετα η αποσταση θα ειναι μικροτερη).
Ειδικα για την κατηγορια 3 (αλλα και 2) αυτο που παιζει ειναι οτι τα ασφαλιστικα ταμεια ανα την Ευρωπη εχουν καταλαβει οτι πολλοι δουλευουν απο την πατριδα τους για κανα τριμηνο το χρονο και συνεπως αλλαζουν πραγματα και σχετικα με την ασφαλιση αλλα ενδεχομενως και με τη φορολογηση. Αυτο καθιστα τις εταιριες υπευθυνες (αν και το κρατος δε μπορει να το ελεγξει) καθως μεσω VPN ξερουν που και ποτε βρισκεται ο υπαλληλος. Συνεπως καποιοι προτιμουν να γυρισουν πισω μιας και αυτο το αβανταζ χανεται πλεον ,ανα την Ευρωπη.
Το αρθρο