Νέα

Επιτέλους ! Δικαιοσύνη στην υπόθεση Siemens

• Μέλος που άνοιξε το νήμα SpermBob
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 139
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Στα αρχίδια μου αν θα πάει φυλακή ο ένας ο άλλος κλπ αν έφαγε το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. Εγώ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ! Αυτό γίνεται? Να δοθούν όλα τα χρήματα που δόθηκαν στη Siemens για να αναλάβει το έργο πίσω. Τα οποία είναι δικά μου και δικά σας. Δε κατέβηκαν από τον ουρανό. Αν εγώ έρθω και σας υποσχεθώ πουτάνες και σας ζητήσω να βάλετε λεφτά και μετά σας φέρω μερικές πρεζούδες ή γύφτισες από τις πιάτσες τι θα κάνετε? Ε μια παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή. Παίρνουν τα λεφτά μας και τα κάνουν ότι θέλουν. Αυτό δε πρέπει να κοπεί?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Στα αρχίδια μου αν θα πάει φυλακή ο ένας ο άλλος κλπ αν έφαγε το ΠΑΣΟΚ η Ν.Δ. Εγώ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ! Αυτό γίνεται? Να δοθούν όλα τα χρήματα που δόθηκαν στη Siemens για να αναλάβει το έργο πίσω. Τα οποία είναι δικά μου και δικά σας. Δε κατέβηκαν από τον ουρανό. Αν εγώ έρθω και σας υποσχεθώ πουτάνες και σας ζητήσω να βάλετε λεφτά και μετά σας φέρω μερικές πρεζούδες ή γύφτισες από τις πιάτσες τι θα κάνετε? Ε μια παρόμοια περίπτωση είναι και αυτή. Παίρνουν τα λεφτά μας και τα κάνουν ότι θέλουν. Αυτό δε πρέπει να κοπεί?

Τα έχεις σοβαρά μπερδέψει.
Εδώ πρόκειται για τα λεφτά που έδωσε η Siemens και όχι για τα δικά σου.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Εγώ θα σου πω όπως ακριβώς γίνεται. Με ποιο τρόπο γίνεται? Δηλαδή σου παίρνουν τα λεφτά και τα κάνουν ότι θέλουν?
Μα δε διαφωνούμε. Απλά δε μου αρέσουν οι διαπιστώσεις - τι κάνουμε έχει σημασία. Ρεμούλα μια ζωή γινόταν - ξεχάσαμε τι γινόταν το 80? :rolleyes:

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16

...και φυσικά μετά δεν τα φόρτωσε πάνω στο έργο φτάνοντας το στα ύψη..  :uglystupid:

Δεν πάμε καλά...

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
...και φυσικά μετά δεν τα φόρτωσε πάνω στο έργο φτάνοντας το στα ύψη..  :uglystupid:

Δεν πάμε καλά...

Λες για το C4i;
Ξέρεις εσύ θετικά ότι αφού κατοχυρώθηκε το έργο άλλαξε ο προϋπολογισμός;

apoc

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Κριτικές
31
Like
393
Πόντοι
3.115
Καλά ας μην ειχαμε εκλογεσ και θα σου ελεγα εγω τι θα έκαναν.Εκλεισαν την βουλη αλλα δεν μπορουσαν να την γλυτωσουν ολοι τους για αυτο ολο το πανηγυρι.Επιασαν την κορη και την γυναικα του.Την γυναικα του βουλγαρακη ομως και τον αδερφο της δεν τους επιασαν τοτε?ΓΙΑΤΙ??????Μαλακιεσ λογο εκλογων

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Ναι - θα πιάσουν τη γυναίκα του Βουλγαράκη. Μα τι λες ρε φίλε - αφιλοκερδώς έκανε τα συμβόλαια η γυναίκα. :rolleyes:

Για το μοναστήρι το έκανε, γιατί ήταν από βαθειά θρησκευόμενη οικογένεια.... :headbang:

Ψήφισε ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ τα πουσταριά όλα - το Ρουσόπουλο και τα άλλα τα παιδιά που είναι στην απέξω 5 χρόνια τώρα - Πάγκαλο, Χρυσοχοΐδη κλπ...

Τρομπάρα, βλαμένε, ηλίθιε με μάστερ, μαλάκα, ε μαλάκα.... :jerking: :jerking: :jerking:

Επισκέπτης

μηπως τα εχεις μπερδεψει εσυ?
η siemens γιατι τους εδωσε τα λεφτα? μηπως για να τα παρει απο εμας στο πολλαπλασιο?
η μιζα γι αυτο δε διωκεται οταν προκειται για δημοσιο χρημα?
απλη λογικη χρειαζεται δεν τα εδωσαν οι γερμανοι γιατι τους περισευαν.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Εμφανίζεσαι και σίγουρος ότι τα έχω μπερδέψει. Η Siemens έδωσε αυτά τα λεφτά για να πάρει έργα τα οποία πληρώθηκε με τα λεφτά του φορολογούμενου. Μήπως άξιζε τόσο? Μήπως δεν ήταν υπερκοστολογημένο? Πήρε έργο με αυτό τον τρόπο , έργο το οποίο πληρώθηκε με λεφτά τίνος? Στα @@ μου για τα λεφτά της Siemens.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εμφανίζεσαι και σίγουρος ότι τα έχω μπερδέψει. Η Siemens έδωσε αυτά τα λεφτά για να πάρει έργα τα οποία πληρώθηκε με τα λεφτά του φορολογούμενου. Μήπως άξιζε τόσο? Μήπως δεν ήταν υπερκοστολογημένο? Πήρε έργο με αυτό τον τρόπο , έργο το οποίο πληρώθηκε με λεφτά τίνος? Στα @@ μου για τα λεφτά της Siemens.

Τα παραλέτε , πως αλλοι κερνανε γλυκα (συνηθως εργολαβους) ή κανα καφεδακι οταν κλεινει η συμφωνια!!!  ΕΕ και η Siemens κερασε ενα καφεδακι .... και ενα σπιτακι στην Βραζιλία , επειδη ηταν καλα παιδια οι πολιτικοι και οι υπαλληλοι της στην Ελλαδα  !!!

κατα τα αλλα ας σταματησει και το μελοδραμα με τις κορες

Αν ειναι ετσι να παω και γω να κλεψω καμια τραπεζα για να σπουδασω τα παιδια μου !

bixlas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιουν 2007
Like
4
Πόντοι
1
Οι κορες ειναι ΑΘΩΕΣ!
τερμα και τελειωσε η συζητηση!
(ειναι και μπανικα γκομενακια, γιαυτο!)

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
2.945
........σημερα  γυρισα  απο το  Μοναχο..........το  πρωι  πηγα   να  επισκεφτω  το   Μουσειο της Siemens.........το  λενε Siemens Forum  και  μαλλον χρησιμευει και  για  αλλες  εκδηλωσεις..........σε  καποια   φαση  κι   ενω  πλησιαζω   το  κτιριο ,  βλεπω   να   εμφανιζονται  μαυρες    γυαλιστερες  BMW 730  και  παρομοια  μοντελα  και  να   ξεπηδανε   απο  μεσα   φουσκωτοι   ανοιγοντας τις πορτες για  κοστουμαρισμενους μαυρους  , κινεζους κλπ  ολα προφανως  στελεχη της SIEMENS...........εγω  και καλα με το υφος  του ανιδεου τουριστα φτανω μεχρι την πορτα  ωσπου εμφανιζονται κατι θηρια μπροστα μου για να μου πουνε οτι το μουσειο σημερα θα παραμεινει κλειστο..........σκεφτομουν οτι αν ηθελε καποιος να καθαρισει καποιον θα το εκανε μεγαλη ανεση.........και  αναρωτιεμαι , εγω ο τελευταιος εφτασα μεχρι εκει.........ειναι  δυνατον  Ελληνες αστυνομικοι και εισαγγελεις να μην μπορουν να βρουνε  Χριστοφορακο κλπ ?    Μηπως εχει παιχτει  κουκουλωμα  αναμεσα σε Χριστοφορακο-Κωστακη-Ντορα-Μερκελ με τις ευλογιες Γιωργακη λογω Τσουκατου ? 

Υ.Γ. 1......εαν παει καποιος Μοναχο , αξιζει να επισκεφτει το μουσειο της BMW.....ΑΠΛΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.......
Υ.Γ. 2......και για να προλαβω τις ερωτησεις σας , ναι  , εκανα  ρεπορταζ  στην  μπουρδελο-σκηνη του Μοναχου  :dancing:......θα ακολουθησει αρθρο  , σε λιγες μερες μολις τακτοποιησω   σκεψεις και φωτογραφιες....... 

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.506
Πόντοι
566
...στην υπόθεση Siemens ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παίζουν ένα άθλιο παιχνίδι, κοροδεύοντας θρασύτατα τον Ελληνικό λαό.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεκάθαρα με την στάση τους δεν θέλουν να τιμωρηθεί κανένας....

Το 1.000.000 Μάρκα που έφερε ο Τσουκάτος στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξαν ποτέ, σύμφωνα με τον "έλεγχο" που έκανε το ΠΑΣΟΚ στα λογιστικά του βιβλία... :2funny: :2funny: :2funny:

Η οικογένεια Μητσοτάκη γιατί "αγοράζει" από την SIEMENS τηλεφωνικά κέντρα ????

Συνημμένα

• 18.jpg
    18.jpg
    23,4 KB · Εμφανίσεις: 46

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.506
Πόντοι
566
[size=14pt]...αν ανοίξει το στόμα του ο Θ.Τσουκάτος....[/size]

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Θ.Τσουκάτος μετά την απολογία του

Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του τέταρτου ειδικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της Siemens, το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος.

Ο κ. Τσουκάτος απολογήθηκε για τις κατηγορίες της συνέργειας σε παθητική δωροδοκία και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Τσουκάτος από τις 4/2/1999 έως τις 25/5/1999, ενώ ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού, σταδιακά μέσω λογαριασμών παρένθετων προσώπων έλαβε ποσό 1.000.000 μάρκων, λειτουργώντας ως ενδιάμεσος του τότε υψηλόβαθμου στελέχους της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου, προκειμένου να διατεθούν τα χρήματα αυτά σε τότε στελέχη του ΟΤΕ και άλλα πρόσωπα άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση.

Ο κ. Τσουκάτος παρέδωσε στον ανακριτή απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο αρνείται ολοκληρωτικά τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει το κατηγορητήριο «εντυπωσιακά αόριστο, απολύτως ξένο προς εμέ και αντίθετο ως προς όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».

Όπως αναφέρει στο υπόμνημα, δέχθηκε τον κ. Χριστοφοράκο στο κομματικό του γραφείο, σε ραντεβού που κλείστηκε υπηρεσιακά στις 20 Οκτωβρίου 1998 και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα πολιτικού περιεχόμενου.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο, ο κ. Χριστοφοράκος εξέφρασε σε εκείνο το ραντεβού την επιθυμία της εταιρίας που εκπροσωπούσε να συμβάλλει στην ενίσχυση του κόμματος, εν όψει της οικονομικής εξόρμησης για το Συνέδριο και τις Ευρωεκλογές, χωρίς όπως τονίζει, να ζητήσει απολύτως κανένα αντάλλαγμα ή να το συνδέσει με οποιαδήποτε εταιρική δραστηριότητα.

«Αποδέχθηκα την πρόταση, υποκείμενος σε μια αναγκαιότητα, που επέβαλε την αποδοχή των προσφερομένων χρηματικών εγγυήσεων -πλην αν η προέλευσή τους ήταν από ύποπτο χώρο ή παράνομες δραστηριότητες ή αν συνοδευόταν με ανταλλάγματα- τούτο δε γιατί  κανένας προεκλογικός αγώνας δεν κόστιζε μόνο τα δηλούμενα ποσά και κανένα επίσημο βιβλίοδεν απεικόνιζε την ακριβή οικονομική κατάσταση (εισπράξεις - πληρωμές) του κόμματος».

Όπως αναφέρει ο κ. Τσουκάτος, σε άλλη επίσκεψή του ο κ. Χριστοφοράκος τού προσδιόρισε το ακριβές ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων.

Ο κ. Τσουκάτος, αφού αναφέρει ότι παρέδωσε τα ποσά στο κόμμα, με αντίστοιχη καταστροφή των κουπονιών της οικονομικής εξόρμησης, τονίζει στο υπόμνημά του: «Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων επίσημη θέση του κόμματός μου υπήρξε πως 'από τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία δεν προκύπτει η κατάθεση του ποσού στο ταμείο'. Αυτό είναι αληθές. Ούτε και θα μπορούσε να προκύπτει από τα επίσημα βιβλία. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ πως άλλη η εικόνα των βιβλίων και άλλη η πραγματικότητα του ταμείου. Η νέα ηγεσία όμως του κόμματος όφειλε να ζητήσει τα ανεπίσημα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου και να μιλήσει καθαρά με τα πρόσωπα που ασχολούνταν με τα οικονομικά.

» Πάνω από όλα, θεωρώ πως έπρεπε να ακούσει και εμένα. Γνωρίζουν οι πάντες άριστα, καμιά μεγάλη χορηγία (άνω του τότε νομίμου ορίου των 10.000.000 δρχ. και σήμερα των 15.000 ευρώ) δεν αναγραφόταν στα επίσημα βιβλία. Αν συνέβαινε, τα βιβλία θα απορρίπτονταν κατά το νόμιμο έλεγχό τους από τη Βουλή και οι συνέπειες θα ήταν πέραν των ποινικών κυρώσεων για την παραβίαση του νόμου περί χρηματοδότησης των κομμάτων, η μείωση κατά 50% της ετήσιας κρατικής χορηγίας (σήμερα 22 εκατ. ευρώ)».

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσουκάτος, εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, ανέφερε ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για οικονομική ενίσχυση του κόμματος, ενώ, όπως τόνισε, στην οικονομική καμπάνια του ΠΑΣΟΚ και στην οικονομική επιτροπή «δεν ήμουν μόνος μου, μόνος μου βρίσκομαι εδώ».

Ο συνήγορός του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «αρχή της δικαίωσης του κ. Τσουκάτου, ενώ επανέλαβε ότι αυτό που συνέβη στην υπόθεση ήταν μια παράνομη μεν, αλλά χρηματοδότηση κόμματος».

Newsroom ΔΟΛ

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
2.945
Πιστευετε  στα  αληθεια  οτι  στην  Ελλαδα  υπαρχουν  δικαστες και εισαγγελεις  με  αρχιδια  που θα  φτασουν  την  ερευνα μεχρι  τελους ?? 

Πιστευετε  στα  αληθεια  οτι  ενας  εισαγγελεας  με  μισθο  3000-4000  θα  βρει  τα  κουραγια  να  τα  βαλει  με  τις  βρωμικες  πολιτικες  οικογενειες  που  λυμαινονται το  δημοσιο  χρημα  τα  τελευταια  50  χρονια........

Πιστευετε  στα  αληθεια  οτι  ο  Χριστοφορακος  θα  μιλησει ?

Μηπως  βαλουν  καμια  Σεχτα  Σκουπιδιων  να τον καθαρισει και να του κλεισουν το στομα ?

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.506
Πόντοι
566
Ασφαλώς και δεν πιστεύω ότι η όποια έρευνα θα καταλήξει σε αποτέλεσμα, άλλωστε υπάρχει και η παραγραφή των αδικημάτων για πολιτικούς.

...όμως επειδή υπάρχει έρευνα και από τη Γερμανική Δικαιοσύνη, πιθανόν να βγουν ονόματα στη φόρα...

...για τους γνωρίζοντες ας συγκρίνουν τον τρόπο που κινήθηκε η Γερμανική Δικαιοσύνη σε αντιδιαστολή με την Ελληνική Δικαιοσύνη  :S :S :S 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom