Νέα

Ερευνα για τυχον ανοιγμα επιχειρησης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα axaxouxas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 96
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
φιλε μου σου ειπα οτι εχω μαγαζι και τα ξερω ολα αυτα που λες .και το υγειον.και τη πυροσβεσ. και τη δημοτικη αστυνομια.αλλο ελεγα εγω αλλο καταλαβες εσυ.εγω μιλησα για την επειχηρηση δε μιλησα για κεραταδες ολα τα μαγαζια τους εχουμε αναποφευκτο .ο ανθρωπος ειπε για τυροπιταδικο και ειπα τη καθημερινη μου επαφη με το τυροπιτα

Εγω σχολίασα μόνο τη φράση "αν εισαι καθαρος δεν φοβάσαι κανένα"
Εκτός και αν παρερμήνευσα.
Η μόνη μου επαφή με την τυρόπιτα είναι μια άδεια για αλλάγή χρήσης σε τυροπιτάδικο(παρασκευη ζύμης και λοιπά)
Κατα τα άλλα σαφώς και είσαι πιο γνώστης.

Και κάτι τελευταιο...
Είμαι ΦΙΛΕΝΑΔΑ όχι φιλος

johndee

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
1ον εχω βαρεθει την φαση να πηγαινω δυο και τρεις φορες σαν ζητιανος να πληρωθω η να παραδωσω το λαχειο

2ον δεν εχει μελλον ειδικα αμα ψηφιστει το νεο νομοσχεδιο με τον φορο στο 10% απο το πρωτο ευρω

3ον θα βγει το ξυστο το οποιο ειναι πολυ μουφα φαση

4ον δεν ειπα οτι θα παρατησω την δουλεια μου ..... απλα ψαχνωμαι για κατι καλυτερο
καθως εχω ονειρα καιφιλοδοξιες που εχουν να κανουν ,με το μελλον μου........
και σε καμια περιπτωση δεν ειμαι απο αυτους που θα κατσουν υπαλληλοι καπου

εχω ηδη απορριψει τρεις προτασεις για θεση σε τραπεζα απο φιλους μου πελατες επι σειρα ετων
και δεν το εχω μετανοιωσει ουτε στο ελαχιστο

Φιλαρακι καλη επιτυχια  σε οτι και να ξεκινησεις    :rockon:

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
Εγω σχολίασα μόνο τη φράση "αν εισαι καθαρος δεν φοβάσαι κανένα"
Εκτός και αν παρερμήνευσα.
Η μόνη μου επαφή με την τυρόπιτα είναι μια άδεια για αλλάγή χρήσης σε τυροπιτάδικο(παρασκευη ζύμης και λοιπά)
Κατα τα άλλα σαφώς και είσαι πιο γνώστης.

Και κάτι τελευταιο...
Είμαι ΦΙΛΕΝΑΔΑ όχι φιλος
οκ φιληναδα που λεει και γιαγια μου. αλλα να ξερεις κατι αυτα τα μαγαζια εχουν ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΟ ΚΕΡΔΟΣ  και αν εισαι εξυπνος και μειωσεις το κερδος σου οικονομας .θα σου φερω ενα παραδειγμα.αν πας στο γρηγορη πουλαει μια πλεξουδα με σοκολατα και μπανανα.μη το παρεις αηδια ειναι κοιτα μονο τιμη .τη τελευταια φορα που πηγα περιπου πριν ενα χρονο νομιζω το ειχε 2.20  ποσο αγοραζει? 0.70  + φπα 0.77 δηλαδη κερδος 188 % ειπες κατι?

Επισκέπτης
οκ φιληναδα που λεει και γιαγια μου. αλλα να ξερεις κατι αυτα τα μαγαζια εχουν ΠΟΛΥ ΤΡΕΛΟ ΚΕΡΔΟΣ  και αν εισαι εξυπνος και μειωσεις το κερδος σου οικονομας .θα σου φερω ενα παραδειγμα.αν πας στο γρηγορη πουλαει μια πλεξουδα με σοκολατα και μπανανα.μη το παρεις αηδια ειναι κοιτα μονο τιμη .τη τελευταια φορα που πηγα περιπου πριν ενα χρονο νομιζω το ειχε 2.20  ποσο αγοραζει? 0.70  + φπα 0.77 δηλαδη κερδος 188 % ειπες κατι?

Τι να σου πω, δεν ξέρω απο αυτα...
Εμπλέκονται τα εργατικά, το ρευμα, ενοικιο και ΄΄αλλα απροβλεπτα που δεν ξέρω.
Δηλωνω αγνοια.

tsakonas13

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2009
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
6
συγκεκριμενα ο γρηγορης ειναι ακριβος γιατι ειναι πολλα τα λεφτα για το φρανσαις .για να ανοιξεις γρηγορη θελεις 100.000 και πανω μονο για το ονομα

johndee

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαΐ 2009
Like
0
Πόντοι
1
κατα 80% προσανατολιζομαι σε τυροπιταδικο σαντου'ι'τσαδικο

ευχαριστω για τις οποιες συμβουλες υποδειξεις σας.

τυχον αλλα μυνηματα θα τα δω αυριο το πρωι ......

Καλο βραδι
Κοιτα να ειναι κοντα σε γραφεια και επιχειρησεις το καταστημα εστιασης (οπως λεγονται επισημα). Να ξερεις οτι κυριως θα δουλευεις τις ωρες και μερες που θα ειναι αυτα ανοικτα (δηλαδη κυριως Δευτ-Παρασκ). Να εχεις ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ  γευσεις και οχι τις τετριμμενες(δηλαδη οχι απλα κουρου ή μπουγατσες). Μπορεις να εχεις επισης παραδοσιακα γλυκακια διαφορων περιοχων της Ελλαδας. Μαγαζια εστιασης παιζουν πολλα, αλλα θα ξεχωρισει αυτο που θα χει νοστιμες πρωτοτυπες γευσεις, μετράει σιγουρα το χειροποιητο και η συμπεριφορα που θα δειχνεις στον πελατη. Για να καταλαβεις κοντα στη δουλεια μου ηταν 2 τετοια μαγαζια. Ο ενας εκλεισε γιατι ειχε συνηθισμενες γευσεις. Ο αλλος δουλευει ακομα φουλ. Εχει φοβερα παραδοσιακα γλυκακια, σπιτικες σπανακοπιτες κ.α. Αυτος που δουλευει 10-12 ωρες τη μερα, γουσταρει να ρθει να τσιμπησει κατι που δεν θα χει το αλλο μαγαζι. Οι αλυσιδες (πχ Γρηγορης)έχουν τυποποιημενες γευσεις. Δεν ξερω ποσα χρειαζονται ομως για να το λειτουργησεις (πχ εισφορες-τελη και διαφορες συναφεις μαλακιες). Και θα κονομας εφοσον το δουλευεις εσυ.
Καλη αρχη!  

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
9
Πόντοι
66
Ε τι δουλεια να ηταν φιλε μου λυκειο εχω βγαλει μονο και οχι πανεπιστημια και τετοια
επρεπε να δουλεψω .......

ΚΛΗΤΗΡΑΣ δεν θα ηταν ?
Ναι OK - απλά θεωρώ ότι το επάγγελμα ΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΦΥΛΑΚΑΣ με μόνιμη σχέση εργασίας, αρχίζει να τελειώνει και να παίζει το outsourcing. Προφανώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στο Ελλαδιστάν... :o

Η απόλυτη πλήξη - καλά έκανες. :rockon:

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ναι OK - απλά θεωρώ ότι το επάγγελμα ΚΛΗΤΗΡΑΣ-ΦΥΛΑΚΑΣ με μόνιμη σχέση εργασίας, αρχίζει να τελειώνει και να παίζει το outsourcing. Προφανώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα στο Ελλαδιστάν... :o

Η απόλυτη πλήξη - καλά έκανες. :rockon:

Αυτο που τελειωνει ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι οι μικροδουλειες και μαλιστα λιανικης σε μια αεποχη που  στρεφουν τον κοσμο προς τα εμπορικα κεντρα . Σε μια εικοσαετια θα ανανηψουν τα μικρομαγαζα!!!

Καλυτερα κλητηρας να παιρνεις ενα 700κοσαρι παρα αφεντικο να δινεισ ενα 700κοσαρι. Ασε που καλυπτοντας καποια εξοδα κανεις και μια 2η δουλίτσα !!!

Τα επομενα 3 χρονια ειναι καλύτερα να εισαι υπάλληλος

Επισης , πια πιο ευκολα μεταβιβαζεις μια υπαλληλικη δουλεια στα παιδια σου παρα μια επιχειρηση !!!

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
    Επισης η ελληνικη φιλοσοφια ειναι υπερ των υπαλληλων και κατα των αφεντικων !!! Δεν εχει σημασια αν ο υπαλληλος βγαζει 2000€ και ο αφεντικος τίποτα !!!

Κλεινει ενας ενα μαγαζακι 2χ2 που καθοταν ολη μερα και  :jerking: και τον λενε μαλακα απατεωνα και αχρηστο.

Απολυεται ο οσφυοκαμπτης , φιλοκωλης της Γιαννας και πρεπει να βαλουμε τα σκυλια μας να κλαινε !!!!

Η μονη λαλακια που κανουν οι νεοοι "επιχειρηματιες" ειναι οτι ονειρευονται πακτωλο χρημματων και οταν βλεπουν οτι δεν βγαζουν τα εξοδα βαζουν λουκετο

[flash=325,28]]

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
μερικα πρακτικα πραματακια :

ελαχιστο κοστος για να στηθει το μαγαζι : 20000
η αδεια θελει κανα 3μηνο να βγει ( στην αρχη δουλευεις χωρις αδεια )

πριν νοικιασεις το μαγαζι :
να τσεκαρεις τις χρησεις γης της περιοχης
να τσεκαρεις τον χαρακτηρισμο του χωρου στην πολεοδομια και τα αρχιτεκτονικα
να περασεις απο το υγειονομικο να σου πουν για την συγκροτηση και τις προδιαγραφες του καταστηματος

αυτα τα λιγα

καλο κουραγιο ...

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
  Αυτο που τελειωνει ΣΙΓΟΥΡΑ ειναι οι μικροδουλειες και μαλιστα λιανικης σε μια αεποχη που  στρεφουν τον κοσμο προς τα εμπορικα κεντρα . Σε μια εικοσαετια θα ανανηψουν τα μικρομαγαζα!!!

[glow=red,2,300]Δυστυχως το βλεπω κι εγω αυτο  [/glow] :thumbsup:

Καλυτερα κλητηρας να παιρνεις ενα 700κοσαρι παρα αφεντικο να δινεισ ενα 700κοσαρι. Ασε που καλυπτοντας καποια εξοδα κανεις και μια 2η δουλίτσα !!!

[glow=red,2,300]Αυτο το 700-1000 δεν φτουραει ουτε για ζητω  [/glow] :2funny: :idiot: :uglystupid:

Τα επομενα 3 χρονια ειναι καλύτερα να εισαι υπάλληλος

Επισης , πια πιο ευκολα μεταβιβαζεις μια υπαλληλικη δουλεια στα παιδια σου παρα μια επιχειρηση !!!

[glow=red,2,300]Σε αυτο για τωρα σαν να μην εχεις αδικο .......[/glow] :think:

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366

[glow=red,2,300]Σε τι αποσκοπουν τα εξοδα στο περιπου ?

μαλλον θα εννοεις και την διακοσμηση μεσα
[/glow]

[glow=red,2,300]Χωρις αδεια μαλλον κινδυνευεις για χοντρο προστιμο[/glow]

να περασεις απο το υγειονομικο να σου πουν για την συγκροτηση και τις προδιαγραφες του καταστηματος

[glow=red,2,300]Αυτα τα 3 δεν τα πολυκαταλαβαινω .....[/glow]  :think:

αυτα τα λιγα

καλο κουραγιο ...

[glow=red,2,300]ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ[/glow]

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Βασικα περιμενω να δω τι θα παιχτει με την δουλεια μου αλλα ψαχνομαι παραλληλα

δεν ξερω αν κανω καλα  αλλα σιγουρα δεν θα κατσω ετσι να περιμενω να φαω τα ετοιμα μου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΣΟΥΣ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Κανενας τυροπιτας δεν υπαρχει να με κατατοπισει λιγο πιο αναλυτικα και σιγουρα ?

οσον αφορα τα κερδη της επιχειρησης καταλαβαινω οτι πανε αναλογα με το μερος και τον ανθρωπο που την δουλευει

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Αν θέλεις να πετύχει η επιχείρηση σου,βρες τρόπο να πουλάς στο δημόσιο.Να έχεις σίγουρο αγοραστή,και σκατά προϊόν να παράγεις θα το πουλάς σε τιμές χαβιάρι.Κάποιες εταιρείες πουλάνε τυρόπιτες κλπ στο Πολεμικό Ναυτικό,σε μονάδες του στρατού κλπ.Συμμετέχεις σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς μαϊμού,αφού έχεις χαρτζιλικώσει τον υπεύθυνο αξιωματικό,κερδίζεις τη δουλειά και μη σε απασχολεί τίποτα.Αν περιμένεις να ανοίξεις ιδιωτική επιχείρηση,και να θέλεις να πουλήσεις σε ιδιώτες,θα την κλείσεις γρήγορα.Μόνο αν γίνεις "δημόσιος ελεύθερος επαγγελματίας έχεις μέλλον".Δες μόνο τις κατασκευαστικές.Αν δεν ήταν το ΥΠΕΧΩΔΕ,ο ΟΣΕ κλπ κρατικές πηγές χρήματος,θα είχαν κλείσει.

OP
OP
axaxouxas

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Αυτο φιλε μου θελει ΓΕΡΟ ΔΟΝΤΙ μην πω ΜΑΣΕΛΑ ισως.....

Και μαλλον εννοεις κυλικιο...... η κανω λαθος ?

εκτος κι αν εννοεις εταιρια παρασκευης ετοιμων τροφιμων
κατι που ισως το κοστος επενδυσης ξεφευγει απο τα δικα μου δεδομενα  :headbang: :headbang: :headbang:

(δεν ειμαι φραγκατος....φτωχομπινες θα ελεγα)  :2funny: :2funny: :2funny:

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Δεν εννοώ κυλικείο,ένα εργαστήριο που θα ψήνεις κατεψυγμένες τυρόπιτες κλπ,και με ένα φορτηγάκι κάνεις διανομές τα προϊόντα σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων!
Η άλλη λύση είναι να πάρεις ένα κυλικείο σε νοσοκομείο.Εχθές στο Αττικόν πλήρωσα μια λεμονάδα λουξ 500ml 1,50€  :headbang: :headbang:

Αν έχεις εξασφαλίσει πελατεία και μονοπωλιακό καθεστώς έχεις ελπίδες για λεφτά.Αλλιώς βράστα.
:rockon:

Επισκέπτης

αυτα τα λιγα

καλο κουραγιο ...

Χρήσεις γης: αν επιτρέπεται να λειτουργεί χώρος εστίασης ή η περιοχή είναι αποκλειστικά για κατοικία

στην πολεοδομία ο ΄χωρος λογικά θα έχει χαρακτηριστει ως κατάστημα ή χωρο συναθροισης κοινού. Πρέπει οπωσδήποτε να πας σε μηχανικό να δεις αν σε καλύπτει η πολ. άδεια η μήπως χρειαστει να κάνεις αλλαγή χρήσης

ο μηχανικός σου θα περάσει απο το υγειονομικό να σου πει τις απαιτησεις στο πως θα στηθει το μαγαζι.

Βρες καλό μηχανικό γιατι τα περισσότερα προβλήματα ροκύπτουν απο τέτοια θέματα.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δεν εννοώ κυλικείο,ένα εργαστήριο που θα ψήνεις κατεψυγμένες τυρόπιτες κλπ,και με ένα φορτηγάκι κάνεις διανομές τα προϊόντα σε μονάδες των ενόπλων δυνάμεων!
Η άλλη λύση είναι να πάρεις ένα κυλικείο σε νοσοκομείο.Εχθές στο Αττικόν πλήρωσα μια λεμονάδα λουξ 500ml 1,50€  :headbang: :headbang:

Αν έχεις εξασφαλίσει πελατεία και μονοπωλιακό καθεστώς έχεις ελπίδες για λεφτά.Αλλιώς βράστα.
:rockon:
Πολλά λέω αλλά δεν πειράζει.

Όσον αφορά το στράτευμα, θυμάσαι σε τι τιμές αγόραζες τα πάντα απο το κυλικείο.
Το καλό με τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι οτι έχουν πολύ χαμηλή τιμή αγοράς και έτσι η χαμηλή τιμή πώλησης τους στο κυλικείο του στρατού δεν σου δημιουργεί και κανένα τρομερό πρόβλημα. Πληρώνει και στην ώρα του ο υπόλογος του κυλικείου, οπότε καλά είναι.

Για τα υπόλοιπα τώρα, σχολεία, νοσοκομεία κλπ. Εκεί θέλει λίγη προσοχή γιατί τα κυλικεία αυτά τα αναθέτουν σε ιδιώτες με συμβάσεις. Η πλειοψηφία τους είναι καλοί επαγγελματίες και συνήθως πληρώνουν στην ώρα τους. Αυτοί λοιπόν έχουν ενα καλό κέρδος γιατί "απολαμβάνουν" "άλλες" τιμές. Πάμε τώρα στην ουσία...

Κανενας τυροπιτας δεν υπαρχει να με κατατοπισει λιγο πιο αναλυτικα και σιγουρα ?

Σε αυτή την αγορά επικρατεί πολύ μεγάλος ανταγωνισμός. Υπάρχουν πάαααααααααααάρα πολλοί παίκτες, τόσο παραγωγοί τυροπιτοειδών (ή καλύτερα σφολιατοειδών)όσο και οι έμποροι-πωλητές των. Έτσι ανα πάσα στιγμή μπορείς να βρείς το προϊόν που θέλεις και την τιμή που θέλεις. Με λίγο ψάξιμο, σε όλη την Ελλάδα, θα βρείς αμέτρητους πρόθυμους να σου πουλήσουν.
Αρκεί βέβαια να είσαι σωστός στις πληρωμές σου, διαφορετικά μην μπείς καν στο κόπο  ;) :grin: :grin: :grin:

Για τα έξοδα τώρα. Δεν έχεις σχέση με τον χώρο, αλλά δεν θα είσαι και ο πρώτος.
Μεράκι έχεις? Όρεξη??
Αν ναι, πάρε σβάρνα τις εκθέσεις επαγγελματικού εξοπλισμού και ψάξε για βιτρίνες, φούρνους, ανοξείδωτους πάγκους, τραπέζια, καρέκλες και λοιπό εξοπλισμό. Κανείς δεν μπορεί να σου πεί το κόστος γιατί ακόμα δεν έχεις βρεί το μαγαζί. Τα καταστήματα όμως του κλάδου θέλουν πλέον μια καλή επένδυση. Τόσο στο φαίνεσθαι, όσο και στο είναι.
Εαν το έλεγες νωρίτερα θα σε έστελνα στις κλαδικές εκθέσεις να πάρεις ιδέες. Τώρα υπομονή μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο-Φεβρουάριο που θα ξαναγίνουν.

Τα γράφω συτά γιατί είχα επαφή με τον χώρο, ως έμπορος κατεψυγμένων σφολιατοειδών αλλά και ως προμηθευτής Α΄ υλών σε εργαστήρια σφολιατοειδών, πρίν απο 2 χρόνια.
Όλοι νομίζουν οτι ο συγκεκριμένος χώρος έχει λεφτά. Και σε κάποιες περιπτώσεις όντως τα καταστήματα αυτά μπορεί να γίνουν κοπτήρια ζεστού χρήματος. Η πλειοψηφία όμως μόλις που βγάζει τα έξοδα της και ενα μικρό χαρτζηλίκι.
Μην έχεις λοιπόν πολύ μεγάλες προσδοκίες γιατί δυστυχώς μπαίνεις πολύ αργά στον χώρο.
Απο την μια υπάρχουν πολλοί παίκτες και απο την άλλη αλλάζουν οι διατροφικές συνήθειες.
Αν καταφέρεις να βρείς και να ασχοληθείς με προϊόντα οικολογικής-βιολογικής-υγιεινής διατροφής θα είναι προτιμότερο απο τα σφολιατοειδή.
Αυτά.. (clopyrighted from NOKIΑ)  :rolleyes: :grin: :grin:

gamikoulien

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Απρ 2007
Κριτικές
14
Like
50
Πόντοι
5.760
Εχουν ανοιξει μαγαζια με ατσαλινα κοσμηματα και ρολογια visetti

Και θα ηθελα να μαθω τι και ποσο κοστιζει ενα τετοιο μαγαζι σε συνοικια

Καθως και τι περιθωρια κερδους εχει μια τετοια επιχειρηση

Ενδιαφερωμαι και για τυροπιταδικο σαντου'ι'τσαδικο ........

Γενικα θελω να μαθω κοστος ανοιγματος σε μεσους ορους

Στησιμο μαγαζιου - τυχον επιδοτησεις αν υπαρχουν
ενοικια που πιθανον παιζουν αυτην την στιγμη κτλ

ωραριο ειδικα για τυροπιταδικο σαντου'ι'τσαδικο....

Για πειτε μου γνωμες .........

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Καλα ρε μεγαρε ρωτας σε ιστοσελιδα για μπουρδελα επιχειρηματικες συμβουλες και σε ενοχλει που σε ειρωνευονται κιολας? και με nick axaxouxas?  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom