Νέα

Erasmus-Βοήθεια στην επιλογή Πανεπιστημίου/πόλης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nimertis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 79
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Που να πάω για Erasmus?

• University of Zagreb

Ψήφοι: 1 5,0%
  • University of Lower Silesia-Wroclaw

Ψήφοι: 2 10,0%
  • Eötvös Loránd University-Budapest

Ψήφοι: 3 15,0%
  • Metropolitan University of Prague

Ψήφοι: 8 40,0%
  • Universidad del Pais Vasco-Bilbao

Ψήφοι: 6 30,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    20

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Aν πας στο Βροτσλαβ , τοτε θα εχεις την ευκαιρια να βρεις και καποια δουλεια αφου τελειωσεις.
Για το Eotvos Lorant εχω ακουσει ειναι πολυ καλο,καπως δυσκολο ομως. Θα ναι καλο ομως αν θες να συνεχισεις μετα για  μαστερ η phd π.χ.

OP
OP
nimertis

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
nimertis ποσα οργια εχεις στοχο να κανεις στο ερασμους?

Χαχαχαχα όσα τύχουν (?) Δεν το έχω σκεφτεί.

μην πας ισπανια.ειναι η χωρα με τους πιο ηλιθιους ανθρωπους της ευρωπης αν οχι του γαλαξια.

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Δεν αμφισβητώ απλά για να το έχω in mind.

Aν πας στο Βροτσλαβ , τοτε θα εχεις την ευκαιρια να βρεις και καποια δουλεια αφου τελειωσεις.
Για το Eotvos Lorant εχω ακουσει ειναι πολυ καλο,καπως δυσκολο ομως. Θα ναι καλο ομως αν θες να συνεχισεις μετα για  μαστερ η phd π.χ.

Είναι εύκολο όμως να βρεις δουλειά στην Πολωνία; Ναι, μπορεί να κοιτάξω για διδακτορικό στο μέλλον, δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα για την ώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
κοιτα,περαν της ηλιθιοτητας τους,βαριεμαι πολυ να σου γραψω ιστοριες,η ισπανια αν δε βρεις μια δουλεια,ειναι ακριβη.μενω στην ισπανια,γι αυτο σου το λεω.αν παλι δεν ξερεις τη γλωσσα,θα δυσκολευτειις ιδιαιτερα γιατι δε μιλανε τιποτα αλλλο εκτος απο ισπανικα.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
Για το Eotvos Lorant εχω ακουσει ειναι πολυ καλο,καπως δυσκολο ομως. Θα ναι καλο ομως αν θες να συνεχισεις μετα για  μαστερ η phd π.χ.

ωχ αρχισε τα ανιωθα κ ανευρα πολωνακια

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
οσοι ελληνες ηρθαν εδω με το ερασμους,εφυγαν με τις χειροτερες εντυπωσεις,να συμπληρωσω.

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.116
Πόντοι
1.206
Και απεχθάνονται ό,τι είναι ισπανικό ή φέρει την ισπανική σημαία.

Οι φίλοι μου για να με τρολλάρουν λένε πως οκ ωραίοι οι Βάσκοι αλλά είναι
άπλυτοι. Γιατί για σεξοτουρισμό θα πήγαινα  :P

Οι Πολωνοί θα είναι πιο καλοί μήπως;  :S

εσυ ποιους προτιμας?  :grin:

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Γεια σου Κατερινα. Οι ελληνιδες τρωνε νιλα στη βορεια ευρωπη. Νοτια πηγαινε αν θες να τρως πουτσα.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
κοιτα,περαν της ηλιθιοτητας τους,βαριεμαι πολυ να σου γραψω ιστοριες,η ισπανια αν δε βρεις μια δουλεια,ειναι ακριβη.μενω στην ισπανια,γι αυτο σου το λεω.αν παλι δεν ξερεις τη γλωσσα,θα δυσκολευτειις ιδιαιτερα γιατι δε μιλανε τιποτα αλλλο εκτος απο ισπανικα.

παντου μαλακες ειναι ρε τυπε απλα ειναι ευγενικοι στο εξωτερικο

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Χαχαχαχα όσα τύχουν (?) Δεν το έχω σκεφτεί.

Μπορείς να μου δώσεις ένα παράδειγμα; Δεν αμφισβητώ απλά για να το έχω in mind.

Είναι εύκολο όμως να βρεις δουλειά στην Πολωνία; Ναι, μπορεί να κοιτάξω για διδακτορικό στο μέλλον, δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα για την ώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σου :)

Ειναι πολυ ευκολο να βρεις μια entry level θεση σε καποια εταιρεια, σε ενα service center βασικα. Θα σου δοσει εργασιακη εμπειρια τουλαχιστον. Για καποιον αποφοιτο ειναι ιδανικη ευκαιρια, ξερω ατομα που το εχουν κανει δλδ μετα απο erasmus συνεχισαν εκει και τωρα εχουν πριν τα 30 τους βιογραφικο αρκετα αξιολογο. Ενω στην Ελλαδα θα ειχαν χαντακωθει μεταξυ κακοπληρωμενων χαμαλοδουλειων και ανεργιας. Kαι στο Wroclaw αλλα και σε αλλες μεγαλες πολωνικες πολεις, Βαρσοβια, Κρακοβια, Ποζναν,Γκντανσκ. Επισης η πολη ειναι αρκετα ωραια , συμπαθητικη και φτηνη.
Στη Βουδαπεστη, εχε υποψη οτι τα ενοικια - αν δε μεινεις σε εστια, που δε νομιζω οι του Erasmus να μενουν-, ειναι πανακριβα. Θα περασεις πολυ ωραια βεβαια, νομιζω αν θες να συνδυασεις και κατι να αποκομισεις στις σπουδες αλλα και να περασεις καλα ειναι η καλυτερη επιλογη( και φυσικα αν θες να κανεις κατι μετα, αν και οπως ειπες δεν ενδιαφερεσαι προς το παρον

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
παντου μαλακες ειναι ρε τυπε απλα ειναι ευγενικοι στο εξωτερικο
την ευγενεια τη βαζεις στην ακρη οταν αρχιζεις να συνεργαζεσαι μαζι τους.δεν υπαρχει πιο ψευτης και τεμπελης λαος απο αυτους.ιδιαιτερη προσοχη σε οποιαδηποτε συνδιαλλαγη μαζι τους και βασικο,ποτε τα λεφτα μπροστα.

OP
OP
nimertis

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Το ότι την συνιστά ο Ζίζεκ είναι από μόνος του λόγος να φύγουμε τρέχοντας.

BTW μιλάει για την Λουμπλιάνα......

Ναι οκ, η οποία Λουμπλιάνα είναι εκτός των επιλογών μου, ούτως ή άλλως.
Απλά το έβαλα ως παράδειγμα πολιτισμικού χάσματος της Mitteleuropa και LOL.

Επίσης, δεν ψάχνω απαραιτήτως πούτσα, γιατί αν έψαχνα θα πήγαινα ντουγρού
Ιταλία (?).

Ειναι πολυ ευκολο να βρεις μια entry level θεση σε καποια εταιρεια, σε ενα service center βασικα. Θα σου δοσει εργασιακη εμπειρια τουλαχιστον. Για καποιον αποφοιτο ειναι ιδανικη ευκαιρια, ξερω ατομα που το εχουν κανει δλδ μετα απο erasmus συνεχισαν εκει και τωρα εχουν πριν τα 30 τους βιογραφικο αρκετα αξιολογο. Ενω στην Ελλαδα θα ειχαν χαντακωθει μεταξυ κακοπληρωμενων χαμαλοδουλειων και ανεργιας. Kαι στο Wroclaw αλλα και σε αλλες μεγαλες πολωνικες πολεις, Βαρσοβια, Κρακοβια, Ποζναν,Γκντανσκ. Επισης η πολη ειναι αρκετα ωραια , συμπαθητικη και φτηνη.
Στη Βουδαπεστη, εχε υποψη οτι τα ενοικια - αν δε μεινεις σε εστια, που δε νομιζω οι του Erasmus να μενουν-, ειναι πανακριβα. Θα περασεις πολυ ωραια βεβαια, νομιζω αν θες να συνδυασεις και κατι να αποκομισεις στις σπουδες αλλα και να περασεις καλα ειναι η καλυτερη επιλογη( και φυσικα αν θες να κανεις κατι μετα, αν και οπως ειπες δεν ενδιαφερεσαι προς το παρον

Ευχαριστώ πολύ :) Είμαι στο δεύτερο πτυχίο (έχω πτυχίο & μεταπτυχιακό σε άλλο αντικείμενο συναφές) και αν και έχω κάποια χρόνια πριν τα πρώτα -άντα, δεν θέλω να πεθάνω σύντομα στο διάβασμα του διδακτορικού.

Οπότε, Wroclaw.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
την ευγενεια τη βαζεις στην ακρη οταν αρχιζεις να συνεργαζεσαι μαζι τους.δεν υπαρχει πιο ψευτης και τεμπελης λαος απο αυτους.ιδιαιτερη προσοχη σε οποιαδηποτε συνδιαλλαγη μαζι τους και βασικο,ποτε τα λεφτα μπροστα.
τους αγγλους τους συμπαθεις?

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Γιατι προτιμησες τις σπουδες απο τη δουλεια σε αυτη την ηλικια;

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.116
Πόντοι
1.206
Ναι οκ, η οποία Λουμπλιάνα είναι εκτός των επιλογών μου, ούτως ή άλλως.
Απλά το έβαλα ως παράδειγμα πολιτισμικού χάσματος της Mitteleuropa και LOL.

Επίσης, δεν ψάχνω απαραιτήτως πούτσα, γιατί αν έψαχνα θα πήγαινα ντουγρού
Ιταλία (?).

Ευχαριστώ πολύ :) Είμαι στο δεύτερο πτυχίο (έχω πτυχίο & μεταπτυχιακό σε άλλο αντικείμενο συναφές) και αν και έχω κάποια χρόνια πριν τα πρώτα -άντα, δεν θέλω να πεθάνω σύντομα στο διάβασμα του διδακτορικού.

Οπότε, Wroclaw.

Αποφαση εληφθη δηλαδη?

dleivas

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2009
Κριτικές
4
Like
497
Πόντοι
36
τους αγγλους τους συμπαθεις?
δεν ξερω τι συμπαθω και τ οχι.οι αγγλοι πελατες που εχω εδω,ειναι απο τους καλυτερους.αλλου ειδους συνεργασιας ομως δεν ειχα μαζι τους και δεν ξερω.με τους βρωμιαρηδες τους ισπανους ομως που συνεργαζομαι σε ολα τα επιπεδα,καλυτερα να μη μου συνεβαινε ποτε.μονο τα κοριτσια αξιζουν.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
δεν ξερω τι συμπαθω και τ οχι.οι αγγλοι πελατες που εχω εδω,ειναι απο τους καλυτερους.αλλου ειδους συνεργασιας ομως δεν ειχα μαζι τους και δεν ξερω.με τους βρωμιαρηδες τους ισπανους ομως που συνεργαζομαι σε ολα τα επιπεδα,καλυτερα να μη μου συνεβαινε ποτε.μονο τα κοριτσια αξιζουν.

λενε οι ισπανιδες δεν ξυριζουν μουνι κ καμια φορα κ ποδια

OP
OP
nimertis

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Νομίζω πως το Wroclaw αξίζει έστω την δεύτερη θέση, το Πανεπιστήμιο του Zagreb ζητάει μόνο ένα
άτομο και είναι λίγο τζακ ποτ να περάσω, οπότε πρώτη επιλογή.

Προφανώς δούλευα μέχρι τον Αύγουστο, όπου και αποχώρησα από την δουλειά λόγω απληρωσιάς.

Έχω ακούσει άλλους 2-3 άντρες, γύρω στα δέκα χρόνια μεγαλύτερους, να προσπαθούν να μου την
πουν για την ηλικία, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν νιώθω. Αν σας κάνει να νιώθετε καλύτερα,
μπορείτε να με βγάλετε και γεροντοβασάνω. Νο πρόμπλεμ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom