Νέα

Επίθεση αναρχικών στο νομπελίστα Τ. Γουότσον στην Πάτρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 34K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
ο καθένας στην εποχή του μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.
εδώ οι αμερικανοί θεωρούν εαυτούς έθνος. τι να λέμε τώρα.

μα οταν διαφορες προσωπικοτητες διαχρονικα "βλεπουν" ελληνικο εθνος πως μπορουμε να λεμε οτι εθνικη συνειδηση κατασκευαστηκε το 1830?

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
δεν κανουμε θρησκευτικη αντιπαραθεση μεταξυ προσωπικοτητων..απλα αναφερουμε οτι ενας φιλοσοφος του 1440 που αποτελει πηγη "βλεπει" ελληνικο εθνος 1440 και οχι το 1830 με τους βαυαρους..
φυσικα και βλεπει ελληνικο εθνος
αλλα μονο μετα την φραγκοκρατια
πριν ημασταν Ρωμαιοι για τους υπηκοους της αυτοκρατοριας,Γρεκοι για τους Ευρωπαιους και Γιουναν για τους Ανατολιτες

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Περιμένω αντιρρήσεις στις εξείς "ρατσιστικές θέσεις".
1. Οι μαύροι είναι γενικά καλύτεροι μπασκετμπολίστες και σπρίντερς.
2. Οι Νοτιοαμερικάνοι καλύτεροι ποδοσφαιριστές.
3. Οι περί τον Εύξεινο πόντο λαοί καλύτεροι σε πάλη, άρση βαρών κλπ.
4. Οι Κινέζοι πιο εργατικοί.
5. Οι Σκανδιναυοί πιο σοβαροί και συστηματικοί.
κλπ.
(Όλα τα ανωτέρω έχουν "στατιστική" ισχύ προφανώς και όχι καθολική.)

Σε όλα αυτά, πέρα από το "περιβάλον", την λογική ας πούμε της κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε κανείς, ΔΕΝ υπάρχει και κάποιος γονιδιακός παράγοντας;
Γιατί το θέμα της ευφυίας είναι "ταμπού";

Το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να το δει κανένας από όλες τις πλευρές.

Το θέμα IQ δεν είναι ταμπού. Αλλά χρησιμοποιείται για ιδεολογικούς λόγους.

Πέραν τούτου έχουν γίνει έρευνες για παράδειγμα που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μαύρους Αμερικάνους στρατιωτικούς στην Γερμανία μετά από τον πόλεμο δεν έχουν ουσιαστικά διαφορά στο IQ από τα παιδιά των λευκών στρατιωτικών που γεννήθηκαν στην Γερμανία το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης κανείς επιστήμονας δεν διαφωνεί ότι οι διαφορές στο IQ ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους στις ΗΠΑ (που στατιστικά υπάρχουν) μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Αν το IQ ήταν γραμμένο στα γονίδια η μείωση αυτή της διαφοράς δεν θα παρατηρούνταν.

Αλλά το θέμα είναι αν όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν στο bourdela.com.

Γιατί ο ένας βγαίνει και λέει ότι δεν πιστεύει ΟΛΕΣ τις Αμερικάνικες επιστημονικές έρευνες και τις έρευνες του Διεθνούς Οργανισμού Υγειας γιατί έχει έδρα την Γενεύη, ο άλλος θα βγει και θα σου πει ότι δεν πιστεύει στην Στατιστική και ότι η Στατιστική δεν είναι επιστήμη και τέλος θα βγεί ο Λάκης και ο Σκασκά και θα σου πούνε: "Ναι, αλλά είσαι ΠΑΣΟΚος".

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτός ο παραλογισμός δεν συναντάται μόνον στο bourdela.com. Αλλά είναι διάχυτος σε όλη την Ελληνική κοινωνία. Και είμαι σχεδόν σίγουρος πλέον ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
ο καθένας στην εποχή του μπορεί να βλέπει ό,τι θέλει.
εδώ οι αμερικανοί θεωρούν εαυτούς έθνος. τι να λέμε τώρα.

Με την έννοια του νεώτερου εθνικισμού και του πατριωτισμού του συντάγματος, είναι περισσότερο έθνος από κάποια άλλα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μα οταν διαφορες προσωπικοτητες διαχρονικα "βλεπουν" ελληνικο εθνος πως μπορουμε να λεμε οτι εθνικη συνειδηση κατασκευαστηκε το 1830?
λυπάμαι φίλος.
εάν δεν το καταλαβαίνεις δε μπορώ να στο εξηγήσω περαιτέρω.
εθνική συνείδηση σε αυτοκρατορία που εκτείνεται απο τη μια άκρη ως την άλλη με όλες τις φυλές του φαραώ μόνο ενας βλακέντιος μπορεί να επικαλείται.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
λυπάμαι φίλος.
εθνική συνείδηση σε αυτοκρατορία που εκτείνεται απο τη μια άκρη ως την άλλη με όλες τις φυλές του φαραώ μόνο ενας βλακέντιος μπορεί να επικαλείται.
οπως εσυ  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: ποιος επικαλεστηκε οτι ακομα και στην ακμη του ελληνισμου επι μεγαλου αλεξανδρου υπηρχε εθνικη συνειδηση σε ολη την αυτοκρατορια;; μονος τα σκεφτεσαι για να δικαιολογησεις τις παπαριες σου;;;

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
ναι..........για πες μας λοιπον αφου ελληνες και γειτονες ειχαν το ιδιο κλιμα στην αρχαιοτητα για προκοψαν οι ελληνες;;;

Τσάμπα μαθήματα σήμερα παραδίδει ο σκα, κι ο πέρσυ με αναπληρωτή καθηγητή το νάτσο όταν του κάνει όρεξη να ασχοληθεί.

Εγώ είμαι με αναρρωτική.

Αλλα για να σου δώσω και κανά δυο hints να σου φύγει κι ο καημός, βάλε τη θέση της Ελλάδας στο χάρτη και κοίτα και τριγύρω. Κι ακόμα ένα. Επηρεάζει, δε σημαίνει ότι οφείλονται τα πάντα εκεί. Τα περισσότερα όμως στην προκειμένη περίτπωση ΝΑΙ!

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
λυπάμαι φίλος.

το οτι η γεωργια και η αρμενια ηταν κρατη δορυφοροι της αυτοκρατοριας δεν σημαινει οτι στην μακεδονια και στην θεσσαλια δεν υπηρχε συμπαγης ελληνικος πληθυσμος με διαχρονικη συνειδηση της ελληνικοτητας του...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και είμαι σχεδόν σίγουρος πλέον ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
τώρα το κατάλαβες;
αααααααααααααααααααααχχαχαχααχαχχαχαχα
γιατι ακόμα ισχυρίζονται ΟΤΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ακόμα κι ο ελιάς είναι υπέρ της......
γάματα δλδ... αλλά σε πειράζουν αυτά που γράφουν πέντε παπάρες στο μπουρδέλα και όχι αυτά που λένε επίσημα οι κυβερνώντες της χώρας.
τι να πει κανεις για το αικιού της αλληνής.

Υ.Γ.
παρεμπιπτόντως κύριε σπάρκλινγκ γουότερ ο βολταίρος έχει αποδεδειγμένα διπλάσιο αικιού απο μένα αλλά οταν ψάχνει για ζευγάρωμα μόνο εμένα θεωρεί για κατάλληλο ενεργητικό ταίρι του.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Eγω θα αναφερω 2 πραγματακια....

1) ο Watson εχει ανακαλυψει την διπλη ελικα, που ακομα και σημερα δεν εχει αμφισβητηθει η επιστημονικη της ορθοτητα. Αρα προφανως ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ

2) ο Watson NAI,EINAI ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ! Λυπαμαι-ειλικρινα- αλλα ειναι ακρως ρατσιστης. Και με τις γυναικες, και με τους μαυρους...

Εγω γενικα ειμαι εναντιον του ρατσισμου,ως ιδεολογια, αλλα απ'την αλλη αδυνατω να αμφισβητησω αποψεις και διαπιστωσεις του ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ κυριου Watson. Τι σημαινει αυτο? Οτι δεν υποτιμαω τους μαυρους,και δεν τους θεωρω κατωτερους μεσα σε μια κοινωνια, αλλα απ' την αλλη εχω βασιμες αμφιβολιες για το κατα ποσον το μυαλο τους ειναι για πολυ μεγαλα πραγματα. Επαναλαμβανω:ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΑΥΡΩΝ,ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ειναι ισοτιμοι σε μια δημοκρατια,οπως ισοτιμοι ειναι ολοι οι ασπροι χαζοι με τους ασπρους εξυπνους.Αυτο εξαλλου ειναι η δυναμη, και συγχρονως η αδυναμια του συγκεκριμενου πολιτευματος.
Επισης,τονιζω οτι παντα μιλαμε (κι ο Watson μιλαει) για μεσους ορους. Ο οποιοσδηποτε θεωρει εναν τυχαιο Ελληνα εξυπνοτερο απο εναν τυχαιο αφρικανο, ειναι προφανως βλαξ. Και εκει ακριβως επεισερχεται ο πολιτικως νοουμενος ρατσισμος, που ειναι και αιτια ολων των φυλετικων πολεμων, του ναζισμου κ.ο.κ... Εγω καταληγω τελικα στο συμπερασμα οτι ισως ο μεσος αφρικανος να ειναι λιγο πιο χαζος απο τον μεσο Ευρωπαιο/Αμερικανο, αλλα σιγουρα δεν οδηγει πουθενα ο συλλογικος χαρακτηρισμος πληθυσμων ως χαζων ή εξυπνων, γιατι ασχετα των μεσων ορων, οι πληθυσμοι περιεχουν και ΜΟΝΑΔΕΣ, που σαφως ειναι απο μονες τους χαζες ή εξυπνοτερες. Δηλαδη, αποκλειζοντας ολους τους μαυρους απο την ανωτατη εκπαιδευση,πχ, με το αιτιολογικο οτι ειναι "χαζοι", θα χασεις φοβερους επιστημονες. Αυτος ειναι κι ο λογος που δεν ειμαι ας πουμε ναζιστης. Ελπιζω να καταλαβατε τι θελω να πω

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
Τσάμπα μαθήματα σήμερα παραδίδει ο σκα, κι ο πέρσυ με αναπληρωτή καθηγητή το νάτσο όταν του κάνει όρεξη να ασχοληθεί.

Εγώ είμαι με αναρρωτική.

Αλλα για να σου δώσω και κανά δυο hints να σου φύγει κι ο καημός, βάλε τη θέση της Ελλάδας στο χάρτη και κοίτα και τριγύρω. Κι ακόμα ένα. Επηρεάζει, δε σημαίνει ότι οφείλονται τα πάντα εκεί. Τα περισσότερα όμως στην προκειμένη περίτπωση ΝΑΙ!
βαζω την νοτιο ιταλια και την δυτικη τουρκια, βαζω την ισπανια... τι εκαναν ολοι αυτοι;; αλλο πιο καλο εχεις;;

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Το θέμα είναι πολύ μεγάλο. Και πρέπει να το δει κανένας από όλες τις πλευρές.

Το θέμα IQ δεν είναι ταμπού. Αλλά χρησιμοποιείται για ιδεολογικούς λόγους.

Πέραν τούτου έχουν γίνει έρευνες για παράδειγμα που αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μαύρους Αμερικάνους στρατιωτικούς στην Γερμανία μετά από τον πόλεμο δεν έχουν ουσιαστικά διαφορά στο IQ από τα παιδιά των λευκών στρατιωτικών που γεννήθηκαν στην Γερμανία το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης κανείς επιστήμονας δεν διαφωνεί ότι οι διαφορές στο IQ ανάμεσα σε λευκούς και μαύρους στις ΗΠΑ (που στατιστικά υπάρχουν) μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Αν το IQ ήταν γραμμένο στα γονίδια η μείωση αυτή της διαφοράς δεν θα παρατηρούνταν.

Αλλά το θέμα είναι αν όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν στο bourdela.com.

Γιατί ο ένας βγαίνει και λέει ότι δεν πιστεύει ΟΛΕΣ τις Αμερικάνικες επιστημονικές έρευνες και τις έρευνες του Διεθνούς Οργανισμού Υγειας γιατί έχει έδρα την Γενεύη, ο άλλος θα βγει και θα σου πει ότι δεν πιστεύει στην Στατιστική και ότι η Στατιστική δεν είναι επιστήμη και τέλος θα βγεί ο Λάκης και ο Σκασκά και θα σου πούνε: "Ναι, αλλά είσαι ΠΑΣΟΚος".

Το ανησυχητικό είναι ότι αυτός ο παραλογισμός δεν συναντάται μόνον στο bourdela.com. Αλλά είναι διάχυτος σε όλη την Ελληνική κοινωνία. Και είμαι σχεδόν σίγουρος πλέον ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Π.χ. αυτοί που αναζητούν συσχετισμούς ανάμεσα στη νεώτερη φυσική και στο καθεστώς της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, είναι φορείς του διάχυτου παραλογισμού...

Ο Steven Shapin με το Leviathan and the Air Pump υπήρξε ο ιδρυτής του παραλογισμού αυτού...

ΜΗΝ απλοποιείς τα επιχειρήματα όσων διαφωνούν μαζί σου...

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
ναι..........για πες μας λοιπον αφου ελληνες και γειτονες ειχαν το ιδιο κλιμα στην αρχαιοτητα για προκοψαν οι ελληνες;;;

και γιατι εκαναν μεγαλο πολιτσμο "πανω στα βουνα" και οχι οι μογγολοι που ηταν και αυτοι εκτος μεσογειακου κλιματος οπως και οι κινεζοι?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δηλαδη δεν ειναι εθνος οι καημενοι;
ο καθείς μπορεί να λέει ότι είναι ότι του καβλώ...
για παράδειγμα ένας αμερικανός μπορεί να επικαλεστεί οτι είναι 17 φορές απόγονος των αρχαίων ελλήνων αφού έχει 17 αθήνες στην πατρίδα του.

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Υ.Γ.
παρεμπιπτόντως κύριε σπάρκλινγκ γουότερ ο βολταίρος έχει αποδεδειγμένα διπλάσιο αικιού απο μένα αλλά οταν ψάχνει για ζευγάρωμα μόνο εμένα θεωρεί για κατάλληλο ενεργητικό ταίρι του.

Natural selection

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
για τον ιδιο λογο που τα τελεταια 4000 χρονια η περιοχη της Συριας ηταν σχεδον συνεχεια απο τις πιο πλουσιες και ανεπτυγμενες περιοχες του κοσμου
Σημερα;

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Με την ίδια βεβαιότητα που μπορούμε να ισχυριστούμε πως δεν υπήρχε η διώρυγα της Κορίνθου πριν το 1880..
κατά το μουνί σερνει καράβι ένα πράμα ε;
αααααααααααααααααααχαχχαχαχαχαχααχχα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom