Αυτό ξαναπές το, μιας και εδώ έχει σοδομιστεί (copyright Persy, all rights reserved) κάθε έννοια αιτιότητας.
Ο θάνατος του Γρηγορόπουλου ήταν απλά αφορμή για τις ταραχές του Δεκεμβρίου, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι μπάχαλοι ήξεραν γιατί τα έκαναν μπάχαλο. Σήμερα πλέον, μπορεί ο καθένας με βεβαιότητα να διαπιστώσει ότι δεν έμεινε τίποτα από εκείνες τις ταραχές, μιας και δεν είχαν αιτήματα, δεν είχαν στόχους, δεν είχαν σκοπό, δεν είχαν έστω κάποιο πρόσωπο να τις εκφράσει και να μας εξηγήσει τι σήμαιναν. Η ανάμνηση απλά έμεινε, του πόσο ηλίθιοι μπορούν να είναι κάποιοι, που τα κάνουν μπουρδέλο στα εύκολα, και στις πούτσες κάθονται κλώσες.
Σε αυτή την ζωή βέβαια, κάποιος πρέπει να είναι το cannon fodder.
Όσο για το Πολυτεχνείο, ναι αυτό έριξε την Χούντα. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε. Η Χούντα μια χαρά έφυγε μόνη της, αφού καθόρισε και την... διάδοχη κατάσταση, και όταν πλέον μετά την τραγωδία της Κύπρου είχε χάσει επαφή ακόμα και με τους (εσωτερικούς) υποστηρικτές της. Κάτι έπρεπε όμως να βρεθεί, για να μαρκετάρουν στην πλέμπα για να κάνουν μπίζνες, και τι καλύτερο από ιδεολογική μπουρδολογία με μια εσσάνς από επανάσταση.
Και για του λόγου το αληθές, δες τι συμβαίνει όταν κάποιοι αναγνωρίζουν ότι πιάστηκαν μαλάκες, και δεν συνεχίζουν να το παίζουν ιστορία λέγοντας και θέλοντας να κάνουν τις ίδιες μαλακίες:
www.enet.gr/?i=news.el.article&id=267200]Καρβάλιο: «Αν ήξερα πού θα έφτανε η Πορτογαλία δεν θα έκανα την Επανάσταση των Γαριφάλων»[/url]
PS. Και μιλάμε για επαναστάτη που τα έβαλε με σοβαρή χούντα, όχι με τύπους που έστελναν στο λαό θετικά vibes από την μακρινή Σουηδία...
+
Βέβαια εδώ πέρα έχουμε το εξής πρόβλημα. Θεωρούμε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η κατανομή και διαστρωμάτωση της εξουσίας, ενώ δεν έχουμε να πληρώσουμε έστω τα βασικά σαν κράτος.
Μάλιστα. Αντί να κυττάξουμε πως θα παράξουμε κάτι παραπάνω για να ξελασπώσουμε, ονειρευόμαστε επαναστάσεις και νέες πολιτικές.
Όπως έλεγε το παλιό ρατσιστικό: Αλβανό πεινάει, ραπανάκια για την όρεξη ζητάει...