Νέα

Επόμενο βήμα:δέσμευση καταθέσεων...θα είσαστε έτοιμοι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gl
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 285
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

θεωρειτε πιθανο ενα εξυφαινομενο σεναριο δεσμευσης ολων των καταθεσεων μας;

• ναι ειναι μια λυση

Ψήφοι: 9 5,1%
  • οχι αποκλειεται

Ψήφοι: 46 26,3%
  • γιατι οχι;

Ψήφοι: 14 8,0%
  • στα αρχιδια μου δεν εχω μια

Ψήφοι: 36 20,6%
  • στα αρχιδια μου τα χω στην ελβετια

Ψήφοι: 22 12,6%
  • στα αρχιδια μου τα τρωω στις πουτανες

Ψήφοι: 30 17,1%
  • ναι γιατι μαζι τα φαγαμε θα μας πουνε

Ψήφοι: 7 4,0%
  • ναι ειναι αναποφευκτο

Ψήφοι: 11 6,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    175

διομήδης

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
30.411
Πόντοι
5.006
Οι Έλληνες που μετά τον πόλεμο κατάφεραν να κάνουν κάποιο προκοπή στη χώρα τους είχαν πάντα την τάση να στέλνουν τα λεφτά τους έξω.
Θες η μειωμένη εμπιστοσύνη προς το Ελληνικό Κράτος, θες η ανασφάλεια που πάντα ανέδιδε η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, θες τα διάφορα "χαράτσια", θες οι περιορισμοί που υπήρχαν μέχρι το 1993-96, το αποτέλεσμα ήταν ότι όποιος είχε πέντε δεκάρες στη άκρη, τις έστελνε στην Ελβετία.

Με την "απελευθέρωση κίνησης κεφαλαίων" αυτή η τάση σιγά-σιγά εξέλιπε. Η οικονομία έδειχνε να πηγαίνει καλά, το κράτος έδειχνε σημάδια βελτίωσης, αποκτήθηκε και το κοινό νόμισμα, οπότε κι αν δε "γύρισαν" αμέσως όλα τα λεφτά απ' έξω, τουλάχιστον εξέλιπε η πρεμούρα του "Να τα βγάλω αμέσως έξω μη και τα χάσω".

Τώρα με τις μαλακίες που κάνουν ετούτοι εδώ, το πουλί θα ξαναπετάξει, και δε θα γυρίσει πίσω ούτε τα επόμενα 50 χρόνια.
Ακόμα και γιαγιάδες με καταθέσεις 6.000 ευρώ έχουν αρχίσει να ρωτάνε "τι να τα κάνω για να μη τα χάσω".

Απίστευτοι τύποι.
Στην Ελβετία για να καταθέσεις ποσά έπρεπε να έχεις χρήμα για να τους πληρώνεις φύλακτρα.Νομίζω ότι τόκο δεν δίνουν και εαν δίνουν είναι της τάξης του 0,0 και κατι ψηλά %
**Οι Ελβετικές τράπεζες δέχονται απο κάποιο ποσο και πάνω το οποίο  δεν γνωρίζω ποιό είναι
***Τις πενταροδεκάρες της κάθε κουτσής μαρίας (σε δρχ τότε και σε γιεβρο τώρα )δεν τις δεχόντουσαν και δεν τις δέχονται

Επισκέπτης
Στην πραγματικότητα νομίζω η Χούντα
χαρισε τόκους και πανωτόκια από παλιότερα αγροτικά δάνεια.
Βέβαια στην ΑΥΓΗ μπορείς να διαβάσεις τα πάντα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Στην πραγματικότητα νομίζω η Χούντα
χαρισε τόκους και πανωτόκια από παλιότερα αγροτικά δάνεια.
Βέβαια στην ΑΥΓΗ μπορείς να διαβάσεις τα πάντα.
Αυτο ΝΑΙ, το γνωριζω κι εγω.
Αυτα τα προηγουμενα ομως που ειπε ο φιλος, περιμενω ακομη την επιβεβαιωση τους απο καπου.
Εκτος πια αν πρεπει να το παρω αποφαση οτι θα διαβαζω τα παντα και δεν θα δινω σημασια.

kostasucg

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Θελω εστω και ΜΙΑ ΠΗΓΗ για το ζητημα αυτο.
Πηρε ο κοσμος δανεια επι χουντας? απο ποιον? απο τις τραπεζες?
Με την πτωση της εγινε χρεωκοπια "εικονικα"?
Αδυνατω να σε παρακολουθησω.
Χωρις καποια πηγη, δεν συνεχιζω τη συζητηση.
Πηγη, γραπτη, δυστυχως δεν εχω...Αυτα που ανεφερα, ειναι πραγματα που μου εχουν μεταφερει συγγενεις η γνωστοι που ειναι τραπεζικοι...Πιθανως καπου θα υπαρχουν οι πηγες. Θα κοιταξω και αν βρω κατι θα το αναρτησω

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Πηγη, γραπτη, δυστυχως δεν εχω...Αυτα που ανεφερα, ειναι πραγματα που μου εχουν μεταφερει συγγενεις η γνωστοι που ειναι τραπεζικοι...Πιθανως καπου θα υπαρχουν οι πηγες. Θα κοιταξω και αν βρω κατι θα το αναρτησω
Φιλε, μιλαμε για την εποχη του ιντερνετ, που βρισκεις ακομη και ποτε εχει γονιμες ημερες η αγελαδα. Αν δεν υπαρχει κατι τετοιο πουθενα, απλα δεν υπαρχει και καπως παρεξηγησες αυτο που σου μετεφεραν. Οκ, παμε παρακατω. Ληξαν.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Φιλε, μιλαμε για την εποχη του ιντερνετ, που βρισκεις ακομη και ποτε εχει γονιμες ημερες η αγελαδα. Αν δεν υπαρχει κατι τετοιο πουθενα, απλα δεν υπαρχει και καπως παρεξηγησες αυτο που σου μετεφεραν. Οκ, παμε παρακατω. Ληξαν.
το εχει πει και ο Καζακης σε καποια συνεντευξη,

σε περιπτωση χρεοκωπιας οι τραπεζες κρατικοποιουνται και τα δανεια χαριζονται.....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

σε περιπτωση χρεοκωπιας οι τραπεζες κρατικοποιουνται και τα δανεια χαριζονται.....
Μιλαμε για το θεμα χρεωκοπιας με την πτωση της Χουντας.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

Σαν τα αδεσποτα γατακια?
Ο Καζακης πολλα εχει πει. Θα μου πεις πληρωνει φορο για την καθε γραφικοτητα που λεει?

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Σαν τα αδεσποτα γατακια?
Ο Καζακης πολλα εχει πει. Θα μου πεις πληρωνει φορο για την καθε γραφικοτητα που λεει?
νταξ, αμα δεις ολη τη συνεντευξη το εξηγει πληρως πως γινεται...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
νταξ, αμα δεις ολη τη συνεντευξη το εξηγει πληρως πως γινεται...
Κι ο Μαρξ εβγαλε ενα βιβλιαρακι...(κεφαλαιο το ελεγαν?)
Που τα ελεγε πολυ ομορφα...
Αλλά στην πραξη...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Σαν τα αδεσποτα γατακια?

Mαλιστα... ενω ο παγκαλος τα λεει μαι χαρα Κυριε Αλεξ ετσι;

και τα παπαγαλακια του Μεγκα το ιδιο..

και μετα κανεις ΚΛΑΨ για το ΠΑΣΟΚ...

Μπραβο αλεξ... Συνεχεια στο ΚΛΑΨ σε βλεπω  :cheesy:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Mαλιστα... ενω ο παγκαλος τα λεει μαι χαρα Κυριε Αλεξ ετσι;

και τα παπαγαλακια του Μεγκα το ιδιο..

και μετα κανεις ΚΛΑΨ για το ΠΑΣΟΚ...

Μπραβο αλεξ... Συνεχεια στο ΚΛΑΨ σε βλεπω  :cheesy:
Καζακικος κι εσυ?
Επρεπε να το περιμενω.

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Κι ο Μαρξ εβγαλε ενα βιβλιαρακι...(κεφαλαιο το ελεγαν?)
Που τα ελεγε πολυ ομορφα...
Αλλά στην πραξη...

καλα πλακα κανεις.. ;;

η μας τα λες οπως σου ειπε η ΝΔ...εσυ..

προφανως και κανεις ΠΛΑΚΑ  :cheesy:

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Τι έγινε ρε μάγκες θα δούμε τίποτα τάνκς ετσι να γουσταρουμε η παπάρια μέντολες ως συνήθως?
Τεσπα..

www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111439566]Πώς η Ελλάδα θα πάρει λεφτά και χωρίς Μεσοπρόθεσμο[/url]
"Το πιο πιθανό αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου στο Μεσοπρόθεσμο του κ. Γ. Παπανδρέου, είναι σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει την εφαρμογή της λιτότητας ( κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε σε Πορτογαλία και Ιρλανδία). Οι εκλογές, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η ακόλουθη έγκριση της νέας δημοσιονομικής στρατηγικής της νέας κυβέρνησης, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο και αναμφίβολα θα προκαλέσει ισχυρές αναταραχές στις αγορές.
[size=12pt]Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρει το Business Insider η ηγεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να δώσει έτσι περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα,[/size][size=14pt] χωρίς την επιβεβαίωση ότι θα γίνουν οι περικοπές δαπανών.[/size]
[size=16pt]
Ετσι, το μπαλάκι θα είναι πλέον καθαρά στο γήπεδο της ΕΕ, η οποία θα αναγκαστεί να προχωρήσει με την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, χώρις να υπάρχουν οι αυστηρές δεσμεύσεις που ζητούνται σήμερα, αφού ο χρόνος θα πιέζει"[/size]
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τι θα γίνει ρε μάγκες?Μήπως μας δουλεύουν? :rolleyes:
Μήπως επιβάλεται να το καταψηφίσουμε το μεσοπρο και μετά να τους τα πάρουμε με τσαμπουκά? :grin:
Μπερδεύτηκα...και δε βλέπω και τα τανκς γκαμώ την ατυχία μου :rolleyes:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Ξερω γω? Γινε κομμουνιστης.

Ακου να σου πω ΑΛΕΞ η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν εχει Κομμα..

Ειμαι εναντια στο ΕΥΡΩ
εναντια στην Ε.Ε
Εχω ινδαλμα τον ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΠΑΤΤΑΚΟ (αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια)  :cheesy:

F.Y.I ...Κινουμαι  Ακρα δεξια (πιο πολυ)

ΠΑΝΤΩΣ για να σου κανω το χατηρακι ΣΥΜΦΩΝΩ και με το ΚΚΕ για το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε... (δεν εχω παρωπιδες)

εσεις εχετε...κυριε αλεξ... και ακολουθειτε γραμες οπως τα κατσικακια  :uglystupid:

εγω οχι  ;)

στο σύνολο παντως (οικονομικα), συμφωνώ με τον ΚΑΖΑΚΗ  ;) Αν πολιτευτεί θα τον ψηφίσω κιόλα  ;)

ΑΥΤΑ  :cheesy:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τι έγινε ρε μάγκες θα δούμε τίποτα τάνκς ετσι να γουσταρουμε η παπάρια μέντολες ως συνήθως?
Τεσπα..

www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111439566]Πώς η Ελλάδα θα πάρει λεφτά και χωρίς Μεσοπρόθεσμο[/url]
"Το πιο πιθανό αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου στο Μεσοπρόθεσμο του κ. Γ. Παπανδρέου, είναι σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, μία νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία ωστόσο θα συνεχίσει την εφαρμογή της λιτότητας ( κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε σε Πορτογαλία και Ιρλανδία). Οι εκλογές, ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης και η ακόλουθη έγκριση της νέας δημοσιονομικής στρατηγικής της νέας κυβέρνησης, θα πάρει πάρα πολύ χρόνο και αναμφίβολα θα προκαλέσει ισχυρές αναταραχές στις αγορές.
[size=12pt]Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρει το Business Insider η ηγεσία της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να δώσει έτσι περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα,[/size][size=14pt] χωρίς την επιβεβαίωση ότι θα γίνουν οι περικοπές δαπανών.[/size]
[size=16pt]
Ετσι, το μπαλάκι θα είναι πλέον καθαρά στο γήπεδο της ΕΕ, η οποία θα αναγκαστεί να προχωρήσει με την περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα, χώρις να υπάρχουν οι αυστηρές δεσμεύσεις που ζητούνται σήμερα, αφού ο χρόνος θα πιέζει"[/size]
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Τι θα γίνει ρε μάγκες?Μήπως μας δουλεύουν? :rolleyes:
Μήπως επιβάλεται να το καταψηφίσουμε το μεσοπρο και μετά να τους τα πάρουμε με τσαμπουκά? :grin:
Μπερδεύτηκα...και δε βλέπω και τα τανκς γκαμώ την ατυχία μου :rolleyes:

Ναι δικε μου ΚΑΤΑΨΗΦΗΣΗ για δυο λογους  :cheesy:

1> Για να ερθουν ΤΑΝΚΣ  :rockon: :rockon: :rockon:

2> Για να τους τα μασησουμε πιο πολυ  ;)

:uglystupid:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Στην Ελβετία για να καταθέσεις ποσά έπρεπε να έχεις χρήμα για να τους πληρώνεις φύλακτρα.Νομίζω ότι τόκο δεν δίνουν και εαν δίνουν είναι της τάξης του 0,0 και κατι ψηλά %
**Οι Ελβετικές τράπεζες δέχονται απο κάποιο ποσο και πάνω το οποίο  δεν γνωρίζω ποιό είναι
***Τις πενταροδεκάρες της κάθε κουτσής μαρίας (σε δρχ τότε και σε γιεβρο τώρα )δεν τις δεχόντουσαν και δεν τις δέχονται

Δεν υπάρχει η έννοια "φύλακτρα".
Τόκο δίνουν. Πολύ μικρό (0,5% στο ταμιευτήριο) και κράτάνε και 35% του τόκου ως φόρο εισοδήματος καταθέσεων (εδώ είναι 10%).
Μπορεί (μερικές τράπεζες) να χρεώνουν "έξοδα διατήρησης λογαριασμού", αν θέλεις αυτό να το οναμάσεις "φύλακτρα". Αλλά είναι μικροποσά.

Γενικώς, τραπεζίτες είναι οι άνθρωποι, και το κάνουν για να βγάζουν κέρδος. Δε χαρίζονται. Π.χ. γιανα σου εκδώσουν πιστωτική κάρτα σε χρεώνουν συνδρομή (SFR 100 το χρόνο), όχι σαν εδώ που σου βγάζουν κάρτα τσάμπα και σου παίρνουν και πίπα για να την δεχτείς.

Ναι, προσπαθούν να αποθαρρύνουν (με τέτοιους τρόπους) αλλοδαπούς καταθέτες μικρών ποσών να τις αφήνουν εκεί. Αλλά δε σε διώχνουν.

Ναι, δεν "αυγατίζουν" τα λεφτά σου στην Ελβετία, όπως στην Κύπρο και τη Βουλγαρία π.χ.

Αλλά ΑΛΛΗ η σιγουριά της Ελβετίας, και ΑΛΛΗ της Κύπρου και της Βουλγαρίας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom